Hebibovic
Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
#35126 Re: Utakmice.
Matere mi sta oni rade na treninzima, evo 12. kolo gledaj na sta licimo. Bas mi nije jasno. Slabo akcija, nema uigranosti, previse se lopta nabija, ide se na silu. Kako smo odigrali covjek bi rekao da smo sredina tabele u 1. ligi FBiH.
Hebibovic
Strasan gol. Hvala mu, izbjegli smo poraz haman u zadnjoj minuti. 
Hebibovic
-
Piaty
#35128 Re: Utakmice.
Nisam bio u prilici da gledam ali vidim da nema Bodula i odmah frka. Nema ko prevagu napravit jelde?
Eto neka je i taj Hebibovic zabio, za ovakvu ekipu vjerovatno dobar igrac, za nesto vise tanak.
Eto neka je i taj Hebibovic zabio, za ovakvu ekipu vjerovatno dobar igrac, za nesto vise tanak.
- animus
#35129 Re: Utakmice.
Viroza nas je dobro sjebala pred utakmicu a plus smo i fizicki nespremni.
Sve ovo je bilo ocekivano jos od pocetka sezone kad nismo znali ni ko ce igrati za nas. Plus nikakve pripreme i dovodjenje igraca koji su totalno nespremni. Igra nam je razumljivo toplo-hladno. Evo sada imamo jos jednu pauzu pa da se neki igraci konqcno bolje pripreme. Ali tek poslije Nove godine kada se odrade pripreme i dovedu ciljana pojacanja moci cemo ekipu opravdano kritikovati.
Sve ovo je bilo ocekivano jos od pocetka sezone kad nismo znali ni ko ce igrati za nas. Plus nikakve pripreme i dovodjenje igraca koji su totalno nespremni. Igra nam je razumljivo toplo-hladno. Evo sada imamo jos jednu pauzu pa da se neki igraci konqcno bolje pripreme. Ali tek poslije Nove godine kada se odrade pripreme i dovedu ciljana pojacanja moci cemo ekipu opravdano kritikovati.
-
last mohicans
#35130 Re: Utakmice.
Vidim opet se vadi na fizičku spremu, a oktobar mjesec.
Pa jbt, treba da lete svi do sada. U čemu je problem? Moraju se proci pripreme da bi svi trčali? Malo mi je komično ovo od Sablica. Staviš onoga ko moze da trči, majstorima poput Bodula se moze i progledati kroz prste. Ostali zalaganjem da izbore mjesto u prvih 11. Jednostavan recept. Ne da čekamo kad ce Kapic, Ševelj, neki treci dostici pristojnu fizičku spremu da bi igrali? Pa toga nema ni u amatetskim ligama. Zadaš mu dodatne zadatke na fizičkoj spremi ili organiziras utakmice za rezerve. Nevjerovatno je da misli kako u sred polusezone masa igrača moze dosegnuti prihvatljivu spremu, a ne mogu svi konstantno igrati. Kako, ne shvatam? Pozivati ti se na neodrađene pripreme u oktobru je degutantno, ko god to smatra argumentom. Mislim da nikad gore nismo fizicki izgledali, pa ni u doba famoznih viršli. Mi meda ne možemo i otuda sva ova bezidejnost kod nas jer mi jednostavno ne mozemo da trcimo. Uredu, mogu trčati Šaban i Anrdrej, mada je i on dosta ispuhao. Može li mi neko objasniti zašto Kapic počinje i sta je to do sada pružio u odnosu na Kobiljara, Palica i jos neke druge vezne igrače?
- ZonFon
#35131 Re: Utakmice.
Ekipa nam je za 5. mjesto na tabeli i sto se prije pomirimo sa tim lakse ce nam biti ispratiti ovu sezonu. Nadam se da mozemo u kupu iznenaditi i uzeti jedan trofej ako nista da nam ostane navika osvajanja trofeja.
-
last mohicans
#35132 Re: Utakmice.
Izvini, za sta sluze treninzi? Za zajebanciju? Zasta služi vec druga reprezentativna pauza? Svaki igrač koji nije spreman, nece igrati i tačka. Jedino ako je kvalitete Bodula. Trpiti da Kapić dođe u formu? To je meni degutantno i apsolutno neprihvatljivo. Ekipa se priprema i fizički pored taktičke pripreme. Iz svega ovoga ja zaključujem da Sablic vodi mlake treninge. Za sve nespremne igrace se napravi poseban program i radi brate po njemu. Pa nama su nespremeni igrači koji su češkali jajca, Krste, Lazic, Fanimo, Sevelj, jasno je za Kapica, Bodula, Bagarica koji su nesto kasnije došli, ali nije ni to jučer bilo. Ne pričam da budu u takmičarskoj formi, da ne grijese u predaji lopte,itd. Oni ne mogu da trče. O čemu pričamo? Kako je Šaban spreman, Andrej? Pa iste su pripreme prosli kao i okosnica ekipe. Znači da čekamo zimsku pauzu da nabiju formu, pa cemo tek tad suditi. Smiješno. Čovječe mi smislena 3-4 pasa ne možemo sastaviti. Uprati na sta liči naša igra. Jednu utakmicu odigramo bolje, derbi recimo, taman pomislis evo nas, na nešto ličimo. Onda te patosiraju da sebi ne mozemo doci. Ne trazim ja da meljemo kao Zrinjski, da igramo zrelo kao TC, ali čovječe ovo liči na kantonalnu ligu.animus wrote: ↑03/10/2021 19:55 Viroza nas je dobro sjebala pred utakmicu a plus smo i fizicki nespremni.
-
last mohicans
#35133 Re: Utakmice.
Uopce se ne slažem.. Koje to kvalitete imaju pojedini igrači Zrinjskog, TC, a da mi nemamo takvog? Isključi Bilbiju, Krpica, Nukica, Savica i jos par. Zar mi u rosteru nemamo igrača kao oni? Pa Bekic u Zrinjskom se pretvorio u Karlosa. Ja mislim da je do pripreme igrača i trenera prvenstveno. Mi kvalitete imamo, ali nemamo tim i izgleda da ga u dogledno vrijeme necemo imati.
-
Karikaturist
#35134 Re: Utakmice.
Igra toplo hladno
Nismo odigrali postene utakmice cijelu sezonu.
Nismo odigrali postene utakmice cijelu sezonu.
- Logovan
#35135 Re: Utakmice.
Tako je, ja to vazda govorim. Konkurenti nam nemaju super jake moćne ekipe, ali igra im je bolja. I kod drugih se ističu pojedinci, 3, 4 igrača i to je to. Mi imamo Bodula, Bagarića, Kapića, Fanima, Dupovca i još neke koji mogu pomoći, a igra preloša. Fali nam više borbe, više želje, više snage.last mohicans wrote: ↑03/10/2021 20:44Uopce se ne slažem.. Koje to kvalitete imaju pojedini igrači Zrinjskog, TC, a da mi nemamo takvog? Isključi Bilbiju, Krpica, Nukica, Savica i jos par. Zar mi u rosteru nemamo igrača kao oni? Pa Bekic u Zrinjskom se pretvorio u Karlosa. Ja mislim da je do pripreme igrača i trenera prvenstveno. Mi kvalitete imamo, ali nemamo tim i izgleda da ga u dogledno vrijeme necemo imati.
A pogledajte samo prvih 11 na početku sezone protiv Milsamija i u prvom kolu, a pogledajte sada prvih 11.
- Raigor Stonehoof
#35136 Re: Utakmice.
Jel to kukamo zbog boda u gostima kod 1/2 najjace ekipe u ligi, sa najboljim trenerom u ligi 
- vicious
#35137 Re: Utakmice.
Ma ne kukamo zbog boda nego zbog igre koja ne postoji, nit imamo jasne koncepcije nit se zna bar pola od prvih jedanaest...Raigor Stonehoof wrote: ↑03/10/2021 21:08 Jel to kukamo zbog boda u gostima kod 1/2 najjace ekipe u ligi, sa najboljim trenerom u ligi![]()
Bod je k'o kuca naravno, ali vjeruj mi da se sekunde nisam obradovao onoj golcini Hebibovica, nekako mi je sve ovo previse jadno. I to izjednacenje je plod potpune slucajnosti, Dizdarevic nabio loptu, Hebib nekako dosao do nje i sjela mu. Nismo zasluzili taj bod nicim, ovi su trebali voditi 2-3 gola razlike u toj zadnjoj minuti. I Sablic je skonto da se zajebo danas sa onom formacijom sa 3 nazad pa je na poluvremenu promijenio, i Saban koji je poceo kao nekakvo lijevo krilo zavrsio na desnom beku.
I ne mogu ni ja vise nekakvih opravdanja, te nespremni, kasno dosli, te nije bilo priprema... pa sto kaze @last mohicans oktobar mjesec, halo. Ne mogu reci ni da nam je igra toplo-hladno, vise je to mlako-hladno, i to mlako protiv bas slabijih protivnika.
Edit: I da dodam, mi na zadnje dvije utakmice nismo sanse napravili. Nijedne.
-
Registarska oznaka
#35138 Re: Utakmice.
vicious wrote: ↑03/10/2021 21:42Ma ne kukamo zbog boda nego zbog igre koja ne postoji, nit imamo jasne koncepcije nit se zna bar pola od prvih jedanaest...Raigor Stonehoof wrote: ↑03/10/2021 21:08 Jel to kukamo zbog boda u gostima kod 1/2 najjace ekipe u ligi, sa najboljim trenerom u ligi![]()
Bod je k'o kuca naravno, ali vjeruj mi da se sekunde nisam obradovao onoj golcini Hebibovica, nekako mi je sve ovo previse jadno. I to izjednacenje je plod potpune slucajnosti, Dizdarevic nabio loptu, Hebib nekako dosao do nje i sjela mu. Nismo zasluzili taj bod nicim, ovi su trebali voditi 2-3 gola razlike u toj zadnjoj minuti. I Sablic je skonto da se zajebo danas sa onom formacijom sa 3 nazad pa je na poluvremenu promijenio, i Saban koji je poceo kao nekakvo lijevo krilo zavrsio na desnom beku.![]()
I ne mogu ni ja vise nekakvih opravdanja, te nespremni, kasno dosli, te nije bilo priprema... pa sto kaze @last mohicans oktobar mjesec, halo. Ne mogu reci ni da nam je igra toplo-hladno, vise je to mlako-hladno, i to mlako protiv bas slabijih protivnika.
Ne izmisljaj, kad nije tacno ovo sto pises.
- vicious
#35139 Re: Utakmice.
Mozes li mi nabrojati nase sanse u Banja Luci i danas?Registarska oznaka wrote: ↑03/10/2021 21:44vicious wrote: ↑03/10/2021 21:42
Ma ne kukamo zbog boda nego zbog igre koja ne postoji, nit imamo jasne koncepcije nit se zna bar pola od prvih jedanaest...
Bod je k'o kuca naravno, ali vjeruj mi da se sekunde nisam obradovao onoj golcini Hebibovica, nekako mi je sve ovo previse jadno. I to izjednacenje je plod potpune slucajnosti, Dizdarevic nabio loptu, Hebib nekako dosao do nje i sjela mu. Nismo zasluzili taj bod nicim, ovi su trebali voditi 2-3 gola razlike u toj zadnjoj minuti. I Sablic je skonto da se zajebo danas sa onom formacijom sa 3 nazad pa je na poluvremenu promijenio, i Saban koji je poceo kao nekakvo lijevo krilo zavrsio na desnom beku.![]()
Ne izmisljaj, kad nije tacno ovo sto pises.
- Dinostula
#35140 Re: Utakmice.
-
internazionale
#35141 Re: Utakmice.
U BL bio onaj Pidrin šut kad je Pavlović spasio, a danas je Cmiljanić/Saša Matić u 2 situacije mogao asistirati
Ovo kod nas je već duže vrijeme na krivo nasađeno, da li će Sablić moći šta popraviti
Ovo kod nas je već duže vrijeme na krivo nasađeno, da li će Sablić moći šta popraviti
-
last mohicans
#35142 Re: Utakmice.
Ma bod je dobar, sto kaze vicious, ali mene više brine koncepcija koje nema i sto ne sluti na nešto. Mozda ja to ne vidim, ako neko bolje vidi i zna, volio bih da me uputi. Lik konstano vrti i trazi sebe i nas. Krene sa nečim u šta ni sam čini mivicious wrote: ↑03/10/2021 21:42Ma ne kukamo zbog boda nego zbog igre koja ne postoji, nit imamo jasne koncepcije nit se zna bar pola od prvih jedanaest...Raigor Stonehoof wrote: ↑03/10/2021 21:08 Jel to kukamo zbog boda u gostima kod 1/2 najjace ekipe u ligi, sa najboljim trenerom u ligi![]()
se ne vjeruje, ili pak vjeruje,pa skonta u toku utakmice, a ovisno o rezultatu, da se zajebo. To tako ne moze u nedogled. Neka fura jednu, dvije varijente koje je zamislio, neka ih se drži. U toku utakmice nesto rotirati,zamijeniti kad ne ide, nije problem. Evo, stoperi, recimo. Ko su nama stoperi? Dok nisu bili registrovani svi, bili su Dupe i Kurdic, povremeno Trako uskakao. Onda nakon crvenog počne hladiti Amera, pa nekad i Kurdica, da bi danas izveo Traku, a uveo Dupovca koji umalo nas ne košta gola. Stoperi, bekovi, se moraju znati i ne mijenjati svaku utakmicu, ako suspenzija ili ili povreda ne posrijedi. Ja se bojim da naša ekipa ne razumije njegove ideje, zato ovako kao skupina rekreativaca djelujemo, u to sam potpuno siguran. Ponavlja se Kodrin sindrom. Husref ga je u obje utakmice preslušao i mi smo pukom srecom danas izbjegli poraz. Ne bi ni bio tako strasan poraz od lidera, ali mene vise brine ovaj drugi dio.
Last edited by last mohicans on 03/10/2021 22:02, edited 1 time in total.
- vicious
#35143 Re: Utakmice.
Ma vidi, taj sut Pidre je ispao opasan zato sto je lopta zakacila nekog igraca Borca. Nije to bila neka izradjena akcija pa da se on nasao u gol sansi. Isto tako Cmiljanic danas skoro iz mrtvog ugla puca, nije bila neka velika vjerovatnoca da bi mogla lopta zavrsiti u golu.
-
last mohicans
#35144 Re: Utakmice.
Ma šanse su na kapaljku,pa mi se patimo prenijeti loptu, kad je prenesemo ne znamo kud cemo s njom. Svaka utakmica nam je ko preslikana. Ja sam mišljenja da se treninzi slabo rade, jer je ovo neobjasnjivo ili nam treba jedan Pjanic da nas poveze sto je suludo. Puno je do snage koje nemamo,kad ti nemas snage i trke ne mozes ni doci u priliku, a i sutevi sa distance (danas je makar to upalilo), kao i prekidi gdje trka nije toliko bitna, su nam karina. Ja sam fakat zabrinut kao Incko
- tovarish
#35145 Re: Utakmice.
Mislim da bi se trebalo vratiti na 433 i ne izmišljati pozicije igračima. Odrediti ko mu je najbolji i nek ti izguraju do kraja prvenstva, a mijenjati samo po potrebi zbog izostanaka.
Većina ovih igrača je igrala ovu formaciju i najlakše će ih uigrati, a pažnju posvetiti nabijanju kondicije.
Većina ovih igrača je igrala ovu formaciju i najlakše će ih uigrati, a pažnju posvetiti nabijanju kondicije.
- Dr. Kuca
#35146 Re: Utakmice.
Oci, mozak, srce, sve zaboli gledajuci ovakvo nemocno, bezidejno, anemicno, Sarajevo.
-
svi u napad
#35147 Re: Utakmice.
Sreca pa sam gledao samo pola sata. Sa tugom konstatujem da nastavljamo sa jako losim igrama. ni jedna tekma nije bila na nekom nivou. Znam da ce sada se skociti sa velicanjem pobjede protiv kona ali ko je imalo objektivan mora priznati da je ta pobjeda dosla protiv ekipe koja jos gore igra od nas. ne shvatam da se nema snage za trcanje i jedini Saban moze odraditi tekmu i donekle Djokanovic koji je dosta propao ove sezone. Stalno se nesto rotira i Kapic stalno zapocinje tekme. Danas kad sam vidio Ahmeta da igra nekog veznog zamalo ne padoh sa stolice. Trener polako ide ka dnu i nisam nesto odusevljen njegovim radom. jedina sansa nam je kup jer Borac se forsira tako da ce oni vjerovatno biti medju 3 prve ekipe. Tuzla i Zriinjski su pino odbjegli tako da sa ovom igrom nisam neki optimista. Volio bih da grijesim al za sada je jadno ovo gledati. Zivjeli
-
90minut
#35148 Re: Utakmice.
Zar ima covjeka koji ide na utakmice i koji je pravi simpatizer ili navijac Sarajeva da veliča pobjedu protiv Zeljeznicara tima koji nije smio napustiti koševo bez 3 gola u svojoj mreži tim koji ima ekipu jednu od najslabijih u svojoj historiji?svi u napad wrote: ↑04/10/2021 00:00 Sreca pa sam gledao samo pola sata. Sa tugom konstatujem da nastavljamo sa jako losim igrama. ni jedna tekma nije bila na nekom nivou. Znam da ce sada se skociti sa velicanjem pobjede protiv kona ali ko je imalo objektivan mora priznati da je ta pobjeda dosla protiv ekipe koja jos gore igra od nas. ne shvatam da se nema snage za trcanje i jedini Saban moze odraditi tekmu i donekle Djokanovic koji je dosta propao ove sezone. Stalno se nesto rotira i Kapic stalno zapocinje tekme. Danas kad sam vidio Ahmeta da igra nekog veznog zamalo ne padoh sa stolice. Trener polako ide ka dnu i nisam nesto odusevljen njegovim radom. jedina sansa nam je kup jer Borac se forsira tako da ce oni vjerovatno biti medju 3 prve ekipe. Tuzla i Zriinjski su pino odbjegli tako da sa ovom igrom nisam neki optimista. Volio bih da grijesim al za sada je jadno ovo gledati. Zivjeli
Citam ovo što si napisao i ne mogu se oteti utisku da ne postoji jer svi koje ja poznajem nisu uopšte bili nešto presretni zbog te pobjede kao obicno u derbiju jer ostaje žal da im nisu zabili barem 3, 4 komada..
Ja sjednem da gledam utakmicu zakasnio 10tak minuta i nisam ni palio kad sam vidio da su primili u 5 i cudo je veliko da su izjednacili.
Al' nema kod mene nešto puno depresive sezona gdje prodaš igrace i izgubis titulu na onaj nacin to može samo znaciti jedno, a to jedno je da ti nema titule u narednih boga pitaj koliko godina.
Evo vec smo na drugoj godini prognoza nekih 5 do 7 kako to obicno biva kod nas jer nece Mirvic otvoriti kesu kao što nije ni Tan.
Živjeli.
- ZonFon
#35150 Re: Utakmice.
Razumijem sta zelis reci ali nikad imena nisu igrala. Mi smo sastav koji nema lijevo krilo, imamo jednog lijevog beka koji vec dugo nije u formi. Nismo jos isprofilisali kreatora igre, lutamo, rotiramo mozda ni jedan igrac iz sredine se ne isprofilise u tu ulogu. Zato kazem da smo mi ekipa za 5. mjesto.last mohicans wrote: ↑03/10/2021 20:44
Uopce se ne slažem.. Koje to kvalitete imaju pojedini igrači Zrinjskog, TC, a da mi nemamo takvog? Isključi Bilbiju, Krpica, Nukica, Savica i jos par. Zar mi u rosteru nemamo igrača kao oni? Pa Bekic u Zrinjskom se pretvorio u Karlosa. Ja mislim da je do pripreme igrača i trenera prvenstveno. Mi kvalitete imamo, ali nemamo tim i izgleda da ga u dogledno vrijeme necemo imati.