SDP

Ridjobrki

#35101 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Novak20 wrote: Nisam iz tvog kantona ali da kažem da se šuma inače sijeće nemilosrdno, dobrim dijelom mimo zakona. U potpunosti je usavršen sistem krađe šume i potplaćivanja a ne gospodarenja. Pare se dijele od šumara pa naviše a koliko država gubi bog zna. Obični šumari u mojoj općini kupuju stanove i kuće u gradovima kao od šale a njihovi šefovi žive ko bubrezi u loju sa ne baš velikim platama. Kako to objasniti? Da li je baš za sve te probleme kriv SDP ne znam. Zakonska regulativa iz ove oblasti donešena je u vrijeme vladavine SDA, nekoliko puta je pretumbavana ali je svaki put sistematska pljačka šume usavršavana. Ne ljepi SDA đaba plakate po stablima na Bjelašnici i kojekuda drugo.
Potpisujem svaku riječ. Sistem je razrađen a SDA i SDP su u toj priči ruku pod ruku. SDA jeste donijela sistem ali i SDP uživa njegove benefite. Zašto nisu #ujedinjeno, socijalno osjetljivo i društveno odgovorno promijenili te principe? Ja uvijek kažem samo da SDP nije ništa bolja od SDA, ima tu nekih demagoških razlika ali brale perušaju k'o najrođeniji.

Kod nas su šume u kantonalnoj nadležnosti i to je jedan bolestan sistem pljačke i korupcije kojem sve može stati pod kapu. Općine Olovo i Vareš su uspjele, koliko sam u toku, na Ustavnom sudu oboriti kantonalne zakone u šumama i osnovati svoje šumarije a BP je sljedeći na redu sa apelacijom zasnovanom na istim principima.

No ovo je sad već debeli offtopic, mene je raspalila odluka SDP-a da opet podmaže pred izbore 'podobne' i 'interesantne' općine a ovamo nek raja pocrka što se njih tiče. To je gađenja vrijedno a to radi lik kojeg se ni sam KO SDP USK nije mogao riješiti. Kome sad vi, matere vam, glumite #ujedinjeni folove a dva puta obarate skupštinu kantonalnog odbora da na silu sačuvate onog kvarnjaka? Čuj #ujedinjeni, give me a break...
Novak20

#35102 Re: SDP

Post by Novak20 »

@ Ridjobrki. Tvoje poređenje SDP i SDA je ok. Ja im ne mogu halalit' bolesnu koaliciju. Zamisli da se u Hrvatskoj udruže HDZ i SDP :) radi interesa pojedinaca vezanih za državnu sisu pa da usput sj... "male stranke" koje su im trenutno nužno zlo. Upravo to je SDP napravio. A nije uradio ni 3% od onog što je obećao.
dustaban

#35103 Re: SDP

Post by dustaban »

Novak20 wrote:@ Ridjobrki. Tvoje poređenje SDP i SDA je ok. Ja im ne mogu halalit' bolesnu koaliciju. Zamisli da se u Hrvatskoj udruže HDZ i SDP :) radi interesa pojedinaca vezanih za državnu sisu pa da usput sj... "male stranke" koje su im trenutno nužno zlo. Upravo to je SDP napravio. A nije uradio ni 3% od onog što je obećao.
... pride na sve to ide i cinjenica da je SDP probo koalciju i sa... zapravo nema s kim nije!

I time su zapravo dokazali o kakvim se diletantima radi. Oni nisu bili u stanju nista predvidjeti, svaku svoju glupost su pretvarali u eksperiment.
I sve bi to bilo nama nebitno da mi nismo bili laboratorijski misevi na kojima su vrseni ovi eksperimenti.

O SDP-u jebem li te...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#35104 Re: SDP

Post by JoseMujica »

SDA i SDP podržavaju Željku Cvijanović
drug Mića je opet drug Mića :D
bob_rock

#35105 Re: SDP

Post by bob_rock »

weredsf wrote:
JoseMujica wrote:ne ljubem nikog nit ovisim od ikog

još 1992 nauĆio samo use i u svoje kljuse

ps

A FCS forever :D
Mujice pa znas li ko je doveo ovom Melezijca u Sarajevo???
To mujice,samo FCS :)
A malezijca nije doveo niko od političkih lobija, tako uzalud Vam trud svirači.
Liberalism

#35106 Re: SDP

Post by Liberalism »

Ridjobrki wrote:Nisam siguran da sam te dobro razumio.

Ukoliko se šume vrate u nadležnost općine njima će se savjesnije gospodariti i od njih će zajednica imati korist. Trenutna situacija je takva da se ona od strane Kantona nemilice krčmi (kojejebe, nije naša...) a od toga stanovnici općine nemaju nkakve koristi.

Sav profit ostvaren u Unsko-sanskim šumama se dijeli na kupovinu ruku u kantonalnoj skupštini a Bosanski Petrovac dobije samo onaj nužni minimalni zakonski dio sredstava. Ta sredstva su kao namjenska za infrastrukturu i ne smiješ ih koristiti za razvoj ili socijalu. Pri tome prioritet ima održavanje šumskih puteva. Znači ovako: ja uzmem tvoj voćnjak, prodam tvoje jabuke, tebi dam 4% zarade da ih potrošiš kako ti ja kažem s tim da smiješ potrošiti višak koji ti preostane nakon što meni popraviš put do tvog voćnjaka.

Haman sva akumulirana dobit USŠ je znala otići u Cazin da se kupi ASDA i sačuva Hamdina skupštinska većina. I kad mi neko brani SDP... Ma što se mene tiče nek vladaju gdje hoće samo nek ovdje zglajzaju, nosite ih u tripičkematerine.

Onako insan nekad ovdje čita neka teoretska politička objašnjenja koja bi i prihvatio iako se ne bi složio a onda kad se sjetiš kako SDP-ova vlast izgleda na terenu i šta radi... Ne velim, ima tu i tamo sigurno kvalitetnih i poštenih ljudi koji stvarno rade svoj posao ali ovo je Bogu plakati što se radilo u USK. Prežive li i budu li vladali ovdje još četiri godine ja se ispaljujem vani, ne mogu to više gledati.

Ranije je Bosanski Petrovac bio u zapećku SDA-ovih vlasti, ovo sad je direktno uništavanje.
hehehe, cuj da se sume kao prirodno bogastvo vrate u nadleznost opcina. Bravo sa SDS...

Sume su drzavno bogastvo i kao takvo predstavljaju drzavno blago i odvajkada su bile u vlasnistvu drzave, prvo turske, zatim austrougarske, zatim kraljevine jugoslavije, pa SFRJ, a danas se takodje vode kao drzavne sume u vlasnistvu entiteta.

Sad bi neki Bosnjo koji gine za jacanje drzave te sume da spusti u vlasnistvo lokalne samouprave koja nikad nije bila vlasnik drzavnih suma, voda i svih drugih prirodnih bogastava. I sto je najgore, jos to koristi kao argument protiv stranke koja se bori za jacanje drzavnih institucija. Haj sto trazi, nego sto se pravi pametan i prosipa pricu kako se to treba vratiti (kao da su sume nekad bile u vlasnistvu mjesnih zajednica) i svjesno (ili nesvjesno) obmanjuje javnost i podrzava SDS politiku u kojoj Bosna i Hercegovina ne bi trebala da postoji pa samim tim ne treba da su sume u njihovom vlasnistvu.
Ridjobrki

#35107 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Ukratko, jeb'o ja tu državu za čije se institucije SDP bori. Ščuo? :wink:

Imaš li ti, kruha ti, išta konkretno pametno reći osim što se blamiraš podmetanjima i fiksacijama o nekoj navodnoj državi i nekim lafo idealima za koje se SDP bori?

Prvo, niko ne priča o VLASNIŠTVU nego o pravu upravljanja. Mojne se prosipati i ispadati glup, ako se ja nameračim na tebe provaljivaću ti svaki post koji napišeš. U temelju ispadaš glup prizemnim pokušajem zamjene teza na koji sabija ne bi nasjela.

Da neko ne bi popušio tu demagogiju ja ću ti pojasniti neke stvari. Dakle, pričamo o upravljanju ili menadžmentu što je stvar sadašnjice i zaobiđi nas sa osvrtima na Osmanlije i AU Reich.

Dalje, govorimo o socijalnoj pravdi i participativnoj demokratiji gdje je lokalnoj zajednici bez demagogije i pretjerivanja uzeto pravo na egzistenciju. Bilo bi fer i socijaldemokratski da ta država siječe šumu i pošteno podijeli zarađena sredstva ali SDP-ova raja siječe šumu u samo jednoj općini a daje profit svim općinama osim te općine. Pa pobune su izbijale i zbog manjih stvari..

I mani se folova sa etiketiranjem, SDS, četnici, fašisti, đubrad, ovo-ono... Na ovoj temi ja i meni slični zastupamo principe socijaldemokratije bolje nego iko drugi. Salonskih mudraca je bilo i vazda će biti, ti kuckaj o 'nama Bošnjama ovamo' iz ugodne dijaspore - ja sam konkretni lokalni politički šljaker koji gleda konkretne stvari i konkretnu dobrobit za svoje ljude. Mogu se ispaliti sutra da hoću ali još sam ovdje ili dok mi sve ideje i projekte ne obore đubrad koju sam nekad podržavao ili dok mi njih ne oborimo.

A padaju s treskom. Jednog sam oborio prije dvije godine i svaki dan uživam gledajući plodove svog rada na tome. Stariji forumaši znaju o čemu pričam. :)
Liberalism

#35108 Re: SDP

Post by Liberalism »

Ridjobrki wrote:Ukratko, jeb'o ja tu državu za čije se institucije SDP bori. Ščuo? :wink:

Imaš li ti, kruha ti, išta konkretno pametno reći osim što se blamiraš podmetanjima i fiksacijama o nekoj navodnoj državi i nekim lafo idealima za koje se SDP bori?
Tako je govorio i Radovan Karadzic... doduse prije 25 godina, a vidim vama treba bas podosta vremena da svarite i prihvatite njegove ideje.
Ridjobrki

#35109 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Liberalism wrote:
Ridjobrki wrote:Ukratko, jeb'o ja tu državu za čije se institucije SDP bori. Ščuo? :wink:

Tako je govorio i Radovan Karadzic... doduse prije 25 godina, a vidim vama treba bas podosta vremena da svarite i prihvatite njegove ideje.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dabogda ti meni živio u državi čije instuticije gradi SDP. :wink:

Živ bio i selamćeš mi raju u Göteborgu. :bih:
Novak20

#35110 Re: SDP

Post by Novak20 »

@liberalism. Jedno je vlasništvo nad šumama (državno) a drugo je gospodarenje šumama (kanton, općina). Ne da mi se čitati Zakon o šumama ali je rezultat "gazdovanja" vidljiv u ovih 20 godina. Koliko su jake te institucije (za koje Bošnjo gine) koje gospodare šumama?
Šume su devastirane, prepuštene na milost i nemilost ilegalnoj i prekomjernoj sječi, mnoge porodice nažalost žive od krađe šume jer drugog posla nemaju, šumari bogati, upravitelji šumama isto tako.
Sve uz devizu, ne talasaj, narast će šuma opet, Inšallah.
Liberalism

#35111 Re: SDP

Post by Liberalism »

Novak20 wrote:@liberalism. Jedno je vlasništvo nad šumama (državno) a drugo je gospodarenje šumama (kanton, općina). Ne da mi se čitati Zakon o šumama ali je rezultat "gazdovanja" vidljiv u ovih 20 godina. Koliko su jake te institucije (za koje Bošnjo gine) koje gospodare šumama?
Šume su devastirane, prepuštene na milost i nemilost ilegalnoj i prekomjernoj sječi, mnoge porodice nažalost žive od krađe šume jer drugog posla nemaju, šumari bogati, upravitelji šumama isto tako.
Sve je vec odavno odlucio Ustavni sud F BiH, a to sto su vam firme pune lopova od cistacice do direktora nije kriva drzava vec vi koji takve ljude birate u institucije vlasti.
dustaban

#35112 Re: SDP

Post by dustaban »

Kakav SDP i drzava, kakvi bakraci.

Da je njima do drzave ne bi se povukli iz RS. Povukli su se cak i iz svih nebosnjackih dijelova Federacije i postali samo jos jedna od bosnjackih stranaka. Nema danas veceg ponizenja nego biti nebosnjak u SDP-u a bogme ponizenje je i za svakog covjeka koji drzi do obraza i postenja biti pod vodjstvom onakve bagre.

ALi ja sam optimista. Nakon mozdanog udara u oktobru i klinicke smrti, ovaj tumor ce se sasusiti i otpasti, pa onda za jedno par godina fino ispocetka...

Smrt Lagumdzijinom SDP-u, sloboda BH Socijaldemokratiji !
Liberalism

#35113 Re: SDP

Post by Liberalism »

dustaban wrote:Kakav SDP i drzava, kakvi bakraci.

Da je njima do drzave ne bi se povukli iz RS. Povukli su se cak i iz svih nebosnjackih dijelova Federacije i postali samo jos jedna od bosnjackih stranaka. Nema danas veceg ponizenja nego biti nebosnjak u SDP-u a bogme ponizenje je i za svakog covjeka koji drzi do obraza i postenja biti pod vodjstvom onakve bagre.

ALi ja sam optimista. Nakon mozdanog udara u oktobru i klinicke smrti, ovaj tumor ce se sasusiti i otpasti, pa onda za jedno par godina fino ispocetka...

nevjerovatno kako me podsjecate na govornike SDS ovih tribina iz oktobrra 1990. godine... Jel de najvise vi volio viditi u koncentracionom logoru sve SDP-ovce... ili da ih vjesate o bandere ha?
JedanMova

#35114 Re: SDP

Post by JedanMova »

Liberalism wrote:
dustaban wrote:Kakav SDP i drzava, kakvi bakraci.

nevjerovatno kako me podsjecate na govornike SDS ovih tribina iz oktobrra 1990. godine... Jel de najvise vi volio viditi u koncentracionom logoru sve SDP-ovce... ili da ih vjesate o bandere ha?
Mislim da sam vec postavio ovo pitanje, ali ako SLUCAJNO nisam - evo ga:

Majke ti, jesi li ti dobar?
Liberalism

#35115 Re: SDP

Post by Liberalism »

Vjerovatno ne tako dobar kao ovaj koji javno trazi smrt predsjednika SDP-a... naravno da po vasim PTSP kriterijima nisam dobar. Nadam se da si odgovorom zadovoljan i sretan.
Novak20

#35116 Re: SDP

Post by Novak20 »

Liberalism wrote:
Novak20 wrote:@liberalism. Jedno je vlasništvo nad šumama (državno) a drugo je gospodarenje šumama (kanton, općina). Ne da mi se čitati Zakon o šumama ali je rezultat "gazdovanja" vidljiv u ovih 20 godina. Koliko su jake te institucije (za koje Bošnjo gine) koje gospodare šumama?
Sve je vec odavno odlucio Ustavni sud F BiH, a to sto su vam firme pune lopova od cistacice do direktora nije kriva drzava vec vi koji takve ljude birate u institucije vlasti.
Ma šta kažeš. :) Narod kriv!!! Kad promislim u jednu ruku si u pravu.... Puno je ovde lopova koji i nisu više lopovi već "snalažljivi" ljudi. Štaviše možda su sada i većina pa će sasvim sigurno opet glasati za onog ko im je kroz državni sistem, institucije i zakonsku regulativu omogućio "snalaženje" u ovih 20 godina. Snalaženje je izgleda životni stil većine u kojoj se lično ne prepoznajem.
Država, prava ili kriva, trenutno je najjadnija u Evropi. Svašta je preživjela ali dabogda da preživi ove koji se kunu u nju i institucije sistema. Ti su mi nekako najgori.
Liberalism

#35117 Re: SDP

Post by Liberalism »

Ne mogu a da se ne slozim.
JoseMujica

#35118 Re: SDP

Post by JoseMujica »

šta bolan ti sereš nekome :shock: pa samo par stranica unatrag braniš nepotizam kao normalnost :roll:

I imaš obraza napisat da ti narod nevalja :-)
Banksy

#35119 Re: SDP

Post by Banksy »

Liberalism wrote:
Jel de najvise vi volio viditi u koncentracionom logoru sve SDP-ovce...... ili da ih vjesate o bandere ha?
:evil:
JedanMova

#35120 Re: SDP

Post by JedanMova »

Liberalism wrote:Vjerovatno ne tako dobar kao ovaj koji javno trazi smrt predsjednika SDP-a... naravno da po vasim PTSP kriterijima nisam dobar. Nadam se da si odgovorom zadovoljan i sretan.
Ma nisi ti dobar, al nikako... mislim u glavu dobar... bas nikako...
Dr. Kuca

#35121 Re: SDP

Post by Dr. Kuca »

Lagumdjija je pobudalio definitivno, kakva je ovo koka ili neki dobar trip, al praaaaaaavo. :lol: :lol: :lol:
JoseMujica

#35122 Re: SDP

Post by JoseMujica »

Mi smo Titova partija. Naka nam je Bog na pomoći, a i Bog će nam pomoći kad uradimo sve što možemo. Bog pomaže onima koji vjeruju i onima koji urade sve
by Slućajni Prolaznik

oooooo što je čistak koka stigla u SA :lol: a SDP spao na Fatihe :-) moj Don Neonko sad ti Prolaznik i hljeb otima
VjecitiStudent

#35123 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

JoseMujica wrote:
Mi smo Titova partija. Naka nam je Bog na pomoći, a i Bog će nam pomoći kad uradimo sve što možemo. Bog pomaže onima koji vjeruju i onima koji urade sve
by Slućajni Prolaznik

oooooo što je čistak koka stigla u SA :lol: a SDP spao na Fatihe :-)
Stranka čiste koke :D
drug_profi

#35124 Re: SDP

Post by drug_profi »

Uh kako bi Komandant ovo za dan sredio.

----------------------------------
...s tipfeler masine...
Liberalism

#35125 Re: SDP

Post by Liberalism »

JoseMujica wrote:šta bolan ti sereš nekome :shock: pa samo par stranica unatrag braniš nepotizam kao normalnost :roll:

I imaš obraza napisat da ti narod nevalja :-)
Nigdje nisam branio nepotizam nego kazem ono sto mislim: svako to u bosni radi, a ovaj je samo to priznao. A koliko je narod dobar vidi se kako glasa zadnjih 24. godine. Svaka susa ga moze preveslati i ko malo djete prevesti preko vode.

Narod koji je mislio da ce ga iz krize izvesti 15 osoba koje su sveze izasli iz dugogodišnjeg zatvora zbog pokusaja rusenja ustavnog poredka (za kojim sad svi placete) dovoljno govori o umnim i intelektualnim sposobnostima svih milion Bosnjaka koji su izglasali zivot u ovakvom jadu i bijedi.
Post Reply