Potpisujem svaku riječ. Sistem je razrađen a SDA i SDP su u toj priči ruku pod ruku. SDA jeste donijela sistem ali i SDP uživa njegove benefite. Zašto nisu #ujedinjeno, socijalno osjetljivo i društveno odgovorno promijenili te principe? Ja uvijek kažem samo da SDP nije ništa bolja od SDA, ima tu nekih demagoških razlika ali brale perušaju k'o najrođeniji.Novak20 wrote: Nisam iz tvog kantona ali da kažem da se šuma inače sijeće nemilosrdno, dobrim dijelom mimo zakona. U potpunosti je usavršen sistem krađe šume i potplaćivanja a ne gospodarenja. Pare se dijele od šumara pa naviše a koliko država gubi bog zna. Obični šumari u mojoj općini kupuju stanove i kuće u gradovima kao od šale a njihovi šefovi žive ko bubrezi u loju sa ne baš velikim platama. Kako to objasniti? Da li je baš za sve te probleme kriv SDP ne znam. Zakonska regulativa iz ove oblasti donešena je u vrijeme vladavine SDA, nekoliko puta je pretumbavana ali je svaki put sistematska pljačka šume usavršavana. Ne ljepi SDA đaba plakate po stablima na Bjelašnici i kojekuda drugo.
Kod nas su šume u kantonalnoj nadležnosti i to je jedan bolestan sistem pljačke i korupcije kojem sve može stati pod kapu. Općine Olovo i Vareš su uspjele, koliko sam u toku, na Ustavnom sudu oboriti kantonalne zakone u šumama i osnovati svoje šumarije a BP je sljedeći na redu sa apelacijom zasnovanom na istim principima.
No ovo je sad već debeli offtopic, mene je raspalila odluka SDP-a da opet podmaže pred izbore 'podobne' i 'interesantne' općine a ovamo nek raja pocrka što se njih tiče. To je gađenja vrijedno a to radi lik kojeg se ni sam KO SDP USK nije mogao riješiti. Kome sad vi, matere vam, glumite #ujedinjeni folove a dva puta obarate skupštinu kantonalnog odbora da na silu sačuvate onog kvarnjaka? Čuj #ujedinjeni, give me a break...