Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

SaraFina

#35101 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

geralt wrote:Gdje je bila tvoja reakcija kad je 512 MB na ovom forumu pisao o "UZP djeci"?

Zato ima moderacija valjda. I trajni ban. (A nisam ni vidjela iskreno, nego naknadno kad odstranjen.)

Nije kliks opskurni portalčić sa 5 posjeta dnevno i 10 klonova. :D
DonieBrasco

#35102 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by DonieBrasco »

horkesh wrote:
megaman4 wrote:
DonieBrasco wrote:Opet ce SDA da pravi vlast sa HDZ i SNSD, moraju jednostavno da prihvate njihove ustupke a bojim se da ce im dati jos mnogo vise, tipa Covici izborni zakon kakav hoce kao i ustav FBiH.
HDZ vise nikoga nece moci ucijenjivati. Ovoga puta vise NE...
Potcjenjuješ SDA.
SDA ce majku prodati, narod i drzavu vec jesu za red svojih interesa i da bi opstali.
tandmand

#35103 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tandmand »

Ruski ambasador na Sveučilištu u Mostaru: NATO može donijeti probleme
Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH)
Borjana Krišto sastala se s veleposlanikom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivantsovim,
saopćio je Sektor Parlamentarne skupštine BiH za odnose s javnošću.
Image
megaman4

#35104 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by megaman4 »

tandmand wrote:
Borjana Krišto sastala se s veleposlanikom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivantsovim,
Image
Covic je politicki gotov. Nedavno je Hrvatska dobila samar od Washingtona zbog ovoga. Covicu je spremna Crna lista. Taman da se on i Dodik druze na istoj.
horkesh

#35105 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by horkesh »

Novak20 wrote:
horkesh wrote:
zrakomlat wrote:Dobro bona, skontali smo, ne moraš 4 puta pisati :D

Nego, čitam izlazi zločinac Valentin Ćorić. Dvojica štovalaca lika i djela uzp 111 objave na fb slike kao dobro došao, srcad i tako to al večeras nema objava. Skinulo ih.

Jel fb briše ili je takav naputak od središnjice, ko za onog stočara zblidinja.
Čovjek je presuđeni ratni zločinac, prijevremeno pušten na uslovnu slobodu.

Samo prijavljuj. Nisu se ni Zelenikini postovi, ni silni repostovi, sami obrisali.
Prijavi li netko ovoga nesretnika da se ukloni sa FB ?

Očito nije lažni profil podmetnut od strane velikosrpske politike sa HDZ-ovim specijalitetima dok se Mektić njime bavi. :D

https://www.dnevnik.ba/teme/za-dzihad-u ... udzahedina
Kontroverzni video na svom “Facebook” profilu objavio je izvjesni Vahidin Delić i za samo nekoliko dana imao je više od 75.000 pregleda.

U videu koji je za samo nekoliko dana imao i oko 700 dijeljenja nepoznata osoba ističe da se kada bude objavljen poziv na džihad neće odazvati samo “10.000 muhadžida-svetih ratnika iz BiH, već i svi iz Europe”, piše današnji “Glas Srpske”.

U ovom klipu se veliča i zloglasni odred “El mudžahedin”, a ono što posebno zabrinjava jesu komentari na video.

“Kad bude vakat došao i brat ide”, “Alah te nagradio i ja idem u te redove”, “Na Alahovom putu za vjeru islam ne žalimo svoje živote dati samo da bi Alahova riječ bila gornja, a nevjernička donja”, “I ja se odmah odazivam pozivu braćo, ali i moje troje djece”, “Ima nas mašalah ako zatreba”, samo su neki od komentara koji su objavljivani na tom “Facebook” profilu.
Porediš, ponavljam, osuđenog ratnog zločinca, odgovornog za strašne zločine, s nekim likom koji je objavio video na Facebooku?

I da, prilično sam siguran da bi Facebook i takav sadržaj uklonio. Sumnjam da je potrajao duže od jednog dana.
seln

#35106 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Novak20 wrote: Nemam pojma tko je Zelenika
Nista to, ni Hafis nije znao tko tje tTudjman.

A bio sam na skijanju:
Valjda na smucanju?
BHCluster

#35107 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Dnevnik.ba fake news portal. Pametnom dosta.

P.S.
Na snimku su borci 7. muslimanske viteške oslobodilačke brigade a ne odreda EL-Mudžahid. A kad se islo u Džihad za Republiku Hrvatsku to je bilo OK sad ne valja?
mO k3

#35108 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

seln wrote:
Novak20 wrote: Nemam pojma tko je Zelenika
Nista to, ni Hafis nije znao tko tje tTudjman.

A bio sam na skijanju:
Valjda na smucanju?
:lol: hafis povučen sa položaja , skontali koja je ubleha
spreca

#35109 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Chmoljo mu je dao nagradno odsustvo u trajanju jedan mjesec za trud i nesebicno zalaganje za Hr HB :mrgreen:
PIMP-Meister-2000

#35110 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by PIMP-Meister-2000 »

Novak20 wrote:
horkesh wrote:
zrakomlat wrote:Dobro bona, skontali smo, ne moraš 4 puta pisati :D

Nego, čitam izlazi zločinac Valentin Ćorić. Dvojica štovalaca lika i djela uzp 111 objave na fb slike kao dobro došao, srcad i tako to al večeras nema objava. Skinulo ih.

Jel fb briše ili je takav naputak od središnjice, ko za onog stočara zblidinja.

Samo prijavljuj. Nisu se ni Zelenikini postovi, ni silni repostovi, sami obrisali.

Očito nije lažni profil podmetnut od strane velikosrpske politike sa HDZ-ovim specijalitetima dok se Mektić njime bavi. :D

Kontroverzni video na svom “Facebook” profilu objavio je izvjesni Vahidin Delić i za samo nekoliko dana imao je više od 75.000 pregleda.

U videu koji je za samo nekoliko dana imao i oko 700 dijeljenja nepoznata osoba ističe da se kada bude objavljen poziv na džihad neće odazvati samo “10.000 muhadžida-svetih ratnika iz BiH, već i svi iz Europe”, piše današnji “Glas Srpske”.

U ovom klipu se veliča i zloglasni odred “El mudžahedin”, a ono što posebno zabrinjava jesu komentari na video.

“Kad bude vakat došao i brat ide”, “Alah te nagradio i ja idem u te redove”, “Na Alahovom putu za vjeru islam ne žalimo svoje živote dati samo da bi Alahova riječ bila gornja, a nevjernička donja”, “I ja se odmah odazivam pozivu braćo, ali i moje troje djece”, “Ima nas mašalah ako zatreba”, samo su neki od komentara koji su objavljivani na tom “Facebook” profilu.
Zaboravio si ono najvažnije bajo moj, LAVOVE đihatlijske gladne...

#stopteheranskimteroristima :oops:
BHCluster

#35111 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

spreca wrote:Chmoljo mu je dao nagradno odsustvo u trajanju jedan mjesec za trud i nesebicno zalaganje za Hr HB :mrgreen:
#VratiDiplomu
Point.

#35112 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

tandmand wrote:
Image
Ova babetina je cisto, iskonsko zlo.
Maraschino

#35113 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

tandmand wrote:
Image
Vec krenuo u kontra ofanzivu.
Copi treba objasniti da se ne mijesa u unutrasnje odnose u BiH i ne staje na jednu stranu.

p.s. sutra bi HDZ i Covic(referendumom) podrzali Dodika samo da napakosti zlim Bosnjacima.
mO k3

#35114 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

Fantastičan potez HDZ bitch :)
tandmand

#35115 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tandmand »

Image
Sanjarko

#35116 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

Pa dobro ovo je redovna procedura. Normala je ovo. Samo pitanje je o cemu su razgovarali a da mi ne znamo. Mozda o podjeli Bosne. Ne bi me iznenadilo da su o tome razgovarali.
palermo

#35117 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by palermo »

Point. wrote:
tandmand wrote:
Image
Ova babetina je cisto, iskonsko zlo.
Babetina :? pitaj Čovketa, je li babetina :D
video

#35118 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by video »

Ovo bi moglo u konacnici biti ko saga sa JK i igracem sa brojem 6 :izet:
BHCluster

#35119 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Sarajevo ne prestaje sa sirenjem MRZNJE!
SmokingMan

#35120 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SmokingMan »

Kako me nervira ovo medijsko opipavanje pulsa.Zbog ovakvih i sličnih stvari često poželim da sam diktator.
Novak20

#35121 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

horkesh wrote:
Novak20 wrote:
horkesh wrote:

Porediš, ponavljam, osuđenog ratnog zločinca, odgovornog za strašne zločine, s nekim likom koji je objavio video na Facebooku?

I da, prilično sam siguran da bi Facebook i takav sadržaj uklonio. Sumnjam da je potrajao duže od jednog dana.
Ne, nisi u pravu.

Poredim nebitnog šovinistu Tomislava sa nebitnim vehabijom Vahidinom. Ono što im je zajedničko i što je bitno je da su uključeni u sijanje mržnje na etničkoj i vjerskoj osnovi bilo da veličaju osuđenog ratnog zločinca i pišu šovinistički protiv Bošnjaka ili da veličaju jedinicu A R BiH koja je radila ubistva dekaptiranjem radi poziva na džihad.

Ne bi bilo prvi puta da novinari lažu ali u tekstu lijepo piše da je Vahidinov video vidjelo više od 75.000 korisnika FB u nekoliko dana. Dakle, nisi u pravu. Tomislav je na FB potrajao 6 minuta, a Vahidin nekoliko dana.

Kako to ?
horkesh

#35122 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by horkesh »

Novak20 wrote:
Ne, nisi u pravu.

Poredim nebitnog šovinistu Tomislava sa nebitnim vehabijom Vahidinom. Ono što im je zajedničko i što je bitno je da su uključeni u sijanje mržnje na etničkoj i vjerskoj osnovi bilo da veličaju osuđenog ratnog zločinca i pišu šovinistički protiv Bošnjaka ili da veličaju jedinicu A R BiH koja je radila ubistva dekaptiranjem radi poziva na džihad.

Ne bi bilo prvi puta da novinari lažu ali u tekstu lijepo piše da je Vahidinov video vidjelo više od 75.000 korisnika FB u nekoliko dana. Dakle, nisi u pravu. Tomislav je na FB potrajao 6 minuta, a Vahidin nekoliko dana.

Kako to ?
Naravno da sam u pravu. Ako je taj video na kraju uklonjen, znači da je kršio Facebookova pravila. Ako je kršio Facebook pravila, znači da bi bio uklonjen i ranije - samo da ga je neko prijavio. Jednostavno. Ti, uostalom, pojma nemaš koliko je video bio objavljen. Sve što znaš o tome saznao si od Dnevnika, koji je to saznao od Glasa srpske.

To je pod jedan. Drugo, nakon svih laži - otvorenih laži - koje je Dnevnik objavio samo u posljednja tri mjeseca, oprostit ćeš mi ako sam skeptičan prema Dnevnikovoj interpretaciji sadržaja tog videa, a kojeg su preuzeli od Glasa srpske :roll:

Haj'mo dalje. Neki lik objavio video u kojem, koliko razumijem jer ga nigdje nema, govori da će se na džihad odazvati nekih 10.000 mudžahedina iz BiH. Očito, džihad nije u BiH nego on mašta o nekom džihadu tipa Sirije ili Iraka. Da naglasim, boli me briga za lika i njegov opskurni video snimak.

Ali - ne. Mektić lično reagira i kaže da će lika od sada nadzirati. Pošteno, on zaista i poziva na kršenje zakona, konkretno zabrani odlaska bh. državljana na ičešće u stranim ratištima. Koliko sam vidio, nigdje po bh. medijima nema outpoura podrške i ljubavi, nema bh. portala koji reposta njegov video u znak podrške.

Ovaj video se ne može usporediti čak ni s Zelenikinim statusom, a evo i zašto. Srpski i hrvatski mediji ga koriste kako bi svoju publiku nastavili indoktrinirati i plašiti nekim "džihadom", sve u cilju daljnje dehumanizacije Bošnjaka. Zelenika, pak, jeste šovinista, ali ne može biti nebitan ako je SVE I JEDAN mali HDZ-ov portalčić preuzeo njegov status u znak podrške! Da, počelo je s Dnevnikom, pa ga je objavio Poskok, Kamenjar, Brotnjo, Jabuka, Travnicki, Centralna... Svi su ga objavili! Kasnije su ga svi i uklonili, osim, jelte, Poskoka.

Danima kasnije se njegov status širio u komentarima, danima kasnije su se ljudi okupljali da lajkaju i podrže njegove riječi. A opet, nije Mektić reagovao. Nema nikakvih krivičnih sankcija za Zeleniku, nema za njega prismotre.

Pa ja, nije Bošnjak, znači nije potencijalni terorist - što bi njega smatrali odgovornim? On samo govori sve ono kako jeste, jelda?

Zelenika širi fašističke poruke i stekne masovnu podršku, što Facebook pučanstva, što mainstream medija poput Dnevnika. I to porediš s video uratkom nekog tamo Delića, kojeg nije podržao niko?

Dnevnikovo bljuvanje mržnje je, na žalost, dosta efektivno. QED.
mirza_15

#35123 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mirza_15 »

Ključ svega je da je Zelenikin status promoviran na portalima. Nije završio samo kao Facebook status. Svaka budala može napisati isti, ali je ozbiljan problem ako isti prenesu portali kao sasvim normalnu stvar. To znači da je ovakav stav raširen i prihvaćen od velikog broja ljudi. Usput, čini mi se ni da Zelenika nije baš običan lik.
SaraFina

#35124 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Lijeni smo klikati prijave za govor mržnje. 50 stranica za dva dana o JK medjunožju, a niko neće prijave da šalje za govor mržnje na internetu. Na FB su to tri klika.
Ovaj video se ne može usporediti čak ni s Zelenikinim statusom, a evo i zašto. Srpski i hrvatski mediji ga koriste kako bi svoju publiku nastavili indoktrinirati i plašiti nekim "džihadom", sve u cilju daljnje dehumanizacije Bošnjaka. Zelenika, pak, jeste šovinista, ali ne može biti nebitan ako je SVE I JEDAN mali HDZ-ov portalčić preuzeo njegov status u znak podrške! počelo je s Dnevnikom, pa ga je objavio Poskok, Kamenjar, Herceg Bosna, Brotnjo, Jabuka, Travnicki, Centralna... Svi su ga objavili! Kasnije su ga svi i uklonili, osim, jelte, Poskoka. počelo je s Dnevnikom, pa ga je objavio Poskok, Herceg Bosna, Kamenjar, Brotnjo, Jabuka, Travnicki, Centralna... Svi su ga objavili! Kasnije su ga svi i uklonili, osim, jelte, Poskoka.
Uvećano pa uz kaHvu patriote :D
Kad im unistite FB i oni su gotovi.

Eto prelistavajte svaki dan ima nešto za prijaviti na tim portalima.
Udrite i vrle komentatore :) Ima ih.
DonieBrasco

#35125 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by DonieBrasco »

Samo pazite sad za koju sedimicu kad Dodik i Covic zajedno odu u Beograd na sastanak.

Sve tok sad kada na red dolazi Dom naroda, Vijece Ministara i naravno NATO.
Post Reply