Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bloo wrote:
Taj je gadan, taj je tuče, bolje da je otisla sa onim sto samo vara i kocka se.
Interesantno je da kada žena ucini losu procjenu partnera ona je kriva. Kada muskarac zavrsi sa nekom koja ga vara, krade itd..onda je opet do nje kurva jedna sifilisticna namamila ga onako merhmetli dusevnog...
Pa kriva, nego....što je kockonju odabrala.
Isto kao što je on kriv što je sirovina koji razgovara šakama ili oružjem ako nije po njegovom.
Mah...dovoljno me znaš da nisam u tom stereotipu
Bloo wrote:
Taj je gadan, taj je tuče, bolje da je otisla sa onim sto samo vara i kocka se.
Interesantno je da kada žena ucini losu procjenu partnera ona je kriva. Kada muskarac zavrsi sa nekom koja ga vara, krade itd..onda je opet do nje kurva jedna sifilisticna namamila ga onako merhmetli dusevnog...
Pa kriva, nego....što je kockonju odabrala.
Isto kao što je on kriv što je sirovina koji razgovara šakama ili oružjem ako nije po njegovom.
Mah...dovoljno me znaš da nisam u tom stereotipu
kakvo kolosalno izjednacavanje krivice - krivi izbor partnera jednak krivicnom djelu?!
jer ona je morala znati da ce je on ubiti, sve je ukazivalo na to. uz to ga je jos i iznervirala odsudnog dana, presolila je supu, naime.
Konkretno za šta? Ovu Agenciju je li...ma ja sam se već pomirio da sam izgubio...vas dvije a ja sam...ne bih imao izgleda ni protiv jedne
Za podatke pogledaj ih.
Nisi nista izgubio jer ovo nije bitka niti rat.
Bitno je biti informisan. Bitno je znati šta se dešava. Bitno je ne negirati činjenice iako nam se možda ne sviđaju.
Jer sutra neko nama blizak se može naći u situacijama dolje navedenim i treba znati da to nije ok, da ne treba trpiti niti prihvatati.
Konkretno za šta? Ovu Agenciju je li...ma ja sam se već pomirio da sam izgubio...vas dvije a ja sam...ne bih imao izgleda ni protiv jedne
Za podatke pogledaj ih.
Nisi nista izgubio jer ovo nije bitka niti rat.
Bitno je biti informisan. Bitno je znati šta se dešava. Bitno je ne negirati činjenice iako nam se možda ne sviđaju.
Jer sutra neko nama blizak se može naći u situacijama dolje navedenim i treba znati da to nije ok, da ne treba trpiti niti prihvatati.
Pa ja sam odmah rekao da ne znam, da nemam podatke.
I nisam ništa negirao, samo sam primjetio kako se potencira samo jedna strana.
To je odmah prepoznato kao napad.
Nije upitno da su žene ugroženije i češće objekat raznih oblika nasilja.
Niko te nije napao samo sam te pitala imas li podatke za broj partnera koji su silovani, zlostavljani, ubijeni od strane partnerica...da usporedimo procente
Ti rece nemas i zatrazio podatke za zene.
Dano ti je.
i opet, ima moralni i utilitarni aspekt. riječ "kriv" ili "kriva" u našem jeziku asocira na ovaj moralni. ali koju god riječ upotrijebili (evo ja ću staviti "odgovorna") - žrtva moralno nije odgovorna, ali utilitarno jeste što nije bolje izabrala. i to je odgovorna onome ko joj je najpreči - samoj sebi.
Bloo wrote:Niko te nije napao samo sam te pitala imas li podatke za broj partnera koji su silovani, zlostavljani, ubijeni od strane partnerica...da usporedimo procente
Ti rece nemas i zatrazio podatke za zene.
Dano ti je.
To nije napad, vec razmjena informacija.
Ma dobro, ne to, prije toga smo bili krenuli sa gardovima, to jeste svakako razmjena info.
Ma nije to baš budale. Da je bio obračun kakvih hajvana, dilera i to, pa hajde...al ovako, nije ovo međusobno ubijanje, on je nju ubio i to automatska puška šta sve ljudi nemaju od oružja pod krevetom
Tomahawk11 wrote:Ma nije to baš budale. Da je bio obračun kakvih hajvana, dilera i to, pa hajde...al ovako, nije ovo međusobno ubijanje, on je nju ubio i to automatska puška šta sve ljudi nemaju od oružja pod krevetom
Ma budale. Zene koje biraju da budu sa ovakvim obicno imaju problem u glavi. Jednom sam pokusao da odbranim jednu pa je malo falilo da sam nastradam.
Tomahawk11 wrote:Ma nije to baš budale. Da je bio obračun kakvih hajvana, dilera i to, pa hajde...al ovako, nije ovo međusobno ubijanje, on je nju ubio i to automatska puška šta sve ljudi nemaju od oružja pod krevetom
Ma budale. Zene koje biraju da budu sa ovakvim obicno imaju problem u glavi. Jednom sam pokusao da odbranim jednu pa je malo falilo da sam nastradam.
Evo čitam, golf 2, kalaš, bomba...u najavi neki fin čikica. Sigurno bio dobre duše.
Evo čitam, golf 2, kalaš, bomba...u najavi neki fin čikica. Sigurno bio dobre duše.
Cudi me da jos nisu slike iskopali. Sigurno klasicna kockasta glava.
Xavier1 wrote:
Cudi me da jos nisu slike iskopali. Sigurno klasicna kockasta glava.
U zemlji gdje je sda kreirala i uspostavila svoju opoziciju, (bivši) sdp, i gdje su svi oni zajedno čvrsto uvezani u kriminalnu halku već trideset godina, s isto tako postavljenim i uvezanim i svojim kadrovima premreženim pravosuđem, da im, svima zajedno, štite leđa dok kradu.
drago moje forumalo
rekoh li ja tebi a ti me napade prije godinu o tome ko su sta su i jesul svi haman isti... nema ovdje nista bez malja
I ovaj slucaj nam govori da ima svasta medju nama. Znam dosta slucajeva gdje je bilo varanja bracnih partnera a ipak zavrseni ljudski. Bolno ali se preboli. Nisu svi sposobni da se nose sa svojom strascu a i dostupnost oružja nije bas od koristi.
Na zapadu je ovakvih zlocina u procentu puno manje jer jbg ovdje kad se voli onda se bas voli. Ne mogu zamisliti nekog švabu ili holandjanina da pocini ubistvo iz strasti. Mi smo ipak druga kultura, juznoevropska i balkanska.