Demokratska fronta Željko Komšić

Banksy

#35101 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

GandalfSivi wrote:Nece valjda DF prodati ideale za komad vlasti? To se nikada prije nije desilo, pogotovo njima :-)

Koji cirkus od stranke, svega mi, mogu se komtno zvati Daj Fotelju...
Daj Bakiru Fotelju.

Nakon što je Zlatko Miletić, kandidat Demokratske fronte,

izabran u Dom naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine, glasovima i Naše stranke,

SDA službenik Željko Komšić rezignirano zaključuje:

BH blok... suviše je među nama razlilčitih ideja,

moram reći da nisam optimista,

građani za njih (SDA) glasaju, to je realnost,

naivan je onaj ko misli da će Bh. blok na sljedećim izborima uspjeti osvojiti 51 procenat podrške,

građani za njih (SDA) glasaju, to je realnost,

Kada budemo kritikovali SDA zbog toga što je prihvatio Čovićeve uvjete, hoće li građani imati pravo da nam kažu – a, što se niste borili. Zašto ste pobjegli? Toga je mene strah.( :lol: :lol: )

Najzad :thumbup:

Vrijeme je da ih se pusti van, iz bloka :thumbup:
nikad_vise

#35102 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nikad_vise »

nemampojma0 wrote: Tvoje vidjenje stvari, postujem.
A jesil dao Komsicu glas da pobijedi Covica i da se kasnije skloni ili da nastavi borbu za neku drugaciju BiH. Ta drugacija BiH ne moze doci za jedan mandat, sad se sije sjeme gradjanske drzave, a mladje generacije ce biti izdanci.
Sto se tice toga jel DF ljevica, najbolje ce ti kazati rezultat onog sto je DF uradio za radnike preko potpredsjednika FBiH Milana Dunovica, apelacijama i rusenjem zakona koji su isli na stetu radnika. I sigurno je da je vise uradio, iako postoji svega 5 godina i to u opoziciji, nego SDP. NS necu ni da brojim u lijevi spektar, jer sami kazu da nisu ljevica, a i pokazali su na glasanju o ZOR.

I nemoj da zaboravis da NS postoji 10 godina, a DF 5, jer se ovdje pise o NS kao o politickom novorodjencetu koje eto ima potencijala i vremenom ce pokazati sta moze. Dakle, NS djeluje vec 10 godina i jasno je pokazao koji su dometi i ciljevi i ne znam kako mislite da hoce ili mogu ici preko toga. Posebno s kadrovima koje imaju. Jel stvarno mislis da bi neko smio prepustiti drzavu Sabini, Falataru i Pedji, evo i da ne postoje DF i SDP.
Njihov nivo je kanton i to treba postovati.
Sad bi potpisao da mi narednih 10 godina drzavu vode Pedja,Sabina,Konakovic,Hadzikadic.. :thumbup:
Jedna Sabina Cudic je doktor politike za sve i jednog SDA papka i ovo odgovorno tvrdim.Dovoljno ti je pogledati jedan njen intervju,poslusati na koji nacin neko gleda politiku,na koji nacin analizira i rezonuje odredjene procese u drzavi i drustvu i na koji nacin ih pokusava rijesiti.

Ovdje se pogresno gleda na ljevica-desnica.Ja licno sam uvijek pristalica da svoj glas dam "desnoj" stranci jer nisam ravnodusan na recimo vjeronauku,BHS jezik i mnoge stvari koje propagira ljevica,ali ovdje se ne radi vise o ljevici i desnici nego imamo na sceni jedan kriminalni kartel koji borbu za vlast vodi na nacin da ljudima stavlja mete na celo da bi zadrzao svoju moc i mogucnost kriminalnog eksplatisanja svog naroda.Ovdje je postala podjela na biranje izmedju ljudskosti i smeca.Ja kao Bosnjak ne mogu biti zadovoljan sa tim sto ce me predstavljati Bakir,Safet,Hasan,Mustafa samo zato sto idu u dzamiju,nemaju cafirska imena i "nasi" su.Ti ljudi su ovaj narod doveli do propasti i ja trazim alternativu ovom kriminalu kao i etickom i moralnom sunovratu.Prateci rad NS-a,ali i drugih u kantonu Sarajevo,jasno je da je razlika izmedju tih "lijevih" i "desnih" tolika da se ne moze ni porediti.I siguran sam da ce i na narednim izborima glasaci znati da podrze i nagrade opciju koja je mnogo otvorenija i postenija prema svojim glasacima.

DF crpi snagu jedino iz pojave Zeljka Komsica,bas kao i SBB zahvaljujuci FAhri i Avazu.Nije to nikakva stranka nego obican SDA privjesak.Mozes li mi usput naci broj parlamentaraca iz NS i DF na nivou Federacije i BiH?Cisto da vidim kolika je ta razlika u drzavotvornosti DF-a i NS-a?
Banksy

#35103 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

@PedjaKojovic

Bh blok je ideja da ova zemlja može bolje, da svi mi građani BiH, i Bošnjaci i Hrvati i Srbi i Ostali zaslužuju mnogo bolje od ovoga što živimo zadnjih 25 godina. Naivno ili ne, ali ja u to vjerujem. Pomirit se s tim da će ovako biti zauvijek je, suštinski, odustajanje od BiH.

Feb 24, 2019

"Nije mi jasno zašto neki ljudi vrlo jasno, otvoreno i glasno ne kažu da žele, odnosno, moraju da idu sa SDA. Pakovati lični interes, odnosno, moranje u celofan navodnih 'principa' uz tzv. 'očekivanje građana' jednostavno smrdi", stav je Damira Mašića.

S druge strane njegov stranački kolega Saša Magazinović bio je nešto misteriozniji. On je na istoj društvenoj mreži napisao "vrijeme je za vraćanje dugova...".
Griješe, daju mu opravdanje. Treba ga pustiti da sam izađe.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#35104 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

nemampojma0 wrote: Zasto je srljanje? BH blok je imaginaran po meni, jedini siguran zajednicki imenitelj stranaka BH bloka je to sto se sve one deklarisu kao gradjanske. Jedan dio SDP-a je blizi DF-u, a drugi NS-u, po temeljnim pitanjima drustva i drzave. BH blok je prilicno polarizovan i vrlo tesko moze zaziviti u formi jedne stranke.
srljanje iz razloga što je vise puta komsic ponovio tezu da ce slijediti stavove bh bloka i sdpa. ti statovi su kristalno jasni i cisti, a oni glase da ce bh blok biti dio opozicije. razumijem ja da veci dio sdpa hoce u vlast, ali isto tako razumijem da kompletna nasa stranka to ne zeli.
df je u kompletnoj prici sveden da nivo jednog covjeka, kojem na uho sapcu sifet podzic i ekipica okupljena oko njega. njihov cilj jeste vlast.

u ove dvije izjave, blizu sam pedjinoj, jer je bh blok odlicna prica za buducnost i to ne tako daleku buducnost, kada se uzme u obzir da su lokalni izbori za manje od dvije godine. sa trenutnim kapacitetom kojeg bh blok ima u sarajevu, moze se nadati apsolutnoj kontroli sarajeva. isto vazi i za tuzlu, a bome i za krajinu.

u mostaru bi mogli postati dosta jak oponent hdzu i dobro ih uzdrmati.

za pocetak, i vise nego dovoljno.

samo oni moraju pobijediti vlastite sujete, a tu prvenstveno mislim na sdpove sujete, jer se oni ponasaju kao da je sve njihovo i kao da oni vrijede tri puta vise i od nase stranke i on dfa. zato su dobili miletica u domu naroda kao odgovor nase stranke i dfa da se nesto moze uciniti bez njih.
Zbog cega treba DF i SDP da zrtvuju svoju infrastrukturu zbog jednog uskog pogleda i jasne namjere NS da bude stranka KS.
i nasa stranka postoji u svim kantonima i na svim nivoima. ne razumijem kako su okrenuti samo sarajevu.
Pored svega, posebna odgovornost i teret je na ledjima Zeljka Komsica jer je predsjednik drzave, iz te vizure sve izgleda drugacije nego to vidimo mi obicni ljudi ili politicari kantonalnog ranga.
ovo razumijem i razumijem cinjenicu da se bh blok nekada mora podrediti zeljku komsicu i zastititi ga, ali ako isti nastavi sa danjasnjim izjavama, ostati ce sam. mozda je to i taktika, haj znaj.
GandalfSivi

#35105 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GandalfSivi »

nemampojma0 wrote:
GandalfSivi wrote:Nece valjda DF prodati ideale za komad vlasti? To se nikada prije nije desilo, pogotovo njima :-)

Mani lazi, DF je izasao iz vlasti zbog ideala. Ako udju u vlast mjeri rezultat onog sto bude uradjeno. Ovo optuzivanje i osudjivanje unaprijed je vise nego neozbiljno.
Ocito da ti bi ti volio da nas sve zajase SBB koji je u proslom mandatu bio vlast i uradio sta? Podsjeti me, molim te.
Vec sam napisao u nekom prethodnom postu da je DF pravnim, a ne politickim putem, uradio za radnike vise nego SBB i SDP skupa.Takodje je pravnim putem dokazao da je bio u pravu kod pitanja, zbog kojeg je i izasao iz vlasti. Time je dokazao da zna voditi ozbiljnu politiku, a koliko ce uraditi politicki mozemo znati samo ako bude imao mehanizme vlasti i tek tad suditi.
Ko je ba izasao iz vlasti? Otjerali ih s noge na nogu kada je Reuf pokusao da radi svoj posao (pa onda i njega otjera DF).

Zaboli me hoce li SDA sa SBB-om ili cemo imati manjinsku vladu, ja sam se nadao ujedinjenoj i principijelnoj opoziciji. Ali sto Sasa rece, izgleda da su dosli dugovi na naplatu...
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#35106 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

nasa stranka, df i sdp su u vlasti sa strankom koja na visim nivoima djeluje zajedno sa okorjelim kriminalcem, mirsadom kukicem.

o kakvim idealima mi pricamo?
GandalfSivi

#35107 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GandalfSivi »

malakh wrote:

nasa stranka, df i sdp su u vlasti sa strankom koja na visim nivoima djeluje zajedno sa okorjelim kriminalcem, mirsadom kukicem.

o kakvim idealima mi pricamo?
Kakav pokusaj relativizacije pitanja, odlicno :-)
kmirsad

#35108 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kmirsad »

Ne mogu da vjerujem da će se Željko sam po sebi posrati...
Vjerovao sam u njega...
fosna2014

#35109 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fosna2014 »

To je to. Zeljko JEBI SE!
malakh

#35110 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

GandalfSivi wrote:
Kakav pokusaj relativizacije pitanja, odlicno :-)
samo ti kazem da ne zavodimo previse o idealima.
nemampojma0

#35111 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

nikad_vise wrote:
nemampojma0 wrote: Tvoje vidjenje stvari, postujem.
A jesil dao Komsicu glas da pobijedi Covica i da se kasnije skloni ili da nastavi borbu za neku drugaciju BiH. Ta drugacija BiH ne moze doci za jedan mandat, sad se sije sjeme gradjanske drzave, a mladje generacije ce biti izdanci.
Sto se tice toga jel DF ljevica, najbolje ce ti kazati rezultat onog sto je DF uradio za radnike preko potpredsjednika FBiH Milana Dunovica, apelacijama i rusenjem zakona koji su isli na stetu radnika. I sigurno je da je vise uradio, iako postoji svega 5 godina i to u opoziciji, nego SDP. NS necu ni da brojim u lijevi spektar, jer sami kazu da nisu ljevica, a i pokazali su na glasanju o ZOR.

I nemoj da zaboravis da NS postoji 10 godina, a DF 5, jer se ovdje pise o NS kao o politickom novorodjencetu koje eto ima potencijala i vremenom ce pokazati sta moze. Dakle, NS djeluje vec 10 godina i jasno je pokazao koji su dometi i ciljevi i ne znam kako mislite da hoce ili mogu ici preko toga. Posebno s kadrovima koje imaju. Jel stvarno mislis da bi neko smio prepustiti drzavu Sabini, Falataru i Pedji, evo i da ne postoje DF i SDP.
Njihov nivo je kanton i to treba postovati.
Sad bi potpisao da mi narednih 10 godina drzavu vode Pedja,Sabina,Konakovic,Hadzikadic.. :thumbup:
Jedna Sabina Cudic je doktor politike za sve i jednog SDA papka i ovo odgovorno tvrdim.Dovoljno ti je pogledati jedan njen intervju,poslusati na koji nacin neko gleda politiku,na koji nacin analizira i rezonuje odredjene procese u drzavi i drustvu i na koji nacin ih pokusava rijesiti.

Ovdje se pogresno gleda na ljevica-desnica.Ja licno sam uvijek pristalica da svoj glas dam "desnoj" stranci jer nisam ravnodusan na recimo vjeronauku,BHS jezik i mnoge stvari koje propagira ljevica,ali ovdje se ne radi vise o ljevici i desnici nego imamo na sceni jedan kriminalni kartel koji borbu za vlast vodi na nacin da ljudima stavlja mete na celo da bi zadrzao svoju moc i mogucnost kriminalnog eksplatisanja svog naroda.Ovdje je postala podjela na biranje izmedju ljudskosti i smeca.Ja kao Bosnjak ne mogu biti zadovoljan sa tim sto ce me predstavljati Bakir,Safet,Hasan,Mustafa samo zato sto idu u dzamiju,nemaju cafirska imena i "nasi" su.Ti ljudi su ovaj narod doveli do propasti i ja trazim alternativu ovom kriminalu kao i etickom i moralnom sunovratu.Prateci rad NS-a,ali i drugih u kantonu Sarajevo,jasno je da je razlika izmedju tih "lijevih" i "desnih" tolika da se ne moze ni porediti.I siguran sam da ce i na narednim izborima glasaci znati da podrze i nagrade opciju koja je mnogo otvorenija i postenija prema svojim glasacima.

DF crpi snagu jedino iz pojave Zeljka Komsica,bas kao i SBB zahvaljujuci FAhri i Avazu.Nije to nikakva stranka nego obican SDA privjesak.Mozes li mi usput naci broj parlamentaraca iz NS i DF na nivou Federacije i BiH?Cisto da vidim kolika je ta razlika u drzavotvornosti DF-a i NS-a?
Stavis malo Sabinu naspram Dodika ili Covica i onda ce ti se samo kazati koji je njen nivo i koliko ce se snaci u zastiti drzave.
U politici ne dijelim ljude po tome idu li u dzamiju ili crkvu ili pak ne idu, nego po onome sto sami iznose i rade za dobrobit drzave i gradjana.
Pogledaj malo sta i koliko imaju ljudi koji vode NiP, SBB, PDA, pa ces vidjeti da ne zaostaju za SDA kadrovima nimalo.
Ondaj pogledaj unutar ljevice ko ima firme s milionskom zaradom, ko hoda po sudovima, cija imena se vezu za afere, pa ces vidjeti da ni oni ne zaostaju za SDA.
NS je privjesak NiP i bice kolateral.
Jedino lider i kadrovi DF nisu u tim kombinacijama, ako hoces da govorimo o licnom i politickom postenju i pljackanju ove drzave i naroda.

DF nakon ofanzive vodjene protiv nje od izlaska iz vlasti pa sve do zadnjih izbora i od strane SDA i SDP i NS otvoreno, a od izbora prikriveno od strane SDP i NS, je napravio rezultat koji NS nece moci napraviti ni u najboljim uslovima nikad. Prosli mandat 16, ovaj 10 federalnih poslanika, a paralelno vodjena najvaznija kampanja tj kampanja za predsjednika drzave i DF uspio.

Da si malo manje emotivan, lican i navijacki nastrojen vidio bi i sam ove stvari.

A ja cu tebe pitati, koliki je ucinak Masica, Magazinovica i Becirovica, a otkad znam za sebe znam i njih kao poslanike? Koliki je ucinak NS za ovih 10 godina njihovog postojanja?
nemampojma0

#35112 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

@malakh, provjeri koliko NS ima kantonalnih odbora tj regionalnih u FbiH, pa ces skontati o cemu govorim. Treba li da spominjem RS u kojem NS nema ni jedan odbor, bar opstinskog nivoa.
nikad_vise

#35113 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nikad_vise »

Ma covjek je naivcina i glupan,i ocito je se sa takvim i okruzio.
Vec zamisljam kad dodje u centralu SDA kako ga munđaju ko malo djete na fazon "vidis Zeljko da se Hrvati i Srbi ujedinjuju","opasna su desavanja u regionu","trebas nam za jak Bosanski odgovor i jaku koaliciju" i slicne fore na koje mamis djecu na slatkis..klasicni glupan :lol: :mrgreen:
Lazni patriota veci zagovornik ulaska u vlast od Bakira,ne propusta priliku da izrazi sumnju i protivljenje bloku ciji je clan njegova stranka. :izet:

Sto se mene licno tice,nadam se da ce istupiti.Ovo smece od stranke i covjeka i onako samo sluzi da minira ozdravljenje politicke scene i sabotira rad svojih partnera.Treba ga sad nagazit sa svih strana,uzima sebi za pravo prozivati i pljuvati ljude s kojim se ured svako malo vidi licem u lice i kojim da rijec za jednu stvar a u javnosti prica drugu.
Banksy

#35114 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

S druge strane njegov stranački kolega Saša Magazinović bio je nešto misteriozniji.

On je na istoj društvenoj mreži napisao "vrijeme je za vraćanje dugova...".
Prpa.ba wrote:
DF na kantonima ne prebaci 60.000,

na visim nivoima magicno prebaci 90.000 glasova

a za clana predsjednistva dobije 225.000.

Mora da je to do drzavotvornosti DF-a, nikako nije bilo taktickog glasanja SDA ergele (GS, USD, BPS, SBIH, Penzioneri, BOSS..)

Pazite samo situacije u Novom gradu,
Komsic 18.000 glasova nasuprot 4.100 glasova za DF/GS (otkud 14.000 glasova?)

Komsic je pored svojih glasova, ostatak dobio od Dzaferovica i SDA satelita poput BOSS-a, sto letimicni pogled po birackim mjestima i pokazuje.
GandalfSivi

#35115 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GandalfSivi »

nemampojma0 wrote:
A ja cu tebe pitati, koliki je ucinak Masica, Magazinovica i Becirovica, a otkad znam za sebe znam i njih kao poslanike? Koliki je ucinak NS za ovih 10 godina njihovog postojanja?
Za Masica fakat ne znam, a Magazinovic i Becirovic su u proslom sazivu parlamenta bili medju najaktivnijim zastupnicima sa preko 100 poslanickih pitanja i inicijativa svaki (to je osnovni i glavni posao parlamentaraca).

Hajde sada ti meni reci koliko ih je pokrenuo Komsic? Da ti pomognem, to je onaj isti broj sa kojim ce pomnoziti stranku ako opet se proda SDA-u...
kmirsad

#35116 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kmirsad »

Ako je istina ovo što se priča, željko Komšić je na putu da postane jedno od največih govancadi političke scene BiH...
Sve zajedno sa svojim zlatnim ljiljanom...
Ne mogu vjerovati da se neko može posrati na svoj čestiti život i sve svoje vrijednosti, radi par fotelja... to je ludilo. delirijum...
nemampojma0

#35117 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

nikad_vise wrote:Ma covjek je naivcina i glupan,i ocito je se sa takvim i okruzio.
Vec zamisljam kad dodje u centralu SDA kako ga munđaju ko malo djete na fazon "vidis Zeljko da se Hrvati i Srbi ujedinjuju","opasna su desavanja u regionu","trebas nam za jak Bosanski odgovor i jaku koaliciju" i slicne fore na koje mamis djecu na slatkis..klasicni glupan :lol: :mrgreen:
Lazni patriota veci zagovornik ulaska u vlast od Bakira,ne propusta priliku da izrazi sumnju i protivljenje bloku ciji je clan njegova stranka. :izet:

Sto se mene licno tice,nadam se da ce istupiti.Ovo smece od stranke i covjeka i onako samo sluzi da minira ozdravljenje politicke scene i sabotira rad svojih partnera.Treba ga sad nagazit sa svih strana,uzima sebi za pravo prozivati i pljuvati ljude s kojim se ured svako malo vidi licem u lice i kojim da rijec za jednu stvar a u javnosti prica drugu.
Dok njega ne pljuje niko iz SDP i NS, a?
SDP otvoreno otimao kadrove DF u proslom mandatu. NS mu poturila Falatara, SDP Becirevica.
Stranacke junose koje nikad nece biti na nivou Komsica svako malo ga popljuju od Pedje, Masica, Magazinovica do one iz Zenice. O stranackim vojnicima na ovom forumu da ne govorim.
Nikad mu nece oprostiti sto je izasao iz SDP i sto ih je pobijedio i 2014. i 2018. Kolika je njihova briga za DF, mozda bi bilo dobro i da se otkrije kako je SDP talio sa SBB-om odmah nakon izbora. Igre koje su igrali protiv DF sad se prenijele u njihovo dvoriste..sto narod kaze zabavili se sobom.
nemampojma0

#35118 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

Banksy wrote:

S druge strane njegov stranački kolega Saša Magazinović bio je nešto misteriozniji.

On je na istoj društvenoj mreži napisao "vrijeme je za vraćanje dugova...".
Prpa.ba wrote:
DF na kantonima ne prebaci 60.000,

na visim nivoima magicno prebaci 90.000 glasova

a za clana predsjednistva dobije 225.000.

Mora da je to do drzavotvornosti DF-a, nikako nije bilo taktickog glasanja SDA ergele (GS, USD, BPS, SBIH, Penzioneri, BOSS..)

Pazite samo situacije u Novom gradu,
Komsic 18.000 glasova nasuprot 4.100 glasova za DF/GS (otkud 14.000 glasova?)

Komsic je pored svojih glasova, ostatak dobio od Dzaferovica i SDA satelita poput BOSS-a, sto letimicni pogled po birackim mjestima i pokazuje.
Samo da podsjetim da su Becirevic i SDP skupljali glasove, cak i sklapali sporazume sa svima koji su to htjeli ukljucujuci i ASDA. I to je sasvim legitimno. Al Komsicu se to zabranjuje. Toliko o vasim principima i rezonima.
TheWatcher

#35119 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by TheWatcher »

neka se jos naguzi Bakiru i mirna Bosna :izet: koje govno od covjeka u pm :run:
nikad_vise

#35120 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nikad_vise »

nemampojma0 wrote: Stavis malo Sabinu naspram Dodika ili Covica i onda ce ti se samo kazati koji je njen nivo i koliko ce se snaci u zastiti drzave.
U politici ne dijelim ljude po tome idu li u dzamiju ili crkvu ili pak ne idu, nego po onome sto sami iznose i rade za dobrobit drzave i gradjana.
Pogledaj malo sta i koliko imaju ljudi koji vode NiP, SBB, PDA, pa ces vidjeti da ne zaostaju za SDA kadrovima nimalo.
Ondaj pogledaj unutar ljevice ko ima firme s milionskom zaradom, ko hoda po sudovima, cija imena se vezu za afere, pa ces vidjeti da ni oni ne zaostaju za SDA.
NS je privjesak NiP i bice kolateral.
Jedino lider i kadrovi DF nisu u tim kombinacijama, ako hoces da govorimo o licnom i politickom postenju i pljackanju ove drzave i naroda.

DF nakon ofanzive vodjene protiv nje od izlaska iz vlasti pa sve do zadnjih izbora i od strane SDA i SDP i NS otvoreno, a od izbora prikriveno od strane SDP i NS, je napravio rezultat koji NS nece moci napraviti ni u najboljim uslovima nikad. Prosli mandat 16, ovaj 10 federalnih poslanika, a paralelno vodjena najvaznija kampanja tj kampanja za predsjednika drzave i DF uspio.

Da si malo manje emotivan, lican i navijacki nastrojen vidio bi i sam ove stvari.

Drug,postujem te ko sagovornika,al nemoj nam pricu spustati na nivo djeteta od 3 godine?
Stavim Sabinu naspram Dodika i Covica i da vidim nivo zastite drzave? :lol: Gledam evo Sefika Dzaferovica i Zeljka Komsica,jedan Bakirov kucni ljubimac kao pudlica a drugi lazni patriota koji realno pojma nema o politici i izabrali smo ga samo zato jer mu je oponent bio Covic.Sabina bi bila naspram ove trojice kao svemirski brod u svakom pogledu.Siguran sam da bi svojim uticajem mnogo vise pomogla svom narodu nego sto lazne patriote pricaju o nasem branjenju a daju SNSD-u i HDZ-u drzavu na tacni.

Kao prvo teza o nekoj zastiti drzave se moze prodavati nekim krezubim patriotama za kazanom,SDA gdje god je mogla prepustila je drzavu i vlast HDZ-u.Ovu drzavu cuva samo Amerika i EU,i to je aksiom.Prvom prilikom kad Amerika kaze da je BiH na tacni,ona ce biti razjebana jer su upravo ti koje prozivas da nas stite doveli Bosnjake da smo ekonomski na dnu,natalitetom smo na dnu,migracije nas pojedose i ni jedan jedini aparat nemamo da cuvamo ovu drzavu u njenim granicama.Zbog toga ja i pljujem SDA.Sto smo i 25 godina poslije rata u situaciji da se u momentu povlacenja podrske sa zapada i SAD-a ova drzava salje u historiju.Pljujem ih zbog nesposobnosti da istjeraju tuzbu na cistac protiv agresora,zasto se silne pokradene milijarde nisu ulozile u lobiranja sirom svijeta pa da se danas jedan Holokaust ne smije ni spomenuti a jedan genocid u Srebrenici je srpdnja i ovdje u BiH gdje ga pola drzave negira.Zasto se te milijarde nisu ulozile u Istocnu BiH pa da se Bosnjaci vrate na ta mjesta,jer to je cuvanje BiH,zasto se od tih silnih milijardi nije svakom djetu dao doplatak od 500 maraka pa da te danas 25 godina poslije ima 70% u drzavi i da ti odredujes pravila.

Pricas mi o ocuvanju interesa drzave a za onu infopult halu izdvajaju 300 000 maraka.Masica nebi komentarisao,ali za Becirovica mogu samo reci da je covjek jedan veliki gospodin i postenjacina.Kao sto si mogao primjetiti,nemam preferiranje ni prema jednoj stranci,u svakoj stranci ima dobrih ljudi ali imam negativan odnos prema SDA kao stranci jer su napravili sistem u kojem posteni ne mogu doci do izrazaja i jer su ogrezli u kriminal u svim porama drustrva.
nemampojma0

#35121 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

Jeste se upalili ko suplji zubi. Mrzite DF i Komsica iz dna duse, stalno ga optuzujete za sve i svasta sto izmislite i sad kuknjava. Ovdje sam citao mnogo puta da je DF visak u BH bloku, eto pravite BH blok bez DF. Samo promijenite mu ime u Sarajevski blok.
Cilj BH bloka je bio da se vuce ta prica, al da se ne pravi ujedinjenje sve dok je Komsic clan Predsjednistva, jer ako se ujedine dok je on na tom mjestu, onda bi on bio predsjednik te ujedinjene stranke. Bas mislite da su Komsic i ljudi u DF slijepi :D
Ebo stranku u kojoj se pitaju masici, cengici, sabine i sl.
Maraschino

#35122 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maraschino »

TheWatcher wrote:neka se jos naguzi Bakiru i mirna Bosna :izet: koje govno od covjeka u pm :run:
Nije *ovno ali glupan jeste.
Ko bi jos dozvolio da ga zmija dva puta ujede is iste rupe.
relativno84

#35123 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by relativno84 »

Sabina i uticaj :pisnuo:
nikad_vise

#35124 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nikad_vise »

Ne mrzi niko Komsica zbog toga sto je Komsic,nego ljudi mrze ovako ljigave poteze i prodaju drzave u historijskim momentima kad je moguce okrenuti dosadasnju praksu kriminala i lopovluka u transparentniju politiku prema BiH i Bosnjacima/Bosancima.U momentima kad je se stalo bar u kantonu Sarajevo kriminalnoj hobotnici i kad se poceo raspakivati njihov kriminal,nepotizam i korupcija,on se slomi da promjeni stranu i ovaj sistem ostavi na zivotu kupujuci mu jos vremena a Bosnjacima podari jos par godina ovog sto smo dosad imali..nicega.Zbog toga ga ljudi napadaju,zbog toga ga i ja napadam koji sam mu dao glas,bez obzira sto je glupan i nedorastao smatrao sam da je manje zlo od onog smeca Covica i da mu treba dati glas. Sad kad je dosao u priliku da pokaze svoj patriotizam na djelu a ne samo demagogijom on taj patriotizam umotava u koaliciju sa onim koji su unistili ovu drzavu pod plastom straha od Srba i Hrvata.
nikad_vise

#35125 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nikad_vise »

relativno84 wrote:Sabina i uticaj :pisnuo:
Pismenija,inovativnija,pametnija,ljepsa,bolja,kreativnija,...i milion drugih stvari od svakog SDA kandidata kojeg da stranka trenutno ima.
Imali su donekle i Konakovica,ponudili su mu bili i da bude nosioc liste za drzavni parlament prije nego sto ce ih odjebati,al nece covjek da radi u tom blatu.Do sledecih izbora ce jos onih postenih sto je ostalo napustiti SDA,jer vide ljudi kud vodi ovaj "patriotski" brod.

Jedna od najvecih SDA uzdanica je Efendic,kojeg je Konakovic pojeo Face tv u duelu.Pojeo je i Asima Sarajlica na faderalnoj prije godinu dana.
Da ne govorim o Kaplanu i ostalim smecarima.Sabina je za njih gigant.
Post Reply