Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
kakavdanakneiskustvu
#35076 Re: Zeničani
pa vjerovatno neće,treba plaćati ljudima noćni rad,halooo
- Warashii
#35077 Re: Zeničani
Pa ne znam, lupam, mozda ce imati dezurnu ekupi koja ce djelovati na pozive stanara, jbmga ne znam kako su oni to osmislilikakavdanakneiskustvu wrote:pa vjerovatno neće,treba plaćati ljudima noćni rad,halooo
Kad sve starta vjerovatno cemo i saznati, a nadam se da nece zazivjeti.
- Reventor
#35078 Re: Zeničani
I meni su odmah, nažalost, po default-u, naumpale moguće mahinacije sa vinjetama u korist podobnih, rodbine, interesa itd., kao nprCasual's wrote:Pola Starine već ima vinjete.
Treba tim likovima iz parkinga jbt muma
- upravo ovo, ljudima koji ne žive u Ze, ali da imaju vinjete dijelova grada gdje dolaze na posao, pijacu i ostale poslove da pozavršavaju
- neko ko ima garažu/dvorište, pa mu ne treba vinjeta za zonu gdje živi, a "sredi" sebi vinjetu za zonu gdje radi i sl
Onda, kao što neko reče, dođem u neko ili bilo koje doba, pun parking, hoću li obilaziti ostale dok ne nađem slobodno mjesto? I ako ne nađem, šta sad? Ići redom i zagledati se u vinjetu svakog automobila da provjerim, pa ako se nađe uljez da zovem policiju/Parking?
Živim u dijelu grada gdje je sigurno manjak parking mjesta za regularno izdate vinjete. Znači, pod uslovom da nema uljeza, opet će se morati parkirati po trotoaru. Hoće li u tom slučaju biti sankcija ili će se "gledati kroz prste"? Ako se ne bude "gledalo kroz prste", onda će za korisnike te zone važiti pravilo "ko prije jami slobodno parking mjesto", a ostali kružite dok se neko ne isparkira.
Sljedeće: tokom radnog vremena, vikenda i sl, na mnogim parkinzima će biti slobodnog mjesta. Nekom dođu gosti iz drugog grada, gdje parkirati? Gdje će svatovi??
-
kakavdanakneiskustvu
#35079 Re: Zeničani
da,puno je pitanja na koje ne znam da bas ima odgovora
- Reventor
#35080 Re: Zeničani
Tek sad vidim, dok sam ja tipkao pa prestao i kasnije submit-ovo, već su i drugi izrazili bojazni o sličnoj problematici.
-
channel10
#35081 Re: Zeničani
Nece kao ni dosad. Ni dosad nisu placali kazne od 30 kad stavi kandzu na auto, jer dodje lik i parkira ti na.mjesto ujutro, naravno koje ti placas. Oni dodju stave mu kandzu i tako do 15 do 22h i onda mu ih skinu. Lik dodje kulturno iza 22h i odveze auto, a ti cijeli dan.bio bez parkinga, on imao dzabe parking i to je to.kakavdanakneiskustvu wrote:pa vjerovatno neće,treba plaćati ljudima noćni rad,halooo
-
clio_dci120
#35082 Re: Zeničani
Hajd shvatam nas sa autima do desetak hiljada, ali vala kupe auto od 15-20 milja, nemaju za garažu pedesetak maraka.
-
channel10
#35083 Re: Zeničani
Znas koji je njihov odgovor na to da je tvoja zona puna i da nemas gdje parkirati?Reventor wrote:I meni su odmah, nažalost, po default-u, naumpale moguće mahinacije sa vinjetama u korist podobnih, rodbine, interesa itd., kao nprCasual's wrote:Pola Starine već ima vinjete.
Treba tim likovima iz parkinga jbt muma
- upravo ovo, ljudima koji ne žive u Ze, ali da imaju vinjete dijelova grada gdje dolaze na posao, pijacu i ostale poslove da pozavršavaju
- neko ko ima garažu/dvorište, pa mu ne treba vinjeta za zonu gdje živi, a "sredi" sebi vinjetu za zonu gdje radi i sl
Onda, kao što neko reče, dođem u neko ili bilo koje doba, pun parking, hoću li obilaziti ostale dok ne nađem slobodno mjesto? I ako ne nađem, šta sad? Ići redom i zagledati se u vinjetu svakog automobila da provjerim, pa ako se nađe uljez da zovem policiju/Parking?
Živim u dijelu grada gdje je sigurno manjak parking mjesta za regularno izdate vinjete. Znači, pod uslovom da nema uljeza, opet će se morati parkirati po trotoaru. Hoće li u tom slučaju biti sankcija ili će se "gledati kroz prste"? Ako se ne bude "gledalo kroz prste", onda će za korisnike te zone važiti pravilo "ko prije jami slobodno parking mjesto", a ostali kružite dok se neko ne isparkira.
Sljedeće: tokom radnog vremena, vikenda i sl, na mnogim parkinzima će biti slobodnog mjesta. Nekom dođu gosti iz drugog grada, gdje parkirati? Gdje će svatovi??Ja trebam negdje brzinski stati na 5-10-15min, a nema u blizini parkinga koji se plaća, zjape prazna mjesta, šta raditi?
A gdje sad ljudi parkiraju kad je takva situacija? Ili plati pa se klati. Sve u svemu, do tebe je, jer do njih nije i ne moze biti.
- Warashii
#35084 Re: Zeničani
Svi manje vise lupamo oko svega.Reventor wrote: I meni su odmah, nažalost, po default-u, naumpale moguće mahinacije sa vinjetama u korist podobnih, rodbine, interesa itd., kao npr
Sljedeće: tokom radnog vremena, vikenda i sl, na mnogim parkinzima će biti slobodnog mjesta. Nekom dođu gosti iz drugog grada, gdje parkirati? Gdje će svatovi??Ja trebam negdje brzinski stati na 5-10-15min, a nema u blizini parkinga koji se plaća, zjape prazna mjesta, šta raditi?
Sto se gosta tice bit ce kao gost vinjete koje ce se moci uzeti ali kako sam ja shvatio samo ukoliko vec imas vinjetu mozes uzeti gost vinjetu po cijeni od 3,00KM 24h.
Vjerujem da ce to sa vinjetom ici lako ko ima/nema kao i do sada sa rezervisanim mjestima, nesto gradjani nesto oni.
Mislim da ce policija gledati kroz prste, nema rjesenja za Mokusnice sem novih garaznih mjesta, nemos zipovati auto jbjga.
5-15 minuta ces ili rizikovati ili platiti parking na daljem mjestu.
Ma ima brdo pitanja a odgovore cemo da saznamo.
-
Throttle
#35085 Re: Zeničani
Brkate jednu stvar, nije niko dirao auta po trotoarima i slicno jer nije radio pauk a policija tolerisala. Sad ce pauk dizat jer je njima u interesu da ti naplate 70 maruna, nevezano za 40KM kazne. Dok je radio pauk redovno je izmjestao kod ekonomske skole s trotoara one sto ce minut na pijacu. Cak mislim da im je to bilo omiljeno mjesto, za 500m voznje 70KM 
- Warashii
#35086 Re: Zeničani
Pa oni su javno priznali da policiju nastoje da natjeraju da radi na toj problematici.Throttle wrote:Brkate jednu stvar, nije niko dirao auta po trotoarima i slicno jer nije radio pauk a policija tolerisala. Sad ce pauk dizat jer je njima u interesu da ti naplate 70 maruna, nevezano za 40KM kazne. Dok je radio pauk redovno je izmjestao kod ekonomske skole s trotoara one sto ce minut na pijacu. Cak mislim da im je to bilo omiljeno mjesto, za 500m voznje 70KM
Pauk ne moze odnijeti vozilo sa trotoara jer je pauk vlasnistvo JP Parkinzi ali policija moze zatraiti intervenciju.
I nije samo pauk taj koji je mogao da uvede red, kazne bi isto to dobro odradile ali se jednostavno nisu pisale. Mene x y puta ispizdi prolazak kroz Mokusnice al kad skontas sta je rjesenje? Da se mene pita niko ne bi dobio ni jednu dozvolu za gradnju "stambeno/poslovnih" objekata, sljedecih par godina pronaci zemljiste i ponuditi za izgradnju parkinga, pod zemljom i na spratove.
Generalno da sam investitor prije bi napravio parking mjesta nego li stambenu zgradu.
-
kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu
#35088 Re: Zeničani
channel10 wrote:Nece kao ni dosad. Ni dosad nisu placali kazne od 30 kad stavi kandzu na auto, jer dodje lik i parkira ti na.mjesto ujutro, naravno koje ti placas. Oni dodju stave mu kandzu i tako do 15 do 22h i onda mu ih skinu. Lik dodje kulturno iza 22h i odveze auto, a ti cijeli dan.bio bez parkinga, on imao dzabe parking i to je to.kakavdanakneiskustvu wrote:pa vjerovatno neće,treba plaćati ljudima noćni rad,halooo
eto
-
kakavdanakneiskustvu
#35089 Re: Zeničani
Throttle wrote:Brkate jednu stvar, nije niko dirao auta po trotoarima i slicno jer nije radio pauk a policija tolerisala. Sad ce pauk dizat jer je njima u interesu da ti naplate 70 maruna, nevezano za 40KM kazne. Dok je radio pauk redovno je izmjestao kod ekonomske skole s trotoara one sto ce minut na pijacu. Cak mislim da im je to bilo omiljeno mjesto, za 500m voznje 70KM
je li izmještao auta u bivšoj šolajinoj?
-
clio_dci120
#35090 Re: Zeničani
Ma ovo je cirkus...odmah se znalo da se odluka tako ne moze odloziti...Sto sam vec i napisao. Ali su se pravile predstave za javnost. Najviše Babajic i Fudo.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#35091 Re: Zeničani
nema garaza, ja sam napisao ja bih iskesirao da naprave garaze ovdje kod mene a i njih dosta.clio_dci120 wrote:Hajd shvatam nas sa autima do desetak hiljada, ali vala kupe auto od 15-20 milja, nemaju za garažu pedesetak maraka.
-
Ci-Nick
#35092 Re: Zeničani
Nerazvijena smo zemlja upravo zato što smo u startu protiv svake promjene,..
Nije isključeno da će biti nejasnoća i problema ali vrijedi pokušati.
Vinjete za stanare uspješno funkcionišu u Njemačkoj već 30 ili 40 godina.

Mislim da vrijedi pokušati, košta par maraka i dva izgubljena sata za skupljanje papirologije.
A što se tiče odluke gradskog vijeća,..
Grad jeste osnivač JP Parkinzi ali vijeće ne može donositi odluke kako će poslovati JP Parkinzi.
Ima uprava i nadzorni odbor i tu je tačka.

Mislim da vrijedi pokušati, košta par maraka i dva izgubljena sata za skupljanje papirologije.
Grad jeste osnivač JP Parkinzi ali vijeće ne može donositi odluke kako će poslovati JP Parkinzi.
Last edited by Ci-Nick on 26/07/2019 14:53, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#35093 Re: Zeničani
da,normalno da vrijedi pokusati,ali ne znam je li svako od nas sa vinjetom nesto konkretno dobija kad ionako nema dovoljno parking mjesta za sve
-
Ci-Nick
#35095 Re: Zeničani
Ne bi trebalo biti gore,.. evo malo prije sa prozora gledam stigoše na parkig golf dvojka i neki kamiončić, nešto kao za prevoz stoke, iz golfa izišli čovjek, žena i dijete i uđoše u tovarni prostor kamiončića,kakavdanakneiskustvu wrote:da,normalno da vrijedi pokusati,ali ne znam je li svako od nas sa vinjetom nesto konkretno dobija kad ionako nema dovoljno parking mjesta za sve
Golf ostao na parkingu,..
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#35096 Re: Zeničani
Raja koja zivi oko muzicke skole je mozda najeklatantniji primjer kako se ovo pitanje ne moze rjesavati preko koljena.
Dok je onaj parking bio dzabe tu se ujutru drama desavala ko ce prvi ugrabit mjesto
. Sad kako se placa, a ni stanari nemaju mogucnost kupovine mjesecne karte, zjapi poluprazan 
Dok je onaj parking bio dzabe tu se ujutru drama desavala ko ce prvi ugrabit mjesto
-
clio_dci120
#35097 Re: Zeničani
Nema ta odluka veze sa tim sto si napisao, mislim mjesanje u rad JP Parkinzi. Vijece se itekako moze mijesati u rad JP Parking, ima pravni mehanizam za to.Ci-Nick wrote:Nerazvijena smo zemlja upravo zato što smo u startu protiv svake promjene,..
Ovdje je stvar da se zakljuckom ne moze odloziti primjena odluke, moze se samo donjeti nova/izmjeniti postojeca ili skroz ukinuti postojeca odluka. To su svi sigurno znali prilikom donosenja zakljucka. JP Parking je u pravu sto se tice odluke.
- Casual's
#35098 Re: Zeničani
Ne smiju traziti kopiju licne, nit uzimati cips
- Warashii
#35099 Re: Zeničani
Promjene su ok ako su dobro smisljene i idu na ruku gradjanima.Ci-Nick wrote:Nerazvijena smo zemlja upravo zato što smo u startu protiv svake promjene,..
Kokretno ova stvar koju si naveo u DE mislim da ne funkcionise bas na nacin kao sto je kod nas zamisljeno.
Nuzno je nesto uraditi u gradu po parkinga ali mislim da ovo nije najbolji nacin.
-
kakavdanakneiskustvu
#35100 Re: Zeničani
Casual's wrote:Ne smiju traziti kopiju licne, nit uzimati cips
A imaju link sa IDDEA ,mislim čim će moći izdavati p.naloge imaju sve moguće podatke o svima koji traže vinjetu