SDP

Banksy

#35076 Re: SDP

Post by Banksy »

Izgleda da je vrijeme za pravu, zrelu ljubav,
u tom kontekstu, ostaje li fotelja nakon oktobra? :mrgreen:
Havatar

#35077 Re: SDP

Post by Havatar »

Banksy wrote:Opa, skinuo se dres ... :mrgreen:

Boja fesa boja dresa :mrgreen:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#35078 Re: SDP

Post by JoseMujica »

ne ljubem nikog nit ovisim od ikog

još 1992 nauĆio samo use i u svoje kljuse

ps

A FCS forever :D
weredsf

#35079 Re: SDP

Post by weredsf »

JoseMujica wrote:ne ljubem nikog nit ovisim od ikog

ps

Mujice pa znas li ko je doveo ovom Melezijca u Sarajevo???
Liberalism

#35080 Re: SDP

Post by Liberalism »

JoseMujica wrote:
Liberalism wrote:Ja Bosnjackog izroda, a inace u Bosni niti jedan roditelj ne ganja sve moguce veze da svoje dijete zaposli. Za razliku od drugih Bosnjaka, tak je bar iskren pa je priznao, sto nije bio slucaj sa drugih 149.000 zaposlenih u javnom sektoru.

Ali tako je to, da nije udomio kcerku, vjerovatno bi imali isto misljenje da je svog cuka udomio u azil, istu bi reakciju proizvela kod vecine.

vidim i tebi je to normala :D :-)

e ta vaša normala se zove nepotizam i spada pod koruptivne aktivnosti....a protiv korupcije ni Fatiha ne pomaže jer nas je korupcija pod krinkom Fatiha i dovela dovde
Meni je normalno jer znam da su u Bosni svi korumpirani. Svi podmicuju policiju, doktore, ucitelje, svi idu ljube noge politicarima da im zaposle dijete, svi mole stranke da im daju kakvu donaciju, samo se poslije toga svi prave postenjacine kakvih na zemaljskoj kugli nema. Ovaj jadnik je bar prizno, za razliku od svih vas koji bi sad zapalili pola drzave samo zato sto bas njima politicar nije nastelo sve zivo u zivotu.
JoseMujica

#35081 Re: SDP

Post by JoseMujica »

weredsf wrote:
JoseMujica wrote:ne ljubem nikog nit ovisim od ikog

ps

Mujice pa znas li ko je doveo ovom Melezijca u Sarajevo???

nemoj mi samo reći SDA da i klub mijenjam :shock:
Banksy

#35082 Re: SDP

Post by Banksy »

Liberalism wrote:
Ovaj jadnik je bar prizno, za razliku od svih vas koji bi sad zapalili pola drzave samo zato sto bas njima politicar nije nastelo sve zivo u zivotu.

Zukan Helez zaposlio rođake i prijatelje

Osim njegovog sestrića veterinara Elvisa Tukara, kojeg je, mimo svih kriterija (niti je u ratu bio pripadnik Armije BiH, niti ima traženo radno iskustvo) imenovao u Tim za koordinaciju revizije braniteljskih prava, posao u federalnom Ministarstvu za pitanja branitelja dobili su i Helezov rođak Halil Ugarak i zet Suad Sloboda.

Ugarak i Sloboda rade kao službeni vozači, iako je prvi po struci automehaničar, a drugi zbog ozbiljnih problema sa sluhom nosi slušni aparat. No, ministar Zukan Helez nije vodio računa samo o svojim rođacima i prijateljima iz Bugojna, nego i o djeci stranačkih kolega.

Tako je Helez zaposlio i sina nekadašnje SDP-ove ministrice za pitanja branitelja Suade Hadžović, premda u Ministarstvu za pitanja branitelja Federacije BiH već radi dvanaest vozača.
weredsf

#35083 Re: SDP

Post by weredsf »

Hasan Cengic...jbg
JoseMujica

#35084 Re: SDP

Post by JoseMujica »

Liberalism wrote:
JoseMujica wrote:
Liberalism wrote:Ja Bosnjackog izroda, a inace u Bosni niti jedan roditelj ne ganja sve moguce veze da svoje dijete zaposli. Za razliku od drugih Bosnjaka, tak je bar iskren pa je priznao, sto nije bio slucaj sa drugih 149.000 zaposlenih u javnom sektoru.

Ali tako je to, da nije udomio kcerku, vjerovatno bi imali isto misljenje da je svog cuka udomio u azil, istu bi reakciju proizvela kod vecine.

vidim i tebi je to normala :D :-)

e ta vaša normala se zove nepotizam i spada pod koruptivne aktivnosti....a protiv korupcije ni Fatiha ne pomaže jer nas je korupcija pod krinkom Fatiha i dovela dovde
Meni je normalno jer znam da su u Bosni svi korumpirani. Svi podmicuju policiju, doktore, ucitelje, svi idu ljube noge politicarima da im zaposle dijete, svi mole stranke da im daju kakvu donaciju, samo se poslije toga svi prave postenjacine kakvih na zemaljskoj kugli nema. Ovaj jadnik je bar prizno, za razliku od svih vas koji bi sad zapalili pola drzave samo zato sto bas njima politicar nije nastelo sve zivo u zivotu.
sve si reko...svi ste isti....hvala!

vi ste dobili i moj glas na prošlim izborima na temelju toga što ste prodavali priču da niste isti....eto sad smo načisto da ste sve nas, što smo vam dali glas 2010, zajebavali i zajebali.

niti jedan analitičar vam neće bolje detektovati problem zbog kojeg ćete propasti na ovim izborima...adio vam luzeri :run:
Liberalism

#35085 Re: SDP

Post by Liberalism »

U Bosni odavno ne treba analiticar. U Bosni se zna da ljude mozes preveslati kako god hoces, da su naivni i da sami ljudi zele da im naivne osobe vladaju kako bi mogli sto lakse preveslati. Cijelo Sarajevo je jedan jado iz Cajnica preveslao pricom da je Redzo-postenjacina, svi ste mu povjerovali, kupili mu kucu, opremili namjestaj, dali auto. A frajer vas sve izlevatio sa supljom pricom kako je on posten. Tako da ce te vi jos dugo biti tu gdje jeste nadajuci se da ce vam doci posteni mesija koji ce vas (umjesto vas) izbaviti iz vasih govana. U nadi da cete docekati svog mesiju sellam i el-fatiha.
ultima_palabra

#35086 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

A gdje to ti živiš, ako nije problem?
Liberalism

#35087 Re: SDP

Post by Liberalism »

Zivim tu gdje svakodnevno mogu viditi kakvi su Bosanci licemjeri, prevaranti, zlobnici, gdje svak mrzi svog komsiju i moli boga da svima bude jos gore kako bi se on osjecao bar malo bolje.
ultima_palabra

#35088 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Pa što se obraćaš u drugom licu množine? Kao nisi dio toga?
Liberalism

#35089 Re: SDP

Post by Liberalism »

ultima_palabra wrote:Pa što se obraćaš u drugom licu množine? Kao nisi dio toga?
Iskreno si me zatekao, mozda zato sto volim Marxa koji je uvijek govorio pojedinac ne utice na drustvo, vec samo drustvo na pojedinca. Kako jedan covjek nikad nije kriv za stanje u drustvu vec je drustvo krivo za stanje pojedinca tako smatram da je efikasnije diskusiju voditi po principu mi i vi, nego ja i ti.
JoseMujica

#35090 Re: SDP

Post by JoseMujica »

ovo neki Englez, a marksista ...wow

pust se Kapitala vego se drži Nove klase
Ridjobrki

#35091 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Podijeljena sredstva od GSM licence u USK. Općina Bosanski Petrovac gdje je SDP-ov načelnik na prošlim izborima potučen do nogu, odakle je krenulo cijepanje SDP-a prije dvije godine i gdje SDP neće imati više od stotinjak glasača nije dobila ništa.

Hamdija, #ujedinim ti ja mater bezobraznu, biće dernek kad rokneš.

Ljudi, danas i sutra zasjeda Ustavni sud, na dnevnom redu je i apelacija Bosanskog Petrovca po pitanju gospodarenja šumama. Ko mi uhvati muštuluk za pozitivnu odluku biće počasni gost na derneku koji na trgu pripremamo u slučaju pozitivnog rješenja.
StupskaBitanga

#35092 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

A kakav vam je trenutni načelnik u B.Petrovcu?
StupskaBitanga

#35093 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

A kakav vam je trenutni načelnik u B.Petrovcu?
Ridjobrki

#35094 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

StupskaBitanga wrote:A kakav vam je trenutni načelnik u B.Petrovcu?
Subjektivan sam po tom pitanju i moja ocjena tu nije fer ali činjenice su da čovjek radi pos'o. Zadao se u vraćanje šuma u nadležnost općine, nije ušao u talove sa kantonalnim šumarskim lobijem, naplaćuje potraživanja koja su godinama tolerisana, budžet nikad nije bio viši i nikad više razvojnih projekata nije bilo implementirano. Ovo su fakti.
jon_jovi

#35095 Re: SDP

Post by jon_jovi »

Prof. Filipovic Muhamed o Zlatku Lagumdziji

https://www.youtube.com/watch?v=mUZ0buJCq2g
StupskaBitanga

#35096 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

Ridjobrki wrote:
Subjektivan sam po tom pitanju i moja ocjena tu nije fer ali činjenice su da čovjek radi pos'o. Zadao se u vraćanje šuma u nadležnost općine, nije ušao u talove sa kantonalnim šumarskim lobijem, naplaćuje potraživanja koja su godinama tolerisana, budžet nikad nije bio viši i nikad više razvojnih projekata nije bilo implementirano. Ovo su fakti.
za to :thumbup:
Ridjobrki

#35097 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

StupskaBitanga wrote:
Ridjobrki wrote:
Kažem da sam subjektivan, dobar sam sa čovjekom i znam kako mu izgleda radni dan. Znam ga sav život, na svakom je poslu bio takav... Neću da ga hvalim preko mjere iz dva razloga: prvo, ima rezultate koji govore sami za sebe a drugo - neću da jedem svoje riječi u slučaju da se pokvari. :lol: Tako sam se sa prošlim načelnikom zajebao ali ovaj je druga fela.

U slučaju da Ustavni sud FBiH vrati nadležnost nad šumama općini ima da mu lično dignem spomenik.
VjecitiStudent

#35098 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Ridjobrki wrote:
StupskaBitanga wrote:
Ridjobrki wrote:
Kažem da sam subjektivan, dobar sam sa čovjekom i znam kako mu izgleda radni dan. Znam ga sav život, na svakom je poslu bio takav... Neću da ga hvalim preko mjere iz dva razloga: prvo, ima rezultate koji govore sami za sebe a drugo - neću da jedem svoje riječi u slučaju da se pokvari. :lol: Tako sam se sa prošlim načelnikom zajebao ali ovaj je druga fela.

U slučaju da Ustavni sud FBiH vrati nadležnost nad šumama općini ima da mu lično dignem spomenik.
Nažalost, ako se to desi, možemo onda i našim šumama komotno dići spomenik.
Ridjobrki

#35099 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Nisam siguran da sam te dobro razumio.

Ukoliko se šume vrate u nadležnost općine njima će se savjesnije gospodariti i od njih će zajednica imati korist. Trenutna situacija je takva da se ona od strane Kantona nemilice krčmi (kojejebe, nije naša...) a od toga stanovnici općine nemaju nkakve koristi.

Sav profit ostvaren u Unsko-sanskim šumama se dijeli na kupovinu ruku u kantonalnoj skupštini a Bosanski Petrovac dobije samo onaj nužni minimalni zakonski dio sredstava. Ta sredstva su kao namjenska za infrastrukturu i ne smiješ ih koristiti za razvoj ili socijalu. Pri tome prioritet ima održavanje šumskih puteva. Znači ovako: ja uzmem tvoj voćnjak, prodam tvoje jabuke, tebi dam 4% zarade da ih potrošiš kako ti ja kažem s tim da smiješ potrošiti višak koji ti preostane nakon što meni popraviš put do tvog voćnjaka.

Haman sva akumulirana dobit USŠ je znala otići u Cazin da se kupi ASDA i sačuva Hamdina skupštinska većina. I kad mi neko brani SDP... Ma što se mene tiče nek vladaju gdje hoće samo nek ovdje zglajzaju, nosite ih u tripičkematerine.

Onako insan nekad ovdje čita neka teoretska politička objašnjenja koja bi i prihvatio iako se ne bi složio a onda kad se sjetiš kako SDP-ova vlast izgleda na terenu i šta radi... Ne velim, ima tu i tamo sigurno kvalitetnih i poštenih ljudi koji stvarno rade svoj posao ali ovo je Bogu plakati što se radilo u USK. Prežive li i budu li vladali ovdje još četiri godine ja se ispaljujem vani, ne mogu to više gledati.

Ranije je Bosanski Petrovac bio u zapećku SDA-ovih vlasti, ovo sad je direktno uništavanje.
Novak20

#35100 Re: SDP

Post by Novak20 »

Ridjobrki wrote:
Ukoliko se šume vrate u nadležnost općine njima će se savjesnije gospodariti i od njih će zajednica imati korist. Trenutna situacija je takva da se ona od strane Kantona nemilice krčmi (kojejebe, nije naša...) a od toga stanovnici općine nemaju nkakve koristi.

......
Nisam iz tvog kantona ali da kažem da se šuma inače sijeće nemilosrdno, dobrim dijelom mimo zakona. U potpunosti je usavršen sistem krađe šume i potplaćivanja a ne gospodarenja. Pare se dijele od šumara pa naviše a koliko država gubi bog zna. Obični šumari u mojoj općini kupuju stanove i kuće u gradovima kao od šale a njihovi šefovi žive ko bubrezi u loju sa ne baš velikim platama. Kako to objasniti? Da li je baš za sve te probleme kriv SDP ne znam. Zakonska regulativa iz ove oblasti donešena je u vrijeme vladavine SDA, nekoliko puta je pretumbavana ali je svaki put sistematska pljačka šume usavršavana. Ne ljepi SDA đaba plakate po stablima na Bjelašnici i kojekuda drugo.
Post Reply