Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Corto Maltese

#35076 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Corto Maltese »

Danguba wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:Mogu li SDA i SBiH zajedno oboriti ovo ?
Pokusat ce ali ne zato sto se zalazu za drzavu nego sto njih niko nista nije pitao.
Neće čak ni pokušati, nego će samo glumiti da pokušavaju. Trenutno se bore za preostale glasače, od onih koji su prije tri godine dali glas SDP-u, a sad se osjećaju prevarenim. Mislim na one desne, lijevi su većinom progledali, i od SDP-a odavno odustali.
Priča o JMBG je završena.
HM 2011

#35077 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HM 2011 »

PerverzMusharaf wrote:amerika nije namijenila bošnjacima da imaju državu kao što je hrvatska, srbija, austrija itd gdje vecina vlada po principu jedan čovjek jedan glas. najbolje sto se moze izganjati iz bosnjackle perspektive je federalna drzava.

možda neki misle da je to nepravda al je cista laz da su bosnjaci porazeni u ratu i da su zbijeni u neodrzivi geto. bosnjaci su dobili najbolji i jedini samoodrzivi komad bih.

sad je pitanje kuda dalje, uređivati drzavu u okviru obima koji amerikanci dopuštaju i koji se objektivno moze kontrolisati i pozabaviti se time da sarajevo bude sto napredniji grad (jer drzavu cini samo glavni grad ili veliki gradovi, ako ih ima, a ne šume i kasabe) ili ganjati iluzije o stvaranju mitske bosne na temeljima mentaliteta uskracene i nepravedno zapostavljene zrtve.
Da ljudi u ovoj državi nisu blesavi, da znaju da za sve postoji mjesto - skoro prirodno predviđeno, da primjera radi, samo primjera radi - da je tim bošnjacima Munara nešto sveto a ne prilika za profit od poreza povodom prodaje cuge, jer cuga se može prodavati svugdje.... Da imaju imalo mozga - bilo bi jedan čovjek jedan glas, da ljudi na odgovornim pozicijama imaju mjere bez da ih iko pljuje u tome.....

Kad bošnjačkom političarčiću munara nije sveta - što bi mu zvonik crkve bio svet, a ako mu je munara sveta onda mu i zvonik crkve mora biti svet (u smislu provođenja pravde - poštujući prava i običaje svih)....

Na drugu stranu - ni alternativa nije ništa bolja - ista gamad u 5 dekagrama, ako ne i gora....

Nema pravde - reče jedan - Nije u snu vidio Omera....

Objašnjenje termina "Nema pravde - reče jedan - Nije u snu vidio Omera...." pročitati u tekstu ispod, bez gadljivosti, ozbiljno, sa trunkom razumjevanja prema samom sebi i okolini u kojoj živimo...

SAN O BOSNI

1463. GODINA.

Silna osmanska vojska je krenula u pohod.

Velikom i nepobjedivom vojskom komanduje Halifa (Sultan) Muhammed Fatih licno.
Nakon sto je prije nekoliko godina uspio da osvoji do tada ne pokoreni grad Carigrad,Mehmed Fatih se spremio za drugi poduhvat koji ce obiljeziti njegov zivot.

Te noci Halifi se desilo nesto vrlo cudno...

-Strazaru, oglasite ezan za sabah- namaz.

-Sem'an ve ta'an (cujem i pokoravam se ).

Namaz je predvodio Halifa licno.

Nakon klanjanja sabah namaza sultan Fatih se obratio strazaru:

-Pozovite mi Ajni Semsudina, moga sejha.

-Sem'an ve ta'an(cujem i pokoravam se ).

-Es selamu alejkum ve rahmetullahi, vladaru pravovjernih.

-Ve alejkumu selam ve rahmertullahi ve berekatuhu, nasljednice Bozijeg Poslanika, ehlen ve sehlen ve merhaba (dobro mi dosao).

Eh, moj sinak, uistinu su ucenjaci nasljednici Bozijih poslanika, ali ko zna da li sam ja taj.

-Ako ti nisi, onda ni na Istoku ni na zapadu ne postoji ni jedan Uchenjak.

-Strazar mi rece da ste me trazili. O cemu se radi, sinko moj?

-Izvolite sjesti.

-Sta je u pitanju, sinko moj? Dali se nesto desilo?

-Da, cjenjeni Ajni Semsudine, sinoc mi se desilo nesto vrlo cudno.

-A sta je to sinak?

-Sanajo sam vrlo cudan san, pa ako znas da ga protumacis, obavijesti me o njegovom znacenju.

-Sanjao sam prelijepu zemlju, nevidjenu do sada. Zemlju prepunu zelenila, bezbrojnih rijeka, potoka i predivnih zivotinja, raznih vrsta i boja.

Sa ljepotama te zemlje ne mogu se porediti ni Stambolski bostani i basce.

-Na hajr, sinko moj, jesi li jos sta vidio?

-Da.

-U toj zemlji sam vidio i veliku vatru.

-A oko te vatre su sjedile tri osobe. Bili su to casni ashabi Allahovog Poslanika Muhammeda, s.a.v.s. i to:
Ebu Bekr es-Siddik, Osman i Alija r.a. ( neka je na njih Allahovo zadovoljstvo).

-MashAllah, sinko moj. Divan ti je san,a sada da te obavijestim o znacenju njegovom.

-Sto se tice zemlje koju si vidio, to je zemlja u koju se tvoja vojska upravo sprema da udje. To je zemlja Bosna.

-Sto se tice vatre koju si vidio, vatra predstavlja Allahovu Vjeru-Islam.I to je znak da ce u toj zemlji Allahova Vjera-Islam, inshAllah, zadrzati do sudnjeg dana.

-Sto se tice Ebu Bekra kojeg si vidio kod vatre, to je znak da ce u toj zemlji sve od Sudnjega dana biti Iskrenih prema Allahu dz.s. kao sto je bio Ebu Bekr r.a.

-Sto se tice Osmana kojeg si vidio kod vatre, to je znak da ce u toj zemlji sve do Sudnjega dana biti finih ljudi. Toliko finih i stidljivih da ce ih se cak i meleci stidjeti, kao sto su se stidjeli Osmana r.a.

-Sto se tice Alije kojeg si vidio kod vatre, to je znak da ce u toj zemlji sve do Sudnjega dana biti ljudi koji ce biti veliki Heroji i Junaci kao sto je bio h.Alija r.a.

-A pored vatre nisi vidio h. Omera je li?

-Nisam cjenjeni Shejhu.

-E pa znaj da ce u toj zemlji biti malo pravde i da bi je imali, stanovnici te zemlje, morace se sami boriti za nju!!

Verzija no2
San sultana Mehmeda Fatiha prilikom osvajanja Bosne

San sanjan u vrijeme kad je osvojio Bosnu.
Poslije klanjanja sabah-namaza sultan Fatih pozvao je jednog derviša da mu rastumači san:
"Sanjao sam hazreti Ebu Bekra..."
- Čestiti Sultane, lijep si san usnio. Lijep. Hazreti Ebu Bekr bio je , iznad svih vrlina koje ga čine uzorom vjernima, bogat i spreman na odricanje od svog bogatstva. Lahko je protumačiti tvoj san. Došao si u bogatu zemlju, u zemlju koja će i biti bogata i koja će se odricati svojih bogatstava.
"Sanjao sam i hazreti Osmana..."
- Čestiti Sultane, ljepota Tvoga sna se upotpunila. Hazreti Osman bio je, iznad svih svojih vrlina kojima se uče vjerni, odan pobožnosti. Lahko mi je protumačiti i ovaj dio sna. Došao si u zemlju u kojoj će zasjati svjetlost islama i odanijih vjernika neće biti nigdje na dunjaluku.
"I sanjao sam hazreti Aliju..."
- Čestiti Sultane, Tvoj san se primiče vrhuncu lijepoga. Hazreti Alija, uza sve vrline koje će nadahnjivati generacije vjernih do Kijametskog dana, bio je veliki gazija. Nimalo nije teško rastumačiti ni ovaj dio tvoga sna. Allahovi podanici u zemlji u koju smo došli bit će među najvećim ratnicima koje će Dunjaluk poznavati.
"I nisam sanjao hazreti Omera..."
- Čestiti Sultane, sunovraćuje se tvoj san o ovoj zemlji. Hazreti Omer, uza sve osobine koje su ga učinile halifom i činit će ga uzorom muminima dok je Ovoga svijeta, iznad svega je bio pravedan insan. Bosna će biti i bogata, i pobožna, i zemlja gazija, ali u njoj nikad nije bilo niti će ikad biti pravde. OVA JE ZEMLJA OSUĐENA NA NEPRAVDU
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#35078 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by antimobbing »

"BH-Gas" je, kako se navodi u izvještaju, 2010. godine na svom računu imao 31,1 milion KM, a zaključno sa 31. decembrom 2012. iznos je smanjen za čak 97,30 posto. To znači da su revizori utvrdili da je Uprava ove firme iznos od 31,1 milion KM za nepune dvije godine smanjila na svega 733.600 KM!
Hoće li ko zbog ovoga odgovarati? Hoće, hoće ...

Canton

#35079 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Canton »

Basvod wrote: Odgovorio ti je covjek na prethodnoj stranici al je pitanje potpuno nebitno.
Meni je bitno. Znači RS nije dobila broj... i to mi je najbitnije.
Corto Maltese

#35080 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Corto Maltese »

Canton wrote:
Basvod wrote: Odgovorio ti je covjek na prethodnoj stranici al je pitanje potpuno nebitno.
Meni je bitno. Znači RS nije dobila broj... i to mi je najbitnije.
RS nije dobila broj, nego čak tri broja. Ukoliko Pandurevićku plaćaju po učinku, ovog ljeta će se žešće opariti.
novi.dan.nova.nafaka

#35081 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Corto Maltese wrote:
Danguba wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:Mogu li SDA i SBiH zajedno oboriti ovo ?
Pokusat ce ali ne zato sto se zalazu za drzavu nego sto njih niko nista nije pitao.
Neće čak ni pokušati, nego će samo glumiti da pokušavaju. Trenutno se bore za preostale glasače, od onih koji su prije tri godine dali glas SDP-u, a sad se osjećaju prevarenim. Mislim na one desne, lijevi su većinom progledali, i od SDP-a odavno odustali.
Daj ba Corto, mislim sad stvarno...
Corto Maltese

#35082 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Corto Maltese »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Corto Maltese wrote:Neće čak ni pokušati, nego će samo glumiti da pokušavaju. Trenutno se bore za preostale glasače, od onih koji su prije tri godine dali glas SDP-u, a sad se osjećaju prevarenim. Mislim na one desne, lijevi su većinom progledali, i od SDP-a odavno odustali.
Daj ba Corto, mislim sad stvarno...
Trenutna igra Tihog po pitanju JMBG glasi:
"Zlaja, samo ti pa'ni, ja ću otrčati još dva kruga, da ne pomisle da sam laka koka!"
PerverzMusharaf

#35083 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PerverzMusharaf »

jel more neko objasnit zašto je ovo rješenje loše
moke_31

#35084 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by moke_31 »

Registraciona područja podijeljena po entitetima i ne prelaze entitetsku liniju, RS dobila 3 FBiH 5.

Ustavni sud samo tražio da se promijene nazivi nekih općina u RS kako bi odgovarali teritorijalnom uređenje RS i uopće se u odluci Ustavnog ne traži ili pominje novo rješenje za dodjelu JMBG-a.

Ukratko Pandurevićkino rješenje je prošlo. Dodik i Čović pomenuli moguću rekonstrukciju vlasti na državnom nivou da prepadnu Zlaju i Fahraona i oni odmah pišnuli i pristali, VM bilo JEDNOGLASNO!!!! U međuvremenu glupan Tihić se odmah naložio na priču o ponovnim ulasku u VM i još više prepo ovu dvojicu, valjda da Ahmetovića opet vrati u VM. šta li??? :sad: :sad: :sad: ,

Uglavnom Dodik sve planski radi i RS hajruje. Ne do Bog da Zlaja i Fahraon budu na vlasti još par godina, odveli bi RS u samostalnost. Kad čovjek pomisli da je bošnjačka politika dotakla dno, ipak nije, kod nas je i dno dublje i ima više nivoa (kao i vlast) :sad: :sad: :sad:
Mister Yes

#35085 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

PerverzMusharaf wrote:jel more neko objasnit zašto je ovo rješenje loše
Loše je u simboličkom smislu. Osim toga potpuno nebitno. Ja sam se lomio da pronađem i konkretan problem ali nisam uspio. Simbolički se šalje odvratna poruka. Ali kao što je Corto onomad primjetio, što je odvratno meni ne mora biti odvratno nekome drugom.
PerverzMusharaf

#35086 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Mister Yes wrote:
PerverzMusharaf wrote:jel more neko objasnit zašto je ovo rješenje loše
Loše je u simboličkom smislu. Osim toga potpuno nebitno. Ja sam se lomio da pronađem i konkretan problem ali nisam uspio. Simbolički se šalje odvratna poruka. Ali kao što je Corto onomad primjetio, što je odvratno meni ne mora biti odvratno nekome drugom.

zasto losa poruka, to je do interpretacije. meni zvuci super dobra poruka, "kompromis je moguc za rjesavanje prakticnih problema građana".

treba denacionalizirati politiku i samo usvajati sto prakticnije zakone.
MuaDib

#35087 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by MuaDib »

Jbt. sve stručnjak do stručnjaka za politiku, a država nam na samom dnu Evrope. Malo se angažujte i pokrenite u pravcu političke arene, kada imate rješenje za sve.
Ali ne, radije će početi pljuvati po JMBG protestima, po bebama i beboluciji, jer nije napravljene rješenje u skladu sa SDA ideološkom postavom, koja nije ništa drugo do zlonamjerna zamjena teza. Saopštenje, kojim se usvojeni prijedlog zakona o JMBG naziva derogiranjem države, je smiješno i odraz je bezočnog laganja javnosti. Jer derogiranje zakona bi bilo spuštanje zakonske nadležnosti na entitet, a ne usklađivanje registracionih područja sa administrativnom podjelom zemlje. Dalje zakon je u jurizdikciji države, kao i registraciona područja, a ne entiteti. Dalje neki su ovdje spremni ići i preko leđa novorođenih građana, da bi održali nekakvu fiktivnu armaturu državnosti. Pa ko je ovdje više lud.
Također molim velike patriote, da pročitaju ustav naše zemlje i upoznaju se sa ustavnopravim poretkom BiH, prije nego što počnu iznositi političke nebuloze.
PerverzMusharaf

#35088 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

MuaDib wrote:Jbt. sve stručnjak do stručnjaka za politiku, a država nam na samom dnu Evrope. Malo se angažujte i pokrenite u pravcu političke arene, kada imate rješenje za sve.
Ali ne, radije će početi pljuvati po JMBG protestima, po bebama i beboluciji, jer nije napravljene rješenje u skladu sa SDA ideološkom postavom, koja nije ništa drugo do zlonamjerna zamjena teza. Saopštenje, kojim se usvojeni prijedlog zakona o JMBG naziva derogiranjem države, je smiješno i odraz je bezočnog laganja javnosti. Jer derogiranje zakona bi bilo spuštanje zakonske nadležnosti na entitet, a ne usklađivanje registracionih područja sa administrativnom podjelom zemlje. Dalje zakon je u jurizdikciji države, kao i registraciona područja, a ne entiteti. Dalje neki su ovdje spremni ići i preko leđa novorođenih građana, da bi održali nekakvu fiktivnu armaturu državnosti. Pa ko je ovdje više lud.
Također molim velike patriote, da pročitaju ustav naše zemlje i upoznaju se sa ustavnopravim poretkom BiH, prije nego što počnu iznositi političke nebuloze.

klica bošnjačkog ekstremizma koji koči napredak bih ka eu je mit kako su bošnjaci sabijeni u geto i kako moraju rušiti entitete ili im nema disati. a nijedan nacionalistički demagog nije u stanju argumentovati ovu bizarnu tvrdnju.
Mister Yes

#35089 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

MuaDib wrote:Također molim velike patriote, da pročitaju ustav naše zemlje i upoznaju se sa ustavnopravim poretkom BiH, prije nego što počnu iznositi političke nebuloze.
To je isto kad da mom prijatelju Almiru kažeš "jesi li ti pročitao onaj ugovor što si potpisao 92-e? Zar u njemu ne piše da se dobrovoljno odričeš svog stana? Pa šta sad hoćeš pobogu?"
PerverzMusharaf

#35090 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Mister Yes wrote:
MuaDib wrote:Također molim velike patriote, da pročitaju ustav naše zemlje i upoznaju se sa ustavnopravim poretkom BiH, prije nego što počnu iznositi političke nebuloze.
To je isto kad da mom prijatelju Almiru kažeš "jesi li ti pročitao onaj ugovor što si potpisao 92-e? Zar u njemu ne piše da se dobrovoljno odričeš svog stana? Pa šta sad hoćeš pobogu?"
svak se ponečeg odrekao, al realno neke stvari manje vrijede. manje vrijedi imanje u rogatici, bratuncu nego stan u sarajevu, kuca u mostaru, itd., itd.

ono sta su bosnjaci potpisali da se odricu, bratunac i te gluposti brat bratu, skoro nista ne vrijedi...
Mister Yes

#35091 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

PerverzMusharaf wrote:klica bošnjačkog ekstremizma koji koči napredak bih ka eu je mit kako su bošnjaci sabijeni u geto i kako moraju rušiti entitete ili im nema disati. a nijedan nacionalistički demagog nije u stanju argumentovati ovu bizarnu tvrdnju.
Da si ovo napisao prije par godina pa da te razumijem. Ali u ovom trenutku je Hrvatska (čitaj EU) skoro pa zatvorila granicu sa BiH za robe životinjskog i biljnog porijekla. Samo mali podsjetnik kako se granice lako zatvore. Naravno, dok je u BiH Srba i Hrvata granice neće biti zatvorene. Ali ako ostane neki Bošnjakistan e onda ćeš vidjeti belaja. Naslov u novinama "Zbog prijetnje radikalnih islamista EU (Srbija i CG također u EU) odlučila zatvoriti granice sa Bosnom".

Veličina teritorije je tu najmanje bitna i tu se slažem sa tobom. Ali problem je u opkoljenosti. Pa i toku rata je Bošnjačko rukovodstvo pristajalo na podjelu ako će Bošnjaci imati izlaz na more i Savu.
Last edited by Mister Yes on 18/07/2013 10:34, edited 1 time in total.
Mister Yes

#35092 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

PerverzMusharaf wrote:
Mister Yes wrote:
svak se ponečeg odrekao, al realno neke stvari manje vrijede. manje vrijedi imanje u rogatici, bratuncu nego stan u sarajevu, kuca u mostaru, itd., itd.

ono sta su bosnjaci potpisali da se odricu, bratunac i te gluposti brat bratu, skoro nista ne vrijedi...
Pa ako ništa ne vrijedi u čemu je onda problem? Hajde fino svi na svoje pa da pravimo 3 entiteta po popisu iz 91-e. Jel pošteno?
didžej

#35093 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by didžej »

Mister Yes wrote:
PerverzMusharaf wrote:klica bošnjačkog ekstremizma koji koči napredak bih ka eu je mit kako su bošnjaci sabijeni u geto i kako moraju rušiti entitete ili im nema disati. a nijedan nacionalistički demagog nije u stanju argumentovati ovu bizarnu tvrdnju.
Da si ovo napisao prije par godina pa da te razumijem. Ali u ovom trenutku je Hrvatska (čitaj EU) skoro pa zatvorila granicu sa BiH za robe životinjskog i biljnog porijekla. Samo mali podsjetnik kako se granice lako zatvore. Naravno, dok je u BiH Srba i Hrvata granice neće biti zatvorene. Ali ako ostane neki Bošnjakistan e onda ćeš vidjeti belaja. Naslov u novinama "Zbog prijetnje radikalnih islamista EU (Srbija i CG također u EU) odlučila zatvoriti granice sa Bosnom".

Veličina teritorije je tu najmanje bitna i tu se slažem sa tobom. Ali problem je u opkoljenosti. Pa i toku rata je Bošnjačko rukovodstvo pristajalo na podjelu ako će Bošnjaci imati izlaz na more i Savu.
evo kako to sad izgleda; bukvalno dva ostrva, okruzena duplom tampon zonom, rs i hb, srbijom i hrvatskom te crnom gorom.

Image
amko761

#35094 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by amko761 »

Au jesmo ga popušili :cry: Pa ni u prethodnim ratovima nas nisu ovako istrijebili. Palestina buraz.
didžej

#35095 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by didžej »

amko761 wrote:Au jesmo ga popušili :cry: Pa ni u prethodnim ratovima nas nisu ovako istrijebili. Palestina buraz.
nije jos palestina ali ako bosnjacka politika nastavi da se vodi k'o do sada velike su sanse da se to i desi.
amko761

#35096 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by amko761 »

Aha, misliš da će se neko vratiti u te crvene i plave dijelove?

Hoće, hoće, ali fiktivno :lol:
moke_31

#35097 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by moke_31 »

MuaDib wrote:Jbt. sve stručnjak do stručnjaka za politiku, a država nam na samom dnu Evrope. Malo se angažujte i pokrenite u pravcu političke arene, kada imate rješenje za sve.
Stvarno mi je muka više čitati tvoje idiotske postove. Tvoja lojalnost SDP-u i dragom vođi nema granica. Za tebe je ovo sitnica??? Ustavni sud traži izmjenu naziva općina, Nović izmjeni cijeli zakon i progura.

Stvar je u tome da kako godine prolaze RS sve više i više stvari dijeli po entitetskoj liniji i spušta sve više nadležnosti na nivo entiteta i priprema teren za neku buduću secesiju kada im se ukaže prilika. Zašto nisu ostavili zakon kakav je i bio ako ovo nije toliko BITNO I ŠTA JE PO TEBI BITNO????!!!

Postavlja se pitanje šta je sljedeće i gdje je granica??? Gdje je granica za SDP i SBB kad je u pitanju popuštanje Dodiku? Je li se nešto dobilo zauzvrat u ovoj političkoj igri???? Jeste, koji mjesec više u foteljama!!!!
didžej

#35098 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by didžej »

amko761 wrote:Aha, misliš da će se neko vratiti u te crvene i plave dijelove?

nakon svakog rata bilo gdje na zemaljskoj kugli povratak izbjeglica ne prelazi nikad vise od 30% od ukupnog broja protjeranog stanovnistva.
ako je s podrucja rs protjerano 500.000 ljudi onda budi siguran da se nece vratiti vise od 150.000.
ali nije ni u tome najveci problem koliko je problem sveukupna politika sarajeva.
ako se ovako nastavi bojim se da za jedno 100 godina bosnjaci ne budu postojali samo kao kulturno umjetnicko drustvo.
ultima_palabra

#35099 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

Šta se ovdje supe na viljušku pojelo...
amko761

#35100 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by amko761 »

didžej wrote:
amko761 wrote:Aha, misliš da će se neko vratiti u te crvene i plave dijelove?

nakon svakog rata bilo gdje na zemaljskoj kugli povratak izbjeglica ne prelazi nikad vise od 30% od ukupnog broja protjeranog stanovnistva.
ako je s podrucja rs protjerano 500.000 ljudi onda budi siguran da se nece vratiti vise od 150.000.
ali nije ni u tome najveci problem koliko je problem sveukupna politika sarajeva.
ako se ovako nastavi bojim se da za jedno 100 godina bosnjaci ne budu postojali samo kao kulturno umjetnicko drustvo.
Palestina buraz.
Locked