Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
kmirsad

#35076 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

sabina1 wrote:
mrgreen wrote:
sabina1 wrote: A tek kako se Kifli moze vjerovati...obara ih vlastita vecina , na kraju mandata napuste mandate da bi obnovili mandate...u ime naroda kako Kifla kaze...
Nisam njegov ljubitelj, samo mislim da je politički mrtav ako se uplete opet sa SDA kad mu se sve zasniva na antiSDA kampanji.
Jer Konakovic je 100 % anti - SDA , notorni ljevicar , demokrata i borac protiv sistema....
sabina1, osječaš li da si počela malo da pretjeruš u tom odlasku iz krajnosti u krajnost...
biti 100 % anti - SDA , ne podrazumjeva biti notorni ljevicar , demokrata i borac protiv sistema...Niko ovdje , koliko ja pratim temu, nikada nije to rekao za Konaskovića... svašta se reklo za Dinu, ali niko nije rekao to. Niti ko to misli. I ja u sebi mislim da je 100% anti - SDA. I to mi je, u ovom beznađu koje je SDA izazvala i stvorila, jedino važno... njegovi motivi za to, osveta, sujeta...ne bi mi bili važni ni sekundu... ako šeli da im naudi... otvorio bi mu vrata mejdana širom... gladijatori su tu da se bore do smrti.
Kada bih uspio sebe da ubijedim, da zaista povjerujem, da nemam nikave sumnje i rezerve u to...Dino bi mi bio partner beoj 1.
kmirsad

#35077 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

mrgreen wrote:
Maystor wrote:Mrgreen, DrugaGimnazija, brukate se :lol:

Sabina je za vas... Jednostavno niste joj dorasle.
Ok je to, ali nije to tema :thumbup:
Izvinjavam se, nastavite.
Ne izvivaj se ništa, majstor idealizira sabinu iz nekih svojih motiva... sabina ništa posebno nije rekla, izvrče, manipulira poluistinama... puna je neke gorčine i gnoja prema NS... ne znam zašto, neko joj je iz NS-as gadno stao na žulj... mislim da se za nešto sveti... šta... pojma nemam...
mrgreen

#35078 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

Maystor wrote: Ako je nešto pasivno, ne može bit agresivno. Ofiraš se.
Dovoljno o ovom sagovorniku :lol:

Nego u svim raspravama o NiPu, DF je nepravedno zapostavljen.

Zašto nastaviti pregovore ili koalirati sa strankom koja bez problema može koalirati sa SDA, a svima je navodno ultimativni cilj izbaciti SDA iz vlasti ?
putokaz1

#35079 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Dino K. je bio ,jest i bit ćeSDA
DrugaGimnazija

#35080 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DrugaGimnazija »

Maystor wrote:
DrugaGimnazija wrote:

To je istina. Ona te samo poklopi velikom kolicinom pasivno-agresivnog nonsensa bez ikakve stvarne argumentacije.

Ono kako narod kaze, pametniji popusta...
Ako je nešto pasivno, ne može bit agresivno. Ofiraš se.
Ovo ti je jednokratna, besplatna edukacija iz psihologije. Drugi put se sam raspitaj, prije nego sto komentarises na temu o kojoj nemas pojma.
Pasivno-agresivno ponašanje generalno karakteriše pasivno suprotstavljanje zahtevima radnog i socijalnog okruženja, praćeno je odugovlačenjem, tvrdoglavošću, mrzovoljnošću i neefikasnošću. Ovakvo ponašanje potiče od nesposobnosti da se ljutnja i frustracija izraze na zdrav način. Osećanja osobe, koja manifestuje ovakvo ponašanje, su toliko suzbijena i ugušena da ona ne može da uvidi da je ljuta i ozlojeđenja. Zbog toga što ovakve osobe nemaju uvid u svoja osećanja one obično misle da ih drugi ne razumeju i da se ophode loše prema njima a kada ih konfrontiraju sa njihovim ponašanjem smatraju to krajnje uvredljivim i bezobzirnim. Takođe, ove osobe su često preterano ljubazne, uvek i prema svima, često sa osmehom na licu komunicraju sa vama sve vreme i prosto imate utisak da taj osmeh i ljubaznost nije verodostojna slika osećanja te osobe. Nekad će Vam kroz osmeh reći nešto što je uvredljivo ali Vi to nećete primetiti ili ćete biti zbunjeni jer informacije koje dobijate verbalno i telesno (kroz facijalnu ekspresiju) nisu usklađene.

https://www.vaspsiholog.com/2011/02/pas ... ponasanje/
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#35081 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

kmirsad wrote: sabina1, osječaš li da si počela malo da pretjeruš u tom odlasku iz krajnosti u krajnost...
biti 100 % anti - SDA , ne podrazumjeva biti notorni ljevicar , demokrata i borac protiv sistema...Niko ovdje , koliko ja pratim temu, nikada nije to rekao za Konaskovića... svašta se reklo za Dinu, ali niko nije rekao to. Niti ko to misli. I ja u sebi mislim da je 100% anti - SDA. I to mi je, u ovom beznađu koje je SDA izazvala i stvorila, jedino važno... njegovi motivi za to, osveta, sujeta...ne bi mi bili važni ni sekundu... ako šeli da im naudi... otvorio bi mu vrata mejdana širom... gladijatori su tu da se bore do smrti.
Kada bih uspio sebe da ubijedim, da zaista povjerujem, da nemam nikave sumnje i rezerve u to...Dino bi mi bio partner beoj 1.
Kmirsade ,

ako neko u Kifli vidi bilo kakvu alternativu sistemu to je zaista njegov problem. Ponavljati bilo kakve razloge za ili protiv bi bilo zaista deplasirano i dosadno.

U cijeloj raspravi koja se vodi danima na ovoj temi izuzetno iritiraju dvije konstatacije :

1. " da bi se mijenjao sistem s nekim se mora".

NE MORA. S 12 % podrske u KS pogotovo ne mora.
To sto je prije godinu i kusur dogovorena saradnja najliberalnije stranke kod nas s desnicarsko-konzervativnom strankom budzeta i sistema je stvar licnog interesa a nikako gradjana i jos manje ideologije.
Covjek kom je Nasa stranka uputila stotine amandmana odjednom postaje - dobar , progresivan i prihvatljiv , toliko dobar da Pedja cak nije glasao za njegovu smjenu pa je Sabina napustila sjednicu.

2. "ko nije za koaliciju NIP-NS-SDP-DF" taj je uz SDA.
Takva vrsta "argumenata" ne prolazi cak ni na komentarima objava klix portala. Niko ali niko sada izuzev boje i naziva stranaka ne moze navesti bilo koju drugu razliku izmedju Stranke demokratske akcije i Ademovicevog krila Stranke demokratske akcije koje sebe zvanicno zove NAPOM ILI NIPOM kako god.
Izlizanost ovih floskula je jasna.
Koliko ga NS forsira gotovo sam sigurna da je Konakovic zestok borac protiv sistema i da insistira na promjenama.

On topic : Demokratska fronta - svaka cast , ne pristaju na Konakovica kao premijera , ne pristaju da Nasa stranka izlobira Konakovica za premijera. To sto Predrag Kojovic nema kadrove za premijera je Predragov problem. Legitimno je da stranka ljevice trazi premijera - s ljevice a ako Ademovicevom krilu SDA to ne pase...jebi ga , uvijek moze sa sestrinskom SDA , skupa imaju gotovo 50 % podrske.

Brilijantno DF , brilijantno :thumbup:
Last edited by sabina1 on 25/10/2018 18:54, edited 1 time in total.
mrgreen

#35082 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

NS ljevica... :roll:
putokaz1

#35083 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

bez NIP se ne može
NIP je pobro glasove ljevice
Maystor

#35084 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

mrgreen wrote:
Maystor wrote: Ako je nešto pasivno, ne može bit agresivno. Ofiraš se.
Dovoljno o ovom sagovorniku :lol:

Nego u svim raspravama o NiPu, DF je nepravedno zapostavljen.

Zašto nastaviti pregovore ili koalirati sa strankom koja bez problema može koalirati sa SDA, a svima je navodno ultimativni cilj izbaciti SDA iz vlasti ?
Samo bolesnicima je to ultimativni cilj. Moj cilj je da se izgradi gradski autoput i prva transferzala, da dišemo čist zrak, da se depolitizira zdravstvo i obrazovanje, da imamo vodu 24/7...

Savršeno je jasno da NiP i SBB to ne mogu (Konaković, Terzić,...). Ako dođe do ove svaštare od koalicije Bakir će 2020. uzeti pola miliona glasova.
sabina1

#35085 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

kmirsad wrote:... sabina ništa posebno nije rekla, izvrče, manipulira poluistinama... puna je neke gorčine i gnoja prema NS... ne znam zašto, neko joj je iz NS-as gadno stao na žulj... mislim da se za nešto sveti... šta... pojma nemam...
Zamolicu da :

- navedete kada sam i sta konkretno "izvrnula"
- kada sam i cime "manipulisala"
- navedete PRAVU ISTINU i uz nju moju "poluistinu"

Ako ovo me mozete napisati , molim vas da ne pisete svasta ako vec nemate sta drugo pisati.
Hvala.

Rukovodstvo NS -a me razocaralo onog trenutka kada sam shvatila da ce cijeli koncept , ideju ,infrastrukturu, dosada ucinjeno podrediti vlastitom uhljebljenju bez ikakvog osjecaja odgovornosti prema ljudima koji su im godinama ukazivali povjerenje na izborima. Ako ste ono za sta se ovdje predstavljate kmirsade , bice vam mmogo lakse da i vi to sto prije shvatite. Govorim vam prijateljski iako vi o mojim postovima bez ikakvog valjanog razloga ruzno pisete.

Pozdrav.
Maystor

#35086 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

sabina1 wrote:
kmirsad wrote:... sabina ništa posebno nije rekla, izvrče, manipulira poluistinama... puna je neke gorčine i gnoja prema NS... ne znam zašto, neko joj je iz NS-as gadno stao na žulj... mislim da se za nešto sveti... šta... pojma nemam...
Zamolicu da :

- navedete kada sam i sta konkretno "izvrnula"
- kada sam i cime "manipulisala"
- navedete PRAVU ISTINU i uz nju moju "poluistinu"

Ako ovo me mozete napisati , molim vas da ne pisete svasta ako vec nemate sta drugo pisati.
Hvala.

Rukovodstvo NS -a me razocaralo onog trenutka kada sam shvatila da ce cijeli koncept , ideju ,infrastrukturu, dosada ucinjeno podrediti vlastitom uhljebljenju bez ikakvog osjecaja odgovornosti prema ljudima koji su im godinama ukazivali povjerenje na izborima. Ako ste ono za sta se ovdje predstavljate kmirsade , bice vam mmogo lakse da i vi to sto prije shvatite. Govorim vam prijateljski iako vi o mojim postovima bez ikakvog valjanog razloga ruzno pisete.

Pozdrav.
E i ti našla nepismenom čovjeku iz kafane objašnjavati sintaksu i semantiku 8-)
kmirsad

#35087 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Nikada, nigdje, ni od koga nisam čuo na Pedja ili neko iz rukovodstva Naše Stranke forsira Konakovića kao partnera, posebno ne kao premijera.
Možda neko iz te početne koalicije to radi, možda čaki i ti što se prikazuju največim protivnikom NiP-a...ali potpuno sam siguran, ne Pedja, ne NS.
Gdje si ti iskopala tu informaciju... možda od Dine ili nekih Dininih pajdaša koji te koriste kao sredstvo pritiska...
Pogledaj malo oko sebe... možda ti neko smišljeno puni glavu dezinformacijama...
putokaz1

#35088 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

unutarstranački sukob NS između SABINE i MIRSADA nije naš rat
kmirsad

#35089 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

:lol: :lol: :lol: :lol: sabina i majstor saborci u istom rovu... :lol: :lol: :lol: :lol:

Bože... ovdje su i muške kokoši moguče...

Sabina, sad sam umoran, idem kuči s posla, vjerovatno ću sutra odgovoriti ...
Smiješno mi je... u ovom smrdljivom glibu punom ružnih paćadi... napadati jedinu plemenitu i neokaljanu pticu...
jes, jes...
od sve djece najgori
...enes... :lol:

putokaz1 wrote:unutarstranački sukob NS između SABINE i MIRSADA nije naš rat
:lol: :lol: :lol: sad bih ti kazao šta bi moj rođo emir na to rekao, ali uvriiediti će mi se lektor majstor...
Last edited by kmirsad on 25/10/2018 19:08, edited 1 time in total.
sabina1

#35090 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

kmirsad wrote:Nikada, nigdje, ni od koga nisam čuo na Pedja ili neko iz rukovodstva Naše Stranke forsira Konakovića kao partnera, posebno ne kao premijera.
Možda neko iz te početne koalicije to radi, možda čaki i ti što se prikazuju največim protivnikom NiP-a...ali potpuno sam siguran, ne Pedja, ne NS.
Gdje si ti iskopala tu informaciju... možda od Dine ili nekih Dininih pajdaša koji te koriste kao sredstvo pritiska...
Pogledaj malo oko sebe... možda ti neko smišljeno puni glavu dezinformacijama...
Ok .
A da li ste ikada culi u NS- u PROTIV SDA ?
Vjerovatno jeste. Imamo to i zvanicno.

A da li ste ikada culi u NS-u nesto PROTIV KIFLE ILI NIP-a ?
?
E pa niste. Stavise , Pedja je bio suzdrzan pri njegovoj smjeni iako je RO Sarajevo insistirao da glasaju za njegovu smjenu.
Ok , ovo naravno ne dokazuje nista.

Stoga mi , ako znate odgovorite , ko je kandidat Nase stranke za premijera KS i kada je Kifla shvatio da nece biti premijer ako ga NS primi u koaliciju ?
Hvala.
Maystor

#35091 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

kmirsad wrote::lol: :lol: :lol: :lol: sabina i majstor saborci u istom rovu... :lol: :lol: :lol: :lol:
Smiješno mi je... u ovom smrdljivom glibu punom ružnih paćadi... napadati jedinu plemenitu i neokaljanu pticu...
jes, jes... od sve djece najgori enes... :lol:

:lol: :lol: :lol: sad bih ti kazao šta bi moj rođo emir na to rekao, ali uvriiediti žemi se lektor majstor...
Mirsade, samo raspali. Nek ide sve u pičku materinu, i Banovići su za ljude.
kmirsad

#35092 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

sabina1 wrote:
kmirsad wrote:Nikada, nigdje, ni od koga nisam čuo na Pedja ili neko iz rukovodstva Naše Stranke forsira Konakovića kao partnera, posebno ne kao premijera.
Ok .
A da li ste ikada culi u NS- u PROTIV SDA ?
Vjerovatno jeste. Imamo to i zvanicno.

A da li ste ikada culi u NS-u nesto PROTIV KIFLE ILI NIP-a ?
?
E pa niste. Stavise , Pedja je bio suzdrzan pri njegovoj smjeni iako je RO Sarajevo insistirao da glasaju za njegovu smjenu.
Ok , ovo naravno ne dokazuje nista.

Stoga mi , ako znate odgovorite , ko je kandidat Nase stranke za premijera KS i kada je Kifla shvatio da nece biti premijer ako ga NS primi u koaliciju ?
Hvala.
To zaista ne znam. Znam da imaju veoma mnogo kvalitetnih kadrova... nepotreno je da ih nabrajam...
Možda prihvate i prijedlog za premijera SDP-a-u ili DF-a... ili u saradnji sa partnerima ponude neku potpuno nestranačku lićnost, kakvog Emerika Bluma, a Kifli ponude kakvo teško ministarstvo sa najviše iskušenja i nerješivih problema... pa nek se dokaže da je došao tobe... Eto Dino, uvjeren si da znaš, da možeš... bujrum , evo ti topuz, udri... pa il bos, il hađija...
Lakše je vladi smijeniti ministra ako ne valja, nego Premijera...
kmirsad

#35093 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Maystor wrote:
kmirsad wrote::lol: :lol: :lol: :lol: sabina i majstor saborci u istom rovu... :lol: :lol: :lol: :lol:
jes, jes... od sve djece najgori enes... :lol:

:lol: :lol: :lol: sad bih ti kazao šta bi moj rođo emir na to rekao, ali uvriiediti žemi se lektor majstor...
Mirsade, samo raspali. Nek ide sve u pičku materinu, i Banovići su za ljude.
Majstore, ma ne pada mi nas pamet da išta raspaljujem... izuzev roštilja i jabukovaće... :-D
Banovići... to je jedna lijepa radnička kasaba, mnogo dobrih i poštenih ljudi... rudare, kopaju čumur...puno sam lijepih dana proveo u Banovićima... :-D
A pičku materinu je več odavno sve otišlo...
Heller

#35094 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Heller »

Maystor wrote:
DrugaGimnazija wrote:

To je istina. Ona te samo poklopi velikom kolicinom pasivno-agresivnog nonsensa bez ikakve stvarne argumentacije.

Alahu drogi :lol:
kluz franjo

#35095 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Uđem na forum. Vidim "živnula" tema "Naša stranka". Pomislih, nešto se desilo, a promaklo mi...
Kad ono...
DF rekao ovo u vezi SDA, pa rekao ono u vezi SDA i SDA derivata...
NiP sjeo sa SBB, a SBB sjeo sa SDP...
Šta ako SDP i HDZ...

Znači svi akteri se manje ili više zajebavaju, ali su najgori oni što se i kvantitativno i kvalitativno najmanje zajebavaju.
Ili prevedeno:
"Da nema ovih što su u KS dobili 13%, u FBiH 5%, a u BiH 3%, ovih 87, tj. 95, tj. 97% bi se brzo dogovorili i sve probleme riješili!"

I onda se neko čudi što su nam izborni rezultati takvi, kakvi su.
kmirsad

#35096 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Heller wrote:
Maystor wrote:
DrugaGimnazija wrote: To je istina. Ona te samo poklopi velikom kolicinom pasivno-agresivnog nonsensa bez ikakve stvarne argumentacije.

Alahu drOgi :lol:
:lol: :lol: :lol:
sabina1

#35097 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

kmirsad wrote: Smiješno mi je... u ovom smrdljivom glibu punom ružnih paćadi... napadati jedinu plemenitu i neokaljanu pticu.....
Jah , udruženje altruista.....
kmirsad wrote: To zaista ne znam. Znam da imaju veoma mnogo kvalitetnih kadrova....
Kmirsade ,

ako nešto ne znate , onda nemojte optuživati druge da "izvrću , podmeću "ili govore "poluistine".

Nestranački premijer vodi ekspertsku i nezavisnu a ne vladu sastavljenu iz političkih stranaka , to je abeceda politike , a takvu vladu na koju nemaju uticaj , neće nikada podržati niti jedna većina.

Pronaći naivca koji će biti žrtveno janje sa formalnim ovlastima , sa uvrijeđenom Kiflinom sujetom kao saveznika , sa labavim zajedničkim intereseom tri stranke ljevice koja će krčmiti svaka svoj resor i koji nije svjestan snage SDA iz opozicije je....majstorija :thumbup:
muha_sa

#35098 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by muha_sa »

samo da pozdravim sabinu1 :kiss: :kiss:

i da recem ohrndaTom kmirsi da mi ne barce u sabinu :-)
seln

#35099 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

Kako je ljevici jednostavno baciti kost :roll:
Kad bi osvojili 80% glasova, opet bi im SDA uzela vlast ko bebi zvecku.
Ljudi moji, shvatite vec jednom: ljevica nije dobila vecinu!
5+4+3=12
Ako nemaju natpolovicnu vecinu, neka se ostave corava posla, opet ce SDA vladati iz sjene, a racun za sranje ce ispostaviti ljevici.
seln

#35100 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

muha_sa wrote:samo da pozdravim sabinu1 :kiss: :kiss:

i da recem ohrndaTom kmirsi da mi ne barce u sabinu :-)
pratim
Locked