kmirsad wrote:
sabina1, osječaš li da si počela malo da pretjeruš u tom odlasku iz krajnosti u krajnost...
biti 100 % anti - SDA , ne podrazumjeva biti notorni ljevicar , demokrata i borac protiv sistema...Niko ovdje , koliko ja pratim temu, nikada nije to rekao za Konaskovića... svašta se reklo za Dinu, ali niko nije rekao to. Niti ko to misli. I ja u sebi mislim da je 100% anti - SDA. I to mi je, u ovom beznađu koje je SDA izazvala i stvorila, jedino važno... njegovi motivi za to, osveta, sujeta...ne bi mi bili važni ni sekundu... ako šeli da im naudi... otvorio bi mu vrata mejdana širom... gladijatori su tu da se bore do smrti.
Kada bih uspio sebe da ubijedim, da zaista povjerujem, da nemam nikave sumnje i rezerve u to...Dino bi mi bio partner beoj 1.
Kmirsade ,
ako neko u Kifli vidi bilo kakvu alternativu sistemu to je zaista njegov problem. Ponavljati bilo kakve razloge za ili protiv bi bilo zaista deplasirano i dosadno.
U cijeloj raspravi koja se vodi danima na ovoj temi izuzetno iritiraju dvije konstatacije :
1. " da bi se mijenjao sistem s nekim se mora".
NE MORA. S 12 % podrske u KS pogotovo ne mora.
To sto je prije godinu i kusur dogovorena saradnja najliberalnije stranke kod nas s desnicarsko-konzervativnom strankom budzeta i sistema je stvar licnog interesa a nikako gradjana i jos manje ideologije.
Covjek kom je Nasa stranka uputila stotine amandmana odjednom postaje - dobar , progresivan i prihvatljiv , toliko dobar da Pedja cak nije glasao za njegovu smjenu pa je Sabina napustila sjednicu.
2. "ko nije za koaliciju NIP-NS-SDP-DF" taj je uz SDA.
Takva vrsta "argumenata" ne prolazi cak ni na komentarima objava klix portala. Niko ali niko sada izuzev boje i naziva stranaka ne moze navesti bilo koju drugu razliku izmedju Stranke demokratske akcije i Ademovicevog krila Stranke demokratske akcije koje sebe zvanicno zove NAPOM ILI NIPOM kako god.
Izlizanost ovih floskula je jasna.
Koliko ga NS forsira gotovo sam sigurna da je Konakovic zestok borac protiv sistema i da insistira na promjenama.
On topic : Demokratska fronta - svaka cast , ne pristaju na Konakovica kao premijera , ne pristaju da Nasa stranka izlobira Konakovica za premijera. To sto Predrag Kojovic nema kadrove za premijera je Predragov problem. Legitimno je da stranka ljevice trazi premijera - s ljevice a ako Ademovicevom krilu SDA to ne pase...jebi ga , uvijek moze sa sestrinskom SDA , skupa imaju gotovo 50 % podrske.
Brilijantno DF , brilijantno