Demokratska fronta Željko Komšić

MarshalDodik

#35076 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MarshalDodik »

drug_profi wrote:Malo kad razmislim ZK je potreban ovoj sceni, ali samo da se ne ponasa kao kukavicije jaje. Nek radi sto radi to kako najbolje zna. Lovi patriote na priču.
Samo nek ne ruši BH blok i nadu da se može drugačije.
Glasovi patriota koji nemaju druge brige od onog sta je neki knjiski moljac iz hrvatske rekao, treba neko da pokupi.
Doduse i knjiskom moljcu treba neko reci da popusi...
Aposlutno.
Da je predvodnik ikakvih promjena-nije ( kao sto nije recimo otprilike ni 90 % kadra iz SDP-a), ali da je potreban BH Bloku - jeste.
Kako god, Zeljku se ne bi se smjela pokazati šut-karta iz bh bloka, ako hoce da ide neka ide ali samo svojevoljno.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#35077 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Banksy wrote:Niste džaba milicionerska stranka...
Sjednici nisu prisustvovali ni poslanici Stranke za BiH niti dio poslanika SDA, Goraždanske priče i SBB-a.
malo mi je jasnije zašto si danas bila glasnija nego inače.
Banksy

#35078 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

malakh wrote:
Banksy wrote:Niste džaba milicionerska stranka...
Sjednici nisu prisustvovali ni poslanici Stranke za BiH niti dio poslanika SDA, Goraždanske priče i SBB-a.
malo mi je jasnije zašto si danas bila glasnija nego inače.
De, ne lupetaj više. Nije što si agresivan i naporan, podnijelo bi te se nekako, već što si plitak i šupalj, baš nepodnošljivo....
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#35079 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Banksy wrote: De, ne lupetaj više. Nije što si agresivan i naporan, podnijelo bi te se nekako, već što si plitak i šupalj, baš nepodnošljivo....
jedina osoba koja pokazuje visoku dozu agresivnosti na ovom forumu si ti.

a i sklona si vrijeđanju.

sve je to prijelazno, jer se zna da ti je šef od poslije izbora agresivniji nego inače.
walk_M-A-N

#35080 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by walk_M-A-N »

DF žestoko krenuo u zauzimanje pozicija.
Kakva bezvezna privatna stranka ublehaša ŽK.
Nekako mu idu te ublehe, čitav mandat u Parlamentu ne uradi ništa, da dvije izjave i neko glasa za njega.
Ne znam više sa kim je DF i o tome se trebaju brinuti oni koji uzimaju novac da pričaju te priče o politici.
Mene zanima to da postoje nemoralni ljudi koji se udruže u stranke i dok pričaju takve priče jedino ih zanima novac.
Banksy

#35081 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

malakh wrote:
Postovi prijavljeni,
Pozdrav.
nemampojma0

#35082 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

Banksy wrote:
malakh wrote:
Postovi prijavljeni,
Pozdrav.
Nemoj se nervirati Banksy, nije tvoj sef kriv sto se zakacio s pogresnim ljudima...stvarno su campare cudo :D
Hajd vodim te na kafu :)
Banksy

#35083 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Rashodovami Komšićevi milicioneri i Bakirovi novi milicioneri, ima logike.

Navodno, kako tvrde naši izvori bliski liderima Bh. bloka, Bakir Izetbegović je već dogovorio sa Željkom Komšićem sve modalitete ulaska DF u vlast u koaliciji sa SDA.

Za sada SDA ima ukupno 49 ruku, od kojih je jedna ruka poslanika Laburističke stranke Fikreta Abdića. Tako da bi koalicija DF i SDA ipak mogla imati većinu iako ne tako komotnu kao sa blokom SBB, A SDA i PDA.

Zato, kako tvrde naši izvori, Komšić interno poziva nezadovoljne poslanike iz SDP zbog odbijanja Nikšića da uđe u vlast sa SDA da se pridruže DF.

Sudeći prema izjava kako samog Bakira Izetbegovića, tako i Safeta Softića i Denisa Zvizdića njihova jedina želja uvijek je bila samo Željko, nikako Nermin Nikšić, a ponajmanje Fahrudin Radončić.

Sudeći prema jutrošnjim tekstovima režimskih tabloida bliskim policijskim izvorima koje kontrolira tzv gatački klan Čampara medijski odtres Nikšića je počeo.

kmirsad

#35084 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kmirsad »

nemampojma0 wrote:
Banksy wrote:
malakh wrote:
Postovi prijavljeni,
Pozdrav.
Nemoj se nervirati Banksy, nije tvoj sef kriv sto se zakacio s pogresnim ljudima...stvarno su campare cudo :D
Hajd vodim te na kafu :)
Jeste li to odustali od SDP-a... Mora da je Nikšić zapušio usta kantonalcima, pa sad na red došao ŽK i DF...
Bojim se da će vam i on zaklanfat... :lol:
nemampojma0

#35085 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

@Banksy, jel to citiras Latica :D Pusti, sef ti se bas uplasio da nece u vlast
@kmirsad, bojim se da te nista nisam pitao :D
Banksy

#35086 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Razumijem nervozu, ali moraćete malo usporiti.
Svi postovi su prijavljeni.
starisalko

#35087 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by starisalko »

Banksy wrote: De, ne lupetaj više. Nije što si agresivan i naporan, podnijelo bi te se nekako, već što si plitak i šupalj, baš nepodnošljivo....
Nadam se da si i sebe prijavila
nemampojma0

#35088 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

Banksy, opusCeno bona. Razumijem ja tvoju nervozu..najgore je ono "zamalo", al to nije razlog da budes agresivna.
malakh

#35089 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

starisalko wrote:
Nadam se da si i sebe prijavila
:lol: :lol:

u ovome leži moć željka komšića.

kratki kosovac, kodnog naziva šćepo ga ne može smisliti. njegov trenutačno prvi suradnik, kosovac bakir alispahić, također. za vrijeme izbora vodili veoma jaku antikampanju protiv njega, poslije izbora također, a željkec ih u jednom potezu metlom pomete. to je zaista bolno, a iz toga proizilazi agresiva koja se pokušava zamaskirati prepotentnošću.

i za šta da ja nju prijavim. "plitak", "šupalj", prethodne uvrede. to samo pokazuje da su moji postovi dosta bolni za nju, a sa druge strane, apsolutno istiniti.
kmirsad

#35090 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kmirsad »

nemampojma0 wrote:@Banksy, jel to citiras Latica :D Pusti, sef ti se bas uplasio da nece u vlast
Treba li mi tvoje odobrenje da komentarišem :?
nemampojma0

#35091 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

kmirsad wrote:
nemampojma0 wrote:@Banksy, jel to citiras Latica :D Pusti, sef ti se bas uplasio da nece u vlast
Treba li mi tvoje odobrenje da komentarišem :?
Nisi komentarisao, nego si se upetljao u diskusiju s tvojim uobicajeno ogranicenim pitanjima, u kojima sam i odgovaras na njih.
malakh

#35092 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

nemampojma0 wrote: Nisi komentarisao, nego si se upetljao u diskusiju s tvojim uobicajeno ogranicenim pitanjima, u kojima sam i odgovaras na njih.
kak'o je ono srljanje komšića o bh bloku?
nemampojma0

#35093 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

malakh wrote:
nemampojma0 wrote: Nisi komentarisao, nego si se upetljao u diskusiju s tvojim uobicajeno ogranicenim pitanjima, u kojima sam i odgovaras na njih.
Zasto je srljanje? BH blok je imaginaran po meni, jedini siguran zajednicki imenitelj stranaka BH bloka je to sto se sve one deklarisu kao gradjanske. Jedan dio SDP-a je blizi DF-u, a drugi NS-u, po temeljnim pitanjima drustva i drzave. BH blok je prilicno polarizovan i vrlo tesko moze zaziviti u formi jedne stranke.
Zbog cega treba DF i SDP da zrtvuju svoju infrastrukturu zbog jednog uskog pogleda i jasne namjere NS da bude stranka KS.
Nije nepoznato postojanje lokalnih ili regionalnih stranaka u teoriji i praksi i ja to postujem, ali ne mozes u taj sablon svlaciti drzavotvorne stranke koje djeluju na cijelom prostoru BiH poput DF i SDP.
Pored svega, posebna odgovornost i teret je na ledjima Zeljka Komsica jer je predsjednik drzave, iz te vizure sve izgleda drugacije nego to vidimo mi obicni ljudi ili politicari kantonalnog ranga.
Pitanje je jednostavno, hoces da budes aktivan igrac na terenu il da sjedis na politickim tribinama. Ako ces ovo drugo, onda nije potrebno ni da izlazis na izbore, savrseno mozes djelovati i kroz nevladin sektor, jer je upravo toliki znacaj i uticaj opozicije u BiH.
nikad_vise

#35094 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nikad_vise »

Komsic je na posljednjim izborima dobio glas od mene prvenstveno da ono smece Covic ne udje na poziciju predsjednika.Sto se tice tog glasa,nece ga vise nikada dobit.Covjek je jednostavno nedorastao bilo kakvom politickom djelovanju cak i za nize nivoe,a kamo li za predsjednika.Citam ovaj njegov intervju na klix-u,toliko plitko,povrsno i nedoraslo od jednog politicara koji se kao "namece" da bude alternativa ovim dosadasnjim kriminalcima.

Covjek je jednostavno glup,i osim price o "patriotizmu",nema apsulutno nista za ponudit.NS je od DF-a bar 100 puta ozbiljnija stranka koja ima neku viziju,princip i stav o mnogim pitanjima.Ovoj naivcina nije u stanju vidjeti ni kad ga svojim laznim hlavospjevima SDA i ostali smecari pokusavaju uvuci u svoje blato vec drugi put.Pazi price on lafo prava ljevica..Ako HDZ progura izborni zakon po svojoj volji,ovaj naivcina i glupan ce ostati bez svoje pozicije koju mu mi poklanjamo cisto radi kvislinga Covica,a njegova "lazna" ljevica DF ce zajedno sa SBB-om na smetliste historije.

Za sledece izbore ocekujem jacanje NS-a,Platforme za progres,NiP..Sve ove stranke imaju potencijal i vec su sad na pocetku svog osnivanja ozbiljnije stranke nego sto je DF ikada bio.Komsic je jedan obican populista,koji je dosao na vlast cisto iz inata Covicu,i ja sam ga licno iz tih razloga podrzao.Da je bila greska nije,al da bi mu vise ikada dao glas,nebi cak ni da bude opcija da ponovo biram izmedju njega i Covica.
nikad_vise

#35095 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nikad_vise »

nemampojma0 wrote:
malakh wrote:
Zasto je srljanje? BH blok je imaginaran po meni, jedini siguran zajednicki imenitelj stranaka BH bloka je to sto se sve one deklarisu kao gradjanske. Jedan dio SDP-a je blizi DF-u, a drugi NS-u, po temeljnim pitanjima drustva i drzave. BH blok je prilicno polarizovan i vrlo tesko moze zaziviti u formi jedne stranke.
Zbog cega treba DF i SDP da zrtvuju svoju infrastrukturu zbog jednog uskog pogleda i jasne namjere NS da bude stranka KS.
Nije nepoznato postojanje lokalnih ili regionalnih stranaka u teoriji i praksi i ja to postujem, ali ne mozes u taj sablon svlaciti drzavotvorne stranke koje djeluju na cijelom prostoru BiH poput DF i SDP.
Pored svega, posebna odgovornost i teret je na ledjima Zeljka Komsica jer je predsjednik drzave, iz te vizure sve izgleda drugacije nego to vidimo mi obicni ljudi ili politicari kantonalnog ranga.
Pitanje je jednostavno, hoces da budes aktivan igrac na terenu il da sjedis na politickim tribinama. Ako ces ovo drugo, onda nije potrebno ni da izlazis na izbore, savrseno mozes djelovati i kroz nevladin sektor, jer je upravo toliki znacaj i uticaj opozicije u BiH.
Neka SDP ali i DF zahvale NS jer su svojim stavom da nece sa SDA spasili ljevicu od totalnog gasenja u BiH.SDP je moze se reci djelimicno spasen,ali glupsoni u DF jos nisu prezalili fotelje i bit ce neizvjesno hoce li.DF nije nikakva drzavotvnorna stranka,to je stranka jednog covjeka i cijeli bit njenog postojanja je u Komsicu.Komsic da sutra napusti DF,ta stranka nebi postojala a jos pogotov prica kako je drzavotvorna. :D Drzavotvoran je jedino Komsicev populizam i jeftina demagogija,i eventualno funkcija podguzne muhe za stranku SDA kad treba minirati opoziciju il s njima napraviti vladu.

Trenutno su NS,Platforma za progres i NiP po tvojim kriterijima "kantonalne" stranke,na sledecim izborima mozda vise nece biti a ovi koji su po tvojim kriterijima drzavotvorni,siguran sam da ce se boriti za parce vlasti na lokalnoj zajednici i kantonu.
nemampojma0

#35096 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

nikad_vise wrote:Komsic je na posljednjim izborima dobio glas od mene prvenstveno da ono smece Covic ne udje na poziciju predsjednika.Sto se tice tog glasa,nece ga vise nikada dobit.Covjek je jednostavno nedorastao bilo kakvom politickom djelovanju cak i za nize nivoe,a kamo li za predsjednika.Citam ovaj njegov intervju na klix-u,toliko plitko,povrsno i nedoraslo od jednog politicara koji se kao "namece" da bude alternativa ovim dosadasnjim kriminalcima.

Covjek je jednostavno glup,i osim price o "patriotizmu",nema apsulutno nista za ponudit.NS je od DF-a bar 100 puta ozbiljnija stranka koja ima neku viziju,princip i stav o mnogim pitanjima.Ovoj naivcina nije u stanju vidjeti ni kad ga svojim laznim hlavospjevima SDA i ostali smecari pokusavaju uvuci u svoje blato vec drugi put.Pazi price on lafo prava ljevica..Ako HDZ progura izborni zakon po svojoj volji,ovaj naivcina i glupan ce ostati bez svoje pozicije koju mu mi poklanjamo cisto radi kvislinga Covica,a njegova "lazna" ljevica DF ce zajedno sa SBB-om na smetliste historije.

Za sledece izbore ocekujem jacanje NS-a,Platforme za progres,NiP..Sve ove stranke imaju potencijal i vec su sad na pocetku svog osnivanja ozbiljnije stranke nego sto je DF ikada bio.Komsic je jedan obican populista,koji je dosao na vlast cisto iz inata Covicu,i ja sam ga licno iz tih razloga podrzao.Da je bila greska nije,al da bi mu vise ikada dao glas,nebi cak ni da bude opcija da ponovo biram izmedju njega i Covica.
Tvoje vidjenje stvari, postujem.
A jesil dao Komsicu glas da pobijedi Covica i da se kasnije skloni ili da nastavi borbu za neku drugaciju BiH. Ta drugacija BiH ne moze doci za jedan mandat, sad se sije sjeme gradjanske drzave, a mladje generacije ce biti izdanci.
Sto se tice toga jel DF ljevica, najbolje ce ti kazati rezultat onog sto je DF uradio za radnike preko potpredsjednika FBiH Milana Dunovica, apelacijama i rusenjem zakona koji su isli na stetu radnika. I sigurno je da je vise uradio, iako postoji svega 5 godina i to u opoziciji, nego SDP. NS necu ni da brojim u lijevi spektar, jer sami kazu da nisu ljevica, a i pokazali su na glasanju o ZOR.

I nemoj da zaboravis da NS postoji 10 godina, a DF 5, jer se ovdje pise o NS kao o politickom novorodjencetu koje eto ima potencijala i vremenom ce pokazati sta moze. Dakle, NS djeluje vec 10 godina i jasno je pokazao koji su dometi i ciljevi i ne znam kako mislite da hoce ili mogu ici preko toga. Posebno s kadrovima koje imaju. Jel stvarno mislis da bi neko smio prepustiti drzavu Sabini, Falataru i Pedji, evo i da ne postoje DF i SDP.
Njihov nivo je kanton i to treba postovati.
bunk

#35097 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

:lol: da se zahvale...pa nek ugase stranke i svi do jednog predju u ns .
Problem rijesen.
Opozicija dovijeka i prosipanje suplje price o multikulti koju puse samo oni koji u glavi jos zive u yu.
Multikulti nazor i zaobilazenjem vecinske volje biraca nikad nece zazivjeti.
Kad ns dobije glasove kojima ce uci u parlament manjeg entiteta i u sve kantone ...
Dobro je Komsic rekao.
nemampojma0

#35098 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

nikad_vise wrote:
nemampojma0 wrote: Zasto je srljanje? BH blok je imaginaran po meni, jedini siguran zajednicki imenitelj stranaka BH bloka je to sto se sve one deklarisu kao gradjanske. Jedan dio SDP-a je blizi DF-u, a drugi NS-u, po temeljnim pitanjima drustva i drzave. BH blok je prilicno polarizovan i vrlo tesko moze zaziviti u formi jedne stranke.
Neka SDP ali i DF zahvale NS jer su svojim stavom da nece sa SDA spasili ljevicu od totalnog gasenja u BiH.SDP je moze se reci djelimicno spasen,ali glupsoni u DF jos nisu prezalili fotelje i bit ce neizvjesno hoce li.DF nije nikakva drzavotvnorna stranka,to je stranka jednog covjeka i cijeli bit njenog postojanja je u Komsicu.Komsic da sutra napusti DF,ta stranka nebi postojala a jos pogotov prica kako je drzavotvorna. :D Drzavotvoran je jedino Komsicev populizam i jeftina demagogija,i eventualno funkcija podguzne muhe za stranku SDA kad treba minirati opoziciju il s njima napraviti vladu.

Trenutno su NS,Platforma za progres i NiP po tvojim kriterijima "kantonalne" stranke,na sledecim izborima mozda vise nece biti a ovi koji su po tvojim kriterijima drzavotvorni,siguran sam da ce se boriti za parce vlasti na lokalnoj zajednici i kantonu.
To je tvoje predvidjanje i ono sto prizeljkujes, ali to ne znaci da je tacno. Vrijeme ce pokazati.
A van KS, NS, NIP i PzP ne postoje trenutno, ako uspiju napraviti infrastrukturu za tri godine da dodju na nivo koji navodis skidam kapu, ali sumnjam da ce imati kad, jer se bave samo Sarajevom. A ako izgube vlast u KS, onda ce se jos snaznije okrenuti jacanju u Sarajevu.
GandalfSivi

#35099 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GandalfSivi »

Nece valjda DF prodati ideale za komad vlasti? To se nikada prije nije desilo, pogotovo njima :-)

Koji cirkus od stranke, svega mi, mogu se komtno zvati Daj Fotelju...
nemampojma0

#35100 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

GandalfSivi wrote:Nece valjda DF prodati ideale za komad vlasti? To se nikada prije nije desilo, pogotovo njima :-)

Koji cirkus od stranke, svega mi, mogu se komtno zvati Daj Fotelju...
Mani lazi, DF je izasao iz vlasti zbog ideala. Ako udju u vlast mjeri rezultat onog sto bude uradjeno. Ovo optuzivanje i osudjivanje unaprijed je vise nego neozbiljno.
Ocito da ti bi ti volio da nas sve zajase SBB koji je u proslom mandatu bio vlast i uradio sta? Podsjeti me, molim te.
Vec sam napisao u nekom prethodnom postu da je DF pravnim, a ne politickim putem, uradio za radnike vise nego SBB i SDP skupa.Takodje je pravnim putem dokazao da je bio u pravu kod pitanja, zbog kojeg je i izasao iz vlasti. Time je dokazao da zna voditi ozbiljnu politiku, a koliko ce uraditi politicki mozemo znati samo ako bude imao mehanizme vlasti i tek tad suditi.
Post Reply