Ci-Nick wrote:pa od 22 do 7 ujutru možeš besplatno parkirati na svakom mjestu koje je sa naplatom,..
bezveze sam spomenuo 22 sata,bilo kad dodjes pred zgradu,nema mjesta,nema nigdje u toj zoni,parkiras na trotoar,policija te kazni
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Ci-Nick wrote:pa od 22 do 7 ujutru možeš besplatno parkirati na svakom mjestu koje je sa naplatom,..
Ne znam, staneš na prvo mjesto u najbližoj zoni, već sada se zna da će ljudi na Mokušnicama ili u Šolajinoj i dalje parkirati po trotoarima jer ni izbliza nema dovoljno mjesta za parkiranje.kakavdanakneiskustvu wrote:Ci-Nick wrote:pa od 22 do 7 ujutru možeš besplatno parkirati na svakom mjestu koje je sa naplatom,..
bezveze sam spomenuo 22 sata,bilo kad dodjes pred zgradu,nema mjesta,nema nigdje u toj zoni,parkiras na trotoar,policija te kazni
Kako imati auto a ne platiti registraciju?Warashii wrote:Pa iskreno trebalo bi, znam da su budale, ovo s vinjetama to pokazuje, al ne mogu da vjerujem da su tolike.
Pa zamisli koja bi ludnica bila po ustanovama da od 01.08 korisnici moraju da imaju istaknute vinjete. To bi bio krkljanac zivi.
NEgo koje su sanse da je ovo sve neustavno? Mislim da su se malo preracunali?
Gdje parkirati a da se ne plati parking?
Iskreno lupas.notsure wrote: Kako imati auto a ne platiti registraciju?
Kako s pijace donijeti lubenicu a da ne platiš?
Kako natočiti besplatno goriva?
Kako besplatno dopuniti kredita na mobitelu?
Kako ući u kino bez karte?
Kako na utakmicu besplatno?
Zašto je problem platiti parking, kad odeš do Sarajeva nema nigdje u centru mjesta da se ne plaća, samo je kod kuće problem?
Uzvrtili se zbog posrane 3 marke GODIŠNJE, a ne konta niko da će se uvođenjem vinjeta broj parkiranih vozila smanjiti na trećinu i biće mjesta koliko hoćeš. Kad dođeš kući, vinjeta od 1 feninga dnevno ti garantuje da ti neće brizonja iz Nizbrdića zauzeti mjesto, a kad ideš u drugu zonu, plati ko što plaćaš svugdje na svijetu. Ako ti je puno plaćati svaki dan parking na poslu, ostavi auto kod Arene, tamo je džabane, pa prošetaj malo. Ili vozi biciklo, povedi komšiju sa sobom pa popolovite i gorivo i cijenu parkinga, mora li se u svakom autu vozikati 1, rijetko 2 osobe?
Samo mi je drago što će dudlači šiše morati platiti parking dok gledaju svog ljubimca kroz izlog kafane.
Nisam nikako ni mislio na besplatan parking u uzem dijelu grada ali neki parking dalje bi trebao da postoji i da je besplatan, nema grada u kojem to nije praksa.Ci-Nick wrote:Koliko sam shvatio grad im stavlja na raspolaganje nešto više od 6.000 parking mjesta.
U gradu postoji sigurno preko 10.000 automobila pa taj broj parking mjesta nije dovoljan ni za domaće stanovništvo a o dnevnoj migraciji prema gradu da i ne pričamo.
Dakle sigurno postoji još toliko parking mjesta po garažama, dvorištima privatnih kuća, prigradskim ulicama.
A besplatan parking ne mora postojati kao što nema ni besplatan lift u zgradi, jeste besplatan za one koji ne plaćaju održavanje ali za uredne stanare nije besplatan.
Zasad nema, ali u odluci od neki dan gdje određena cijena vinjeta također je i određen spisak ulica u kojima će biti i parking mjesta sa naplaćivanjem po satu. Na tom spisku je dobar dio parkinga u svim dijelovima grada.clio_dci120 wrote:Ovo je samo pitanje procedure. Ne moze parking odlucivati o ustavnosti, na sto se pozivaju, ali i vijecnici trebaju znati sta je zaključak, a sta odluka, kao i procedure sa donosenje/izmjene/ukidanje istih.
Ili fakat povrsno poznaju zakone i poslovnik o radu vijeca ili namjerno to rade.
Sto se tiče samih vinjeta, nije to ni lose,složit cu se sa notsureom, s tim da npr. nisam seljak iz Briznika,ali imam dobrog jarana na Mokusnicama. Sad da odem kod njega zalomit do u noc, ne mogu autom jer nema parkomat i da hocu platiti. Ili grijesim?
Niko nista ne zadrzava. Nema vise rezervisanih mjesta, pogotovo pod istim uslovima.Ci-Nick wrote:Ne, ostaje kako je bilo do sada, samo postavljaju table, ko je imao rezervisano mjesto on zadržava to rezervisano pod istim uslovima kao i do sada, a za ovih 3 KM dobivaš pravo da parkiraš negdje u cijeloj zoni,.kakavdanakneiskustvu wrote:Ci-Nick wrote:bio sam odsutan dvije sedmice,kome se za ove vinjete trebaju građani obratiti,parkinzima,tamo iza lutve?
Ne, nego na staroj pijaci tu je uprava JP Parkinzi, ali tek od 01.08.
ok,hvala,jos jedno pitanje,nece biti oznacena parking mjesta pred zgradama?
Pa i gradjani su i ko selje parkirali dzaba. Ako navijas da seljo placa, onda istovremeno i tk placas i zatvoren krug, pa ti sad vidi za koji tim ces navijati.clio_dci120 wrote:Da, morat ce stavljati parkomate. Recimo zivis u jednoj zoni, imas roditelje u drugoj, moras imati mogućnost platiti parking.
Sad jos samo da hoce uvesti kod sopingu centra naplatu ili uz racun, pa da se zatvori krug i stane ukraj seljama koji po citav dan za dzaba ostavljaju
Ja to govorim od pocetka,ali ovi ovdje se sprdaju i haman od pocetka ne shvataju da je ovo samo atak na novcanike gradjana i nista vise. Uvode samo nered, a ne red, kao sto to oni govore.Warashii wrote:Brdo nekih izjava u afektu i ogorcenju ovim sto vidjamo po gradu ali vrijeme ce pokazati, ukoliko ovo zazivi na ovaj nacin, koliki je ovo zajeb.
Ci-Nick wrote:Ne znam, staneš na prvo mjesto u najbližoj zoni, već sada se zna da će ljudi na Mokušnicama ili u Šolajinoj i dalje parkirati po trotoarima jer ni izbliza nema dovoljno mjesta za parkiranje.kakavdanakneiskustvu wrote:Ci-Nick wrote:pa od 22 do 7 ujutru možeš besplatno parkirati na svakom mjestu koje je sa naplatom,..
Grad bi trebao otkupiti ovo poljoprivredno zemljište od KPZ-a i pretvoriti u parking prostor za hiljadu vozila, ili ih nagovoriti da oni to urade.
Hiljadu vozila po 10 KM mjesečno je 120.000 KM godišnje.
Poljoprivreda im ne može donijeti toliko novca.
A onda ko parkira na trotoaru zalijepi mu kaznu.
_BataZiv_0809 wrote:@danak, iscitaj malo tekstove sa linkova koje smo vec postavljali.
notsure wrote:Kako imati auto a ne platiti registraciju?Warashii wrote:Pa iskreno trebalo bi, znam da su budale, ovo s vinjetama to pokazuje, al ne mogu da vjerujem da su tolike.
Pa zamisli koja bi ludnica bila po ustanovama da od 01.08 korisnici moraju da imaju istaknute vinjete. To bi bio krkljanac zivi.
NEgo koje su sanse da je ovo sve neustavno? Mislim da su se malo preracunali?
Gdje parkirati a da se ne plati parking?
Kako s pijace donijeti lubenicu a da ne platiš?
Kako natočiti besplatno goriva?
Kako besplatno dopuniti kredita na mobitelu?
Kako ući u kino bez karte?
Kako na utakmicu besplatno?
Zašto je problem platiti parking, kad odeš do Sarajeva nema nigdje u centru mjesta da se ne plaća, samo je kod kuće problem?
Uzvrtili se zbog posrane 3 marke GODIŠNJE, a ne konta niko da će se uvođenjem vinjeta broj parkiranih vozila smanjiti na trećinu i biće mjesta koliko hoćeš. Kad dođeš kući, vinjeta od 1 feninga dnevno ti garantuje da ti neće brizonja iz Nizbrdića zauzeti mjesto, a kad ideš u drugu zonu, plati ko što plaćaš svugdje na svijetu. Ako ti je puno plaćati svaki dan parking na poslu, ostavi auto kod Arene, tamo je džabane, pa prošetaj malo. Ili vozi biciklo, povedi komšiju sa sobom pa popolovite i gorivo i cijenu parkinga, mora li se u svakom autu vozikati 1, rijetko 2 osobe?
Samo mi je drago što će dudlači šiše morati platiti parking dok gledaju svog ljubimca kroz izlog kafane.
Kazna za neposjedovanje vinjete 40,00KM izmjestanje vozila "paukom" 70,00KMkakavdanakneiskustvu wrote: na koji nacin ce neko tog brizonju,bilo koga,natjerati da ne parkira negdje u zoni u kojoj ja ,ti zivimo,na koji nacin ce ga se natjerati da plati parking kad dodje nekome u goste?
Warashii wrote:Kazna za neposjedovanje vinjete 40,00KM izmjestanje vozila "paukom" 70,00KMkakavdanakneiskustvu wrote: na koji nacin ce neko tog brizonju,bilo koga,natjerati da ne parkira negdje u zoni u kojoj ja ,ti zivimo,na koji nacin ce ga se natjerati da plati parking kad dodje nekome u goste?
Eh to vec ne znam, ne vjerujem da ce a opet ko zna.kakavdanakneiskustvu wrote:Warashii wrote:Kazna za neposjedovanje vinjete 40,00KM izmjestanje vozila "paukom" 70,00KMkakavdanakneiskustvu wrote: na koji nacin ce neko tog brizonju,bilo koga,natjerati da ne parkira negdje u zoni u kojoj ja ,ti zivimo,na koji nacin ce ga se natjerati da plati parking kad dodje nekome u goste?
ok,ali zar će pauk raditi u noćnim satima,zar će njihovi radnici raditi u 3 ujutro?