Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
cadburry wrote:
Za koga ćeš ti glasati i šta ćeš uraditi je tvoja stvar i da ti budem iskren, ne zanima me plaho.
Moj post je bio namijenjen Area_51.
Pošteno, ali kad si već tu da me podučiš nešto sukladno svojoj teoriji.
Teoretski, ja želim da glasam za bolji dio SDP-a ali ne želim da Lipovača prođe u PS BiH. Šta da radim?
Najlakši način je da glasaš za sve druge kandidate sa liste SDP-a, osim Lipovače. To je direktan glas protiv Lipovače jer na taj način povećavaš svima šanse u odnosu na Lipovaču da dobiju mandat.
Malo zahtjevniji način (sljedeći stepen tvoje borbe za navedeni cilj) je da lobiraš kod svojih poznanika i prijatelja da isto urade.
I na kraju, najviši stepen je da se učlaniš u SDP i glasno i otvoreno se svrstaš na stranu onih koji su protiv Lipovače (to je struja Mahmuta Alagića ako sam dobro upratio odnose u Krajini), te zagovaraš među ostatkom članstva da prvo ne glasaju za Lipovaču na izborima sada, a onda da na Kongresu SDP-a 2015. ne podrže kandidaturu Lipovače za predsjednika KO SDP USK. Kao takva struja, iznjedrite svoga kandidata i lobirate među ostatkom članstva za njega.
Naravno, drugi i treći stupanj su perspektiva člana. Kao glasač, prvi stepen je dovoljan, a ujedno predstavlja i tvoj lični doprinos cilju o kojem si govorio.
Eto, teoretski da glasaš za SDP
I nakon ovoga ti ocekujes da te neko ozbiljno shvati kada branis SDP?
BTW, replika ne onaj prethodni komentar - meni drzavna sisa hvala bogu ne treba
Čovjek koji se staljinističkim metodama održava na čelu jedne partije dvije decenije našao nekome da priča kako je jednom otac ostavio stranku a drugi stranku nazvao svojim imenom.
Niste vi Titova partija već obična kurčeva partija prepuna mediokriteta i ublehaša koju će narod sahraniti na ovim izborima!
cadburry wrote:
...Otvorene liste treba iskoristiti da pokažemo šta mislimo o Zlatku, Lidiji Korać, minđušaru... tako što ćemo birati onaj bolji dio SDP-a.
Koji zajeb!
Teoriju o boljem dijelu SDP-a sam i ja nekad rabio, ali, budimo realni, bolji dio SDP-a ako i postoji nije na listama. Da bi neko bio na toj listi mora biti provjereni vjernik, a ako to i nije onda mora biti pichka koja ce iz prakticnih razloga sutiti o svemu i slijepo aplaudirati vrhovnim ublehasima.
Dakle, ne zaboga, nemojte nasjedati na ovu ideju. Bolji SDP ce se desiti tek nakon potpunog uklanjanja ovoga sto je sad na njegovim listama.
niti jedna stranka nema bolji i gori dio...stranka je ono što je na vrhu...pustite se tog samotješenja licemjera što neće da se pogledaju u ogledalo i sami sebi priznaju da podržavaju dobro uhodani sistemski kriminal
Izgleda da mislis da si vrlo blizak Allahu cim tako govoris, sto nije nista cudno puna vas je Bosna takvih koji mislite da ste i od Boga svemocnog pametniji, samo me cudi sto ste najsiromasniji narod na planeti, a tako genijalan.
kaine sekirli...spas je iza ćoška jer ovo Slućajni Prolaznik Allaha umoljava da poteće nafta sad kad združeni Don Neonko i Slućajni Allaha mole moremo serbez reči da ujedinjeni imamo snagu za dobro prnut
Jeste li zaposlili nekoga svoga u državnim ili javnim preduzećima, budžetskim ili vanbudžetskim fondovima?
Da, zaposlio sam kćerku u Elektroprivredi Bosne i Hercegovine. Zaposlio sam je u trećoj godini mandata, to sam pitanje iznio svojim kolegama i pitao da li je to nešto zbog čega ja nisam moralan da obavljam svoju dužnost. Niko s tim nije imao nikakvog problema. Jesam, ali samo svoju kćerku, i to nakon što sam posredovao za zapošljavanje velikog broja djece širom ZDK, što svojim poslovnim vezama, što moleći razne funkcionere da uvaže moje prijedloge kod nekih primanja.
JoseMujica wrote:kaine sekirli...spas je iza ćoška jer ovo Slućajni Prolaznik Allaha umoljava da poteće nafta sad kad združeni Don Neonko i Slućajni Allaha mole moremo serbez reči da ujedinjeni imamo snagu za dobro prnut
Niko ne nista ne sekira, vec samo kazem misljenje kakvi ste viu ljudi. Da nije proucio fatihu isto bi ti govorio samo sto bi tad Alaha molio da ga kazni bas zbog toga sto nije digao ruke.
Vama vecini u Bosni niko ne valja jer svi mislite da ste popili pameti vise i od dragog Alahha, neuzubilah.
JoseMujica wrote:kaine sekirli...spas je iza ćoška jer ovo Slućajni Prolaznik Allaha umoljava da poteće nafta sad kad združeni Don Neonko i Slućajni Allaha mole moremo serbez reči da ujedinjeni imamo snagu za dobro prnut
Niko ne nista ne sekira, vec samo kazem misljenje kakvi ste viu ljudi. Da nije proucio fatihu isto bi ti govorio samo sto bi tad Alaha molio da ga kazni bas zbog toga sto nije digao ruke.
Vama vecini u Bosni niko ne valja jer svi mislite da ste popili pameti vise i od dragog Alahha, neuzubilah.
ti si momak zaluto ovdje a da nisi i ti zaposlio šćer u Elektroprivredu...pa da te pitam jesul drugovi imali što protiv?
ti si momak zaluto ovdje a da nisi i ti zaposlio šćer u Elektroprivredu...pa da te pitam jesul drugovi imali što protiv?
Vjeruj nisam, nego ne mogu da ne odgovorim luzerima koji pljuju po drugima preko interneta i koji misle da od njih nema niko pametniji na cijelom svijetu.
Liberalism wrote:
Vjeruj nisam, nego ne mogu da ne odgovorim luzerima koji pljuju po drugima preko interneta i koji misle da od njih nema niko pametniji na cijelom svijetu.
evo tek da vidiš ko ima pamet
[quote]Predsjednik KO SDP ZDK Mirsad Mešić
Jeste li zaposlili nekoga svoga u državnim ili javnim preduzećima, budžetskim ili vanbudžetskim fondovima?
Da, zaposlio sam kćerku u Elektroprivredi Bosne i Hercegovine. Zaposlio sam je u trećoj godini mandata, to sam pitanje iznio svojim kolegama i pitao da li je to nešto zbog čega ja nisam moralan da obavljam svoju dužnost. Niko s tim nije imao nikakvog problema. Jesam, ali samo svoju kćerku, i to nakon što sam posredovao za zapošljavanje velikog broja djece širom ZDK, što svojim poslovnim vezama, što moleći razne funkcionere da uvaže moje prijedloge kod nekih primanja.[/quote]
Ja Bosnjackog izroda, a inace u Bosni niti jedan roditelj ne ganja sve moguce veze da svoje dijete zaposli. Za razliku od drugih Bosnjaka, tak je bar iskren pa je priznao, sto nije bio slucaj sa drugih 149.000 zaposlenih u javnom sektoru.
Ali tako je to, da nije udomio kcerku, vjerovatno bi imali isto misljenje da je svog cuka udomio u azil, istu bi reakciju proizvela kod vecine.
Liberalism wrote:
Ja Bosnjackog izroda, a inace u Bosni niti jedan roditelj ne ganja sve moguce veze da svoje dijete zaposli. Za razliku od drugih Bosnjaka, tak je bar iskren pa je priznao, sto nije bio slucaj sa drugih 149.000 zaposlenih u javnom sektoru.
Da bi zaposlio brata Nermin Nikšić promijenio statut JP Autoceste
Istraga CIK-a je otkrila ne samo to da je premijer Nermin Nikšić aktivno sudjelovao u imenovanju svog brata Mirsada na direktorsku funkciju u javnom preduzeću, nego je prethodno, pripremajući teren za ovo imenovanje, selektivno promijenjen Statut Javnog preduzeća Autoceste Federacije BiH, i to u njegovom najosjetljivijem dijelu u kojem su propisane stručne propozicije za izbor direktora u ovom preduzeću.
Statutom ovoj javnog preduzeća (član 25. stav 2) izričito je propisano da za direktora ovog javnog preduzeća može biti imenovano lice koje pored općih, zakonom propsanih uvjeta, ispunjava i dodatna dva uvjeta - da je diplomirani inžinjer građevine i da ima najmanje osam godina radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima, od čega najmanje pet godina na rukovodnim poslovima.
Budući da Mirsad Nikšić ne ispunjava ni prvi ni drugi preduvjet, njegov moćni brat, federalni premijer Nermin Nikšić, problem je riješio na vrlo jednostavan način: dao je nalog da se Statut preduzeća promijeni i prilagodi uvjetima koje ispunjava njegov brat Mirsad!
Liberalism wrote:Ja Bosnjackog izroda, a inace u Bosni niti jedan roditelj ne ganja sve moguce veze da svoje dijete zaposli. Za razliku od drugih Bosnjaka, tak je bar iskren pa je priznao, sto nije bio slucaj sa drugih 149.000 zaposlenih u javnom sektoru.
Ali tako je to, da nije udomio kcerku, vjerovatno bi imali isto misljenje da je svog cuka udomio u azil, istu bi reakciju proizvela kod vecine.
vidim i tebi je to normala
e ta vaša normala se zove nepotizam i spada pod koruptivne aktivnosti....a protiv korupcije ni Fatiha ne pomaže jer nas je korupcija pod krinkom Fatiha i dovela dovde