mO k3 wrote:Tomahawk11 wrote:Cu' tLinesti....po klix struCnjaks, on je mozda 111113.
Dakle, imamo novu tezu: igrac koji je u jednom momentu bio medju 20 najboljih igraca na svijetu - bosnjo za njega kaze da je ispodprosjecan

Koji su parametri , mislim koji vremenski period treba da gledamo pa da kazemo edin je vrhunski igrac??
Za mene nije i gotovo , govoriti o nekoj klasi daleko od toga
Ne znam sta da ti kazem, mozemo gledati subjektivno, u smislu da nam se neko ne svidja kao igrac, da volimo odredjeni profil napadaca, ali argumenti u Edinovu korist: osvojio BL, bio najbolji strijelac i igrac, otisao u EPL, proglasavan igracem mjeseca, itekako bitan igrac kod prve titule City-ja, o drugoj da ne pricam....suvisno i pricati sta je uradio za jednu prosjecnu reprezentaciju kad pogledas kako kotiramo u svjetskom fudbalu.
To sto je Edin trenutno van forme, sto izgleda lose na terenu.....gledali smo ga i u boljim izdanjima i on zna lopte. Nije klasicni sidras, zna poslati loptu, pokazao je da mu nije stran ni tehnicki dio igre (sjeti se bacanja po dvojice na glavu laznjakom).
Zavisi i koji je kriterij za klasa igrace. Imas klasu Messi i CR. Tu dolazi i Ibrahimovic (moje licno misljenje). Neymar je na putu prema toj ekipi.
Onda imas klasu odlicnih fudbalera u koju iskreno mislim da spada i Edin. Da ne nabrajam, njih ima puno vise.
Da je bio poput Carrolla preplaceni kloc - OK, rekao bih da je prosjecan igrac.
Edin se, ako ovako nastavi, moze smatrati promasajem u Romi i razocarenjem Serie A. No, to je samo dio njegove karijere i nije posteno ocjenjivati ga samo na osnovu toga.