SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

archi_a

#35051 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by archi_a »

Samo glupan može komentarisati po defaultu! Isti komentar na svaku vijest o pucnjavi: "jedan debil manje" ili "nek se rokaju kriminalci između sebe" ili "neka gine ološ" . :oops:
Nije svaka upotreba oružja debilizam. Svi mi koji smo naoružani zbog raznoraznih razloga, a upravo najviše zbog želje za samoodbranom, odbranom života i tijela svoje porodice, u ovom vremenu, kada se, upravo kako neko naglasi dešavaju svakakve situacije i kada će neko poremećenog uma nasrniti na tebe npr. zbog prvenstva prolaza ili zbog upućenog pogleda, ili što mu je jednostavno loš dan, ili upravo zbog tih navedenih kriminalaca i nelegalno naoružanih koji potežu pištolj da pokažu silu, kada bi iskoristili oružje isto bi kod pojedinaca bili prokomentarisani kao kriminalci, ubice, nenormalni, ološ. A ljudi se u nekim situacijama samo odluče braniti i odbraniti ili odvratiti potencijalnog napadača.
Jednostavno, NE MOŽE SE SVAKI SLUČAJ ISTO KOMENTARISATI ILI SVE SVRSTAVATI U ISTI KOŠ! Postoje i objektivni i subjektivni razlozi. Ne kažem da je u ovom slučaju to situacija jer nemam info, ali sam ovo iskoristio kao motiv da napišem šta mislim, jer gledam iz godine u godinu da se sve isto komentariše.
Da, posjedujem naoružanje i ne bih se libio iskoristiti ga u samoodbrani. Na sreću, do sada mi nije trebalo.
Last edited by archi_a on 05/11/2019 10:04, edited 1 time in total.
Nivelacija

#35052 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nivelacija »

Kako politika skide onog komesara kao da je to od zivotne važnosti, nema dana da iz Sarajeva ne dodju vijesti: Ubistvo, pljacka, samoubistvo itd.

Jos izgleda i nevina osoba ranjena jutros.
SmokingMan

#35053 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by SmokingMan »

vjeshalica wrote:
SmokingMan wrote:
Daj "unutarnjem nasilju" oružje u ruku i dobiješ neki krvavi ishod, manji ili veći, zavisi od psihološkog stanja osobe....

Ha dobro, svako može nastradati tu i tamo, igrom slučaja, ni kriv ni dužan ,pa i ja, ali navikao sam na gubitke u životu i smrt. Tako da sam vremenom postao pomalo "hladna" osoba, i malo da me više može šta iznenaditi kod ljudi... :D

A gdje sam sam i naglasio da neko mora izaći na ulicu i počistiti ološ, daj citat?

Mada, ima smisla pustiti da se kockaste glave, sitni lopovi, dileri, etc zarad nekog vlastitog interesa, a prvenstveno opće dobrobiti društva, porokaju između sebe, stvarno ne vidim ništa loše u tome, pod uslovom da tu tome ne strada neki slučajni prolaznik. Ali je neminovno da će se to i desiti s vremena na vrijeme... Eto toliko. :)
JThomas

#35054 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

ama nema smisla. kako sitni postaje krupni, kako samo diler postaje ubica nego kroz te obračune?
archi_a

#35055 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by archi_a »

Treba se malo iskontrolisati u donošenju zaključaka bar na prvu. Evo, nakon senzacionalističkih prvih naslova "pucano na uposlenice KJKP Rad" "Pucnjava u KJKP Rad". Slijedili su razni komentari, od pobile se radnice između sebe, dernečilo se, švalerancija, ljubomora itd. :oops: Već dođosmo do toga da se pucnjava desila na cesti pored te firme i da je ranjena uposlenica, slučajno, zalutalim metkom, a da je ubijena osoba na cesti nepoznata i nije uposlenica te firme. I niko se nije upitao kako se osjećaju možda porodice uposlenika KJKP Rad koji su isto pročitali jutros.
Thorgerson

#35056 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

archi_a wrote:Treba se malo iskontrolisati u donošenju zaključaka bar na prvu. Evo, nakon senzacionalističkih prvih naslova "pucano na uposlenice KJKP Rad" "Pucnjava u KJKP Rad". Slijedili su razni komentari, od pobile se radnice između sebe, dernečilo se, švalerancija, ljubomora itd. :oops: Već dođosmo do toga da se pucnjava desila na cesti pored te firme i da je ranjena uposlenica, slučajno, zalutalim metkom, a da je ubijena osoba na cesti nepoznata i nije uposlenica te firme. I niko se nije upitao kako se osjećaju možda porodice uposlenika KJKP Rad koji su isto pročitali jutros.
Mediji su zlo. Portali.

Od jutros 3 različite vijesti.

Jer to ne može da sačeka. Objavi odmah, pa ako je i netačno, ispravit ćemo poslije.
Logovan

#35057 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

liaar wrote:https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/52 ... ca-ranjena

Dernek na poslu od rane zore
:roll: :roll:
vjeshalica

#35058 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Nivelacija wrote:Kako politika skide onog komesara kao da je to od zivotne važnosti, nema dana da iz Sarajeva ne dodju vijesti: Ubistvo, pljacka, samoubistvo itd.

Jos izgleda i nevina osoba ranjena jutros.
Pplitika nije skidala tuzioce i sudije zbog nerada
Ali jeste komesare
Kao da je komesar nadlezan da sudi u upucuje i zatvor
Da.sud radi svoj pasao i tuzilastvo neko bi dobro promislio da ako usere ceka ga robijica bez pogodnosti za vikend ljetovanja i zimovanja ;)

Citam ona konobarica u travniku dobila 13 godina zatvora i jos neku lovu mora isplatiti za dusevne boli i nematerijalnu stetu
Dakle moglo bi se reci periferna osoba bez krim poxadine dobije toliku kaznu
A npr jedan tomo spahovic ppznati kriminalac i kamatar zajedno sa ostatkom familije vec hoda slobodno jer se nagodio i dobio nesto sitno
Tipicno pravosudje i tipicna sranja
Sve plkacke i pljackice kojima pojedinci terorisu grad idu u zastaru zahvaljujuci tuziocima a ne zahvaljujuvi komesaru
Dr. Kuca

#35059 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dr. Kuca »

Drzave nema a kad ce doci ne znamo.
vjeshalica

#35060 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Kad se papci koji rjesavaju problem međe kolcem u pluća,uskrate za pravo glasa i zabrani im se da rade u institucijama vlasti i piraju se za nesto tada ce biti pravde i drzave
Pravosudje ne moze biti rezervisajo za korumpirane idiote kurve i likove sa kupljenim diplomama
Naravno ulaz zagarantovan jer imaju sdO iskaznicu
Ned071

#35061 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ned071 »

imal' i kuma zlatka lagumdzije sdo iskaznicu?
JThomas

#35062 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

nema kao ni on sam... :mrgreen:
Banksy

#35063 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Banksy »

Ima Zlatko, pa ima i ona.
Ned071

#35064 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ned071 »

oho ho stigli branitelji... dobro je
splinter

#35065 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by splinter »

E ovo je žalost. Žena dugogodišnji radnik, fakultetski obrazovana, u svemu za za primjer, dobar i vrijedan radnik i stručnjak, krene na posao jednog oblačnog novembarskog jutra i popije metak praktički na radnom mjestu.
Da je metak otišao samo par milimetara lijevo il desno bila bi rahmetlija, sreća kost se ispriječila.
Međutim ako uzmemo u obzir da je sigurnosna situacija u gradu dobra, onda nemamo razloga za brigu.
Banksy

#35066 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Banksy »

Ned071 wrote:oho ho stigli branitelji... dobro je
:kiss:
U zemlji gdje je sda kreirala i uspostavila svoju opoziciju, (bivši) sdp, i gdje su svi oni zajedno čvrsto uvezani u kriminalnu halku već trideset godina, s isto tako postavljenim i uvezanim i svojim kadrovima premreženim pravosuđem, da im, svima zajedno, štite leđa dok kradu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#35067 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Pogine slučajni biciklista tokom oružane pljačke banke, zalutali metak pogodi ženu koja je došla na posao, babini sinovi gaze pješake....situacija je odavno zadovoljavajuća i pod kontrolom.
splinter

#35068 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by splinter »

Još jedna ubijena ženska osoba i druga ranjena. Motiv eto opet navodno ljubomora. Činjenica je da žene danas ubijaju tek tako. Skoro svaka žrtva koja ispunjava naslove crne hronike u BiH u posljednje vrijeme je ženskog roda.
Ne znam koji se k.... dešava danas sa svijetom , sve je otišlo u neku stvar. . .
Ned071

#35069 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ned071 »

Banksy wrote:
Ned071 wrote:oho ho stigli branitelji... dobro je
:kiss:
U zemlji gdje je sda kreirala i uspostavila svoju opoziciju, (bivši) sdp, i gdje su svi oni zajedno čvrsto uvezani u kriminalnu halku već trideset godina, s isto tako postavljenim i uvezanim i svojim kadrovima premreženim pravosuđem, da im, svima zajedno, štite leđa dok kradu.
drago moje forumalo

rekoh li ja tebi a ti me napade prije godinu o tome ko su sta su i jesul svi haman isti... nema ovdje nista bez malja
Bloo
Globalna šefica

#35070 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bloo »

splinter wrote:Još jedna ubijena ženska osoba i druga ranjena. Motiv eto opet navodno ljubomora. Činjenica je da žene danas ubijaju tek tako. Skoro svaka žrtva koja ispunjava naslove crne hronike u BiH u posljednje vrijeme je ženskog roda.
Ne znam koji se k.... dešava danas sa svijetom , sve je otišlo u neku stvar. . .
Danas...misliš zadnjih par stoljeća....da ne širimo priču dalje...
dječak sa šibicama

#35071 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Ja bi sve retarde koji na ovo i slicne dogadjaje kazu "pa i u Stokholmu se puca" upucao u nogu, picka ti materina eto ti Stokholma jebo te on
SmokingMan

#35072 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by SmokingMan »

Tomahawk11 wrote:Pogine slučajni biciklista tokom oružane pljačke banke, zalutali metak pogodi ženu koja je došla na posao, babini sinovi gaze pješake....situacija je odavno zadovoljavajuća i pod kontrolom.
Ma Nedžarići su kritični po pitanju semofora, jedva čekam da se kamerama pokriju raskrsnice, dole svako malo par idiota namjerno prođe groz zeleno za pješake, tako je bio i slučaj neki dan...

Mnogo sam ogorčen da ne znam šta bi radio... :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#35073 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

SmokingMan wrote:
Tomahawk11 wrote:Pogine slučajni biciklista tokom oružane pljačke banke, zalutali metak pogodi ženu koja je došla na posao, babini sinovi gaze pješake....situacija je odavno zadovoljavajuća i pod kontrolom.
Ma Nedžarići su kritični po pitanju semofora, jedva čekam da se kamerama pokriju raskrsnice, dole svako malo par idiota namjerno prođe groz zeleno za pješake, tako je bio i slučaj neki dan...

Ja, al i dalje neće biti regulisano da te (ne) pogodi zalutali metak...
SmokingMan

#35074 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by SmokingMan »

Tomahawk11 wrote:
SmokingMan wrote:

Ja, al i dalje neće biti regulisano da te (ne) pogodi zalutali metak...
Niće niakda, uzdati se u sreću svaki put kada izlaziš iz kuće, a ja sam mrtav ozbiljan da nabavim zaštitni prsluk, ovdje gdje živim više nije sigurno. Gotiva mi je da živim i bilo bi mi iz poniženja da me neki bijednik za par maraka zbode nožem.
vjeshalica

#35075 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Dijete je bilo ranjeno prije par godina u Boljakovom u glavu jer je neki smrad tefericio rafalom po svadbi
Dakle sve sonje sto rokaju po svadbama dobro ubiti nogama,krenemo od njih pa nadalje
Post Reply