Pa upravo ta scena me je bacila na razmisljanje da li se on zapravo umislja da je sve super, bajno? Sad ide SPOILER za one sto nisu gledali.dale cooper wrote:Jebiga, sad si me doveo u nedoumicu da li sam sagledao cijelu verziju filma. Ovo što sam ja gledao, filmPoint. wrote:Ono na kraju, jel ono zamislja ko sa mrtvom zenom ili je za prave?
se završava sa Viggom i porodicom u kuhinji njihove nove kuće, gdje doručkuju i gdje se djeca pripremaju
za školu. Dok ih Viggo onako zadovoljno sve gleda i onda se okrene ka prozoru i zamišljeno gleda u daljinu.
Mislim da je na kraju prihvatio neizbježnost toga da se djeca moraju upoznati sa stvarnim svijetom i
načinom kako on funkcioniše, dok istovremeno im on još uvijek može pokušati usaditi prave moralne vrijednosti.
Prvo sto mi je ona scena kad on ide sam, nakon sto je ostavio djecu kod dide. Vozio je citav dan i noc i onda, kada on sjedi sam za vatrom sav sjeban, djeca izlaze iz busa, kao sakrila se u nekoj skrivenoj rupi u busu. 6 djece citav dan u podrumu starog busa da prezive i da ih on ne primjeti? Drugo, onaj malac pobunjenik bas ga je mrzio i odjednom je sve ok. Onda onaj najstariji sin, usao je na sve moguce fakultete u Americi, zelio je da studira i odjednom, out of blue, ode u Namibiju. Sto, kako? Otac od zene ga nije mogao smisliti i prijetio mu je murijom ako se pojavi na sprovodu, kako onda da prihvati tek tako da im je otkopao kcerku iz groba, zapalio i pustio niz vodokotlic, ako je za manje prijetio drotovima? Plus, vjerujem da im je on kupio onu kucu, jer Viggo je bio svorc sa parama. Zato nesto kontam, mozda je on na kraju sve ovo zamisljao onako kako bi on volio, kao neki kompromis.