Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Point.

#35051 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Point. »

dale cooper wrote:
Point. wrote:Ono na kraju, jel ono zamislja ko sa mrtvom zenom ili je za prave?
Jebiga, sad si me doveo u nedoumicu da li sam sagledao cijelu verziju filma. Ovo što sam ja gledao, film
se završava sa Viggom i porodicom u kuhinji njihove nove kuće, gdje doručkuju i gdje se djeca pripremaju
za školu. Dok ih Viggo onako zadovoljno sve gleda i onda se okrene ka prozoru i zamišljeno gleda u daljinu.

Mislim da je na kraju prihvatio neizbježnost toga da se djeca moraju upoznati sa stvarnim svijetom i
načinom kako on funkcioniše, dok istovremeno im on još uvijek može pokušati usaditi prave moralne vrijednosti.
Pa upravo ta scena me je bacila na razmisljanje da li se on zapravo umislja da je sve super, bajno? Sad ide SPOILER za one sto nisu gledali.
Prvo sto mi je ona scena kad on ide sam, nakon sto je ostavio djecu kod dide. Vozio je citav dan i noc i onda, kada on sjedi sam za vatrom sav sjeban, djeca izlaze iz busa, kao sakrila se u nekoj skrivenoj rupi u busu. 6 djece citav dan u podrumu starog busa da prezive i da ih on ne primjeti? Drugo, onaj malac pobunjenik bas ga je mrzio i odjednom je sve ok. Onda onaj najstariji sin, usao je na sve moguce fakultete u Americi, zelio je da studira i odjednom, out of blue, ode u Namibiju. Sto, kako? Otac od zene ga nije mogao smisliti i prijetio mu je murijom ako se pojavi na sprovodu, kako onda da prihvati tek tako da im je otkopao kcerku iz groba, zapalio i pustio niz vodokotlic, ako je za manje prijetio drotovima? Plus, vjerujem da im je on kupio onu kucu, jer Viggo je bio svorc sa parama. Zato nesto kontam, mozda je on na kraju sve ovo zamisljao onako kako bi on volio, kao neki kompromis.
dale cooper

#35052 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

Point. wrote:
dale cooper wrote:
Point. wrote:Ono na kraju, jel ono zamislja ko sa mrtvom zenom ili je za prave?
Jebiga, sad si me doveo u nedoumicu da li sam sagledao cijelu verziju filma. Ovo što sam ja gledao, film
se završava sa Viggom i porodicom u kuhinji njihove nove kuće, gdje doručkuju i gdje se djeca pripremaju
za školu. Dok ih Viggo onako zadovoljno sve gleda i onda se okrene ka prozoru i zamišljeno gleda u daljinu.

Mislim da je na kraju prihvatio neizbježnost toga da se djeca moraju upoznati sa stvarnim svijetom i
načinom kako on funkcioniše, dok istovremeno im on još uvijek može pokušati usaditi prave moralne vrijednosti.
Pa upravo ta scena me je bacila na razmisljanje da li se on zapravo umislja da je sve super, bajno? Sad ide SPOILER za one sto nisu gledali.
Prvo sto mi je ona scena kad on ide sam, nakon sto je ostavio djecu kod dide. Vozio je citav dan i noc i onda, kada on sjedi sam za vatrom sav sjeban, djeca izlaze iz busa, kao sakrila se u nekoj skrivenoj rupi u busu. 6 djece citav dan u podrumu starog busa da prezive i da ih on ne primjeti? Drugo, onaj malac pobunjenik bas ga je mrzio i odjednom je sve ok. Onda onaj najstariji sin, usao je na sve moguce fakultete u Americi, zelio je da studira i odjednom, out of blue, ode u Namibiju. Sto, kako? Otac od zene ga nije mogao smisliti i prijetio mu je murijom ako se pojavi na sprovodu, kako onda da prihvati tek tako da im je otkopao kcerku iz groba, zapalio i pustio niz vodokotlic, ako je za manje prijetio drotovima? Plus, vjerujem da im je on kupio onu kucu, jer Viggo je bio svorc sa parama. Zato nesto kontam, mozda je on na kraju sve ovo zamisljao onako kako bi on volio, kao neki kompromis.
Hmmm, da budem iskren ništa me nije navelo na to da pomislim da je ta zadnja dionica filma samo nešto što je u njegovoj glavi.

On je djeci priznao da je pogriješio što na vrijeme nije shvatio koliko im je majka zaista bolesna i da joj to što su se izolovali nije
pomoglo nego je vjerovatno pogoršalo stvari. To je bila jedina stvar koju su djeca morala čuti posebice onaj malac što je rekao da ga mrzi.
Najstariji sin je otišao na trip u Namibiju da malo iskusi svijeta prije koledža što je normala na zapadu. Kuća mi djeluje sklepana
(sa ljubavlju :D ) i ne djeluje kao nešto skupo, a vjerovatno je i Viggo kao dio kompromisa počeo raditi za The Man. :D
johnnykola

#35053 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Hvalili su ga nešto.
RTS2 20.00:

Image
Point.

#35054 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Point. »

dale cooper wrote: Hmmm, da budem iskren ništa me nije navelo na to da pomislim da je ta zadnja dionica filma samo nešto što je u njegovoj glavi.

On je djeci priznao da je pogriješio što na vrijeme nije shvatio koliko im je majka zaista bolesna i da joj to što su se izolovali nije
pomoglo nego je vjerovatno pogoršalo stvari. To je bila jedina stvar koju su djeca morala čuti posebice onaj malac što je rekao da ga mrzi.
Najstariji sin je otišao na trip u Namibiju da malo iskusi svijeta prije koledža što je normala na zapadu. Kuća mi djeluje sklepana
(sa ljubavlju :D ) i ne djeluje kao nešto skupo, a vjerovatno je i Viggo kao dio kompromisa počeo raditi za The Man. :D
Moze biti tako kako kazes. :thumbup:
pepeljara

#35055 Re: RE: Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by pepeljara »

Point. wrote:Odlican Viggo. Odlican film.

Image

Ako je ko gledo, nek napise utisak o kraju filma. Malo mi je nejasan.
Filmcina

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Tomahawk11
Globalni moderator

#35056 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tomahawk11 »

statixx

#35058 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by statixx »

Point. wrote:
dale cooper wrote: Hmmm, da budem iskren ništa me nije navelo na to da pomislim da je ta zadnja dionica filma samo nešto što je u njegovoj glavi.

Tako sam i ja shvatio...

Dedo im je razuman covjek, vjerujem da nije pravio probleme, buduci da su djeca ukljucena u drustvo, idu u skolu. Vjerovatno je i unucima, na njihov zahtjev, dao dozvolu za kremiranje...
Last edited by statixx on 17/10/2016 21:32, edited 2 times in total.
Snake Eyes

#35059 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Snake Eyes »

statixx wrote:
Point. wrote:

Tako sam i ja shvatio...

Dedo im je razuman covjek, vjerujem da nije pravio probleme, buduci da su djeca ukljucena u drustvo, idu u skolu. Vjerovatno je i unucima, na njihov zahtjev, dao dozvolu za kremiranje...
spoiler

Zar nisu "ukrali" tijelo po noći i spalili ga'
statixx

#35060 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by statixx »

Snake Eyes wrote:
Zar nisu "ukrali" tijelo po noći i spalili ga'
spoiler

Pa jesu, kada bolje razmislim vratili su sve na svoje mjesto, kao da ona i dalje lezi na groblju, ali u svakom slucaju dedo je dao zeleno svjetlo za njihov zivot sa ocem...
Donnie Smith

#35061 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Donnie Smith »

Kelly's Heroes (1970) :D
tutku

#35062 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by tutku »

Pogledaj i ja sinoc Captain Fantastic - jos za SFF sam ga planirao, ali nisam stigao otici.. Odlican film, preporuke svima, jako poucan
dječak sa šibicama

#35063 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dječak sa šibicama »

Donnie Smith wrote:Kelly's Heroes (1970) :D
Interesantna cinjenica, ovaj film je snimljen u EX YU. To jest, u Istri.

Onaj mahniti Lazanski se u svojim reportazama iz Libana, Iraka, Kuvajta volio uslikavati sa sljemom koji mu je poklonio Eastwood, inace filmski rekvizit.
johnnykola

#35064 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Pink World Cinema 17.00:

Image

Prva Plus 20.15:

Image
KB9

#35065 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by KB9 »

Image

genijalna retardacija :mrgreen:
Donnie Smith

#35066 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Donnie Smith »

dječak sa šibicama wrote:
Donnie Smith wrote:Kelly's Heroes (1970) :D
Interesantna cinjenica, ovaj film je snimljen u EX YU. To jest, u Istri.

Onaj mahniti Lazanski se u svojim reportazama iz Libana, Iraka, Kuvajta volio uslikavati sa sljemom koji mu je poklonio Eastwood, inace filmski rekvizit.
Jest, jest, u Hrvatskoj. Ne znam ko je Lazanski, a šljem i još koješta bih i ja uzela od Eastwood-a. Čovječe, on je meni - ma nemam riči da opišem :D :-D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#35067 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by JoseMujica »

Captain Fantastic (2016)
R | 1h 58min | Comedy, Drama, Romance | 29 July 2016 (USA)

Image

http://www.imdb.com/title/tt3553976/
r_faruk

#35068 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by r_faruk »

http://www.imdb.com/title/tt0454848/

neki dan bio na tv-u, nisam prije gledao... dobar, sa denzel vosingtonom :)
pljacka banke je u pitanju
taureg71

#35069 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by taureg71 »

JoseMujica wrote:Captain Fantastic (2016)

Image

msm jedno 5x se preporucuje ovde ??? malo previse... :izet: :izet: :izet:
super_bayern

#35070 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by super_bayern »

taureg71 wrote:
JoseMujica wrote:Captain Fantastic (2016)

Image

msm jedno 5x se preporucuje ovde ??? malo previse... :izet: :izet: :izet:
Pregledao... I approve. :thumbup:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#35071 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by JoseMujica »

mogu li Argeta mame da daju approve? :D
Nocni Monni

#35072 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Nocni Monni »

Neki depresivan skandinavski film?
johnnykola

#35073 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Nocni Monni wrote:Neki depresivan skandinavski film?
You, the living
i Songs from the second floor.

Image

Image

Nema dalje.
Nocni Monni

#35074 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Nocni Monni »

johnnykola wrote:
You, the living
i Songs from the second floor.

Nema dalje.
Image

Ovo mi se skoro skinulo, ne znam koliko odgovara ovome što sam trazio, ali nadam se da jest, i naravno da ću naći odgovarajući prevod inače ću bre da popizdim pred spavanac. :-D
Gledao sam davno od njega Paha Maa aka Frozen Land i Frozen City, ako bude upola sjeban oduševiće me.
Dosadno mii

#35075 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Dosadno mii »

Oslo, 31. avgust
Post Reply