Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

ovo_malo_duse

#35026 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ovo_malo_duse »

SaraFina wrote:
Da i Zoki je bio poput Plenkija.
Ja mislim da politika HR mijenja se prema BiH,
I s pogoršanjem gospodarskih i demografskih prilika. Evidentno je da su u gabuli. Narod masovno odlazi. Slavonija je pustinja bukvalno, a tu nema Bošnjaka da ih "ugrožavaju".
Jednostavno imaju nesposobnu kliku na čelu države, koja nije u stanju pokrenuti nikakve pozitivne trendove u gospodarstvu (doći do EU fondova) pa udaraju po susjednoj BiH u navodnoj brizi za Hrvate i njihov opstanak.
Moraš nečim zamazati oči javnosti, zbiti redove nacionalno da radiš u toku mandata jer su ti rezultati ravni 0. Pa tu malo zategnu odnose sa Srbima, a onda ospu po BiH. Pa obzirom da nemaju gospodarstvenih planova i rezultata te sve se urušava poput Agrokora, makar će po Briselu, Sorboni i EU općenito prosipati floskuletine o brizi za Hrvatima u BiH.
A što su one iz HR pustili u Njemačku, Irsku i Skandinaviju nikom ništa.
Država je prazna ljuštura i bez turizma bili bi evropsko mrtvorodjenče.
Ma ode im sve sto valja, ni mi nismo puno bolji ali oni su skroz u gabuli. Nedavno sam pisao primili tipa iz Zagreba. Inzinjer , pocet ce sad 1.2 raditi, za ne povjerovati sta covek prica o lipoj njihovoj, isto tako i frizerka ( muz baustelac) dosli prije par mjeseci, bukvano im se prica poklapa.
Znaci bjeze svi slojevi drustva i svi isto kazu da je Croatia u k...cu i da ide samo na dole.

Ovo je gore u gornjem dijelu kifle, kako je na Jadranu ne znam jer dole jos izvlaci turizam. Ali za ocekivat je da ce na proljece bit kamara oglasa gdje traze sezonsku radnu snagu...
SaraFina

#35027 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

ovo_malo_duse wrote:
SaraFina wrote:
I s pogoršanjem gospodarskih i demografskih prilika. Evidentno je da su u gabuli. Narod masovno odlazi. Slavonija je pustinja bukvalno, a tu nema Bošnjaka da ih "ugrožavaju".
Jednostavno imaju nesposobnu kliku na čelu države, koja nije u stanju pokrenuti nikakve pozitivne trendove u gospodarstvu (doći do EU fondova) pa udaraju po susjednoj BiH u navodnoj brizi za Hrvate i njihov opstanak.
Moraš nečim zamazati oči javnosti, zbiti redove nacionalno da radiš u toku mandata jer su ti rezultati ravni 0. Pa tu malo zategnu odnose sa Srbima, a onda ospu po BiH. Pa obzirom da nemaju gospodarstvenih planova i rezultata te sve se urušava poput Agrokora, makar će po Briselu, Sorboni i EU općenito prosipati floskuletine o brizi za Hrvatima u BiH.
Ma ode im sve sto valja, ni mi nismo puno bolji ali oni su skroz u gabuli. Nedavno sam pisao primili tipa iz Zagreba. Inzinjer , pocet ce sad 1.2 raditi, za ne povjerovati sta covek prica o lipoj njihovoj, isto tako i frizerka ( muz baustelac) dosli prije par mjeseci, bukvano im se prica poklapa.
Znaci bjeze svi slojevi drustva i svi isto kazu da je Croatia u k...cu i da ide samo na dole.

Ovo je gore u gornjem dijelu kifle, kako je na Jadranu ne znam jer dole jos izvlaci turizam. Ali za ocekivat je da ce na proljece bit kamara oglasa gdje traze sezonsku radnu snagu...

Da obala i Zagreb se drže još inekako. Ostalo je sve katastrofa. Griješe jer nikakvu alternativu ljetnom turizmu nemaju, a cijene su digli u nebo.
Ljudi po EU, već traže alternativna rješenja za odmore. Za lovu koju utroše u HR, mogu ljetovati uz nadoplatu ili bez čak, po svjetski poznatim destinacijama.
HR realno to nije. I trebali bi ako žele opstati cijene dovesti u red. Pobogu Korčula ne može biti Monte Carlo.
Thorgerson

#35028 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Thorgerson »

SaraFina wrote:
Thorgerson wrote:
SmokingMan wrote:Moralna gnjida.

Mene još više šokira činjenica kako je samo blago,pa gotovo nezainteresirano reagirao sestrinski HDZ,eto,zajedno su se popišali na normalnog hrvatskog čovjeka,posebno one prognane sa područija RS.a.
Ne kontam zasto te sokira, ako se zna sta je herceg-bosna.

Dakle, hrvati u rs covicu, a ni hdz u hrvatskoj uopste ne trebaju.

Dakle, potrebna je jedna homogena i kompaktna cjelina i zajednica koja se moze kontrolisati.

Ne mogu je zaokružiti. Niti imaju potencijala je kontrolisati.
Sta ne mogu? Pa hrvate u rs na prste jedne ruke mozes nabrojati.
Jedini im je "problem" srednja Bosna Travnik, Vitez, Kiseljak. Al jebo to, ko sto su zrtvovali ove u RS-u i te ce.

Ostalo je zaokruzeno, te na isti predio kada odes vec si u Hrvatskoj. Zastave, skole, itd itd...

De facto zaokruzeno i herceg bosna itekako postoji, de jure nije. Nije jos. Da budemo realni.
SaraFina

#35029 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Thorgerson wrote:
SaraFina wrote:
Thorgerson wrote: Ne kontam zasto te sokira, ako se zna sta je herceg-bosna.

Dakle, hrvati u rs covicu, a ni hdz u hrvatskoj uopste ne trebaju.

Dakle, potrebna je jedna homogena i kompaktna cjelina i zajednica koja se moze kontrolisati.

Ne mogu je zaokružiti. Niti imaju potencijala je kontrolisati.
Sta ne mogu? Pa hrvate u rs na prste jedne ruke mozes nabrojati.
Jedini im je "problem" srednja Bosna Travnik, Vitez, Kiseljak. Al jebo to, ko sto su zrtvovali ove u RS-u i te ce.

Ostalo je zaokruzeno, te na isti predio kada odes vec si u Hrvatskoj. Zastave, skole, itd itd...

De facto zaokruzeno i herceg bosna itekako postoji, de jure nije. Nije jos. Da budemo realni.

A šta će sa pola Mostara i preko 50k Bošnjaka u istom? I još toliko po njihovim "većinskim kantonima"?
Naravno da enklave srednje Bosne otpadaju i ostaju... Ali kako realno da manjinski narod sa oko 300 do 350 k ogradi dio većinskog u svoj tor i to preko 100 k?
Thorgerson

#35030 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Thorgerson »

SaraFina wrote: A šta će sa pola Mostara i preko 50k Bošnjaka u istom? I još toliko po njihovim "većinskim kantonima"?
Naravno da enklave srednje Bosne otpadaju i ostaju... Ali kako realno da manjinski narod sa oko 300 do 350 k ogradi dio većinskog u svoj tor i to preko 100 k?
Ne znam sta ce...ja samo govorim o cinjenicama i de fakto stanju.

To dole je vec paradrzava kakva je i bila stvorena ratom.
Da ne govorim o izbjegavanju placanja poreza itd. Imaju svoju poštu, elektroprivredu itd. Kantonalne MUP-ove.

I ono najbitnije imaju tu homogenu masu koja je kad je u pitanju hrvatsko pitanje jednoglasna. Pa evo vidis i sada imas neke stidljive izjave Zelenike iz 90-ke i to je to. Dakle, kod hrvatskog pitanja je jasna stvar ko dan i sve stranke njihove tu su saglasne. Kao i kod Srba. Kod bosnjaka?
SaraFina

#35031 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Thorgerson wrote:
SaraFina wrote: A šta će sa pola Mostara i preko 50k Bošnjaka u istom? I još toliko po njihovim "većinskim kantonima"?

Da ne govorim o izbjegavanju placanja poreza itd. Imaju svoju poštu, elektroprivredu itd. Kantonalne MUP-ove.

To mi je poznato. Ali nikakvo teritorijalno zaokruživanje nije moguće kakvo sanjaju. Ili će morati opet ratovati da se riješe bošnjačkog stanovništva. Na 350k preko 100 k nije zanemariva cifra.
Milenkov buraz

#35032 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Milenkov buraz »

Thorgerson wrote:

Dobro svaki Kanton u F.BiH ima svoje MUP-ove, zdravstvo, školstvo, to je tako zamišljeno od početka F.BiH, nije to HZHB izum. kantoni u F.BiH su praktično kao države samo nemaju vojsku i novac, imaju čak i ustav.
palermo

#35033 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by palermo »

Thorgerson wrote:
Nije,daleko od toga.....nwgo na mobu sam pa ti ne mogu sad elaborirati....ako bude bilo potrebe kasnije cu
tandmand

#35034 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tandmand »

S kim je Čović bio u Beogradu i šta je razgovarao, vidljivo je iz Vučićeve izjave:
Ocijenio je da su Hrvati u Bosni i Hercegovini (BiH), poput Srba na Kosovu, u prošlosti radili iste greške misleći da im ne treba entitet u BiH jer je "čitava Herceg Bosna naša".

A onda su ostali bez Vareša, u općinama u centralnoj Bosni Bošnjaci su postali većina, Bugojno, Travnik, Gornji Vakuf gube, "gube mjesto po mjesto", kazao je Vučić.

"To se i nama dešavalo na Kosovu i iz tog slučaja nismo izvukli pouku ni mi ni oni (Hrvati), i ako se ne opametimo - nećemo se dobro provesti u budućnosti", ocijenio je Vučić.
u prevodu Vučić kaže "Kosovo je Srce Srbije a HR Herceg Bosna je srce Hrvatske" ... i da se na vrijeme Hrvati trebaju "opametiti".
daddy-kool

#35035 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by daddy-kool »

tandmand wrote:S kim je Čović bio u Beogradu i šta je razgovarao, vidljivo je iz Vučićeve izjave:
Ocijenio je da su Hrvati u Bosni i Hercegovini (BiH), poput Srba na Kosovu, u prošlosti radili iste greške misleći da im ne treba entitet u BiH jer je "čitava Herceg Bosna naša".

A onda su ostali bez Vareša, u općinama u centralnoj Bosni Bošnjaci su postali većina, Bugojno, Travnik, Gornji Vakuf gube, "gube mjesto po mjesto", kazao je Vučić.

"To se i nama dešavalo na Kosovu i iz tog slučaja nismo izvukli pouku ni mi ni oni (Hrvati), i ako se ne opametimo - nećemo se dobro provesti u budućnosti", ocijenio je Vučić.
u prevodu Vučić kaže "Kosovo je Srce Srbije a HR Herceg Bosna je srce Hrvatske" ... i da se na vrijeme Hrvati trebaju "opametiti".
Ovo su strašne, ratnohuškačke riječi i poruke.
Čuj gube mjesto po mjesto :roll: ... pa optužuje Bošnjake za mirnodopsko etničko čišćenje. Majku mu njegovu ...
daddy-kool

#35036 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by daddy-kool »

SaraFina wrote:
To mi je poznato. Ali nikakvo teritorijalno zaokruživanje nije moguće kakvo sanjaju. Ili će morati opet ratovati da se riješe bošnjačkog stanovništva. Na 350k preko 100 k nije zanemariva cifra.
Nema od toga ništa isto kao što nema ništa ni od nezavisnosti RS.
S time da zaista mislim da neće doći do nasilnog pokušaja formiranja HZHB.
Sanjarko

#35037 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

Evo i Rusi prenose memorandum. Sire lazne vijesti, fake news.

https://rs-lat.sputniknews.com/regioni/ ... certanije/

:roll: :(
Sanjarko

#35038 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/skijasi ... /190115020

Evo bljuju i u vezi ovoga na nas iako je samo neki jedan tip napao u vezi ovoga verbalno kako sam razumio a 10 ostalih zastitilo i pozvalo policiju.

Zakuhava se pravo. Hrvati govore "Stoka Talibanska" itd.

Ovo ide na rat. Ovako krene sa propagandom pa u rat preraste.
moa

#35039 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by moa »

Vizionar 1985 wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/skijasi ... /190115020

Evo bljuju i u vezi ovoga na nas iako je samo neki jedan tip napao u vezi ovoga verbalno kako sam razumio a 10 ostalih zastitilo i pozvalo policiju.

Zakuhava se pravo. Hrvati govore "Stoka Talibanska" itd.

Ovo ide na rat. Ovako krene sa propagandom pa u rat preraste.
I ja isto mislim da se ovdje opasno zakuhava,
channel10

#35040 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by channel10 »

tandmand wrote:S kim je Čović bio u Beogradu i šta je razgovarao, vidljivo je iz Vučićeve izjave:

Ma neka pričaju sta.hoce. Ko da je ova priča.nesto novo.

Samo to treba prvom prilikom natamburati i riješen problem. Vi ko.da ste sa.Marsa pali pa.se.cudite na ovakve i slične izjave.
SaraFina

#35041 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

daddy-kool wrote:
SaraFina wrote:
Nema od toga ništa isto kao što nema ništa ni od nezavisnosti RS.
S time da zaista mislim da neće doći do nasilnog pokušaja formiranja HZHB.

Imali su pokušaj koji se neslavno završio. Još im je gorak ukus ostao.
Sad da mogu sukob izazvati sa peterostruko brojnim narodom, bez uplitanja RH, to mi nije realno.
A HR bi morala dobiti zeleno svjetlo da dejstvuje u BiH.
Ona nedavna presuda za UZP dobra im je škola.
Dakle, niti imaju čim, niti imaju ljudstva.
Sarajevo nije pod opsadom, enklave srednje Bosne su bukvalno izgubljene.
Ne vjerujem da bi neko krenuo u samoubistvo zarad HDZ-a i Čovića.
channel10

#35042 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by channel10 »

ovo_malo_duse wrote:
SaraFina wrote:

Zato uvlače ove iz Hercegovine i zato rade ovo sto rade u našoj državi. Znaju da ce.se ovdje.svesti na statističku grešku i da će na osnovu toga izgubiti možda i konstitutivnost i zbog toga traže jednu teritorijalnu jedinicu gdje bi.oni vladali, pa makar ih tisuću bilo. Kučke obične, ali neće im to proći. Sve ovo sto rade, obit će.im.se o glavu i samo sebi štete.
SaraFina

#35043 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

channel10 wrote:
ovo_malo_duse wrote:
SaraFina wrote:

Zato uvlače ove iz Hercegovine i zato rade ovo sto rade u našoj državi. Znaju da ce.se ovdje.svesti na statističku grešku i da će na osnovu toga izgubiti možda i konstitutivnost i zbog toga traže jednu teritorijalnu jedinicu gdje bi.oni vladali, pa makar ih tisuću bilo. Kučke obične, ali neće im to proći. Sve ovo sto rade, obit će.im.se o glavu i samo sebi štete.

350k maksimalno su u BiH. Teritorijalno se nikad zaokružiti ne mogu. To je jasno i HDZ-u.
channel10

#35044 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by channel10 »

Zato sad čekaju bilo kakav potez bosansko-bosnjackih stranaka u njihovu korist ( čitaj popustanje) pa da ko fol malo omekšaju. Usput Ebu sebi mater u sta su se uvaliti i proklinju dan kad su krenuli u ovo sto sad rade.

Znaju da nemaju više kud i idu do kraja.
SaraFina

#35045 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

channel10 wrote:Zato sad čekaju bilo kakav potez bosansko-bosnjackih stranaka u njihovu korist ( čitaj popustanje) pa da ko fol malo omekšaju. Usput Ebu sebi mater u sta su se uvaliti i proklinju dan kad su krenuli u ovo sto sad rade.

Znaju da nemaju više kud i idu do kraja.

Ma nebuloze prosipaju. Gotovo je to sve. TK krahirao, KS takodjer, USK gotov i pripojen HR. Itd itd..U Mostaru rodjeno 100 beba višeu odnosu na prošlu godinu. Čapljina razvaljuje Konjic. Tuzla nema ni 80k stanovnika :D
Non stop vrte jedne te iste nebuloze od 2010.
spreca

#35046 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

channel10 wrote:

Ma neka pričaju sta.hoce. Ko da je ova priča.nesto novo.

Samo to treba prvom prilikom natamburati i riješen problem. Vi ko.da ste sa.Marsa pali pa.se.cudite na ovakve i slične izjave.
Ovdje nije problem sto su djevojku napali....problem je kockasta jakna a ne djevojka....a nazalost debil je dobro prosao...trebala ga je sva rulja iz tramvaja istabati.....i kad narod uzme stvar u svoje ruke debila ce brzo netati.....od suda i policije nema hajra
horkesh

#35047 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by horkesh »

spreca wrote: Ovdje nije problem sto su djevojku napali....problem je kockasta jakna a ne djevojka....a nazalost debil je dobro prosao...trebala ga je sva rulja iz tramvaja istabati.....i kad narod uzme stvar u svoje ruke debila ce brzo netati.....od suda i policije nema hajra
Žao mi je djevojke i da je tako nešto doživjela,ali ne znam je li iko pročitao njen post kako treba. Ona tog debila nije ni vidjela, ni čula, imala je slušalice. Prišle joj neke žene i rekle da ima neki tip koji joj prijeti.
horkesh

#35048 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by horkesh »

.
Last edited by horkesh on 15/01/2019 18:20, edited 1 time in total.
spreca

#35049 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

horkesh wrote:
spreca wrote: Ovdje nije problem sto su djevojku napali....problem je kockasta jakna a ne djevojka....a nazalost debil je dobro prosao...trebala ga je sva rulja iz tramvaja istabati.....i kad narod uzme stvar u svoje ruke debila ce brzo netati.....od suda i policije nema hajra
Žao mi je djevojke i da je tako nešto doživjela,ali ne znam je li iko pročitao njen post kako treba. Ona tog debila nije ni vidjela, ni čula, imala je slušalice. Prišle joj neke žene i rekle da ima neki tip koji joj prijeti.
Ona nije ni bila u toku svega jer je slusala muziku na slusalice....ali je fora da neki osudjuju ovaj cin jer je onom debilu zasetala koskasta jakna a ne sto je napao ovu curu...to vide kao majorizaciju hrvata
black

#35050 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by black »

https://m.youtube.com/watch?v=w3zB0T3x9jk. u to vrijeme se dragance potpisivao cirilicom :mrgreen:
Post Reply