Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ti bas znas ubaciti bubicu, ovih dana niz Okuke pa polako gledati otprilike odakle....joj HelaS bas nemas milosti po ovoj vrucini
Kopka I mene fakat jedna od ovih zdrada je vjerovatno srusena a jedna mozda skraćena ali vecina nas se slaze da je na potezu od Inat kuce pa do Konaka plafon.
Eto "bubice", riješena enigma - dvorište Moris Moco
Hah, pa rekoh na mjestu DZ ili Nacional, fulila u par metara
Dodaj još Salon (inace nasa rivalska skola, te marisane su bile ko derbi).
Kako se zvala ova džamija a desno je Latinska Ćuprija.
Ovo na mjestu današnje apoteke jelde?
Jedino Nesuh begova, koja je stradala u podmetnutom požaru.
Tačno, džamija Mehmed-bega Minetovića znana i kao Nesuh begova. Na mjestu današnje vakufske zgrade gdje je bila Vakufska direkcija, a smještena je i apoteka Bosna (ranije 1.maj).
Par fotografija sa izložbe fotografisao sa mobitelom.
Ovo na vrhu, na platou, da li je to neka tabija ili...samo plato opasan zidom. Dvije tabije nisam siguran da li sam dobro smjestio. Tabiju na Ravnim Bakijama i tabiju na Zmajevcu. U nekadasnjoj kasarni ima AU tvrđava, pretpostavljam da je na mjestu tabije. Isto tako nesto nize, na uglu kasarne, odmah iznad cesme i vidikovca na zmjaevcu, odnosno uz parking gdje se klanjaju dzenaze se nalazi nesto (obruseno) sto bi mogla biti tabija. Zna li neko pozdano gdje su te dvije tabije bile?
muha_sa wrote: ↑21/08/2025 17:30
Nusret Halacevic--fotograf u mojoj ulici--nekad Telali pa Petra Kocica pa Kociceva i sad opet Telali
Moja bi nana vazda govorila mojoj materi kad bi srela nekoga u Ferhadiji, ili u Kulovica... Pojma nisam imao gdje su te ulice bile dok im se nisu vratili stari nazivi...