SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- SmokingMan
#35001 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa ljudi na Stupu doslovno podlijeću pod auta, da samo vidite kako prelaze cestu rano ujutro, kako bi stigli na tramvaj, pojedinci uopšte ne gledaju da li im iz pravca Ilidže auto dolazi u susret ili ne. Bog zna gdje njima misli odlutaju kada prelaze cestu....Najjače mi je kada pojedinci pretrčavaju preko ceste, dok terminal za prodaju karata uopšte ne radi prije 06:00. Zašto jednostavno ne sići niz stepenice i sigurnoim putem doći do stanice.... Za ne-povjerovati koji su to umovi.... 
-
Naslovnica
#35002 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovo što se doselilo i još uvijek doseljava u Sarajevo je (čast pojedincima) sve go ortodoksni ruralac koji se ne snalazi u gradskoj sredini i ne shvata osnovna pravila ponašanja u gradskoj sredini.
Neki dan mi đikanka srednjih godina, standardno u dimijama, sakou i gumenim kalošama na Alipašinom (heeej?!) krenu na njeno mrtvo crveno pravo preko semafora. K'o na volej ja na sirenu i prikočim namjerno na metar od nje. Nije znala šta je snašlo. Ukopala se. Mislim sa se i pišnula.
Mačka joj piterina seljačka.

Neki dan mi đikanka srednjih godina, standardno u dimijama, sakou i gumenim kalošama na Alipašinom (heeej?!) krenu na njeno mrtvo crveno pravo preko semafora. K'o na volej ja na sirenu i prikočim namjerno na metar od nje. Nije znala šta je snašlo. Ukopala se. Mislim sa se i pišnula.
Mačka joj piterina seljačka.
- vjeshalica
#35003 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U svako doba dana na stupu mozete vidjeti scene prelaska preko ulice od strane dosljackih debila koji vazda zure u svoje katakombe i nastambe nelegalno sagradjene tu u okolini,i koje su promjenile izgled grada za sva vremena,sto zbog urbanistickog kretenluka sto zbog ljudi koji zive u njima zbog seljackog mentaliteta
I kad je pogazis autom onda kaze Allahova volja i sudbina
I kad je pogazis autom onda kaze Allahova volja i sudbina
-
noviclan
#35004 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zasto ali zasto ne postave casne policajce mjesec dana da ih sankcionisu kazni ga tri-cetiri puta vise nece 100%SmokingMan wrote:Pa ljudi na Stupu doslovno podlijeću pod auta, da samo vidite kako prelaze cestu rano ujutro, kako bi stigli na tramvaj, pojedinci uopšte ne gledaju da li im iz pravca Ilidže auto dolazi u susret ili ne. Bog zna gdje njima misli odlutaju kada prelaze cestu....Najjače mi je kada pojedinci pretrčavaju preko ceste, dok terminal za prodaju karata uopšte ne radi prije 06:00. Zašto jednostavno ne sići niz stepenice i sigurnoim putem doći do stanice.... Za ne-povjerovati koji su to umovi....
- O'zone
- Globalni moderator
#35005 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovo ni meni nije jasno. Za dan dva policajca mogu zaraditi plate čitavoj stanici.noviclan wrote:Zasto ali zasto ne postave casne policajce mjesec dana da ih sankcionisu kazni ga tri-cetiri puta vise nece 100%SmokingMan wrote:Pa ljudi na Stupu doslovno podlijeću pod auta, da samo vidite kako prelaze cestu rano ujutro, kako bi stigli na tramvaj, pojedinci uopšte ne gledaju da li im iz pravca Ilidže auto dolazi u susret ili ne. Bog zna gdje njima misli odlutaju kada prelaze cestu....Najjače mi je kada pojedinci pretrčavaju preko ceste, dok terminal za prodaju karata uopšte ne radi prije 06:00. Zašto jednostavno ne sići niz stepenice i sigurnoim putem doći do stanice.... Za ne-povjerovati koji su to umovi....
- Haris.ba
#35006 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To zahtjeva izlazak na cestu. To više nije moderno za policiju.noviclan wrote:Zasto ali zasto ne postave casne policajce mjesec dana da ih sankcionisu kazni ga tri-cetiri puta vise nece 100%
-
Naslovnica
#35007 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bila je rijamu, malo se papani dohavizaju, čim rijamu ode oni po starom. Ne može tamo policija stajati 24/7, niti je to rješenje. Jedino rješenje je zid visine 2 metra i dužine po 300-400 m u oba pravca tramvajske. Opet bi bilo onih koji bi prolazili i pješačili okolo, ali bi se bar ovi metuzalemi našli pred nepremostivom preprekom.noviclan wrote:Zasto ali zasto ne postave casne policajce mjesec dana da ih sankcionisu kazni ga tri-cetiri puta vise nece 100%SmokingMan wrote:Pa ljudi na Stupu doslovno podlijeću pod auta, da samo vidite kako prelaze cestu rano ujutro, kako bi stigli na tramvaj, pojedinci uopšte ne gledaju da li im iz pravca Ilidže auto dolazi u susret ili ne. Bog zna gdje njima misli odlutaju kada prelaze cestu....Najjače mi je kada pojedinci pretrčavaju preko ceste, dok terminal za prodaju karata uopšte ne radi prije 06:00. Zašto jednostavno ne sići niz stepenice i sigurnoim putem doći do stanice.... Za ne-povjerovati koji su to umovi....
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#35008 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja otkako sam vidio nekog bauštelca na autoputu kako prelazi, ništa me više ne čudi.
Stade mu lola na zaustavnoj s g2, izađe ovaj i krenu preko...usput pali cigaru i ne obazire se da li ima vozila, kao da je sam na putu....pređe preko one ograde između traka i hop, skroz na drugu stranu.
Stade mu lola na zaustavnoj s g2, izađe ovaj i krenu preko...usput pali cigaru i ne obazire se da li ima vozila, kao da je sam na putu....pređe preko one ograde između traka i hop, skroz na drugu stranu.
- vjeshalica
#35009 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije poenta modernosti vec toga da se cuva socijalni mir,to je hosnjanski mentalitet i zato je oko nas haus i neredHaris.ba wrote:To zahtjeva izlazak na cestu. To više nije moderno za policiju.noviclan wrote:Zasto ali zasto ne postave casne policajce mjesec dana da ih sankcionisu kazni ga tri-cetiri puta vise nece 100%
Odma ce u novinama osvanuti glavata plačipička i kukati kako je sirotilja i da jedva sastavlja kraj sa krajem,a polcicija fata buraniju pored tolikih lopova
- SmokingMan
#35010 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma postaviti 10 redova bodljikave žice u dužini od klilometar.....Ne cijene svoj život, ma ne cijenim ih ni ja, niti mi ih je žao kada zaginu zbog svoje nesmotrenosti. Čovjeku je dat razum a ne slama.....
-
high_volume
#35011 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ako pješaci ne žele da brinu o svom životu, zašto bih ja brinuo o njihovomnoviclan wrote:Zasto ali zasto ne postave casne policajce mjesec dana da ih sankcionisu kazni ga tri-cetiri puta vise nece 100%SmokingMan wrote:Pa ljudi na Stupu doslovno podlijeću pod auta, da samo vidite kako prelaze cestu rano ujutro, kako bi stigli na tramvaj, pojedinci uopšte ne gledaju da li im iz pravca Ilidže auto dolazi u susret ili ne. Bog zna gdje njima misli odlutaju kada prelaze cestu....Najjače mi je kada pojedinci pretrčavaju preko ceste, dok terminal za prodaju karata uopšte ne radi prije 06:00. Zašto jednostavno ne sići niz stepenice i sigurnoim putem doći do stanice.... Za ne-povjerovati koji su to umovi....
- DaffyDuck
#35012 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tako izadju i pripadnici OS na autoput pa ih jedan od njih koji ide sa autom kupi jednog po jednog na zaustavnim trakama....Tomahawk11 wrote:Ja otkako sam vidio nekog bauštelca na autoputu kako prelazi, ništa me više ne čudi.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#35013 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
proslu srijedu su bili cijeli dan ispod petlje dvojica i pisali pjesakeO'zone wrote:Ovo ni meni nije jasno. Za dan dva policajca mogu zaraditi plate čitavoj stanici.noviclan wrote:Zasto ali zasto ne postave casne policajce mjesec dana da ih sankcionisu kazni ga tri-cetiri puta vise nece 100%SmokingMan wrote:Pa ljudi na Stupu doslovno podlijeću pod auta, da samo vidite kako prelaze cestu rano ujutro, kako bi stigli na tramvaj, pojedinci uopšte ne gledaju da li im iz pravca Ilidže auto dolazi u susret ili ne. Bog zna gdje njima misli odlutaju kada prelaze cestu....Najjače mi je kada pojedinci pretrčavaju preko ceste, dok terminal za prodaju karata uopšte ne radi prije 06:00. Zašto jednostavno ne sići niz stepenice i sigurnoim putem doći do stanice.... Za ne-povjerovati koji su to umovi....
- O'zone
- Globalni moderator
#35014 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A Evo ima i ovdjeMUP KS / Sarajevo: Pokušaj ubistva na Alipašinom Polju, napadač uhapšen
31. 10. 2019. u 22:22:00
Pokušaj ubistva dogodio se danas se u sarajevskom naselju Alipašino Polje u ulici Semira Frašte.
Ovu informaciju za Radiosarajevo.ba potvrdio je glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.
"Jedna osoba tokom dana lišena slobode zbog sumnje da je izvršila krivično djelo pokušaj ubistva, te je smještena u prostorije za zadržavanje MUP-a KS", kazao nam je Hadžiabdić.
Prema njegovim riječima, povrijeđena osoba je zadržana na daljem liječenju u KCU Sarajevo.
Više informacija tokom sutrašnjeg dana.
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /191031160
- Koshpa
#35015 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/52 ... ao-na-kafu
Velid Alagić, poznatiji kao Vela, navodno u psihičkom rastrojstvu nožem više puta ubo mlađeg brata Armina Alagića pa otišao kod Almira Pazarca, poznatijeg kao Šeik od Alipašina
- drugtito2011
-
nlt
#35017 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A na Stupu stavili neku ko fol ogradu koja nije ni za qrac, da prostite
Ondje treba šine ograditi nekom dva metra visokom ogradom, ali u dužini makar kilometar
I opet bi ono pretrčavalo....
Što je najgore,
Njima ne smeta ni ono blato oko šina, valjda navikli ............
Ondje treba šine ograditi nekom dva metra visokom ogradom, ali u dužini makar kilometar
Što je najgore,
- zateznistub
#35018 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
...pustiti struju u ogradu i riješiti problem...nlt wrote:A na Stupu stavili neku ko fol ogradu koja nije ni za qrac, da prostite
Što je najgore,
- Logovan
#35019 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Evo maloprije gledam covjek hoce da predje ulicu i provlaci se izmedju zidica i zeljezne konstrukcije od stanice.
Tacno su i taj dijelic izmedju trebali popuniti sa necim da se ne moze proci.
- insaneinthebrain
#35020 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- drug_profi
#35021 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A zipa kad je onaj levat nespretno oborio ogradu, samo navalise sa obje strane prelaziti.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#35022 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa to ih podsjeca na zaviĆajnlt wrote: Što je najgore,
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#35023 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne idu oni tu jer im je blize, nego da ih zelja minebitanga_sa_otesa wrote:pa to ih podsjeca na zaviĆajnlt wrote: Što je najgore,
- vjesticanametli
#35024 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ima onaj vic sa focankom i slamom

-
Naslovnica
#35025 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Doš'o napaćeni Bošnjo i do Šangaja...insaneinthebrain wrote:Ma jok ne pada![]()
https://youtu.be/9dyoyXiYLOg
https://youtu.be/pgWG2E25Oew
Sve se moze kad se hoce