ne vozim nikad brze od 65 po gradu ,al me bas nerviraju puzevi i guslaci jer radi njih uvijek stignem na crvena svjetla i stalno saltam ko budala... kad se vozim tempom 60-65 sve ide glatko bez problema
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3501 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
dobro si muha ,znas da je svaka tvoja zlatna
ne vozim nikad brze od 65 po gradu ,al me bas nerviraju puzevi i guslaci jer radi njih uvijek stignem na crvena svjetla i stalno saltam ko budala... kad se vozim tempom 60-65 sve ide glatko bez problema
- JThomas
#3502 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
možda je neko početnik ili slab vozač, ali za razliku od većine takvih svjestan toga i ponaša se u skladu sa tim? pa malo sporije vozi umjesto da napravi havariju?530i wrote:50/60/80/100/130 koliko su standardna ograničenja u BiH može voziti velika većina svih auta. Ako ne mogu radi sebe ili auta onda ne trebaju nikako biti na cesti...posebno u gradu gdje se vuku 30 - 40 na mjestima gdje ih ne možeš nikako zaobići ili na magistralama gdje se vuku 50 - 60...
gluposti ja pišem, jelde, u nas je svaki muškarac neshvaćeni šumaher, samo nije dobio šansu...
- bitanga_sa_otesa
#3503 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
onda ima 87% pocetnika i losih vozaca u sarajevu... 
-
citro
#3504 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To stoji.bitanga_sa_otesa wrote:onda ima 87% pocetnika i losih vozaca u sarajevu...
- _mufljuz_
#3505 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
muha_sa wrote:manje nerviranja duži život![]()
šta veliš bitanga--jesam li ovo dobro reko![]()
da sam sebi odgovorim, jest al u kurcu--djeŠ ostat ravnodušan na krkanluk koji svakodnevno sreceš na svakom koraku a posebno u saobracaju

-
mefistofilis
#3506 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
smoto ga neko ko ni sebi ni svom
-
Luca36
#3507 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Baš tako......cccc svak' danas hoće puhat'mefistofilis wrote:smoto ga neko ko ni sebi ni svom
- Bilki
#3508 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ne postoji brza ili spora traka u gradu, autobus vozi desnom valjda zbog toga sto mu je lakse ulaziti i izlaziti na stanice, onaj ko skrece lijevo nema potrebe da se zamara prestrojavanjima u krajnju desnu,pa da se ponovo vraca, to sto je netko sumaher i zuri mu se to me zaboli karambolka
- bitanga_sa_otesa
#3509 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
teretna vozila i autobusi su placali kazne ako se krecu srednjom ili lijevom trakom po gradu,bilo ranije ,ne znam da li je sada....valjda ce se javiti neko ko zna.....
- bleee_sa
#3510 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sjećam se i ja toga...
Ugl. desna traka, javni gradski prevoz, teretna vozila, i naša malenkost, taxisti.
Eh da.. na temu... nerviraju me kad se voze šinama, ponekad se i nasmijem kad stane levat s oba točka na šine pa ga malo "baci" na obali.
Al' počela je policija
Ugl. desna traka, javni gradski prevoz, teretna vozila, i naša malenkost, taxisti.
Eh da.. na temu... nerviraju me kad se voze šinama, ponekad se i nasmijem kad stane levat s oba točka na šine pa ga malo "baci" na obali.
Al' počela je policija
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#3511 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
poznanika mi nedavno u 4 ujutru kaznili jer je isao srednjombitanga_sa_otesa wrote:teretna vozila i autobusi su placali kazne ako se krecu srednjom ili lijevom trakom po gradu,bilo ranije ,ne znam da li je sada....valjda ce se javiti neko ko zna.....
- bitanga_sa_otesa
#3512 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
jos mi niko od ovih sto forsiraju voznju 30 km/h po gradu jos nije objasnio zasto instruktor onda vraca u desnu traku stalno ove sto polazu...mislim i mene je vracao, valjda sto je brza desna traka pa da ne smetam onim sporim u lijevoj 
- sema911s
#3513 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
instruktor ti bio pjan,.bitanga_sa_otesa wrote:jos mi niko od ovih sto forsiraju voznju 30 km/h po gradu jos nije objasnio zasto instruktor onda vraca u desnu traku stalno ove sto polazu...mislim i mene je vracao, valjda sto je brza desna traka pa da ne smetam onim sporim u lijevoj
ovi sto polazu su P,. neznaju jos pa ih sklone u desnu medju ove ostale,. a sto tu idu svi desno,., busevi zbog stanica, teretna vozila sto je lakse muriji iste zaustavit i oduzet koji euro, i ako grad nema te brze spore trake vazi ono pravilo u podsvjesti desna je sporije,., mada vecinom po sarajevu je lijeva koja zaguzva,.,
ali posto je to gradska saobracajnica i ogranicenje je 50ili 60km/h,., ta podjela pada u kiselu vodu,. svi koji su spori podsvjesno bjeze desno,., a ovi trkaci nafurani cuberi lijevo,.,
- bitanga_sa_otesa
#3514 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
instruktor bio dobar coek
,ne znam ni jel ziv jos,davno sam polagao ,a imao je finih godina tad ....
- Bilki
#3515 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
e to neznam, valjda da bi se taj sto polaze lakse snalazio ako je desnobitanga_sa_otesa wrote:jos mi niko od ovih sto forsiraju voznju 30 km/h po gradu jos nije objasnio zasto instruktor onda vraca u desnu traku stalno ove sto polazu...mislim i mene je vracao, valjda sto je brza desna traka pa da ne smetam onim sporim u lijevoj
- bach
#3516 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
.
Last edited by bach on 10/10/2014 18:07, edited 1 time in total.
-
lajkujMe
#3517 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kod nas desna traka najbrza, posebno od pofalica do marijin dvora lijeva i srednja zagusena daj boze da se dodje do 50 km/h a desna komplet prazna zafuras se 100 km/h ako zelis nema smetnji, zasto? nije mi jasno nikako...
Post iznad mene, onog zadnjeg lika, e ono je za eutanaziju tocak od auta vise pameti nego taj lik.
Post iznad mene, onog zadnjeg lika, e ono je za eutanaziju tocak od auta vise pameti nego taj lik.
- bitanga_sa_otesa
#3518 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
desna traka je najbrza u sarajevu jer ima najvise sahtova pa se najmanje raje vozi njom
nego danas oko 17:30 neka kolona sda napravi kolaps na stupskoj petlji

nego danas oko 17:30 neka kolona sda napravi kolaps na stupskoj petlji
- daxon
#3519 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zbog ovoga:bitanga_sa_otesa wrote:zasto instruktor onda vraca u desnu traku stalno ove sto polazu...mislim i mene je vracao
Dakle, instruktori su prinuđeni da obuku izvode na javnom putu/cesti, a kako izvesti da neko ko je tek sjeo u auto i uči da vozi ne ometa ostale učesnike? Naime, vozila za obuku i kandidati koji uče da voze, po definiciji su učesnici u saobraćaju koji ometaju ostala vozila, zato su kao takva posebno i označena, a instruktori su obavezni izvoditi obuku tako da što manje ometaju ostale učesnike, naravno u mjeri u kojoj je to moguće.član/članak 39.
(1) Vozač je dužan kretati se vozilom desnom stranom kolovoza/kolnika u smjeru kretanja.
(2) Vozač je dužan držati vozilo u kretanju što bliže desnoj ivici/rubu kolovoza/kolnika i na tolikoj udaljenosti od nje da, s obzirom na brzinu kretanja vozila, uslove/uvjete saobra}aja/prometa i stanje i osobine puta/ceste, ne ugrožava druge učesnike/sudionike u saobraćaju/prometu i sebe ne izlaže opasnosti.
(3) Izuzetno od odredbe stava/stavka (2) ovog člana/članka, na putu/cesti u naselju s kolovozom/kolnikom na kojem za saobraćaj/promet vozila u istom smjeru postoje najmanje dvije obilježene saobraćajne/prometne trake za kretanje vozila, vozač može koristiti i saobraćajnu/prometnu traku koja se ne nalazi uz desnu ivicu/rub kolovoza/kolnika ako time ne ometa ostala vozila koja se kreću iza vozila kojim upravlja.
(4) Odredba stava/stavka (3) ovog člana/članka ne odnosi se na vozača autobusa, vozača teretnog vozila čija je najveća dozvoljena masa veća od 3.500 kg, vozača vozila koje na ravnom putu/cesti ne može razviti brzinu kretanja veću
od 40 km na čas/sat i na vozača vozila koje se ne smatra motornim vozilom, osim na dijelu puta/ceste ispred raskrsnice/raskrižja ili drugog mjesta na kojem vozilo skreće ulijevo.
Još jedna stvar, ovo podcrtano ne odnosi se samo na vozila autoškole, već na sve vozače koji bi mogli ometati ostale učesnike. Šta znači ometati? Teško je to precizno definirati i nemoguće utvrditi i sankcionisati, ali evo npr. vozači koji voze ispod ograničenja ometaju vozače koji žele razviti brzinu ograničenja, vozači čiji smijer kretanja ometa ostale učesnike da zauzmu položaj za skretanje, recimo, voziš krajnjom lijevom trakom, a ne skrećeš lijevo na idućoj raskrsnici i svojom vožnjom ometaš one koji se žele prestrojiti u krajnju lijevu da bi skrenuli itd. itd.
Međutim, ponavljam, bezpredmetno je o ovome raspravljati, jer ovaj član, a naročito podcrtani dio u stavu (3) je neprovodiv i neprimjenjiv, osim na autoškole i vozila iz stava (4) ovog člana.
- bitanga_sa_otesa
#3520 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nemamo vise sta raspravljati,sve je jasno ,puzevi u desnu traku

-
Pirija
#3521 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ne znam odakle zabluda da su instruktori voznje guru-i
vozacka vam daje pravo da ucite voziti u saobracaju
al treba vam jos 100 hiljada kilometara da naucite voziti...
vozacka vam daje pravo da ucite voziti u saobracaju
al treba vam jos 100 hiljada kilometara da naucite voziti...
-
Mlad i Nevin
#3522 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
E jebiga, treba qratz...dovoljno je 10-tak hiljada da se novi vozac usteli kako treba. Po tome ispada da niko ispod 30 godina ne zna voziti, uzimajuci u obzir da prosjecan vozac godisnje odveze nekih 10 hiljada km.
- bleee_sa
#3523 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa naravno da treba.
Evo ja koji zarađujem u autu svaki dan imam neku novu situaciju u saobraćaju koja mi se prije nikada nije desila.
Instruktor te nauči osnove, ostalo sve stičeš iskustvom, osim reflexa.
Uostalom, znam ljude koji voze 30 godina pa nikad nisi naučili voziti.
Evo ja koji zarađujem u autu svaki dan imam neku novu situaciju u saobraćaju koja mi se prije nikada nije desila.
-
Mlad i Nevin
#3524 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kilometraza nije mjerilo da li neko znanda vozi ili ne. Upravo zbog toga imamo vozace sa 'iskustvom' 20 godina koji prave notorne greske.
-
The BEN10
#3525 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Gle, ne možeš stvari generalizovati. Svako od nas ima sklonosti ka nečemu: osoba A će shvatiti Matematiku puno prije i puno lakše od osobe B, makar bila razlika u godinama i iskustvu ogromna. Isto tako je sa fudbalom, šahom, ..pa i vožnjom.bleee_sa wrote:Pa naravno da treba.
Da, iskustvo jeste jako važno, ali reći da je 100 000 km potrebno SVAKOJ OSOBI da bude dobar vozač je smiješno!