Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
dajdza-ze

#3501 Re: Zeničani

Post by dajdza-ze »

kakavdanakneiskustvu wrote:jedan policajac ima potres mozga,policajac koji je 8 godina bio bez posla jer ga je iptf decertificirao i od prije dvije godine ponovo radi jer je sud to naložio,izuzetno kulturan čovjek,miran,gradski čovjek,jedan od par takvih u policiji,moj drug
A jedan policajac inace MOJ drug danas odbio da udara nasu djecu. Samo toliko i bez ikakve zelje da ulazim u dalju raspravu sa tobom.
kakavdanakneiskustvu

#3502 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

dajdza-ze wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:jedan policajac ima potres mozga,policajac koji je 8 godina bio bez posla jer ga je iptf decertificirao i od prije dvije godine ponovo radi jer je sud to naložio,izuzetno kulturan čovjek,miran,gradski čovjek,jedan od par takvih u policiji,moj drug
A jedan policajac inace MOJ drug danas odbio da udara nasu djecu. Samo toliko i bez ikakve zelje da ulazim u dalju raspravu sa tobom.

nadam se da znaš ko je prvi počeo
Partijaner

#3503 Re: Zeničani

Post by Partijaner »

kakavdanakneiskustvu wrote:
dajdza-ze wrote:

Kako opravdavas potez par policajaca u Tuzli gdje su jednom srednjoskolcu hinjski dosli sa ledja i pospricali ga u oci, odvukli ga negdje u podrum i izivaljvali se nad njim, tukli ga i gazili, nemoj Boga ti, nisu ni oni cvjecke, otac zaplace pred kamerama dok je govorio, sva mu faca razvaljena.
Casual's

#3504 Re: Zeničani

Post by Casual's »

1bosna wrote:Bio sam danas na protestima u Zenici,vidio sam sav sljam zenicki i naravno oni su i napravili belaj,ne bi mi bilo zao da je policija puskama po njima opalila...Sve sami lopovi,dileri,narkomani,propaliteti koji nemaju skole ne zato sto nisu imali uslova vec zato sto nisu zeljeli da idu i sad se zale...
Da baš,u prvim redovima su bili oni koje Zenica (normalna raja) baš i ne gotivi..meni iskreno najomraženiji onaj papak sa facom foke,od 2 metra što visi ispred pijace i prodaje one gluposti..bio danas jedan od aktivnijih
Norm

#3505 Re: Zeničani

Post by Norm »

_BataZiv_0809 wrote:
Ocito da niste procitali moj naredni post...
Ko izabire vlast vec 20 godina od kako su poceli "demokratski procesi" na ovim prostorima?...Ono o cemu vi pricate samo je posljedica izabrane vlasti...Nisu se sami izabrali, pa doveli svoje na radna mjesta...Da li mislite da ce se nesto promijeniti kada i nakon svega sto rade, dobiju podrsku i glasove "naroda" za jos 1 mandat?...

Mi smo krivi, svi, i oni sto glasaju za ove sto zaposljavaju svoje, i oni sto odu na kaficu i lezerno kazu, ma j.e.b.o. izbore ionako nemam za koga glasat...ima, uvijek ima, a ako nisu dobri oni izabrani onda se mijenjaju na sljedecim izborima...svugdje osim kod nas...
Sad ce izbori, pa zivi bili pa vidjeli...ko ce biti izabran...
I jos kad se organizuju protesti njima 'teferic' i povod za sjedenje u bastama kafica i podjebavanje onih koji su dosli na proteste...
Sarajlic snosi odgovornost u onoj mjeri u kojoj je zatekao stanje kakvo jeste sa potpisanim ugovorima kakvi jesu...Ali da je on iskljucivi krivac...ma dajte molim vas...mislim da je doslo vrijeme da se situacija sagleda iz malo sireg ugla...a ako nije onda tisu...
Sto se tice radnika, pa zna se da kod nas korupcija ide od portira pa do clana predsjednistva. I sta je tu novo? Ti nevinasce pa to nisi znao? I ko je tu kriv? Opet mi sami jer smo takav narod...A i te radnike nije doveo Sarajlic nego oni prije njega...
Zna se ko upravlja gradom, ko se zaduzuje u nase ime i ko daje i kome poslove vrijedne milione kao i ko je napravio Toplanu...ali se ne smije reci... ;-)
Slažem se da se trenutno isključivo bavimo posljedicama. Davno je Čerčil rekao da mu je najveći problem sa demokratijom-5minutni razgovor sa prosječnim biračem. Ja sam od punoljetstva izlazio na sve izbore, ali sumnjam da je ijedna od stranaka za koje sam glasao prešla izborni prag, izuzev Željka Komšića :D
Sarajlić lično možda i nije kriv u mjeri u kojoj mu se, kao eksponentu, pripisuje. Ali politički establišment čiji je on produkt, svakako da jeste. Dakle posredno je kriv. U Hrvatskoj ima zakonski prijedlog da direktorima javnih preduzeća slijedi krivična prijava ukoliko posluju negativno. Pa ako smatraš da je nemoguće voditi, bujrum ostavka, a ne kmečati po lokalnim televizijama, a pinka od par milja se redovno uzima, voza ga službeno auto, pa reprezentacija, pa....Nije Tito, bogte :lol:
Naravno da sam znao za korupciju, pa pisao sam na forumu već koliko sam puta odbijen na konkursima da bi nečija djeca uletila. Samo mi je zasmetalo što te radnike predstavljate kao sitnu raju, lafo ništa nisu krivi, a i oni isto rade kao i nadređeni, samo prirodno u manjim iznosima. Kao što već rekoh rumena seljola, pljesnjivog zadaha mi u mojoj kući namiguje i otvoreno traži na kafu. Ma mrš i ti i kafa i onaj ko te zaposli. Kupiću 3 metra drva u najgorem slučaju.
O tome ti ja pricam...nego de mi reci kada ides doktoru nosis li 'hediju'? :bih:
dajdza-ze

#3506 Re: Zeničani

Post by dajdza-ze »

dajdza-ze wrote:

kosava

#3507 Re: Zeničani

Post by kosava »

Jeli sa Meokusnica ?
andr0id

#3508 Re: Zeničani

Post by andr0id »

Sta vi sjedite ovdje i pametujete? Vama dobro u ovoj drzavi?

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
whiter shade of pale

#3509 Re: Zeničani

Post by whiter shade of pale »

nije, nego cekamo tebe da nas povedes.
Ajatolah_

#3510 Re: Zeničani

Post by Ajatolah_ »

andr0id wrote:Sta vi sjedite ovdje i pametujete? Vama dobro u ovoj drzavi?

Nije još, za pravi prosperitet treba ukrasti još koji kompjuter iz općine i razvaliti dva-tri kioska.
andr0id

#3511 Re: Zeničani

Post by andr0id »

Naravno. Sve je to kupljeno od nasih para i poreza! Manje me glava boli kada im to uniste! Cijeli region dao podrsku, samo vas par debila sjedite tu i pametujete. Haj zdravo!

Casual's

#3512 Re: Zeničani

Post by Casual's »

andr0id wrote:Naravno. Sve je to kupljeno od nasih para i poreza! Manje me glava boli kada im to uniste! Cijeli region dao podrsku, samo vas par debila sjedite tu i pametujete. Haj zdravo!

Nece region placati,ti ces.Nece Huso i Mirnes placati,ti ces...Neces ti koristori racunar,oni cigici ce...Sta bi da se sutra zenis,pa nemas gdje?!..Bio sam ja tu,popratio..do 7 sati..iz pocetka sam mislio da sam dosao na demonstracije,a ne grupu pljacku

Sent from my Nexus S using Tapatalk 2
andr0id

#3513 Re: Zeničani

Post by andr0id »

Ja sam bio na poslu i pregledao sve sada. I mogu samo reci, svaka cast svima koji su "zapalili" i demolirali "njihova" auta i prostorije!

kakavdanakneiskustvu

#3514 Re: Zeničani

dajdza-ze wrote:

Kako opravdavas potez par policajaca u Tuzli gdje su jednom srednjoskolcu hinjski dosli sa ledja i pospricali ga u oci, odvukli ga negdje u podrum i izivaljvali se nad njim, tukli ga i gazili, nemoj Boga ti, nisu ni oni cvjecke, otac zaplace pred kamerama dok je govorio, sva mu faca razvaljena.[/quote]

ko opravdava,ja??gdje si vidio da sam ja to uopće spomenuo,to niko normalan neće opravdati,ali i juče su u zenici većinom srednjoškolci gađali zgradu vlade,opštine,elektro zenice,policajca koji je ležao na cesti šutali nogama u glavu,prethodno ih je komandir policije sat vremena molio da stanu sa kamenovanjem,bukvalno molio,nisu stali,policija krenula na njih,šta je drugo mogla?
kakavdanakneiskustvu

#3515 Re: Zeničani

kosava wrote:
Jeli sa Meokusnica ?

nije
kakavdanakneiskustvu

#3516 Re: Zeničani

Ajatolah_ wrote:
andr0id wrote:Sta vi sjedite ovdje i pametujete? Vama dobro u ovoj drzavi?

Nije još, za pravi prosperitet treba ukrasti još koji kompjuter iz općine i razvaliti dva-tri kioska.

:thumbup:
crnoplavo

#3517 Re: Zeničani

Post by crnoplavo »

i meni bi bilo zao da sam ga znao, ali nismo-a najvjerovatnije ga necu ni upoznat, sad vjerovatno zale ljudi koji su ga znali, vjerovatno je tesko njegovoj familiji i prijateljima...tragedija za te ljude, ko nema empatije nije covjek
sta reci
"miran,gradski čovjek,jedan od par takvih u policiji"
s kukoljem nastrada i zito, sta covjek da radi osim pazit s kim se druzis i pamet u glavu (a u slucajevima nuzde-i kad se vozi motor kacigu na glavu) :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#3518 Re: Zeničani

Ajatolah_

#3519 Re: Zeničani

Post by Ajatolah_ »

andr0id wrote:Naravno. Sve je to kupljeno od nasih para i poreza! Manje me glava boli kada im to uniste! Cijeli region dao podrsku, samo vas par debila sjedite tu i pametujete. Haj zdravo!

Valjda ja znam bolje od regiona ko je sve došao gore "demonstrirati", ne treba me neki novinar iz Beograda učiti je l' ono valjalo. Nije Zenica New York da se ne znamo, hrpa klošara i nekakvih srednjoškolaca kojima je cilj demonstracija bio kliznuti sa matematike. Ono normalnih ljudi što je bilo sigurno nisu išli devastirati nečiji kiosk što je možda hljeb čovjeku, ili ukrasti jaknu iz butika. Nemoj mi samo reći da su to radili jer jadni nemaju para da sebi kupe! :oops:

A za te računare, finansirao sam ih i ja. I 100.000 drugih stanovnika Zenice pored mene. Nije to ukradeno nekakvim "njima" kako ti kažeš, već od običnog naroda, čiji smo i ti i ja dio. Nismo ih finansirali da bi nekim pljačkašima bili u kući da mogu igrat' COD-a, već su neophodni za funkcionisanje i na njima su mogli biti pohranjeni i neki jako važni podaci. Skandiraju "lopovi, lopovi" i onda idu krasti od običnog naroda, pa ko je ovdje lud? Ako su kupljene od naših para, ne znači da ga može uzeti ko god hoće i kad hoće! Gdje je meni kompjuter?

I to "debili" koristi u svojoj kući ako si tamo naučen da je to dio normalne komunikacije, nama koje ni ne znaš nemoj, samo zato što ne podržavamo devastiranje svog grada. Ja lično ne poznajem nikog da je ovo odobrio, što kroz priču a vidim i po Facebook statusima :oops: da ovo definitivno nema podršku većine naroda.
kakavdanakneiskustvu

#3520 Re: Zeničani

Ajatolah_ wrote:

Valjda ja znam bolje od regiona ko je sve došao gore "demonstrirati", ne treba me neki novinar iz Beograda učiti je l' ono valjalo. Nije Zenica New York da se ne znamo, hrpa klošara i nekakvih srednjoškolaca kojima je cilj demonstracija bio kliznuti sa matematike. Ono normalnih ljudi što je bilo sigurno nisu išli devastirati nečiji kiosk što je možda hljeb čovjeku, ili ukrasti jaknu iz butika. Nemoj mi samo reći da su to radili jer jadni nemaju para da sebi kupe! :oops:

A za te računare, finansirao sam ih i ja. I 100.000 drugih stanovnika Zenice pored mene. Nije to ukradeno nekakvim "njima" kako ti kažeš, već od običnog naroda, čiji smo i ti i ja dio. Nismo ih finansirali da bi nekim pljačkašima bili u kući da mogu igrat' COD-a, već su neophodni za funkcionisanje i na njima su mogli biti pohranjeni i neki jako važni podaci. Skandiraju "lopovi, lopovi" i onda idu krasti od običnog naroda, pa ko je ovdje lud? Ako su kupljene od naših para, ne znači da ga može uzeti ko god hoće i kad hoće! Gdje je meni kompjuter?

I to "debili" koristi u svojoj kući ako si tamo naučen da je to dio normalne komunikacije, nama koje ni ne znaš nemoj, samo zato što ne podržavamo devastiranje svog grada. Ja lično ne poznajem nikog da je ovo odobrio, što kroz priču a vidim i po Facebook statusima :oops: da ovo definitivno nema podršku većine naroda.

:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#3521 Re: Zeničani

Image

dušu dala za zeničke huligane
_mufljuz_

#3522 Re: Zeničani

Post by _mufljuz_ »

jesi naporan sa huliganima - malo je vecih supaka od zenickih drotova - govna sa dna kace...

nedavno farsa sa konkursima za prijem novih policajaca, stele, pizde materine i zao mi je sto ih nije vise zaplatilo fasungu....

leglo korupcije i nepotizma... hamelj do hamelja... licno imao vise kradja nikad nerijesenih, od bicikla sam odust'o zbog jednog karinasa koji me opalio u radakovu pa kad sam prijavio u policiji sa jasnim opisom auta - nista....

govno do govneta... nesposobnjakovic do nesposobnjakovica... bez ikakve svrhe...drkadzije za svjetla i set osiguraca i "obavezne opreme" dok mi dzananovic junior skace MLom na raskrsnici bulevarom preko 100km/h.

pretucen rodjak u ratu zbog lazne optuzbe za kradju - cisto reda radi ga izmlatili jerbo slucajno ima i pogresno ime i prezime....mamicu ja njima jebem seljacku babinsku....

samo izuzecima koji su rijetki - cast svaka....'bale te "kolege"...
Last edited by _mufljuz_ on 08/02/2014 09:57, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#3523 Re: Zeničani

_mufljuz_ wrote:jesi naporan sa huliganima - malo je vecih supaka od zenickih drotova - govna sa dna kace...

nedavno farsa sa konkursima za prijem novih policajaca, stele, pizde materine i zao mi je sto ih nije vise zaplatilo fasungu....

leglo korupcije i nepotizma... hamelj do hamelja... licno imao vise kradja nikad nerijesenih, od bicikla sam odust'o zbog jednog karinasa koji me opalio u radakovu pa kad sam prijavio u policiji sa jasnim opisom auta - nista....

govno do govneta... nesposobnjakovic do nesposobnjakovica... bez ikakve svrhe...drkadzije za svjetla i set osiguraca i "obavezne opreme" dok mi dzananovic junior skace MLom na raskrsnici bulevarom preko 100km/h.

pretucen rodjak u ratu zbog lazne optuzbe za kradju - cisto reda radi ga izmlatili....mamicu ja njima jebem seljacku babinsku....

hvala ti na psovci
kakavdanakneiskustvu

#3524 Re: Zeničani

podrum ps centar pun do vrha,10 ih u jednoj sobi,mašala
Partijaner

#3525 Re: Zeničani

Post by Partijaner »

_mufljuz_ wrote:jesi naporan sa huliganima - malo je vecih supaka od zenickih drotova - govna sa dna kace...

pretucen rodjak u ratu zbog lazne optuzbe za kradju - cisto reda radi ga izmlatili....mamicu ja njima jebem seljacku babinsku....

hvala ti na psovci
Pa covjek je u pravu, toliko kormpiranih ljudi u muriji ima kao nigdje i nemoj molim te da ih ti branis ovdje na forumu, svaka cast izuzecima, daleko bilo da podrzavam ikakvo nasilje, ali nisu ni oni cvjecke.
Post Reply