SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3501 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by PipiDugaDevetka »

chuchumbamayumbe wrote:Jedno vrijeme je bila vadiona da nema mjesta.
Sada ima mjesta, ali nema ko da čuva zatvorenike.
Baš se pitam šta je slijedeće opravdanje idiotima na vlasti?!
Uložiše pare u neke narukvice, pa saobraćajne teže prekršitelje tako mogu zatvarati.
Vlast odnarođena čeka da se mi samoorganizujemo,...Kako su samo hitro reagovali na najavu poskupljenja vode!
Narod se počeo okupljati pred Kantonom. Znači, boje se.
joint union

#3502 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by joint union »

quasar wrote:
Znamo mi sta je, samo sto niko nece da prizna da nema damu da pogleda lika u oci kaze mu 5 godina, 10 godina, a ovaj prijeti u sudnici i djeci i njemu licno.
Umjesto da za svaku rijec prijetnje dobije jos mjesec zatvora i to da sve odlezi bez pomilovanja i pogodnosti.

Nije lako biti sudija i tuzioc, ali nisam ih ja tjerao nego su sami izabrali i dobili privilegije i plate koje uz to idu.
Sad valja raditi posao, ali da se ne zamjeraju, e ne moze jbg. Trebao si onda biti trgovac, a ne pravnik.

Može se i to riješiti, samo tužiocima i sudijama specijalci posude one kape sa prorezima. Pa im ovi vrate kad završe sudjenje.
quasar

#3503 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by quasar »

Cuo sam da je u toku projekat sa onim narukvicama, koje ce valjda da ispobavaju na ovim manjim kaznama da bi oslobodili prostor u kaznionicama za vece presude.

Ali bice i tu stela. Pa ce i Ziko sjediti kod kuce i zavrsavati gradjevinske poslove.

Opet se na kraju svodi na to da li sudija ima muda da izrekne presudu koju optuzeni nije spreman prihvatiti.
Pa neka im sude iza tamnog stakla preko modifikatora glasa, jbg. ako im je vuna.
amrica

#3504 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by amrica »

joint union wrote:
Može se i to riješiti, samo tužiocima i sudijama specijalci posude one kape sa prorezima. Pa im ovi vrate kad završe sudjenje.
:D
quasar

#3505 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by quasar »

PipiDugaDevetka wrote:
Uložiše pare u neke narukvice, pa saobraćajne teže prekršitelje tako mogu zatvarati.
Vlast odnarođena čeka da se mi samoorganizujemo,...Kako su samo hitro reagovali na najavu poskupljenja vode!
Narod se počeo okupljati pred Kantonom. Znači, boje se.
U vezi vode i grijanja sto je bilo, posao je odradio sindikat i soc.ekonomsko vijece, na sastanku koji je bio. Naravno da je pomoglo okupljanje, ali vrijedniji su bili argumenti koje je sindikat dao.
Potrefila se najbolja kombinacija. Red prijetnje, red kvalitetnih argumenata...
Mozda treba isto napraviti.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3506 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

joint union wrote:
Genijalno!
Genijalno baš kao što je i onaj prijedlog koji sam čuo putem Radio-FBiH za carine na poljoprivredne proizvode. Uvesti ih u visini podsticaja za poljoprivredu ili određeni proizvod koji vrijede u tim zemljama izvoznicama. Obično okolne zemlje, ali i Grčka, Kipar, Turska, Italija....i tako spasiti našu poljoprivredu.
Last edited by PipiDugaDevetka on 30/03/2012 12:43, edited 1 time in total.
mahalas505

#3508 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by mahalas505 »

http://www.sarajevo-x.com/vijesti/crna- ... /120330029
Pusteni, valjda ne mogu vise ostetiti nijedno auto :thumbup: .

http://www.sarajevo-x.com/vijesti/crna- ... /120330013
Ova trojica ce se predati u pratnji Mjesecara. Ali malo raduje sto su ranjavanja pocela da idu malo "nagore", nisu samo pitanju koljena i donji ekstremiteti :thumbup: .

Onda imamo slucaj ovog Sejfovića, covjek puca, pljacka, dila, pa opet nema razloga za njegovo pritvaranje :dance: :bih: .
PipiDugaDevetka

#3509 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Komšo, Zlatni Ljiljane, glasao sam za tebe. Dobio si partijski zadatak! DJELUJ!
PipiDugaDevetka

#3510 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

mahalas505 wrote:http://www.sarajevo-x.com/vijesti/crna- ... /120330029
Pusteni, valjda ne mogu vise ostetiti nijedno auto :thumbup: .

http://www.sarajevo-x.com/vijesti/crna- ... /120330013
Ova trojica ce se predati u pratnji Mjesecara. Ali malo raduje sto su ranjavanja pocela da idu malo "nagore", nisu samo pitanju koljena i donji ekstremiteti :thumbup: .

Onda imamo slucaj ovog Sejfovića, covjek puca, pljacka, dila, pa opet nema razloga za njegovo pritvaranje :dance: :bih: .
Znaš li ti da tužioci i sudije nisu primile platu, čekaju povećanje od 2-3 posto, pa onda da rade svoj posao.
Možebiti da se mi samoorganizujemo!?
PipiDugaDevetka

#3511 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

quasar wrote: U vezi vode i grijanja sto je bilo, posao je odradio sindikat i soc.ekonomsko vijece, na sastanku koji je bio. Naravno da je pomoglo okupljanje, ali vrijedniji su bili argumenti koje je sindikat dao.
Potrefila se najbolja kombinacija. Red prijetnje, red kvalitetnih argumenata...
Mozda treba isto napraviti.
Akobogda, inšalah da se potrefi ponovo ta kombinacija i naša samoorganizacija!
PipiDugaDevetka

#3512 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Religious Fantastic wrote: :run: Pipi, pa zar još vjeruješ u njega?! Hajd dobro...fino je da se alternativne religije razvijaju!
Znaš li da se davljenik i za slamku fata?
Vidio sam bijes u njegovim očima, možebiti bidne nešto od toga, a možda samo ima problema sa prostatom kao i ja.
Ne znam.
:D
amoninan

#3513 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by amoninan »

joint union wrote:Mene interesuje ima li zakon o prisilnom radu ili tako nesto. Cini mi se da sam nesto citao o tome, al jesu li uveli, nisu li... Ono, treba tunele kopati, umjesto slovenackih formi fino ove pucače, kugla oko noge, strazar na konju sa pumparicom i kopaj. Mislim da bi se naglo smanjio broj obračuna. Takodje čišćenje korita rijeka, uredjivanje planina, čišćenje snijega itd, što moraju biti u zatvoru, šator brate i vozdra. Izgleda da se prava u ovoj državi poštuju samo u slučaju kriminalaca i pasa lutalica (i naravno političara) dok radnici, penzioneri, studenti, djaci nemaju nikakvih ljudskih prava.
Ima, radna obaveza. Komšija mi je na kopanju do 5. :D
dezurni_ucenik

#3514 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by dezurni_ucenik »

Eto napravljen azil za cak 525 pasa.av mjau moze da odahne,,,, :D
AmoK

#3515 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by AmoK »

CVIKERASH wrote:Eto napravljen azil za cak 525 pasa.av mjau moze da odahne,,,, :D
Što jedan napisa: nek im internet uvedu još za one pare :lol:

Image
dezurni_ucenik

#3516 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by dezurni_ucenik »

AmoK wrote:
CVIKERASH wrote:Eto napravljen azil za cak 525 pasa.av mjau moze da odahne,,,, :D
Što jedan napisa: nek im internet uvedu još za one pare :lol:

Image

:lol: :lol: :lol: :thumbup:

Sad ce av/av dovesti novu turu u grad.Dovlace ih ko ilegalne imigrante.Ko da su Kinezi i Romi.
O'zone
Globalni moderator

#3517 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by O'zone »

Idemo dalje sa puštanjem na slobodu
Uhapšeni pa pušteni pljačkaši koji su upali u kuću Skelića na Stupu
Napadači iz kuće odnijeli 1.200 KM

Sarajevska policija uhapsila je Mehmeda Musabegovića (36), Aldina (23) i Adisa (27) Šetkića te Kemala Suljovića (29) zbog sumnje da su počinili razbojništvo nad Radmilom Skelić, te iz kuće, koja se nalazi u sarajevskoj ulici Latička, ukrali oko 1.250 KM.

Nakon kriminalističke obrade, prema riječima Jasmine Omićević, portparola Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, uhapšeni su jučer po nalogu postupajućeg tužioca pušteni na slobodu.

- S obzirom na to da nema zakonskog osnova za određivanje pritvora, tužilac je naredio da se osumnjičeni puste na slobodu, a Tužilaštvu će izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti dostavljen redovnim putem - kazala je Omićević.
Radmila Skelić je u utorak oko pet sati ujutro, čuvši da vani psi laju, otvorila vrata balkona da vidi šta se događa, a dvojica razbojnika su preko balkona uletjela u kuću. Jedan od njih je nesretnoj ženi rukom zatvorio usta, a drugom držao ruke pozadi.
Drugi razbojnik je, pak, rovio po ladicama tražeći novac. Nakon što su ga pronašli pobjegli su. Osim novca, ukrali su i slušalicu fiksnog telefona, ali su je bacili u žbunje u blizini kuće dok su bježali. U kući su, osim Radmile, bili suprug i djeca koji su spavali te nisu ništa čuli dok ih Skelić nije probudila nakon pljačke.
Nema osnova da se zadrže: Upad na tuđi posjed, fizički napad odnosno upotreba sile i pljačka sve to sa umišljajem jer nisu eto nako naišli pa skontali "EJ! Mogli smo opljačkati ovu kuću"

Ovdje treba samoorganizacija građana. Nisam mislio nikad ovo spomenuti jer se krši zakon ali stvarno treba organizovati grupe, napraviti spisak i riješavati ovo kako treba (ne odstrjelom) nego prevaspitavanjem od par dana na vrletima Treskavice, Bjelašnice i Igmana.
Vitezanin

#3518 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Vitezanin »

Kako mozes polupat' 9 auta i biti pusten??? :x :x :x :x :x :x

"Nema zakonske osnove". 'bem im. :x :x :x :x
cigara

#3519 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cigara »

Nama ba treba samo novi zakon o samoodbrani, kad ti upadne u kucu papak da ga mozes izresetat na mjestu.
Jebo ti sve bolan i muriju i tuzilastvo i sud, znas kad ce stisnuti da uleti kad ga neko propuca

Napadne te na ulici, cigla u glavu jebi mu pleme kompletno, a ne ko sad, napadne te neki narkomanski zhuco od 30 kila, nokautiras ga i moras platiti 300KM kazne
Last edited by cigara on 30/03/2012 17:28, edited 1 time in total.
nellington

#3520 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by nellington »

Što me trže sa ovim Aldin Šetkić (23) :skoljka:
O'zone
Globalni moderator

#3521 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by O'zone »

nellington wrote:Što me trže sa ovim Aldin Šetkić (23) :skoljka:
Što Aldine? :mrgreen:
PipiDugaDevetka

#3522 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Hajmo, samoorganizovanje, haustorske straže...i kod mene u ulici ženu opljačkalo, pretuklo u sopstvenom stanu (E** - Pejton- preko-puta Konzuma), hitna-bolnica, policija,...i ništa!

Sudije i tužioci nisu primili platu, pa štrajkuju na ovaj način. Šupci.

Kad narod krene sve će ih poukidati u mirnim nenasilnim protestima. Šta treba, da Radmila zove upomoć Dodika da je zaštiti?
Last edited by PipiDugaDevetka on 30/03/2012 17:44, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#3523 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by O'zone »

Ovi su zbog velike prijetnje jointom i paketićem u kojem je bila "zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Marihuanu" zadržani u pritvorskoj jedinici.
Privođenje u Sarajevu: Uhapšeni s drogom
Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti jedan džoint i jedan paketić sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu

Pripadnici Prve policijske uprave MUP-a KS u Gimnazijskoj ulici u općini Centar Sarajevo uhapsili su Anisa Kruščicu (23) i Farisa Pašića (22) zbog sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Prilikom pretresa kod Pašića i Kruščice pronađeni su i oduzeti jedan džoint i jedan paketić sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uhapšeni su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Baš su naivni mogli su upasti nekome u stan ili kuću i bili bi odmah pušteni :roll:
PipiDugaDevetka

#3524 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Štrajk tužilaca i sudija!=Narkomansko-kriminalni Džennet i Raj!
O'zone
Globalni moderator

#3525 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by O'zone »

I još samo jedan mali prilog o tužilaštvu
Potjernica za mrtvom osobom: Šaćirović ubijen u Novom Pazaru
Policija u Novom Pazaru potvrdila da je Fikret Šaćirović, za kojim je FMUP raspisao međunarodnu potjernicu, prije pet godina usmrćen u kafiću "Fortuna"

Kantonalni sud u Sarajevu nedavno je, na prijedlog Tužilaštva KS, obnovio naredbu za raspisivanjem međunarodne potjernice za Fikretom Šaćirovićem (37) i Vesnom Stojković (40) zbog razbojništva 2000. godine na Ilidži, ne znajući da je Šaćirović već pet godina mrtav.

Potjernica je objavljena na internet-stranici Federalne uprave policije BiH, a prema našim informacijama, koje su nam potvrdili u Policijskoj upravi Novi Pazar, Šaćirović je 19. juna 2007. godine ubijen u 37. godini života hicima iz automatske puške u Novom Pazaru.

Ubica osuđen

Njega je u kafiću "Fortuna", koja se nalazi u novopazarskoj ulici Ruđera Boškovića, izrešetao tada 20-godišnji Nemanja Miković, sin vlasnika kafića Draška Mikovića, s kojim se Šaćirović posvađao zbog ranije neraščišćenih računa.

U ovoj pucnjavi Nemanja Miković teško je ranio i tada 28-godišnjeg Senada Kamešničanina, koji nije učestvovao u svađi između Mikovića i Šaćirovića. Prema podacima PU Novi Pazar, Šaćirovićev ubica je uhvaćen i osuđen.

Sudeći prema odgovoru koji smo dobili iz PU Novi Pazar, u kojem stoji da nam zbog Zakona o zaštiti ličnih podataka ne mogu kazati adresu stanovanja Vesne Stojković, može se zaključiti da ona živi na području Novog Pazara.

Ono što je novinarima uspjelo za dva dana, pravosudnim i policijskim organima nije pošlo za rukom ni nakon 12 godina otkako je par pobjegao iz Sarajeva poslije razbojništva na Ilidži.

Na pitanje kako je moguće da ne znaju da je osoba za kojom tragaju mrtva, u Kantonalnom sudu u Sarajevu su nam odgovorili da nisu imali taj podatak.

Bez podataka

- Mi svakih pet godina obnavljamo potjernicu, ali na prijedlog Tužilaštva KS. Sud nema informaciju da je Šaćirović ubijen, jer da je ima, ne bi raspisivao novu potjernicu. Ovu informaciju nema ni Tužilaštvo, jer ne bi nam podnijelo prijedlog za obnovu potjernice - kazao nam je sekretar Kantonalnog suda Sarajevo Slobodan Nikolić.

Iz Tužilaštva su nam kratko kazali da prije ponedjeljka ne možemo dobiti njihov zvaničan stav jer je postupajući tužilac na bolovanju.

Opljačkao rođaka u kući

Povod raspisivanja međunarodne potjernice za Vesnom Stojković i već davno ubijenim Šaćirovićem je brutalna pljačka Fikretovog rođaka Izeta Sejtarića na Ilidži koju je izvelo ovo dvoje razbojnika u večernjim satima 18. marta 2000. godine.

Kako je još tada "Dnevnom avazu" potvrđeno iz Kantonalog suda Sarajevo, Vesna i Fikret su se toga dana u večernjim satima sastali na Ilidži i do u detalje razradili plan kako da opljačkaju Sejtarića. Da bi plan proveli u djelo, ovo dvoje srbijanskih državljana otišlo je u kuću Saliha Šaćirovića, kod kojeg je Sejtarić bio u gostima. Ne oklijevajući, Stojković i Fikret Šaćirović fizički su nasrnuli na Sejtarića, od kojeg su, nakon kraće borbe, oteli 3.300 KM, zlatni nakit, a potom pobjegli njegovim automobilom u RS. Otad im se gubio svaki trag.
Čovjek 5 godina mrtav i niko u tužilaštvu nema blage veze o tome, bog dragi zna koliko još ima kativnih predmeta protiv ljudi koji su odavno "Bogu na ispovjedi" ali zato ovi novi još čekaju.

Stvarno jedna velika gomila uhljupa radi tamo.
Locked