Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
- O'zone
- Globalni moderator
#3501 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Realno akcija protiv ViK-a bi mogla uspjeti kad bi barem 50% domaćinstava odlučilo da ne plaća vodu sljedećih 3-4 mjeseca svjesni kamata i svega ali eto da ne plaćaju čisto da pokažu gamadima kako je kad je redukcija i ne pristižu sredstva na račun.
Siguran sam da ViK ne može izdržati 4 mjeseca sa upolovljenim prilivom sredstava.
Kad bi se odazvao veći broj ljudi i na duži period bilo bi još bolje. Jer korisnici usluga moraju shvatiti da imaju pravo da izvrše pobunu protiv javnih preduzeća koja neće da ispoštuju svoj dio ugovora.
Siguran sam da ViK ne može izdržati 4 mjeseca sa upolovljenim prilivom sredstava.
Kad bi se odazvao veći broj ljudi i na duži period bilo bi još bolje. Jer korisnici usluga moraju shvatiti da imaju pravo da izvrše pobunu protiv javnih preduzeća koja neće da ispoštuju svoj dio ugovora.
- karanana
#3502 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
mislim da nismo potpisalo "kolektivni" ugovor sa vodovodom kao sto smo onaj sa elektroprivredom, ali garant ima neki ugovor. a oni se uvijek mogu vaditi na visu silu i sushe.
-
vade_mecum
#3503 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
pa onda da vidimo kakav ce ostatak godine biti. nece valjda biti i susa u novembru 
- Capsicum
#3504 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Redukcije su bile i u maju prosle godine kad su pale najvece kolicine padavina od velikog potopa, tako da...
-
dezurni_ucenik
#3505 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Dnevne i nocne redukcije nisu bile nikad.Capsicum wrote:Redukcije su bile i u maju prosle godine kad su pale najvece kolicine padavina od velikog potopa, tako da...
- O'zone
- Globalni moderator
#3506 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Bile su redukcije kad im vlada KS nije dopustila da podignu cijene tada su gasili vodu nemilice kao osvetu za pobunu koju su građani napravili ispred zgrade kantona.dezurni_ucenik wrote:Dnevne i nocne redukcije nisu bile nikad.Capsicum wrote:Redukcije su bile i u maju prosle godine kad su pale najvece kolicine padavina od velikog potopa, tako da...
-
dezurni_ucenik
#3507 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ma u ovakvom obimu nije bilo. Preko dana i citava noc bez vode.O'zone wrote:Bile su redukcije kad im vlada KS nije dopustila da podignu cijene tada su gasili vodu nemilice kao osvetu za pobunu koju su građani napravili ispred zgrade kantona.dezurni_ucenik wrote:Dnevne i nocne redukcije nisu bile nikad.Capsicum wrote:Redukcije su bile i u maju prosle godine kad su pale najvece kolicine padavina od velikog potopa, tako da...
Ili ja imam neki zesci blackout u glavi.
- O'zone
- Globalni moderator
#3508 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ma gasili su je navečer u 22:00 a ujutro otezali sa puštanjemdezurni_ucenik wrote:Ma u ovakvom obimu nije bilo. Preko dana i citava noc bez vode.O'zone wrote:Bile su redukcije kad im vlada KS nije dopustila da podignu cijene tada su gasili vodu nemilice kao osvetu za pobunu koju su građani napravili ispred zgrade kantona.dezurni_ucenik wrote:
Dnevne i nocne redukcije nisu bile nikad.
Ili ja imam neki zesci blackout u glavi.
- karanana
#3509 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
mislim da je neposredno nakon rata bilo dnevnih redukcija. mozda 96-97
- and
#3510 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
opet zavrtanje vode.ko 92 četnici oko grada,sada četnici u gradu 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3511 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
ćetnici zavrnuli baćevo
-
lajkujMe
#3512 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Jbt 10 sati ujutru vec nema vode na cvili ovo nije sramota nego kriminalno tuzbe ovdje treba da lete. Pored toliko vode ko fol nema dovoljno. A neki drugi dijelovi grada uredno snabdjeveni.
A sad sam nesto skontao, ovi nasi hidranti oni su na istom sistemu snabdjevanja jel tako. Ako dodje do pozara odakle vatrogascima voda?
A sad sam nesto skontao, ovi nasi hidranti oni su na istom sistemu snabdjevanja jel tako. Ako dodje do pozara odakle vatrogascima voda?
- Dozer
#3513 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Opet kazem - od tuzbi nema nista.
Obustava placanja racuna za vodu je najbrzi i najboljil nacin prisile. U roku od 2 mjeseca ViK ce ili totalno propasti ili ce poceti raditi ono sto im je u opisu posla.
Pri svemu ovome, treba shvatiti jednu stvar - ViK je drzavna, odnosno javna kantonalna firma. Upravljanje njom je SAMO povjereno ljudima koji su tu uhljebljeni, dok se stvarno upravljanje vodi u kantonu, tj. vlada kantona je adresa koja je odgovorna za tu firmu.
Znaci, obustavom placanja racuna za vodu ce se izvrsiti direktan pritisak na vladu KS da nadje rjesenje.
Ako ce oni, umjesto da nesto konkretno urade, krenuti u tuzenje cijelog grada - pa eto im, neka to rade onda.
Bilo kakvo kapitalno ulaganje ViK moze napraviti SAMO ukoliko to odobri vlada kantona. Sami ne mogu nista.
Drugim rijecima, za ovo stanje s vodosnabdijevanjem je daleko veci krivac vlada KS, nego sam ViK.
A svi mi znamo ko je glavni igrac u toj vladi - SDA. I to vec 20 godina. A za 20 godina oni ne da nisu uradili nista na poboljsanju sistema, nego su ga cak i dodatno unazadili.
A sve samo radi toga sto jos prije 16 godina nisu htjeli prihvatiti ponudjene kredite/donacije od Japanaca za projekat vezan za pitku vodu i izvoriste "Crna rijeka" vrijedan tada 100 miliona DEM, kao i projekat obnavljanja precistaca u Butilama vrijednog tada 76 miliona DEM.
O ovome sam svemu i ranije pisao, pa da se ne ponavljam...
Obustava placanja racuna za vodu je najbrzi i najboljil nacin prisile. U roku od 2 mjeseca ViK ce ili totalno propasti ili ce poceti raditi ono sto im je u opisu posla.
Pri svemu ovome, treba shvatiti jednu stvar - ViK je drzavna, odnosno javna kantonalna firma. Upravljanje njom je SAMO povjereno ljudima koji su tu uhljebljeni, dok se stvarno upravljanje vodi u kantonu, tj. vlada kantona je adresa koja je odgovorna za tu firmu.
Znaci, obustavom placanja racuna za vodu ce se izvrsiti direktan pritisak na vladu KS da nadje rjesenje.
Ako ce oni, umjesto da nesto konkretno urade, krenuti u tuzenje cijelog grada - pa eto im, neka to rade onda.
Bilo kakvo kapitalno ulaganje ViK moze napraviti SAMO ukoliko to odobri vlada kantona. Sami ne mogu nista.
Drugim rijecima, za ovo stanje s vodosnabdijevanjem je daleko veci krivac vlada KS, nego sam ViK.
A svi mi znamo ko je glavni igrac u toj vladi - SDA. I to vec 20 godina. A za 20 godina oni ne da nisu uradili nista na poboljsanju sistema, nego su ga cak i dodatno unazadili.
A sve samo radi toga sto jos prije 16 godina nisu htjeli prihvatiti ponudjene kredite/donacije od Japanaca za projekat vezan za pitku vodu i izvoriste "Crna rijeka" vrijedan tada 100 miliona DEM, kao i projekat obnavljanja precistaca u Butilama vrijednog tada 76 miliona DEM.
O ovome sam svemu i ranije pisao, pa da se ne ponavljam...
- Truba
#3514 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
kad god plaćam vodu red bude u hrasnom do ceste vidi se s mosta na malti
ne znam ko tu laže
neplatiša je mnogo manje nego recimo za grijanje
dosta ima praznih stanova
dosta samaca...
ne znam ko tu laže
neplatiša je mnogo manje nego recimo za grijanje
dosta ima praznih stanova
dosta samaca...
- vješalica
#3515 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
a šta onda hoće,da im samac plaća mjesečno 300KM da bi oni bili u plusu i da mogu hadalji svoje hadalje da upošljavaju i da vazda kukaju kako nema kiše itd.
pa njima mjesecima i godinama otiče voda na ulicama koju oni ne žele da poprave jer žele samo jebeni keš
e pa tog jebenog keša nema i neće ga oni više ni vidjeti
nije bilo vik-a da intervenišu da se praonice i sl. potrošači stave pod kontrolu,nego je to sasvim slučajno Kifla pomenuo da takvih ima
naravno četnici iz vik-a uredno zavrnuli vodu već u 10h
novi grad
umrli dabogda
pa njima mjesecima i godinama otiče voda na ulicama koju oni ne žele da poprave jer žele samo jebeni keš
e pa tog jebenog keša nema i neće ga oni više ni vidjeti
nije bilo vik-a da intervenišu da se praonice i sl. potrošači stave pod kontrolu,nego je to sasvim slučajno Kifla pomenuo da takvih ima
naravno četnici iz vik-a uredno zavrnuli vodu već u 10h
novi grad
umrli dabogda
- oldtajmer
#3516 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
vec prije 10 zavrnuli vodu mamu im hebem metiljavu,do kraja mjeseca ce vjerovatno spojiti dan i noc pa je necemo imati nikako,nek ide i ovo u qurac kada je svakako sve drugo otislo
- Truba
#3517 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
https://www.facebook.com/permalink.php? ... 9884851522
ne znam možete li vidjeti ovaj album
zalijevanje trave kod eletroprivrede
ne znam možete li vidjeti ovaj album
zalijevanje trave kod eletroprivrede
- Dozer
- Truba
#3519 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
i bolje je frajko samo sere protiv vlasti i tako 
uglavnom toliko su dobro zalijevali vodu kod elektroprivrede da se formirala bara

uglavnom toliko su dobro zalijevali vodu kod elektroprivrede da se formirala bara

-
dezurni_ucenik
#3520 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Mamu im njihovu .
-
dezurni_ucenik
#3521 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Pa koji dijelovi grada imaju a koji nemaju vode?
- oldtajmer
#3522 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
ustanes ujutro,umivas se vodom iz kanistera iz kojeg sipas i vodu za kafu,poslije kafe ide serpiranje i sipanje vode u vodokotlic,uz uslov da si,poucen ratom,stvorio zalihu od barem stotinu litara vode na balkonu
enjoy life
enjoy life
-
VjecitiStudent
-
bumerangss
#3524 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Nisam mogao uzeti abdest i nisam ni otisao na dzumu
Konakovicu, moj grijeh ide tebi

Konakovicu, moj grijeh ide tebi
-
AmirBaa
#3525 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
I treci put im javno spomenem svu blizu i dalju familiju. Ko severina se zalijevam ispod pazuha vodom iz flase