To oni židovi ? hahahjethro wrote:A Logrones? U kojoj su sad ligi? I oni su se motali oko la lige par godina.
U 3. su ligi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
To oni židovi ? hahahjethro wrote:A Logrones? U kojoj su sad ligi? I oni su se motali oko la lige par godina.
cyber1921 wrote:Meni je Albacete uvijek bio drag, sad ispali u trecu
Dva bas simpaticna Logroñes i Alba. Stadion Las Gaunas u Logroñesu je imao sjajan ambijent.cyprus wrote:Logronjes, evo imaju šansu da se plasiraju u Segundu, al obzirom da su izgubili od Seville B u prvoj utakmici, sumnjam da će biti išta od toga... Oni su kao fenjeraš ispali iz Primere one sezone kada sam ja počeo pratiti fudbal...
E za te mi nije zao. Sami pali sami se ubili.cyber1921 wrote:A najveca tuga ostaje za Racingom i Muricom, Murciu sam počeo pratit kad je Dialiba došao. Ubio sve na pripremnim i povrijedio se... jebi ga
Treca liga. Zadnje dvije sezone u drugoj ligi kladionice nisu htjele da ih uvrstavaju u ponude. To je primjer kako politicari uniste solidan fudbalski klub. Preko racuna su prali pare lokalnim mocnicima, i na kraju su ofirno stelili tekme. Hej, tekma 27 kornera pa ti vidijethro wrote:A Hercules iz Alikantea? Oni su bili pravi jo-jo klub, vise puta su ulazili i ispadali iz la lige. Gdje su sad?

Opstinski stadion. Mozes ga iznajmiti i ti i Leganes C.F.Tomahawk11 wrote:Da su nam ovakvi stadioni kao kod Leganesa....naravno, za Spaniju je ovo ispod standarda.
Haedo Valdezcyprus wrote:A Hercules ću do kraja života pamtit po onome kako mlatnuše Barcelonu u naponu snage prije koju godinuA sjećam ih se i iz 96/97-e... Tad su ispali zajedno sa Extremadurom, Logronesom... i jel ono Gijonom? Te sezone se sjećam vjerovatno bolje nego i jedne kasnije
upravo to, ipak pricamo o španskoj PrimeriTomahawk11 wrote:Da su nam ovakvi stadioni kao kod Leganesa....naravno, za Spaniju je ovo ispod standarda.
Meni su oni ok.Tomahawk11 wrote:Znaci, i Getafe ima svog Gracica....koji se vise ponasa kao Husic iz Tuzle![]()
![]()
Kako si ih opisao, vise kao Rayo.
A sto bi ispali? Ako su se vec plasirali, ima tu sigurno nekog slifa. Sad kad se naloze, ima da gori stadion svaku tekmu. Nema tu sminka navijaca.....bas sam pogledao onog ludjaka u Grimsby Boys![]()
nesto tako, lokalci, pravi navijaci.
Izvini, ali ja baš ne mogu razumjeti ovakve stavove... Pa jebemu, zar baš priče poput Eibara, Leganesa i sličnih nisu ono što oplemenjuje fudbal... Dobro, jeste, Real, Barca i još 10-tak velikana jeste ono što najviše privlači pažnju... Međutim, kada bi se fudbal sveo samo na njih, ja bih davno to sve batalio i otišao bavit se pecanjem... I onda nam bude krivo što je nekom Englezu draže na velikom prvenstvu gledat Francusku nego malu Bosnu i Hercegovinu...LSD wrote:Stadion Leganesai ovo ce igrati Primeru naredne godine
...ovakvi klubovi poput Leganesa ili Eibara sa svojim mini stadionima od 10-tak milja, definitivno ne zaslužuju biti u Primeri....mislim da ce svakako odmah ispasti.
Povuci te rijecicyber1921 wrote:A meni je npr ovaj Leganeseov stadion prelijep, zanimljiv nekako, nisam onaj tip koji voli ogromne rugobe tipa Nou Campa
Eibar, Leganes i slicni nemaju šta tražiti u najjacoj ligi svijeta, oni su tamo zalutali...nadam se da ce brzo ispasti....samo im pogledaj stadione, infrastrukturu i sve ce ti biti jasno...cak nisu ni za Segundecyprus wrote:Izvini, ali ja baš ne mogu razumjeti ovakve stavove... Pa jebemu, zar baš priče poput Eibara, Leganesa i sličnih nisu ono što oplemenjuje fudbal... Dobro, jeste, Real, Barca i još 10-tak velikana jeste ono što najviše privlači pažnju... Međutim, kada bi se fudbal sveo samo na njih, ja bih davno to sve batalio i otišao bavit se pecanjem... I onda nam bude krivo što je nekom Englezu draže na velikom prvenstvu gledat Francusku nego malu Bosnu i Hercegovinu...LSD wrote:Stadion Leganesai ovo ce igrati Primeru naredne godine
...ovakvi klubovi poput Leganesa ili Eibara sa svojim mini stadionima od 10-tak milja, definitivno ne zaslužuju biti u Primeri....mislim da ce svakako odmah ispasti.
To je to. Problem je sto se u Spaniji fudbal profesionalizovao na nacin da prati tokove privrede zemlje. Bas mi je legla ova priica o tim bivsim prvoligasima. Bilo je klubova po citavoj Spaniji. Sada uzmes mapu i uporedis je sa prvoligaskim ekipama i vidis da su sve ekipe mediteranski dio, sjever i Madrid. Kastilja nema ekipu u prvoj ligi !!!! Valladolid trune u drugoj ligicyprus wrote:Izvini, ali ja baš ne mogu razumjeti ovakve stavove... Pa jebemu, zar baš priče poput Eibara, Leganesa i sličnih nisu ono što oplemenjuje fudbal... Dobro, jeste, Real, Barca i još 10-tak velikana jeste ono što najviše privlači pažnju... Međutim, kada bi se fudbal sveo samo na njih, ja bih davno to sve batalio i otišao bavit se pecanjem... I onda nam bude krivo što je nekom Englezu draže na velikom prvenstvu gledat Francusku nego malu Bosnu i Hercegovinu...LSD wrote:Stadion Leganesai ovo ce igrati Primeru naredne godine
Apsolutno.cyprus wrote:Izvini, ali ja baš ne mogu razumjeti ovakve stavove... Pa jebemu, zar baš priče poput Eibara, Leganesa i sličnih nisu ono što oplemenjuje fudbal...
hahaha ko da zidu pričašLSD wrote:Eibar, Leganes i slicni nemaju šta tražiti u najjacoj ligi svijeta, oni su tamo zalutali...nadam se da ce brzo ispasti....samo im pogledaj stadione, infrastrukturu i sve ce ti biti jasno...cak nisu ni za Segundecyprus wrote:Izvini, ali ja baš ne mogu razumjeti ovakve stavove... Pa jebemu, zar baš priče poput Eibara, Leganesa i sličnih nisu ono što oplemenjuje fudbal... Dobro, jeste, Real, Barca i još 10-tak velikana jeste ono što najviše privlači pažnju... Međutim, kada bi se fudbal sveo samo na njih, ja bih davno to sve batalio i otišao bavit se pecanjem... I onda nam bude krivo što je nekom Englezu draže na velikom prvenstvu gledat Francusku nego malu Bosnu i Hercegovinu...LSD wrote:Stadion Leganesai ovo ce igrati Primeru naredne godine
![]()
![]()
Rayo Vallecano je iznimka iako su "sirotinjski" klub...oni su posebna prica i njih mi je žao što su ispali![]()
Ali npr. Alaves, Oviedo, Murcia, Cordoba, Gijon i slicni su vec klubovi dostojni Primere.
Pa dobro, to su trendovi koji se očitavaju u većini liga... Kreni od naše, pa do najjačih liga - svugdje se prostorna distribucija učesnika najvišeg ranga vremenom ''skupila"... Sve se nešto teži nego uravnoteženom regionalnom razvoju, a razlike sve veće i veće... Moralo se to odraziti i na fudbal...skenderija04 wrote:To je to. Problem je sto se u Spaniji fudbal profesionalizovao na nacin da prati tokove privrede zemlje. Bas mi je legla ova priica o tim bivsim prvoligasima. Bilo je klubova po citavoj Spaniji. Sada uzmes mapu i uporedis je sa prvoligaskim ekipama i vidis da su sve ekipe mediteranski dio, sjever i Madrid. Kastilja nema ekipu u prvoj ligi !!!! Valladolid trune u drugoj ligicyprus wrote:Izvini, ali ja baš ne mogu razumjeti ovakve stavove... Pa jebemu, zar baš priče poput Eibara, Leganesa i sličnih nisu ono što oplemenjuje fudbal... Dobro, jeste, Real, Barca i još 10-tak velikana jeste ono što najviše privlači pažnju... Međutim, kada bi se fudbal sveo samo na njih, ja bih davno to sve batalio i otišao bavit se pecanjem... I onda nam bude krivo što je nekom Englezu draže na velikom prvenstvu gledat Francusku nego malu Bosnu i Hercegovinu...LSD wrote:Stadion Leganesai ovo ce igrati Primeru naredne godine