La Liga Santander

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
cyber1921

#3501 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by cyber1921 »

jethro wrote:A Logrones? U kojoj su sad ligi? I oni su se motali oko la lige par godina.
To oni židovi ? hahah
U 3. su ligi
cyprus

#3502 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by cyprus »

Logronjes, evo imaju šansu da se plasiraju u Segundu, al obzirom da su izgubili od Seville B u prvoj utakmici, sumnjam da će biti išta od toga... Oni su kao fenjeraš ispali iz Primere one sezone kada sam ja počeo pratiti fudbal...
cyber1921

#3503 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by cyber1921 »

Meni je Albacete uvijek bio drag, sad ispali u trecu
cyber1921

#3504 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by cyber1921 »

A najveca tuga ostaje za Racingom i Muricom, Murciu sam počeo pratit kad je Dialiba došao. Ubio sve na pripremnim i povrijedio se... jebi ga
skenderija04

#3505 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by skenderija04 »

cyber1921 wrote:Meni je Albacete uvijek bio drag, sad ispali u trecu
cyprus wrote:Logronjes, evo imaju šansu da se plasiraju u Segundu, al obzirom da su izgubili od Seville B u prvoj utakmici, sumnjam da će biti išta od toga... Oni su kao fenjeraš ispali iz Primere one sezone kada sam ja počeo pratiti fudbal...
Dva bas simpaticna Logroñes i Alba. Stadion Las Gaunas u Logroñesu je imao sjajan ambijent.
skenderija04

#3506 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by skenderija04 »

cyber1921 wrote:A najveca tuga ostaje za Racingom i Muricom, Murciu sam počeo pratit kad je Dialiba došao. Ubio sve na pripremnim i povrijedio se... jebi ga
E za te mi nije zao. Sami pali sami se ubili.
jethro

#3507 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by jethro »

A Hercules iz Alikantea? Oni su bili pravi jo-jo klub, vise puta su ulazili i ispadali iz la lige. Gdje su sad?
skenderija04

#3508 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by skenderija04 »

jethro wrote:A Hercules iz Alikantea? Oni su bili pravi jo-jo klub, vise puta su ulazili i ispadali iz la lige. Gdje su sad?
Treca liga. Zadnje dvije sezone u drugoj ligi kladionice nisu htjele da ih uvrstavaju u ponude. To je primjer kako politicari uniste solidan fudbalski klub. Preko racuna su prali pare lokalnim mocnicima, i na kraju su ofirno stelili tekme. Hej, tekma 27 kornera pa ti vidi :D
LSD

#3509 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by LSD »

Image
Stadion Leganesa :facepalm: i ovo ce igrati Primeru naredne godine :-) ...ovakvi klubovi poput Leganesa ili Eibara sa svojim mini stadionima od 10-tak milja, definitivno ne zaslužuju biti u Primeri....mislim da ce svakako odmah ispasti.

Image
Alaves je vec old scholl klub, koji ima stadion, navijace, tradiciju itd....povratnik nakon dugo godina, ali dostojan Primere.

Ali Skenda brat :thumbup: pravi poznavatelj španskog fudbala :thumbup: :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#3510 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Tomahawk11 »

Da su nam ovakvi stadioni kao kod Leganesa....naravno, za Spaniju je ovo ispod standarda.
cyprus

#3511 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by cyprus »

A Hercules ću do kraja života pamtit po onome kako mlatnuše Barcelonu u naponu snage prije koju godinu :mrgreen: A sjećam ih se i iz 96/97-e... Tad su ispali zajedno sa Extremadurom, Logronesom... i jel ono Gijonom? Te sezone se sjećam vjerovatno bolje nego i jedne kasnije :mrgreen:
skenderija04

#3512 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by skenderija04 »

Tomahawk11 wrote:Da su nam ovakvi stadioni kao kod Leganesa....naravno, za Spaniju je ovo ispod standarda.
Opstinski stadion. Mozes ga iznajmiti i ti i Leganes C.F. :D

Samo ovaj Leganes ima tradiciju. Kraljevi nizih liga. Imaju oni navijace i siguran sam da ce biti puno. Ljugi ih stavljaju u isti kos sa Getafeom ali ni blizu. Lega je tim raje koja tamo zive a Getafe privatni projekat jedne ambiciozne osobe koji je svake dvije godine prijetila da ce otici u drugi grad. Recimo da je blize Rayu nego Getafeu, mada je Rayo religija. :D
skenderija04

#3513 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by skenderija04 »

cyprus wrote:A Hercules ću do kraja života pamtit po onome kako mlatnuše Barcelonu u naponu snage prije koju godinu :mrgreen: A sjećam ih se i iz 96/97-e... Tad su ispali zajedno sa Extremadurom, Logronesom... i jel ono Gijonom? Te sezone se sjećam vjerovatno bolje nego i jedne kasnije :mrgreen:
Haedo Valdez :D :D :D :D

Gijon je ispao sa Betisom cini mi se.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3514 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Tomahawk11 »

Znaci, i Getafe ima svog Gracica....koji se vise ponasa kao Husic iz Tuzle :D :D
Kako si ih opisao, vise kao Rayo.
A sto bi ispali? Ako su se vec plasirali, ima tu sigurno nekog slifa. Sad kad se naloze, ima da gori stadion svaku tekmu. Nema tu sminka navijaca.....bas sam pogledao onog ludjaka u Grimsby Boys :D :D nesto tako, lokalci, pravi navijaci.
LSD

#3515 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by LSD »

Tomahawk11 wrote:Da su nam ovakvi stadioni kao kod Leganesa....naravno, za Spaniju je ovo ispod standarda.
upravo to, ipak pricamo o španskoj Primeri :-) :mrgreen: nije ovo dostojno jedne takve lige, realno.

Za naše lige bi bio vrh stadion :mrgreen:
Last edited by LSD on 10/06/2016 01:10, edited 1 time in total.
skenderija04

#3516 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by skenderija04 »

Tomahawk11 wrote:Znaci, i Getafe ima svog Gracica....koji se vise ponasa kao Husic iz Tuzle :D :D
Kako si ih opisao, vise kao Rayo.
A sto bi ispali? Ako su se vec plasirali, ima tu sigurno nekog slifa. Sad kad se naloze, ima da gori stadion svaku tekmu. Nema tu sminka navijaca.....bas sam pogledao onog ludjaka u Grimsby Boys :D :D nesto tako, lokalci, pravi navijaci.
Meni su oni ok.
cyber1921

#3517 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by cyber1921 »

A meni je npr ovaj Leganeseov stadion prelijep, zanimljiv nekako, nisam onaj tip koji voli ogromne rugobe tipa Nou Campa
cyprus

#3518 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by cyprus »

LSD wrote:Stadion Leganesa :facepalm: i ovo ce igrati Primeru naredne godine :-) ...ovakvi klubovi poput Leganesa ili Eibara sa svojim mini stadionima od 10-tak milja, definitivno ne zaslužuju biti u Primeri....mislim da ce svakako odmah ispasti.
Izvini, ali ja baš ne mogu razumjeti ovakve stavove... Pa jebemu, zar baš priče poput Eibara, Leganesa i sličnih nisu ono što oplemenjuje fudbal... Dobro, jeste, Real, Barca i još 10-tak velikana jeste ono što najviše privlači pažnju... Međutim, kada bi se fudbal sveo samo na njih, ja bih davno to sve batalio i otišao bavit se pecanjem... I onda nam bude krivo što je nekom Englezu draže na velikom prvenstvu gledat Francusku nego malu Bosnu i Hercegovinu...
LSD

#3519 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by LSD »

cyber1921 wrote:A meni je npr ovaj Leganeseov stadion prelijep, zanimljiv nekako, nisam onaj tip koji voli ogromne rugobe tipa Nou Campa
Povuci te rijeci :mrgreen:
LSD

#3520 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by LSD »

cyprus wrote:
LSD wrote:Stadion Leganesa :facepalm: i ovo ce igrati Primeru naredne godine :-) ...ovakvi klubovi poput Leganesa ili Eibara sa svojim mini stadionima od 10-tak milja, definitivno ne zaslužuju biti u Primeri....mislim da ce svakako odmah ispasti.
Izvini, ali ja baš ne mogu razumjeti ovakve stavove... Pa jebemu, zar baš priče poput Eibara, Leganesa i sličnih nisu ono što oplemenjuje fudbal... Dobro, jeste, Real, Barca i još 10-tak velikana jeste ono što najviše privlači pažnju... Međutim, kada bi se fudbal sveo samo na njih, ja bih davno to sve batalio i otišao bavit se pecanjem... I onda nam bude krivo što je nekom Englezu draže na velikom prvenstvu gledat Francusku nego malu Bosnu i Hercegovinu...
Eibar, Leganes i slicni nemaju šta tražiti u najjacoj ligi svijeta, oni su tamo zalutali...nadam se da ce brzo ispasti....samo im pogledaj stadione, infrastrukturu i sve ce ti biti jasno...cak nisu ni za Segunde :!: :wink:
Rayo Vallecano je iznimka iako su "sirotinjski" klub...oni su posebna prica i njih mi je žao što su ispali :sad:

Ali npr. Alaves, Oviedo, Murcia, Cordoba, Gijon i slicni su vec klubovi dostojni Primere.
skenderija04

#3521 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by skenderija04 »

cyprus wrote:
To je to. Problem je sto se u Spaniji fudbal profesionalizovao na nacin da prati tokove privrede zemlje. Bas mi je legla ova priica o tim bivsim prvoligasima. Bilo je klubova po citavoj Spaniji. Sada uzmes mapu i uporedis je sa prvoligaskim ekipama i vidis da su sve ekipe mediteranski dio, sjever i Madrid. Kastilja nema ekipu u prvoj ligi !!!! Valladolid trune u drugoj ligi
jethro

#3522 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by jethro »

Ne vidim ovdje da iko spominje da je Osasuna pobijedila prekljuce Gimnastic 3:1 u prvoj tekmi playoffa za La Ligu, i da je Kenan Kodro dao jedan gol. U drugoj utakmici playoffa Cordoba pobijedila Gironu 2:1.
jethro

#3523 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by jethro »

cyprus wrote:Izvini, ali ja baš ne mogu razumjeti ovakve stavove... Pa jebemu, zar baš priče poput Eibara, Leganesa i sličnih nisu ono što oplemenjuje fudbal...
Apsolutno. :thumbup:
Kemal Malovčić

#3524 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Kemal Malovčić »

LSD wrote:
cyprus wrote:
Eibar, Leganes i slicni nemaju šta tražiti u najjacoj ligi svijeta, oni su tamo zalutali...nadam se da ce brzo ispasti....samo im pogledaj stadione, infrastrukturu i sve ce ti biti jasno...cak nisu ni za Segunde :!: :wink:
Rayo Vallecano je iznimka iako su "sirotinjski" klub...oni su posebna prica i njih mi je žao što su ispali :sad:

Ali npr. Alaves, Oviedo, Murcia, Cordoba, Gijon i slicni su vec klubovi dostojni Primere.
hahaha ko da zidu pričaš
cyprus

#3525 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by cyprus »

skenderija04 wrote:
cyprus wrote:
To je to. Problem je sto se u Spaniji fudbal profesionalizovao na nacin da prati tokove privrede zemlje. Bas mi je legla ova priica o tim bivsim prvoligasima. Bilo je klubova po citavoj Spaniji. Sada uzmes mapu i uporedis je sa prvoligaskim ekipama i vidis da su sve ekipe mediteranski dio, sjever i Madrid. Kastilja nema ekipu u prvoj ligi !!!! Valladolid trune u drugoj ligi
Pa dobro, to su trendovi koji se očitavaju u većini liga... Kreni od naše, pa do najjačih liga - svugdje se prostorna distribucija učesnika najvišeg ranga vremenom ''skupila"... Sve se nešto teži nego uravnoteženom regionalnom razvoju, a razlike sve veće i veće... Moralo se to odraziti i na fudbal...

Tu mi kao bitan izuzetak pada na um Francuska (iako je to neka druga tema :mrgreen: )... Ista je poznata kao prilično centralizovana država, a u fudbalu po pravilu iz svakog grada dolazi po jedan ozbiljniji fudbalski klub... Višemilionski Pariz osim PSG-a nema ozbiljnog kluba, a i sam PSG je donedavno imao skoro marginalnu ulogu u francuskom fudbalu...
Post Reply