SDA-All about

Post Reply
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#3501 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

Erased wrote: Ti o tome možes samo sanjati. Ti i tebi slični mediokriteti.
:lol: :lol: :lol:

Kod članova SDA najviše cijenim što nisu bahati,arogantni i bezobrazni,iako predstavljaju SNA-GU,
sa narodom su izuzetno blagi,odmjereni i nježni. :mrgreen:
drug profi

#3502 Re: SDA-All about

Post by drug profi »

S-D-A, demokratijaaaaa, S-D-A, ljudska prava svaaaa...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3503 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

prljavi Hare wrote:
Erased wrote: Ti o tome možes samo sanjati. Ti i tebi slični mediokriteti.

Kod članova SDA najviše cijenim što nisu bahati,arogantni i bezobrazni,iako predstavljaju SNA-GU,
sa narodom su izuzetno blagi,odmjereni i nježni. :mrgreen:
biti snaga je civilizacijski domet :lol:
Erased

#3504 Re: SDA-All about

Post by Erased »

Šta drugo reći o čovjeku kojem je izvor informacija Dževad Galijašević?
PapeSusic

#3505 Re: SDA-All about

Post by PapeSusic »

Erased wrote:
Ti o tome možes samo sanjati. Ti i tebi slični mediokriteti.
Sto se pravis glup i sto mi neodgovoris na barem jedno pitanje? Postojil uopste taj demokratski centar za demokratiju u Washingtonu ili su ga SDA i Alija samo izmislili?

I nemoram o tome sanjatai, za 500$ ce razni "Demokratske Centri" Washingtona i Cambridga reci da samo medju 100 most influental men in 2012. Uplatim, bas kao Spiric i Alija. Ustvari, nije sigurno da je Alija ista uplatio, prije da su foteljasi iz SDA samo nesta bubnili jer da ponovim:

Nigdje traga nema, trazio sam na internetu, Democratic Center in Washington uopste ne postoji. Znaci, od ti silnih nagrada ostaju one iz Avaza, tirana iz Saudijske Arabije i par opstina koje su bili pod kontrolom SDA. :dance:
PapeSusic

#3506 Re: SDA-All about

Post by PapeSusic »

Erased wrote:Šta drugo reći o čovjeku kojem je izvor informacija Dževad Galijašević?
Dzevad Galijasevic preuzeo internet i izbriso sve tragove americkog centra? :lol:

Da ponovim, danas svaka slasticarna ima svoju stranicu na internetu a neki tkz. demokratski centar se nigdje ne spominje osim na par enciklopdija Alije :lol:

Nema sta, dokazujes ono sto svi znamo o glasackom tijelu SDA. Jos da smo pricali negdje IRL, sad bi mi 2-3 lika krezavim facama prijetili i psovali komunisticku/cetnicku mater. :oops:

Izvor: Centar za Demokratske Medjunarodne odnose iz Filidelfija :oops:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#3507 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

PapeSusic wrote: Dzevad Galijasevic preuzeo internet i izbriso sve tragove americkog centra? :lol:

Da ponovim, danas svaka slasticarna ima svoju stranicu na internetu a neki tkz. demokratski centar se nigdje ne spominje osim na par enciklopdija Alije :lol:

Nema sta, dokazujes ono sto svi znamo o glasackom tijelu SDA. Jos da smo pricali negdje IRL, sad bi mi 2-3 lika krezavim facama prijetili i psovali komunisticku/cetnicku mater. :oops:

Ne bi tebi krezave face prijetile,već ti bi bio krezav 100%. :mrgreen:
Erased

#3508 Re: SDA-All about

Post by Erased »

PapeSusic wrote:
Erased wrote:Šta drugo reći o čovjeku kojem je izvor informacija Dževad Galijašević?
Dzevad Galijasevic preuzeo internet i izbriso sve tragove americkog centra? :lol:

Nema potrebe dokazivati nekome nešto ko nikad nije ušao u biblioteku i kome je internet jedini izvor znanja.

Što se tiče glasačkog tijela (većim dijelom i kadrova) SDP-a, pa to je prava "gradska raja". Moguće, ako su Rogatica, Han pijesak, Ustikolina, Rudo, Čajniče, Međeđa itd. urbani dijelovi Sarajeva.
Bosanski_hibrid

#3509 Re: SDA-All about

Post by Bosanski_hibrid »

PapeSusic wrote:
Erased wrote: Dobio sam i ja u skoli ihajhaj nagrada - Alijine su isto toliko znacajne.

Ovoliko?

ODLIKOVANJA I PRIZNANJA:
• 1993. Nagrada „Kralj Fejsal” za služenje islamu
• 1995. Odlikovanje Republike Hrvatske „Velered kraljice Jelene”
• 1995. Ličnost godine u anketi španskog lista „El Mundo”
• 1996. Plaketa Hrvatske akademije znanosti u umjetnosti
• 1996. Diploma počasnog doktora nauka Univerziteta u Tuzli
• 1996. Nagrada „Mislilac godine” Fondacije „Ali Osman Hafiz” izMedine
• 1997. Državni orden Republike Turske
• 1997. Međunarodno priznanje za demokratiju Centra za demokratiju USA
• 1997. Titula počasnog doktora pravnih nauka Marmara univerziteta u Istambulu
• 1997. Šestoaprilska nagrada Grada Sarajeva
• 1997. Počasni doktorat Univerziteta u Rijadu
• 1998. „Orden nezavisnosti”, odlikovanje države Katar
• 1998. Priznanje Foruma Crans Montana za razvoj demokrati]e
• 2000. Ličnost stoljeća u BiH, izbor lista „Dnevni avaz”
• 2001. Islamska ličnost godine, nagrada Ujedinjenih Arapskih Emirata
Cetrvrtina je iz Saudijke Arabije, a svaki normalan musliman bi odbio nagrade Saudijske Arabije ko nagrade Milorada. Jedna vehabijska drzava koja rusi sve koje ima ikakve veze sa nevahabijskom Islamom. Slicne nagrade bi dobio da rusis dzamije...

http://en.wikipedia.org/wiki/Destructio ... tage_sites

Dvije cetvrtine su iz Bejha.
Hajde lafe pokaži ti svoju nagradu koju si dobio barem od jednog omanjeg sela. Nisi dobar nikako, pojede te zavist :wink:
madner

#3510 Re: SDA-All about

Post by madner »

Mislilac godine, kako i nece biti kada je na isto pitanje imao razlicite odgovore u zavisnosti od polozaja sunca. :D
JoseMujica

#3511 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

prljavi Hare wrote:
PapeSusic wrote: Dzevad Galijasevic preuzeo internet i izbriso sve tragove americkog centra? :lol:

Ne bi tebi krezave face prijetile,već ti bi bio krezav 100%. :mrgreen:
ma ovo je nišao na liberale unutar SDA :D
dustaban

#3512 Re: SDA-All about

Post by dustaban »

Sve receno o SDA stoji... ali ja znam da nam je od rata naovamo jedini trenutak demokratske neizvjesnosti priustila ova stranka u predsjednickom duelu Tihic-Izetbegovic.

Sve receno o Tihicu stoji... ali ja znam da je to jedini predsjednik koji prihvaca neistomisljenike u vlastitoj stranci.

Sve receno o Izetbegovicu stoji... ali ja znam da je on najlegitimniji predstavnik svog naroda.

Sve receno o lopovluku i nesposobnosti ove stranke stoji... ali ja znam (i vidim) da NIKO NIJE BOLJI !

Sve receno... je vec receno, ali eto da se podsjetimo.
JoseMujica

#3513 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

zaboravio si demokratu Šaju ili treba da pošalje svoje crnce da te podsjete :D
Corto Maltese

#3514 Re: SDA-All about

Post by Corto Maltese »

ultima_palabra wrote:
bogumila wrote:da ne kazem da je to jedan od razloga sto se uopste formirala sda, da to vise ne bi tako bilo.
Pa zakasnili su nekih 15-ak godina :mrgreen: Muslimani kao nacija su priznati Ustavom iz 74...
To sa ustavom '74. je urbana legenda. Na mom originalnom rodnom listu pored imena oca piše "Musliman", a rođen sam prije tog ustava. Istina je da su Muslimani priznati već na popisu 1961.
http://bs.wikipedia.org/wiki/Popis_stan ... vini_1961.
novi.dan.nova.nafaka

#3515 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

madner wrote:Mislilac godine, kako i nece biti kada je na isto pitanje imao razlicite odgovore u zavisnosti od polozaja sunca. :D
E moj madneru, ne gubi razum pred naletom trolova i nedaj da te ponesu sa sobom u masi. Ti se makar koliko-toliko trudiš da razumne argumente iznosiš...
JoseMujica

#3516 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

modus operandi SDA kriminalne udruge :-)
Image
ultima_palabra

#3517 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Corto Maltese wrote:
ultima_palabra wrote:
bogumila wrote:da ne kazem da je to jedan od razloga sto se uopste formirala sda, da to vise ne bi tako bilo.
Pa zakasnili su nekih 15-ak godina :mrgreen: Muslimani kao nacija su priznati Ustavom iz 74...
To sa ustavom '74. je urbana legenda. Na mom originalnom rodnom listu pored imena oca piše "Musliman", a rođen sam prije tog ustava. Istina je da su Muslimani priznati već na popisu 1961.
http://bs.wikipedia.org/wiki/Popis_stan ... vini_1961.
Tačno... http://bs.wikipedia.org/wiki/Bo%C5%A1nj ... i%C5%A1tva. Mada mislim da su 74. prvi put priznati kao jedan od šest ravnopravnih jugoslovenskih naroda. Hamdija Pozderac je u cjelokupnom procesu formiranja bošnjačke nacije uradio više nego svi mladomuslimanski ideolozi zajedno.
ultima_palabra

#3518 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

JoseMujica wrote:modus operandi SDA kriminalne udruge :-)
Image
I bolidi stavili ovo na papir :-) Pr.Dr. (WTF?) tražio ime inžinjera, da ga zaposli :run:
madner

#3519 Re: SDA-All about

Post by madner »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
madner wrote:Mislilac godine, kako i nece biti kada je na isto pitanje imao razlicite odgovore u zavisnosti od polozaja sunca. :D
E moj madneru, ne gubi razum pred naletom trolova i nedaj da te ponesu sa sobom u masi. Ti se makar koliko-toliko trudiš da razumne argumente iznosiš...
Mislim da moj negativan stav prema Aliji nije tajna.

Moras biti objektivan, covjek je vukao poteze i sada imas dovoljnu distancu da sagledas posljedice. Dakle da ne idemo u ovo oko karaktera, koji potezi kao drzavnik, diplomata ili vrhovni komadant armije su za tebe bili iznad prosjeka?
madner

#3520 Re: SDA-All about

Post by madner »

To je to, prava multikulturalnost a ne ova lazna SDPova :D
pussysmoke

#3521 Re: SDA-All about

Post by pussysmoke »

JoseMujica wrote:zaboravio si demokratu Šaju ili treba da pošalje svoje crnce da te podsjete :D
:lol: :lol: :lol: :lol:

Mujica kralju!

:bih:
drug profi

#3522 Re: SDA-All about

Post by drug profi »

ultima_palabra wrote: I bolidi stavili ovo na papir :-) Pr.Dr. (WTF?) tražio ime inžinjera, da ga zaposli :run:
Sta bi ti drug ocekivao?
To ti je nivo seoskih varalica koji bratu svom ne vjeruju, pa ce na papir staviti i kad stimaju tekme 3 za 3 sa istom gol razlikom. :D
Erased

#3523 Re: SDA-All about

Post by Erased »

madner wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:
Mislim da moj negativan stav prema Aliji nije tajna.

Moras biti objektivan, covjek je vukao poteze i sada imas dovoljnu distancu da sagledas posljedice. Dakle da ne idemo u ovo oko karaktera, koji potezi kao drzavnik, diplomata ili vrhovni komadant armije su za tebe bili iznad prosjeka?
Pitao bih te ja, da si bio na njegovom mjestu, kakve bi poteze vukao. Sam znaš, ako si bio ovdje, da smo se jedno vrijeme borili protiv tri neprijatelja. Koliko znam izašli smo kao pobjednici uglavnom iz svih tih borbi. Toliko o Aliji i njegovim generalima.
ultima_palabra

#3524 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

drug profi wrote:
ultima_palabra wrote: I bolidi stavili ovo na papir :-) Pr.Dr. (WTF?) tražio ime inžinjera, da ga zaposli :run:
Sta bi ti drug ocekivao?
To ti je nivo seoskih varalica koji bratu svom ne vjeruju, pa ce na papir staviti i kad stimaju tekme 3 za 3 sa istom gol razlikom. :D
A još doktor nauka ne zna kako se piše titula koju nosi :oops:
novi.dan.nova.nafaka

#3525 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

madner wrote:Mislim da moj negativan stav prema Aliji nije tajna.
Pa eto, mogu reći da nije bio savršen, da je imao grešaka, vjerovatno najviše u području kadrovske politike. No, u situaciji ratnih okolnosti vjerovatno je dosta puta bilo bitnije promptno reagovati.
No, kada sve to stavimo na stranu, i uzmemo u obzir ključnu ulogu u organizovanju kakvog-takvog oružanog otpora krvoločnom agresoru, koji je žive bebe nabijao na bajonete, onda je puno više pluseva nego znaka minus...
Post Reply