Kvalifikacije za SP 2014
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Muhamed Đakmić
#3501 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Čuj sudije krivi za ispadanje od Portugala. Slijedi ovdje kolektivno triježnjenje kad odemo u Brazil 
- Co0l
#3502 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Sa ovakvom BiH kakava je danas svaka grupa u kojoj budemo u Brazilu bice grupa smrti.Jer bi mi tu bili kao debitanti na svjetskom u grupi a kad ti je debitant najefikasnija ekipa evropskih kvalifikacija ta grupa ne moze biti laka ni za koga.
- MOSALJOZE
#3503 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Zamisli da je u Europi ovo SP pa već bi napunili jedan stadionBrkooo wrote:Da mi je da dozivim da pratim reprezentaciju na Maracani sa kapacitetom od 90k ljudi.... a kakvi smo mi fanatici , mi bi i popunili ovaj stadion , pa makar se zavalili svi kolektivno kod MMF-a![]()
![]()
- fantom slobode
#3504 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Sta ces kad se ide u Brazil. Nije ti lako. Sjetimo se da si prognozirao poraz protiv Latvije, sretno najavio na forumu, pa sad od muke nastavljas u istom pravcuSarajevo1946 wrote:Čuj sudije krivi za ispadanje od Portugala. Slijedi ovdje kolektivno triježnjenje kad odemo u Brazil
- Pismonosa
#3505 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Poderao nas je Portugal u toj utakmici ko Bajro mater! Nemojte zajebavat. Mada su ranije utakmice protiv njih pokazale da se fakat možemo nadigravati. Da nije bilo onih kurčevih prečki, stativa i ostalih nesreća sad bi se ovdje pričala druga priča. Al jebiga, poklopimo se ušima i čekajmo priliku za osvetu 
A ovo za Brazil, ne postoji ni 0,01 posto šanse da se ne plasiramo. To je sigurno.
A ovo za Brazil, ne postoji ni 0,01 posto šanse da se ne plasiramo. To je sigurno.
-
ja71
#3506 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Portugal fakat jeste bio bolji u onoj utakmici.Pismonosa wrote:Poderao nas je Portugal u toj utakmici ko Bajro mater!
Ali nas je takodje sudija zakacio.
Tek smo definitivno pali kad je Lulic iskljucen.
Pa ne daje se za prigovor 2 zuta zaredom.
Radilo se o barazu za plasman na Evropsko razumljivo je
da su zivci slabi i da ce ljudi protestvovat.
Ja se stvarno ne mogu oteti dojmu da je Stark na onu utakmicu
dosao sa "zadatkom"
Ako budemo ovako razmisljali sanse su nam velike da zabrljamoPismonosa wrote: A ovo za Brazil, ne postoji ni 0,01 posto šanse da se ne plasiramo. To je sigurno.
- fantom slobode
#3507 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ako budemo ovako razmisljali sanse su nam velike da zabrljamo[/quote]Pismonosa wrote: A ovo za Brazil, ne postoji ni 0,01 posto šanse da se ne plasiramo. To je sigurno.
To je razmisljanje navijaca i sasvim je normalno, jer nas tim dere sviju od reda. Ako se nece tako sad razmisljati sa 23:3 gol razlikom, kad ce se onda?
Igraci, selektor i ostali koji su uz tim su nam pokazali da se radi kako treba i da ce se tako i nastaviti. Bitno je da oni ne razmisljaju tako, vec da su skoncentrisani na postavljeni zadatak. I sve su blize tom cilju.
- Pismonosa
#3508 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Naravno da je to moje, (jačije će bit
) mišljenje. Imamo dobru ekipu, momci su složni, nema zavisti i zlobe. Imamo dobrog i odmjerenog trenera, dobre i kvalitetne ljude u svezu, poštovanje i respekt sudija, navijače, medije pozitivno nastrojene itd. Zaista nemam nekih konkretnih razloga da ne vjerujem.
A Portugal ćemo akobogda natarlahat sljedeći put. Sad nekad u Brazilu po mogućnosti
A Portugal ćemo akobogda natarlahat sljedeći put. Sad nekad u Brazilu po mogućnosti
-
missko
#3509 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Utjeha za Bosanske srbe i hrvate je posto se njihove prave domovine nece kvalifikovati na SP, da imaju svoju rezervnu otadzbinu pa ce imati za koga da navijaju, ja vecinu koje znam tako ce uraditi.
- Infaze Studio
#3510 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Nista bolje odigrali nisu nego protiv Skotske, samo sto je to izgledalo bolje zbog 50% opustenog Portugala. A Halilovic jeste odigrao dobro za debi.animals wrote:Jesu izgubili, ali su igrali puno bolje nego protiv Skota..i debi Halilovica, mali ce biti strasan igrac..shake69 wrote:Hrvati i drugu zijanili, veceras protiv Portugala 0:1. Padaju na FIFA ljestvici za cetiri-pet mjesta u julu!
Onakva Hrvatska ne moze nikome dati gol da se igra 270, a ne 90 minuta.
- lazni liberal
#3511 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Pa sto onda uporedjujes Kovacica sa Riberyem ?
- Logovan
#3512 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Doživjet ćeš. Ne gine ova brojka naših u Brazilu.Brkooo wrote:Da mi je da dozivim da pratim reprezentaciju na Maracani sa kapacitetom od 90k ljudi.... a kakvi smo mi fanatici , mi bi i popunili ovaj stadion , pa makar se zavalili svi kolektivno kod MMF-a![]()
![]()
-
rockinfreakapotamus
#3513 Re: Kvalifikacije za SP 2014
mislim da je to ipak uradio Kodro, a Ćiro je to dobio na gotovoSarajevo1946 wrote:Baka je puno bolji taktičar bio nego što mu se pripisuje. Dva puta je u posljednjoj utakmici imao priliku da se plasira negdje sa igračkim kadrom koji je žestoko inferioran u odnosu na ovo što danas imamo.
Na stranu kockanje sa ovim levatima tipa Jakirevića i to, ali ona ekipa nije bila ni do koljena ovoj, a dijelio je gol protiv Danske od plasmana na prvenstvo.
Brightside, jeste sve to bilo u vrijeme Fuada, ali silom prilika, radi onog pisma. Ćiro je došao kad je reprezentacija bila haman pred raspadom i uspio ujediniti te dvije generacije, ove što su potpisali pismo i ove nove.
-
fixer
#3514 Re: Kvalifikacije za SP 2014
I ja sam mislio da je smece, a onda kad sam ga vidio u Interu sam promijenio misljenje. Jos je on igrac kojih itekakvih mana ima, ali moze biti odlican. Inter je platio potencijal koji u ovakoj ekipi Intera moze igrat bez problema.karanana wrote:haj za halilovica jos ne mogu nista reci, ali ja bih ga mamicu sutra popushio koliko sam zadivljen njegovom sposobnoscu da proda smetlje tipa onog flopa kovacica za onako visoke pare.
Halilovic mi je previse ovisan o jednoj nozi.
-
popokatepetl_com
#3515 Re: Kvalifikacije za SP 2014
ODigrao 13 utakmica, i driblanjem na svojoj polovini terene gdje te ofanzivni igraci skoro i ne napadaju dobijes bolju statistiku od Riberya koji je ove sezone odigrao 40-50 utakmica i ciji driblinh u sesnaestercu direktno donosi gol ili asistenciju.Zmijuga loma wrote:Hvala što si naglasio dio terena na kojem su driblinzi bili. Sad ova statistika još neke stvari ilustruje, npr. 18-godišnji Kovačić uspješno dribla na najrizičnijem dijelu terena.popokatepetl_com wrote:Haj nam jos daj statistiku broja odigranih utakmica njega i Riberya i na kojem dijelu terena su bili ti driblinzi? Lik se vrati po loptu skroz nazad i krene ko defanzivni vezni kroz sredinu izmedju ofanzivaca protivnicke ekipe naniza ih tako 2-3 i da pogresan pas eto to su njegovi ti driblinzi.
I šta kažeš, ekspert, broj odigranih utakmica? "In just 13 Serie A appearances he completed 78 dribbles, with a per game figure of 4.38 only bettered by Franck Ribery in Europe's top 5 leagues." Inače, lik je u februaru 2013. došao u Serie A iz nekakve HNL, instantno se integrisao u ekipu i u maju proslavio 19. rođendan.
Pogrešan pas? Smetljo ima procenat uspješnosti pasova 90.3%.
Džaba to sve, Mamić ga uvalio žabarskim duducima.
- sinuhe
#3516 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Od 203 clanice FIFA 77 je ucestvovalo na SP. Ako zanemarimo Andore i San Marina skoro pola clanica je ucestvovalo na SP.
Iz Evrope trebaju jos debitovati BiH, Makedonija, Albanija, Bjelorusija, Finska, CG, Estonija, Latvija, Litvanija, Moldavija, Azerbejdzan, Gruzija, Armenija,Kipar i Kazahstan. Island je mozda previse mali za takav podvig mada trenutno dobro stoje u grupi.
Finska i Albanija do sada najneuspjesnije sa najvise pokusaja.
Iz Evrope trebaju jos debitovati BiH, Makedonija, Albanija, Bjelorusija, Finska, CG, Estonija, Latvija, Litvanija, Moldavija, Azerbejdzan, Gruzija, Armenija,Kipar i Kazahstan. Island je mozda previse mali za takav podvig mada trenutno dobro stoje u grupi.
- Zmijuga loma
#3517 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ti si pažljivo pratio njegove driblinge pa znaš da ga ne napadaju. Kao što znaš da daje pogrešan pas kad ih naniže, pa te zajeba podatak da lik ima 90.3% tačnost pasova.popokatepetl_com wrote:ODigrao 13 utakmica, i driblanjem na svojoj polovini terene gdje te ofanzivni igraci skoro i ne napadaju dobijes bolju statistiku od Riberya koji je ove sezone odigrao 40-50 utakmica i ciji driblinh u sesnaestercu direktno donosi gol ili asistenciju.Zmijuga loma wrote:Hvala što si naglasio dio terena na kojem su driblinzi bili. Sad ova statistika još neke stvari ilustruje, npr. 18-godišnji Kovačić uspješno dribla na najrizičnijem dijelu terena.popokatepetl_com wrote:Haj nam jos daj statistiku broja odigranih utakmica njega i Riberya i na kojem dijelu terena su bili ti driblinzi? Lik se vrati po loptu skroz nazad i krene ko defanzivni vezni kroz sredinu izmedju ofanzivaca protivnicke ekipe naniza ih tako 2-3 i da pogresan pas eto to su njegovi ti driblinzi.
I šta kažeš, ekspert, broj odigranih utakmica? "In just 13 Serie A appearances he completed 78 dribbles, with a per game figure of 4.38 only bettered by Franck Ribery in Europe's top 5 leagues." Inače, lik je u februaru 2013. došao u Serie A iz nekakve HNL, instantno se integrisao u ekipu i u maju proslavio 19. rođendan.
Pogrešan pas? Smetljo ima procenat uspješnosti pasova 90.3%.
Džaba to sve, Mamić ga uvalio žabarskim duducima.
Pošto ti se treba crtati, ne poredi se Kovačić sa Riberyem već se diskusija vodila oko toga da li je Mamić podvalio 'smetlju' ko zadnjeg flopa, što nije tačno.
- KPNCTNJAH
#3518 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Evo njegove najbolje partije dosad u dresu Intera. Mislio sam i ja da ce biti promasaj kad je tek dosao, ali nije los igrac. Samo to sto je on dobio desetku na ledjima dovoljno govori kakav je Inter trenutno.
-
popokatepetl_com
#3519 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Normalno da se ne poredi sa Riberyem ali na toj slici ga oni porede, normalno da ce imati bolji prosjek pasova, driblinga neko ko je odigrao 13 utakmica od onog sto je odigrao 50.
Da li je flop vidjecemo, mada taj Inter je spao na niske grane kad im je ovaj broj 10 pa taman da od njega naprave novog Cristiana Ronalda.
Da li je flop vidjecemo, mada taj Inter je spao na niske grane kad im je ovaj broj 10 pa taman da od njega naprave novog Cristiana Ronalda.
- Muhamed Đakmić
#3520 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ko je bolan šta prognozirao, ne provaljuj se?fantom slobode wrote:Sta ces kad se ide u Brazil. Nije ti lako. Sjetimo se da si prognozirao poraz protiv Latvije, sretno najavio na forumu, pa sad od muke nastavljas u istom pravcuSarajevo1946 wrote:Čuj sudije krivi za ispadanje od Portugala. Slijedi ovdje kolektivno triježnjenje kad odemo u Brazil![]()
![]()
Nada posljednja umire
![]()
![]()
- animals
#3521 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ajd nek si ti pametan..ovdje ne mozes nista napisati da te neki nepristrani strucnjak odmah poklopi...Infaze Studio wrote:Nista bolje odigrali nisu nego protiv Skotske, samo sto je to izgledalo bolje zbog 50% opustenog Portugala. A Halilovic jeste odigrao dobro za debi.animals wrote:Jesu izgubili, ali su igrali puno bolje nego protiv Skota..i debi Halilovica, mali ce biti strasan igrac..shake69 wrote:Hrvati i drugu zijanili, veceras protiv Portugala 0:1. Padaju na FIFA ljestvici za cetiri-pet mjesta u julu!
Onakva Hrvatska ne moze nikome dati gol da se igra 270, a ne 90 minuta.
- jeza u ledja
#3522 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ja sam nekad davno napisao da je BiH odavno postala najjaca evropska repka koja se nikad nije plasirala ni na jedno takmicenje, pogotovo nakon sto je Slovacka izborila prvo ucesce.sinuhe wrote:Od 203 clanice FIFA 77 je ucestvovalo na SP. Ako zanemarimo Andore i San Marina skoro pola clanica je ucestvovalo na SP.
Znaci odavno smo probili rok.
- sinuhe
#3523 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ali zanimljivi su i Madjari. Kako su samo oni propali. Od 1986 ih nema nigdje.
Iz Azije bi mogao u Brazilu debitovati Uzbekistan.
Iz Azije bi mogao u Brazilu debitovati Uzbekistan.
- Romanista 101%
#3524 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Danska-Armenia 0:2 
-
IlijaLadin
#3525 Re: Kvalifikacije za SP 2014
jalova danska i solidna armenija... mogli su i treci dati