FK Željezničar - Evropske utakmice

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Dino777

#3501 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Dino777 »

Cuj sad nam i teren kriv?????????? kako nam nije bio kriv kad smo vodili 2:0. Kriv je nama mentalitet dragi prijatelju i ono "lako cemo" pogotovo kad povedemo. I da budemo posteni Kosevo je za Grbavicu Marakana i pravi igraci znaju kako gore treba igrati a ove kerfeke od Zelje i Sarajeva uvijek traze dlaku u jajetu. Rdjavom kurcu i dlaka smeta![/quote]

Svaka ti dala na ovom,iskrenom postu i bilo je oko 8000 navijaca
romario59

#3502 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by romario59 »

Ovo sinoć je samo još jedan dokaz da smo mi vječiti gubitnici. Izvrsno se uklapamo u sliku naše svakodnevnice u državi. Bili smo na pragu da nešto učinimo ali smo se prepali te mogućnosti. Bojim se da ovo ne bude novi Videoton i da se nećemo od ovoga dugo moći oporaviti
LunaLati

#3503 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by LunaLati »

Odlicnih prvih 60 minuta a onda propuh u glavama i ociti nedostatak fizicke spreme. Tomic jos jednom pokazao zasto ga treba cijeniti, Colicu nakon treninga uvesti dodatno sprintanje, Sadikovicu utuviti u glavu da se za svaku loptu treba boriti i rukama i nogama i glavom i cim god :), zasluzio je da ga se izmjeni puno ranije. Jamak odigrao sasvim dobro, na trenutke odlicno i steta je sto nije konstantan i sto fizicki ne moze cijelu utakmicu. Rijadu je trebalo doci iz guzice u glavu, trebao se malo uozbiljiti ili mu je trebao trener kakvog sad ima da ga malo potakne da se probudi, nadam se da cemo ovakvog Rijada gledati i u buduce.
60 dobrih minuta pokazuje da bar sto se tice naseg prvenstva i nije sve tako crno kako se nekima cini - barem ja to tako vidim.

Zao mi jer samo sto sam nakon utakmice ostala jos neko vrijeme na stadionu i sto sam morala cuti sve ono sto sam cula kada su se momci nakon tekme vracali sa juga, ne zbog sebe nego prvenstveno zbog Tomica i Jamaka, jadno da ne moze jadnije.

Volim te Zeljo !
romario59

#3504 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by romario59 »

Posebna priča je naša uprava odnosno ljudi koji vode klub. Njihova nesposobnost da nešto učine na planu jačanja kluba je za priču. Evo vidimo da je i FK Sarajevo našlo sponzora i to ne bilo kakvoga. Mi smo u daleko boljoj sitaciji od njih jer imamo bazu tj stadion sa kompletnom infrastrukturom ali nismo u stanju nikoga privučemo da nešto uloži u nas. A kako i bi kada mi nismo u stanju da očistimo snijeg pa nam se sruši krov na zapadu. Sječamo se dobro kako je Đelo tada je izjavio da je to u stvari dobro za nas... tagikomično!!!
Hajde i kad se srušio krov za dvije i po godine nismo u stanju da uzmemo i to ruglo popravimo.
I to malo sponzora koje imamo ćemo izgubiti ovim ispadanjem
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#3505 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Slo Burner »

Promocija utakmicu koju je sinoc uprava Zelje odradila temeljila se na zabrani prenosa na televiziji, a kad sad malo bolje pogledam mozda je to i dobro.

Necemo mi dugo na zelenu granu, potrebno nam je sve, od uprave koja odradi ovakvu promociju, ne pronalazi sponzore, pshihologa, kondicionog trenera da ovi ne popadaju u 60-toj, stratega an klupi da ne odradjuje onako genijalne izmjene.

Jedina dobra stvar u svemu je ako neko shvati da smo udaraili u dno i da stvari treba mjenjati, ali bojim se da ce to proci kao i u nogometnom savezu, pojeo vuk magarca.

A jebao nas i sudija i nesreca i ukleti teren

Shvatih da sam ovo postao tamo an pogresnu temu :D
lajk

#3506 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by lajk »

LunaLati wrote:Odlicnih prvih 60 minuta a onda propuh u glavama i ociti nedostatak fizicke spreme. Tomic jos jednom pokazao zasto ga treba cijeniti, Colicu nakon treninga uvesti dodatno sprintanje, Sadikovicu utuviti u glavu da se za svaku loptu treba boriti i rukama i nogama i glavom i cim god :), zasluzio je da ga se izmjeni puno ranije. Jamak odigrao sasvim dobro, na trenutke odlicno i steta je sto nije konstantan i sto fizicki ne moze cijelu utakmicu. Rijadu je trebalo doci iz guzice u glavu, trebao se malo uozbiljiti ili mu je trebao trener kakvog sad ima da ga malo potakne da se probudi, nadam se da cemo ovakvog Rijada gledati i u buduce.
60 dobrih minuta pokazuje da bar sto se tice naseg prvenstva i nije sve tako crno kako se nekima cini - barem ja to tako vidim.

Zao mi jer samo sto sam nakon utakmice ostala jos neko vrijeme na stadionu i sto sam morala cuti sve ono sto sam cula kada su se momci nakon tekme vracali sa juga, ne zbog sebe nego prvenstveno zbog Tomica i Jamaka, jadno da ne moze jadnije.

Volim te Zeljo !
Nije to nista sta su im u face rekli dok su prolazili pored istoka..smucilo mi se
Iker C

#3507 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Iker C »

Prije pet godina kao svijetlo ma kraju tunela dolazi Amar Osim. Naši navijači i simpatizeri izlaze iz mišijih rupa i euforično čekaju početak sezone. Pripremna utakmica protiv tada Olimpika i šok 5 hiljada ljudi, igrači ne znaju ali grizu nadtrčavaju protivnika. Sezona iz snova je sporo počela ali se polagano plava mašina zahuktavala da bi na kraju na Grbavicu stigla titula uz prosjek od 10 hiljada navijača . Hapoel taj mrski Hapoel je otjerao bar 5 hiljada navijača koji su već tada shvatili da za nas nema nade. Ipak nakon vrlo loše sezone i osvojenog kupa kreće naša dominacija. Šerif se prolazi, protiv Makabija igramo evropsko poluvrijeme i onda potop. Prvenstvo loše počinje ali od Olimpica se ne zna za poraz, titula i kup su samo posljedica dominacije koju ova liga ne pamti. Maribor je otjerao još 2,5 hiljade navijača koji su tada shvatili ono što ja danas znam... Nakon Maribora osvaja se titula već tada u pozorišnoj atmosferi na Grbavici.Prošlu sezonu smo odigrali kao kokuzi bez Amara koji je otišao na godišnji poslije Plzena kada je propuštena posljednja šansa za spas.Sezonu je iznio stari dobri Dino bez trofeja ali ipak Evropu nam je Sarajevo osiguralo da Bogdom nije. Super jaki Metalurg će otjerati bar još 2 hiljade navijača mene već jeste jednostavno nemam snage da više ni da gledam ni da pišem ni da komentarišem sinoćnju bruku koja je ugasila klub. Poslije sinoć nema nam spasa,u ovom trenutku jedini spas je ključ u bravu do nekih sretnijih vremena.
wewa

#3508 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by wewa »

jel se meni cini, ili nas klub postoji od 1921? dakle, dugo prije nego je Amar, svaka njemu cast, zacet?

bilo je Zelje i prije Amara, ima ga i danas, bice ga i sutra aBd.
ultima_palabra

#3509 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by ultima_palabra »

Kako li onda Zvezda i Hajduk postoje... i još ih gleda po 10-15 hiljada ljudi na utakmicama sa Javorom Ivanjica i Croatijom Sesvete.

Naš čovjek će svašta smisliti kako bi opravdao vlastitu lijenost i apatiju.
Tvrtko II Kotromanić

#3510 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Tvrtko II Kotromanić »

vala koga jedna ili dvije evropske utakmice mogu otjerat nek ne dolazi
ma ustvari koga god bilo kakva utakmica moze otjerat nek ne dolazi, to mi nije jasno nikako, kako god da mi odigramo lose, katastrofalno, sramotno ja cu slijedecu utakmicu biti tu, jer volim ovaj klub
doduse ja sam mozda "bolesnik" kao i onih ostlaih par hiljada koji su tu na Grbavici svaku utakmicu pa i ne razumijem ove sto "bjeze" nakon losih trenutaka
lajk

#3511 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by lajk »

Tvrtko II Kotromanić wrote:vala koga jedna ili dvije evropske utakmice mogu otjerat nek ne dolazi
ma ustvari koga god bilo kakva utakmica moze otjerat nek ne dolazi, to mi nije jasno nikako, kako god da mi odigramo lose, katastrofalno, sramotno ja cu slijedecu utakmicu biti tu, jer volim ovaj klub
doduse ja sam mozda "bolesnik" kao i onih ostlaih par hiljada koji su tu na Grbavici svaku utakmicu pa i ne razumijem ove sto "bjeze" nakon losih trenutaka
Ja sinoc dok sam sisla do benzinske dole ponovila sam 100 puta necu vise :lol: ..dok smo stigli do Podlugova pitam momka kad li ce godisnje u prodaju :lol:

Kaze mi da nije vidio vece budale od mene :-) ,a ja samo kontam hajd nisam sama ima nas 2 hiljade takvih :mrgreen:
ultima_palabra

#3512 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by ultima_palabra »

Mene je otjerala ona zadnja sezona prije Amara... ali samo zato što sam smatrao da će bojkot raje doprinijeti promjenama u klubu.
wewa

#3513 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by wewa »

iskreno, ja necu skoro na kosevo. doduse, obise nam sinoc auto dok smo bili na tekmi, ima i do toga. ali me onaj lavor ne privlaci ni da je derbi...

dolina cupova je nesto drugo, a gej arena pod nosom 8-)
Iker C

#3514 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Iker C »

Kada malo odrastete shvatićete, ili ćete prestati dolaziti ili ćete preći na sjever gdje ćete "častiti" igrače. Sjever je posljednja faza odvikavanja nešto kao kod narkomana metadon.
lajk

#3515 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by lajk »

wewa wrote:iskreno, ja necu skoro na kosevo. doduse, obise nam sinoc auto dok smo bili na tekmi, ima i do toga. ali me onaj lavor ne privlaci ni da je derbi...

Na koševo ja i ne idem kad je derbi..realno da slusam oca koji je sa Željom prosao sve (a na koševo ne ide) ne bi ni ja isla al eto

@Iker

šta imam odrastat 25 mi godina i dalje se peglam na jugo-istoku i nema mi vece ljepote ,mozda sam budala al briga me ... :mrgreen:
Dead Man Walking

#3516 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Dead Man Walking »

Ma vala bi mogao i menadzer kluba da se ostavi menadzerisanja a da sjedne na klupu jer se na poziciji menadzera u najmanju ruku nije proslavio (Zeba, Adilovic, Gojak, Svraka, Colic, mozda sam nekog i zaboravio)...
wewa

#3517 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by wewa »

Iker C wrote:Kada malo odrastete shvatićete, ili ćete prestati dolaziti ili ćete preći na sjever gdje ćete "častiti" igrače. Sjever je posljednja faza odvikavanja nešto kao kod narkomana metadon.
meni su i djeca odrasla, moj Ikere...
Iker C

#3518 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Iker C »

wewa wrote:
Iker C wrote:Kada malo odrastete shvatićete, ili ćete prestati dolaziti ili ćete preći na sjever gdje ćete "častiti" igrače. Sjever je posljednja faza odvikavanja nešto kao kod narkomana metadon.
onda si na sjeveru tj.metadonu. :D
Rampage

#3519 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Rampage »

Tvrtko II Kotromanić wrote:vala koga jedna ili dvije evropske utakmice mogu otjerat nek ne dolazi
Ja sam mišljenja da ne treba ići ni u jednu krajnost - naravno da ne treba dići ruke od nama najdražeg kluba nakon nekoliko neuspjeha, ali isto tako se MORA poslati poruka da i mi, kao najbolji navijači u BiH, zaslužujemo da i oni ostavljaju sebe na terenu, onako kako to klub zaslužuje....
vryzas

#3520 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by vryzas »

Ovi sto odustaju, dizu ruke, bojkotuju i sl., nisu bas realni u nekim stvarima. Vecini je jedini argument za nedolazak na utakmice "izvlakusa" tipa losa igra i rezultat. Posjeta na Grbavici je padala iz godine u godinu zadnjih 4-5 sezona, uprkos cinjenici da se svasta nesto osvajalo u tim sezonama, da je bilo lijepih utakmica za vidjeti, dobrih igraca itd.
Svi imaju pravo na neko svoje vidjenje ali...lako je biti tu kad je sve dobro.

Na kraju krajeva, ima konstantno 1-2 milje "bolesnika" i nadam se najvise zbog tih navijaca da ce klub ubrzo "stati na noge".
wewa

#3521 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by wewa »

Iker C wrote:
wewa wrote:
onda si na sjeveru tj.metadonu. :D
jug, jug, jug
jug je samo jedan!
The 51st State

#3522 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by The 51st State »

wewa wrote:iskreno, ja necu skoro na kosevo. doduse, obise nam sinoc auto dok smo bili na tekmi, ima i do toga. ali me onaj lavor ne privlaci ni da je derbi...

sta bi tek rekla gostujucim navijacima koji dolaze na onaj vas kontejner.
Rampage

#3523 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Rampage »

wewa wrote: jug, jug, jug
jug je samo jedan!
A kol'ko ono bješe sjevera (množina od "sjever" :D )
lajk

#3524 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by lajk »

Rampage wrote:
wewa wrote: jug, jug, jug
jug je samo jedan!
A kol'ko ono bješe sjevera (množina od "sjever" :D )
107 :D
wewa

#3525 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by wewa »

The 51st State wrote:

sta bi tek rekla gostujucim navijacima koji dolaze na onaj vas kontejner.
rekla bi im bujrum, sta drugo.
Post Reply