Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dječak sa šibicama wrote:Od svih mi najbezvezniji lik ovaj Stanis jel, onaj sto je popusio od Tyriona borbu na Crnovodi
Nekakav... ima vjesticu iza ledja, imao mornaricu, imao sve, i popusio bitku. Od patuljka.
Inace, ja mislim da ce na kraju Khaleesi zasjesti na zeljezni tron, a Starkovi dobiti svoj sjever.
Jedino ne kontam sta ce se sa svima njima desiti kad bijeli setaci dodju na jug, jer zima dolazi
Tyrion ako je patuljak, ne mora značit da je glup. Vidi se da je pametniji od većine njih. Nije pobjedio snagom, već je pružio otpor taktikom, da bi na kraju Tywinova vojska odbranila grad.
Ne bi reko da će ići zajedno Khaleesi i Starkovi, jer je Edd učestvovao u skidanju Aerysa (Mad Kinga) sa prestolja.
karanana wrote:evo odgledah. ja sam na kraju mislio da ce onaj veliki reci da mu je cersei dala naredjenje da ubije oberinovu sestru i da ce onda oberim kopljem ubiti cersei gore.
sta mislite, da li je littlefinger pukao semsu u ovoj epizodi? ono kad je usao u njenu sobu a ona mu rekla: ja znam sta ti hoces. i onda ona izlazi ko zena, druga osoba u onoj crnoj haljini, kao da je konacno puknuta. ja mislim da jeste samo mozda hbo nije tu scenu htio tako graficki da prikaze.
koji je idiot bio onaj jeoffry pa je nije puko a bila mu zena. jebo i sazrijevanje i sve. mislim u ovoj seriji se desava sve i svasta i sada fol on ceka da shemsa prokvari. glupost. koji je klinac onda zenio, sto nije sacekao da prokrvari pa je onda zenio?
animus wrote:
Znacajna porodica sigurno jer su oni oduvijek bili opozicija Lanisterima I cudi me da nisu stali na stranu Starkovih a vjerovatno I bi da je pobuna jos potrajala.
Nisu zato sto su Starkovi vecim dijelom bili predvodjeni idiotima koje je samo interesovao zakon, zakon, i zakon.
Kad sve sagledas, Ned i Robb su ubijeni zato sto su imali absolutno nula pragmatike i sposobnosti za politiku. Cersei je rekla najjaci citat u ovoj seriji:"When you play the Game of Thrones, you either win or you die." A ta dvojica su je znali igrat' samo kao policajci saobracajci.
Tek sada familija Stark dobija jednog igraca koja shvata kako se to radi. Semsa je kljuc opstanka Starkovih.
karanana wrote:evo odgledah. ja sam na kraju mislio da ce onaj veliki reci da mu je cersei dala naredjenje da ubije oberinovu sestru i da ce onda oberim kopljem ubiti cersei gore.
sta mislite, da li je littlefinger pukao semsu u ovoj epizodi? ono kad je usao u njenu sobu a ona mu rekla: ja znam sta ti hoces. i onda ona izlazi ko zena, druga osoba u onoj crnoj haljini, kao da je konacno puknuta. ja mislim da jeste samo mozda hbo nije tu scenu htio tako graficki da prikaze.
koji je idiot bio onaj jeoffry pa je nije puko a bila mu zena. jebo i sazrijevanje i sve. mislim u ovoj seriji se desava sve i svasta i sada fol on ceka da shemsa prokvari. glupost. koji je klinac onda zenio, sto nije sacekao da prokrvari pa je onda zenio?
Moguce da ju je "opalio", ali nije dopusteno prikazivati seksualne scene sa maloljetnicima pa makar njihovo starosno doba bilo "izmisljeno". Ameri su rigorozni po tom pitanju. Nego gledao sam one amere kako gledaju grupno scenu dvoboja, jel se i vama učinilo da je par sekundi kraća borba i da su određene scene izbrisane u odnosu na ovo sto smo vidjeli u Evropi.
Mene samo interesuje kako se pitate samo jesul obojica umrla, pa eto razmislite malo (nit čitam knjige one nešto da znam unaprijed al zaključite) svaki nadimak u seriji govori dosta toga o liku, dakle Oberyn Martell a.k.a Red Viper, što li ?
aux wrote:Jaka epizoda Zakuhalo se na svim frontovima pa se ne zna ko ce zivu glavu da izvuce,nadam se samo da ce ubrzo i zmajevi da prorade da vidimo tu snagu
Pa vidjeli smo sinoć, oderali su Mexico
Nego, ja imam osjećaj da će Daenerys da odapne kad-tad. Također, shvatam zašto se pretvorila u debila... Meni se čini da se kroz seriju provlači ta priča da su Targaryensi svi pomalo puknuti u glavu (mad king, viserys), pa me ni ne čudi da su i nju geni stigli. Kao i sve jake porodice, tako se i ona digla k'o da je vladar svijeta i univerzuma. Udarila joj slava u glavu.
Što se Iron Throne-a tiče, najviše bih volio vidjeti Tyriona ili Varysa tu, jer su odlični igrači, a nisu ni haotično dobri, ni haotično zli, a strašno su pametni i odlični taktičari. Littlefinger mi je najbolji igrač u seriji, ali onakvi ljudi obično umru iznenada jer nekome dopizde igrarije. Plus, ako iko skonta da lik ima afinitete prema Iron Throne-u, lik je gotov.
Neko je spomenuo da se od starta serije mnogo fokusiralo na Lannistere i Starkove. Mislim da je to zato što su totalna suprotnost tj. jedni su veoma loši, a drugi veoma dobri, pa se time gledaocima/čitateljima jasno daje slika o jednoj i drugoj porodici.
Dobra serija, samo mislim da će izgubiti mnogo gledaoca ako Tyrion bude ubiven
Meni je babo Lannister najjaci igrac. Em je takticar, em je ratnik. Littlefinger muti ko niko, ali jos mi nije dosao u poziciju da ga se neko i boji. Cini mi se da ako raspizdi nekog jaceg da ce biti nasamaran.
Vi ste se malo previse uzivili u filozofiju, ovo nije dokumentarna serija vec plod maste jednog covjeka.
Mene samo zanima hoce li kraj biti normalan, da ovi "cool" likovi dobiju zadovoljstinu u vidu osvete, kontam nekako bi najpravednije bilo da plavusica dobije to svoje prijestolje a da Starkovi dobiju nazad svoj Zimograd, ili ce pisac ipak odluciti da Lanisteri potamane sve i zive dugo i sretno. Sto me nebi iznenadilo, jer lik ocito nije normalan
dječak sa šibicama wrote:Vi ste se malo previse uzivili u filozofiju, ovo nije dokumentarna serija vec plod maste jednog covjeka.
Mene samo zanima hoce li kraj biti normalan, da ovi "cool" likovi dobiju zadovoljstinu u vidu osvete, kontam nekako bi najpravednije bilo da plavusica dobije to svoje prijestolje a da Starkovi dobiju nazad svoj Zimograd, ili ce pisac ipak odluciti da Lanisteri potamane sve i zive dugo i sretno. Sto me nebi iznenadilo, jer lik ocito nije normalan
napisano pet knjiga, 6ta se pise, predvidjeno 7, a ako pozivi vjerovatno i osam, dakle prije ce assad pasti nego ste se konkluzija desiti, inace samo od dosad napisanih knjiga predvidjeno je snimanje serija do 2022-23.
dječak sa šibicama wrote:Vi ste se malo previse uzivili u filozofiju, ovo nije dokumentarna serija vec plod maste jednog covjeka.
ja mislim da nece moci kombinacija i plavuse i starkovih zadovoljnih, jer ako plavusa osvoji tron onda su strakovi najebali jer su se borili protiv njenih. a ne znam ni zasto ga ona i zasluzuje najvise. jebi ga, i njeni su ga nekad nekom uzeli.
ono all men must die, mozda je to rjesenje gdje ce svi riknuti na kraju a mozda white walkersi sve zauzeti, jer kad svi riknu onda ih walkersi mogu i oziviti, tako da je moguce da sjeverom vlada neka vrsta stark zombi whitewalkersa. tako i sa cijelim westerosom, svi ce biti gdje i jesu samo ce biti zombiji.
The 51st State wrote:napisano pet knjiga, 6ta se pise, predvidjeno 7, a ako pozivi vjerovatno i osam, dakle prije ce assad pasti nego ste se konkluzija desiti, inace samo od dosad napisanih knjiga predvidjeno je snimanje serija do 2022-23.
The 51st State wrote:napisano pet knjiga, 6ta se pise, predvidjeno 7, a ako pozivi vjerovatno i osam, dakle prije ce assad pasti nego ste se konkluzija desiti, inace samo od dosad napisanih knjiga predvidjeno je snimanje serija do 2022-23.
Jbt led, pa pola ce nas ovdje na forumu pomrijet´ do tada.
Black swan wrote:ma to je neka greška...
ne mogu ni glumci 10 godina biti u istoj seriji mislim ono... pogotovo djeca
Potter i ekipa su izdrzali.
Konkretno sam mislio na to da nece biti sta da se snima. Kako sad stvari stoje, sa vec postojecim knjigama ce se snimati jos 2 sezone. Eventualno 3, ali da se bas bas nategne.
Na ovoj temi mi najviše smetaju ljudi koji "nisu" čitali knjige ni spojlere, ali nekim čudom pretpostave tačno šta će se desiti, jer su NAIME pronicljivi. A ljudi koji su čitali knjige i kojima je mnogo lakše predvidjeti šta će se desiti (u knjigama) nisu to uspjeli... Fak det šit, brejnijak...
Isto bih želio da se nadovežem na par stvari:
1. Neko je rekao da Divljaci nemaju želje za Kings Landing-om ili drugim pokrajinama, osim sjevera...
Pa i nije baš, par puta su prelazili zid sa velikim vojskama i težili ka čitavom Westerosu, ali nisu uspjeli jer je tada Noćna straža bila brojnija, a i kraljevstvo je bilo stabilnije. To je jedini razlog zašto nisu zašli dublje u carstvo, a davši im priliku sigurno bi to uradili. Sad je druga priča, što nema Noćne straže kao ni pametnog kralja da stane u odbranu.
pretpostavka 2. Jon Snow nije Stark, Eddard ga nije uzeo za sina, On je Targerijen...
Mislim, debilno se praviti pronicljiv i reći da su ove stvari zaključene na osnovu samo serije jer je to praktično nemoguće. Pod broj jedan, Jon Snow nije Stark samo iz razloga što mu Catelny nije mama. Po informacijama koje imamo do sad Ned Stark mu je otac, on je njegovo kopile.
Pretpostavka da je on Targerijen potiče JEDINO i SAMO JEDINO iz knjige, gdje se opisuje smrt Lyane Stark, Nedove sestre (koja je imala svoj spomen samo u prvoj i nekad tamo 4.-5. epizodi prve sezone, i to nešto malo skroz). Ovo nije spojler: Lyana je bila "oteta" od strane Rhaegara Targaryena, i Stark ju je našao u jednoj kuli, čuvanu od strane nekoliko vitezova. Kada je s njima borbu završio otišao je po svoju sestru u njenoj sobi i našao je mrtvu kako u knjizi kaže "u krevetu krvi". Teoretičari tvrde da je Lyana umrla od eklampsije, pri porodu djeteta. Djeteta koje je Eddard donio kući, tvrdeći da je njegov sin, Jon, Jon Snow. Još jedan argument je da je Ned Stark previše častan da bi prevario.
Ovo su sve teorije, na osnovu informacija koje su date u pokojem pasusu unutar knjige, i nisu ni provjerene a možda/vjerovatno ni istinite.
pretpostavka 3. Serija će se snimati do 2022-23. godine.
Ovo definitivno nije istina.
Prve dvije knjige su bile ekranizirane po sezonu, a treća je podijeljena u dvije sezone jer je jednostavno previše događaja, koji su svi od krucijelne važnosti za priču. Međutim, sam kraj treće knjige se poklapa sa početkom i jednim dobrim dijelom 4e knjige. A 4a knjiga i 5a knjiga se dešavaju u isto vrijeme, samo na različitim lokacijama, s različitim likovima. Znači kraj 3e knjige je u isto vrijeme kad i dio 4e i dio 5e knjige.
Tako da iduća sezona, 5a sezona će sadržati ostatke 4e i 5e knjige i početak 6e (Winds of winter knjige koja još nije izašla). I u konačnici 7a sezona će biti ostatak 6e knjige i 7 knjiga.
7 kraljevstva, 7 bogova, 7 knjiga, 7 sezona- to je producentima težnja, da sve bude u 7 sezona.
Jedino je žalosno što će prvo serija završiti, pa tek onda knjiga...to će ubiti čaroliju malo...sem ako ne završe na dva različita načina xD
David Benioff:
“I would say it’s the goal we’ve had from the beginning,” Benioff says. “It was our unstated goal, because to start on a show and say your goal is seven seasons is the height of lunacy. Once we got to the point where we felt like we’re going to be able to tell this tale to its conclusion, that became [an even clearer] goal. Seven gods, seven kingdoms, seven seasons. It feels right to us.”