Ovdje sam vidjela da neke zene stavljaju bebu u ovakve dekice
To je nesto poput nasih tih umota...i ne izgleda tako komplikovano...
U neku ruku ima smisla da im je to pribliznije zbog prostora u majcinom stomaku nego da masu i mlataraju
Moderator: anex
Alhemicarkaa wrote:A drmusanje je posebna priča. Pokušam je ninati, ona me tako gleda kao da pitati majke ti kakav ti je ovo fol. Ne voli ni onu ležaljku majčine ruke, ona voli samo prave ruke. Najdraža igračka sam joj ja, moje šiške i moje ruke. Epilog će vjerovatno biti da će mi svu kosu počupati, i da ću biti puna ogrebotina, ako ne i udavljena. Ne mogu reči, ima nekad neke lucidne momente, pa me tako nježno pomazi po licu, ali je to jako rijetko.![]()
E da, najviše voli kad mašem kosom u stilu pankera, ono savijem se, kosa pada i ja mašem. Dijete se toliko smije da odzvanja kuća.
i jos pri tom kad brundasAlhemicarkaa wrote:
E da, najviše voli kad mašem kosom u stilu pankera, ono savijem se, kosa pada i ja mašem. Dijete se toliko smije da odzvanja kuća.
otherside wrote:evo menedodjoh s bebom kuci
![]()
mah...ne znam sta da vam kazem o bolnici...
ne vjerujem da tamo iko uziva, nemam zamjerki ali ne bih nikome pozeljela bolnicki puni pansion u trajanju od 5 dana definitivno.
zamalo nisam pocela zidove gristi...al' ne od gladi vec od nervoze.
u porodilistu je konstantna vriska i cika, kad stanu bebe nastave porodilje i tako sve u krug.
tesko da mozes zaspati. ljubaznost i usluga osoblja je solidna.
vojna je baby friendly hospital sto ce reci da je beba stalno uz majku. vjerujte da zenama poslije carskog to i nije neka usluga. jedva se snalaze i oko sebe postoperativno.
sve u svemu, presretna sto sam se vratila kuci s bebom u narucju.
bebica je zasad prava mirnica, samo rucki i pajki, 3150 g, 51 cm![]()
mama se bori sa dojenjem ali nazire se napredak![]()
eto, ljubim vas, odoh se maziti sa mojim curicama
Alhemicarkaa wrote:A drmusanje je posebna priča. Pokušam je ninati, ona me tako gleda kao da pitati majke ti kakav ti je ovo fol. Ne voli ni onu ležaljku majčine ruke, ona voli samo prave ruke. Najdraža igračka sam joj ja, moje šiške i moje ruke. Epilog će vjerovatno biti da će mi svu kosu počupati, i da ću biti puna ogrebotina, ako ne i udavljena. Ne mogu reči, ima nekad neke lucidne momente, pa me tako nježno pomazi po licu, ali je to jako rijetko.![]()
Ja tek sad vidjela ovaj post....cestitam, sve najljepse !!!otherside wrote:evo menedodjoh s bebom kuci
![]()
mah...ne znam sta da vam kazem o bolnici...
ne vjerujem da tamo iko uziva, nemam zamjerki ali ne bih nikome pozeljela bolnicki puni pansion u trajanju od 5 dana definitivno.
zamalo nisam pocela zidove gristi...al' ne od gladi vec od nervoze.
u porodilistu je konstantna vriska i cika, kad stanu bebe nastave porodilje i tako sve u krug.
tesko da mozes zaspati. ljubaznost i usluga osoblja je solidna.
vojna je baby friendly hospital sto ce reci da je beba stalno uz majku. vjerujte da zenama poslije carskog to i nije neka usluga. jedva se snalaze i oko sebe postoperativno.
sve u svemu, presretna sto sam se vratila kuci s bebom u narucju.
bebica je zasad prava mirnica, samo rucki i pajki, 3150 g, 51 cm![]()
mama se bori sa dojenjem ali nazire se napredak![]()
eto, ljubim vas, odoh se maziti sa mojim curicama
hvalabeautyfool wrote:
Ja tek sad vidjela ovaj post....cestitam, sve najljepse !!!