gASIO tako mob xy puta i nikad se nije formatiralo.MGB wrote:znaci ne mogu da vjerujem sta mi se desilo...![]()
stavio mob da mi se puni na kompu, i carkam nesto i ugasim mob dok je bio prikopcan na komp.
i sta se desilo? formatirala mi se citava SD kartica...![]()
![]()
![]()
![]()
ne mogu da vjerujem, ko izmisli ovako glupu operaciju, i ne znam samo kojom svrhom...?!
Android OS
Moderator: Benq
- _Reds_
#3501 Re: Android OS
- _Reds_
#3502 Re: Android OS
Za osmand treba net, za IGO ne treba.Static-X wrote:Instaliro i ja ovaj iGO, nahhh
I nije mi nesto tolko mocno, mozda jer se nekako puno razlikuje od googlovog, cak mi se mapa vise svidja u Osmandu.
Nekako izgleda teze se kretati po mapi i traziti lokacije. Doduse nista jos nisam uzivo mogao testirati, ovo samo pripremam kad dodjem dole..
Ev testirao sam jos malo IGo po gradu, zaista me prefektno navodio. Navteq mape su.
-
MGB
#3503 Re: Android OS
pa koji mu je onda k***c?!_Reds_ wrote:gASIO tako mob xy puta i nikad se nije formatiralo.MGB wrote:znaci ne mogu da vjerujem sta mi se desilo...![]()
stavio mob da mi se puni na kompu, i carkam nesto i ugasim mob dok je bio prikopcan na komp.
i sta se desilo? formatirala mi se citava SD kartica...![]()
![]()
![]()
![]()
ne mogu da vjerujem, ko izmisli ovako glupu operaciju, i ne znam samo kojom svrhom...?!
SD kartica cista ko da je tek stavljena u telefon...
-
Static-X
#3504 Re: Android OS
Da to jeste, zato ima prednost pa sam i njega stavio. A u slucaju pregleda karte uvjek cu prije osmand koristiti sa offline mapama._Reds_ wrote:Za osmand treba net, za IGO ne treba.Static-X wrote:Instaliro i ja ovaj iGO, nahhh
I nije mi nesto tolko mocno, mozda jer se nekako puno razlikuje od googlovog, cak mi se mapa vise svidja u Osmandu.
Nekako izgleda teze se kretati po mapi i traziti lokacije. Doduse nista jos nisam uzivo mogao testirati, ovo samo pripremam kad dodjem dole..
Ev testirao sam jos malo IGo po gradu, zaista me prefektno navodio. Navteq mape su.
- alibaba_i_30_godina
#3505 Re: Android OS
Hvala, ima interesantnih aplikacija.Revolucionar ★ wrote:
- agent_zero
#3506 Re: Android OS
Pa koja vam je to verzija ICS-a zadnja preko telecoma?
4.0.4 svima radi k'o ziherica.
4.0.4 svima radi k'o ziherica.
-
Gray
#3507 Re: Android OS
BOOM, baš zanimljivo. Moram pogledati. BOOM.NeyDan wrote:Hvala, ima interesantnih aplikacija.Revolucionar ★ wrote:
- zateznistub
#3508 Re: Android OS
LJudi jel' moguce da sam ubio zenin galaxy s5830?
Probao ubaciti neki stock rom, sad ne mogu ni da ga upalim. Ima li mu spasa?
-
MGB
#3509 Re: Android OS
raja, prico sam juce da mi se izbrisala memorija SD kartice kad sam ceprkao po mobu dok se punio... iznerviram se sinoc i pobrisem SVE ZIVO (i Tosheta) formatiram karticu 2 puta, i uradim HARD RESET na telefonu (Xperia arc) preko PC Companion-a, tako sto sam otisao 'Repair Phone', skinuo mi ponovo isti softver i sve ponovo instaliro.
i mogu reci da radi bez greske. jest da sam morao sve podatke ponovo prebacivati sa kompa, ali vrijedilo je. ponegdje se i ostatak GUI-a (grafickog interfejsa) popravio, tako da je sada VRH.
samo sam se zajebo sa imenikom kad sam prebacivao na SIM karticu, nije mi prebacio kontakte kako treba, pa mi ostala sve stara imena, i to moram jos ispraviti sve. inace, mogu reci da sam zadovoljan.
EDIT: UPDATE na ICS 4.0.4
i mogu reci da radi bez greske. jest da sam morao sve podatke ponovo prebacivati sa kompa, ali vrijedilo je. ponegdje se i ostatak GUI-a (grafickog interfejsa) popravio, tako da je sada VRH.
samo sam se zajebo sa imenikom kad sam prebacivao na SIM karticu, nije mi prebacio kontakte kako treba, pa mi ostala sve stara imena, i to moram jos ispraviti sve. inace, mogu reci da sam zadovoljan.
EDIT: UPDATE na ICS 4.0.4
-
quarterback
#3510 Re: Android OS
slutim ti spremanje kuce do nove godine da se iskupiszateznistub wrote:LJudi jel' moguce da sam ubio zenin galaxy s5830?
-
MGB
#3511 Re: Android OS
da ne mislis mozda na custom rom? (ili sam ja tu neke pojmove pobrkao?)zateznistub wrote:LJudi jel' moguce da sam ubio zenin galaxy s5830?
- _Reds_
#3512 Re: Android OS
Ima mu spasa 99 posto, jel' nikako ne reaguje ??zateznistub wrote:LJudi jel' moguce da sam ubio zenin galaxy s5830?
- zateznistub
#3513 Re: Android OS
Mrtav k'o mrtav konj!_Reds_ wrote:Ima mu spasa 99 posto, jel' nikako ne reaguje ??zateznistub wrote:LJudi jel' moguce da sam ubio zenin galaxy s5830?
@qurterback,
uhhh, prozori, usisavanje, pranje, peglanje. Full paket.
- zateznistub
#3514 Re: Android OS
Ma ja, to! ko ce popamtiti sve te pojmove. htio biti od koristi a ispalo...MGB wrote:da ne mislis mozda na custom rom? (ili sam ja tu neke pojmove pobrkao?)zateznistub wrote:LJudi jel' moguce da sam ubio zenin galaxy s5830?
- _Reds_
#3515 Re: Android OS
NE znam Samsung telefoni, ali SE se mogu flashati preko flashtoola, skine se fabricki stock, i ubaci preko flashtoola.zateznistub wrote:Mrtav k'o mrtav konj!_Reds_ wrote:Ima mu spasa 99 posto, jel' nikako ne reaguje ??zateznistub wrote:LJudi jel' moguce da sam ubio zenin galaxy s5830?
Probao ubaciti neki stock rom, sad ne mogu ni da ga upalim. Ima li mu spasa?![]()
@qurterback,
- zateznistub
#3516 Re: Android OS
Pobam kad dodjem kuci. hvala na tip-u
-
Gray
#3517 Re: Android OS
zateznistub wrote:LJudi jel' moguce da sam ubio zenin galaxy s5830?
Vjerovatno nisi. Probaj možeš li ući u download mode. Kada je mobitel isključen pritisni Middle Key ( OK key ) + Power + Volume Down i drži, i onda bi se trebao upaliti i pojaviti ekran na kojem piše download mode ili downloading ili slično.
Ako to može onda mu nije ništa, samo se treba preko odgovarajućeg programa (vjerovatno Odin, ali možda je nešto drugo za taj model) flashovati novi rom.
Koliko sam ja vidio, ono oko čega su ljudi najčešće zeznu je ako ubace rom za pogrešan model (npr umjesto za I9000 ubace za I9001, a to su velike razlike) zato to treba baš paziti.
-
quarterback
#3518 Re: Android OS
zatezni, ja sam se nekad davno bavio tim stvarima i tada si stvarno mogao ubiti telefon da mu nema spasa, kazu da je ove nove jako tesko potpuno brickovati tako da vjerujem da ima nade za tebe, prijatelj je nedavno sredio moj samsung ali smo ga uspjeli vratiti nazad... nadam se da ce i kod tebe biti okzateznistub wrote:
sretno !
- Quaresma
#3519 Re: Android OS
takvo sto ako urade automatski brickaju phone
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
-
Gray
#3520 Re: Android OS
Pa i ja mislim da je to obično jedini način, mada nekada ima i tu spasa.Quaresma wrote:takvo sto ako urade automatski brickaju phone
A meni se dešavalo npr. da upadnem u bootloop ili da mi se prekine flash, ali takve stvari se mogu manje više lako riješiti ako pratiš uputstva i znaš bar malo šta da radiš.
Ali najbolji savjet je dobro paziti na početku, posebno sa oznakama modela!
- _Reds_
#3521 Re: Android OS
Birck ne znaci i smrt mobitele, nekad se mogu i odbrickovati.
Vrlo su male sanse da se telefon skrzo unisiti. Tako da vjerovatno ima nade. Potrazi na XDA forumu, u kategoriji za taj telefon.
Vrlo su male sanse da se telefon skrzo unisiti. Tako da vjerovatno ima nade. Potrazi na XDA forumu, u kategoriji za taj telefon.
- zateznistub
#3522 Re: Android OS
Ako i kad ga sredim necu vise ni jednom prici ni na puskomet, samo poruke i pozivi...quarterback wrote:zatezni, ja sam se nekad davno bavio tim stvarima i tada si stvarno mogao ubiti telefon da mu nema spasa, kazu da je ove nove jako tesko potpuno brickovati tako da vjerujem da ima nade za tebe, prijatelj je nedavno sredio moj samsung ali smo ga uspjeli vratiti nazad... nadam se da ce i kod tebe biti okzateznistub wrote:
sretno !
- mr.torture
#3523 Re: Android OS
@ zateznistub
Ako se nisi zezao sa bootloaderom, a vjerujem da nisi jer "jedva" baratas i sa custom ROM pojmom, onda se telefon moze ozivjeti 99,9%. Sacekaj da ti se javi neko ko malo bolje poznaje proces flashovanja za Samsung, jer sam i ja na Sony-u, pa ti ne mogu konkretnije pomoci.
Elem, iako telefon djeluje "mrtvo", nebitno o kojem brendu je rijec, vrlo vjerovatno se i dalje moze spojiti na comp u tzv flash modu, onom u kojem se spaja svakako kad ga zelis flashovati. Kod Sony-a je ovaj proces prilicno jednostavan i za laike nakon malo uhodavanja, a za Samsung, kako rekoh, vjerovatno ima neko ovdje ko je dobar sa njim pa sacekaj jos malo.
Ako se nisi zezao sa bootloaderom, a vjerujem da nisi jer "jedva" baratas i sa custom ROM pojmom, onda se telefon moze ozivjeti 99,9%. Sacekaj da ti se javi neko ko malo bolje poznaje proces flashovanja za Samsung, jer sam i ja na Sony-u, pa ti ne mogu konkretnije pomoci.
Elem, iako telefon djeluje "mrtvo", nebitno o kojem brendu je rijec, vrlo vjerovatno se i dalje moze spojiti na comp u tzv flash modu, onom u kojem se spaja svakako kad ga zelis flashovati. Kod Sony-a je ovaj proces prilicno jednostavan i za laike nakon malo uhodavanja, a za Samsung, kako rekoh, vjerovatno ima neko ovdje ko je dobar sa njim pa sacekaj jos malo.
- mr.torture
-
BAXA
#3525 Re: Android OS
Gray wrote:BOOM, baš zanimljivo. Moram pogledati. BOOM.NeyDan wrote:Hvala, ima interesantnih aplikacija.Revolucionar ★ wrote:
Da li neko zna kako se zove ovaj app?
Unaprijed zahvaljujem