Renault Megane all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- the_hooligan_ec
#3501 Re: Renault Megane all about
Trese jedino u leru nekad imam osjecaj da auto podrhtava komplet kad stojim
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#3502 Re: Renault Megane all about
Jesi li provjerio nosace motora?the_hooligan_ec wrote:Trese jedino u leru nekad imam osjecaj da auto podrhtava komplet kad stojim
-
SundanceKid
#3503 Re: Renault Megane all about
Raja, zna li neko koliko kosta zamjena sva 4 diska i pakne na Megane-u III, 2012??
Interesuje me otprilike koliko bi me to moglo kostati u nekom servisu, naravno novi dijelovi.
Pozz
Interesuje me otprilike koliko bi me to moglo kostati u nekom servisu, naravno novi dijelovi.
Pozz
-
shandrprcSA
#3504 Re: Renault Megane all about
neki orijentirSundanceKid wrote:Raja, zna li neko koliko kosta zamjena sva 4 diska i pakne na Megane-u III, 2012??
Pozz
http://forum.klix.ba/renault-megane-all ... #p12749916
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3505 Re: Renault Megane all about
ceprkam po ladicama i nadjem neki racun u ovlastenom iz 2013
500 maruni...klima nake cvake ovo ono i neka cijev 100
samo pise cijev
sta to moze biti...
samo pise cijev
sta to moze biti...
-
milojicabrzi
#3506 Re: Renault Megane all about
Mogu biti nosači motora ili kvačilo, eventualno mjenjač, mozda 1 %Leon16v wrote:Jesi li provjerio nosace motora?the_hooligan_ec wrote:Trese jedino u leru nekad imam osjecaj da auto podrhtava komplet kad stojim
Jednostavnog nekog majstora nadji da ti to pogleda...
-
milojicabrzi
#3507 Re: Renault Megane all about
Pise li na racunu za cijev UNK?Black swan wrote:ceprkam po ladicama i nadjem neki racun u ovlastenom iz 2013
samo pise cijev
sta to moze biti...
-
kakaljin
#3508 Re: Renault Megane all about
Ja sam menjao zadnje pakne i koštale su me oko 130 KM. Servis je rađen u ovlaštenom. Kod mene je 2010 godište.SundanceKid wrote:Raja, zna li neko koliko kosta zamjena sva 4 diska i pakne na Megane-u III, 2012??
Pozz
- Truba
#3509 Re: Renault Megane all about
samo cijevmilojicabrzi wrote:Pise li na racunu za cijev UNK?Black swan wrote:ceprkam po ladicama i nadjem neki racun u ovlastenom iz 2013
samo pise cijev
sta to moze biti...
- shlauf
#3510 Re: Renault Megane all about
Zadnje pločice u RenoShopu ("valeo") su 22,00 KM komplet. Šta je to i od kojeg su proizvodjača pa su 6X skuplje ??? U pm sve i ovlašteni.kakaljin wrote:Ja sam menjao zadnje pakne i koštale su me oko 130 KM. Servis je rađen u ovlaštenom. Kod mene je 2010 godište.SundanceKid wrote:Raja, zna li neko koliko kosta zamjena sva 4 diska i pakne na Megane-u III, 2012??
Pozz
-
dabarizmabra
#3511 Re: Renault Megane all about
Nedavno na servisu, auto je na 60 000 km, zovu i sugerisu da se promijene prednje plocice (mada znam da ima "mesa" na njima za jos bar 10 000 ili jednu godinu, hajde rekoh, kočnica glavu čuva).
Kažu mi da su originalne pločice oko 130 KM, a zamjenske otprilike u pola cijene (negdje 60-70 KM).
Hajde zamijenio sam....
Medjutim, iznenadilo me je da na ovlaštenom servisu nisu spakovali stare dijelove u kesu (radio se veliki i mali servis).
Ima li pravo stranka zahtijevati da se stari dijelovi ostave u gepeku?
Kažu mi da su originalne pločice oko 130 KM, a zamjenske otprilike u pola cijene (negdje 60-70 KM).
Hajde zamijenio sam....
Medjutim, iznenadilo me je da na ovlaštenom servisu nisu spakovali stare dijelove u kesu (radio se veliki i mali servis).
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3512 Re: RE: Re: Renault Megane all about
Jedino da budes sa njima dok to rade. Inace, lahko je spremiti kesu sa koristenim dijelovima i podvaliti je.dabarizmabra wrote:Nedavno na servisu, auto je na 60 000 km, zovu i sugerisu da se promijene prednje plocice (mada znam da ima "mesa" na njima za jos bar 10 000 ili jednu godinu, hajde rekoh, kočnica glavu čuva).
Hajde zamijenio sam....
poslano sa Sonija Ze
-
SundanceKid
#3513 Re: RE: Re: Renault Megane all about
Naravno da ima. To su TVOJE stvari! Dakle, mozes i trebas bez ikakvog ustrucavanja reci da ocekujes u gepeku sve sto skinu sa tvoga automobila, tu nema nikakve dileme.konektovan wrote:Jedino da budes sa njima dok to rade. Inace, lahko je spremiti kesu sa koristenim dijelovima i podvaliti je.dabarizmabra wrote:Nedavno na servisu, auto je na 60 000 km, zovu i sugerisu da se promijene prednje plocice (mada znam da ima "mesa" na njima za jos bar 10 000 ili jednu godinu, hajde rekoh, kočnica glavu čuva).
Hajde zamijenio sam....
poslano sa Sonija Ze
-
kakaljin
#3514 Re: RE: Re: Renault Megane all about
Uredu da bi bio siguran da su zamjenili dio, ali sta ce mi taj zamjenjeni dio uopste, svakako ce se taj dio baciti u kantu za smece.SundanceKid wrote:Naravno da ima. To su TVOJE stvari! Dakle, mozes i trebas bez ikakvog ustrucavanja reci da ocekujes u gepeku sve sto skinu sa tvoga automobila, tu nema nikakve dileme.konektovan wrote:Jedino da budes sa njima dok to rade. Inace, lahko je spremiti kesu sa koristenim dijelovima i podvaliti je.dabarizmabra wrote:Nedavno na servisu, auto je na 60 000 km, zovu i sugerisu da se promijene prednje plocice (mada znam da ima "mesa" na njima za jos bar 10 000 ili jednu godinu, hajde rekoh, kočnica glavu čuva).
Hajde zamijenio sam....
poslano sa Sonija Ze
Bolje da ga oni bace da se ja ne prljam.
-
dabarizmabra
#3515 Re: Renault Megane all about
Upravo zbog toga da bi bio siguran da je zamijenjeno... npr. Halilovic uvijek ostavlja dijelove u gepeku i to je pošteno.kakaljin wrote:Uredu da bi bio siguran da su zamjenili dio, ali sta ce mi taj zamjenjeni dio uopste, svakako ce se taj dio baciti u kantu za smece.
Naravno da ćeš taj dio uglavnom baciti, ali bolje i to, nego da neko tuši ili iskorištava polovno.
-
kakaljin
#3516 Re: Renault Megane all about
JA servisiram kod halilovica i meni nikada dijelove zamjenjene ne vraca vec ih sve baci, a ja sam tu za vrijeme servisa.dabarizmabra wrote:Upravo zbog toga da bi bio siguran da je zamijenjeno... npr. Halilovic uvijek ostavlja dijelove u gepeku i to je pošteno.kakaljin wrote:Uredu da bi bio siguran da su zamjenili dio, ali sta ce mi taj zamjenjeni dio uopste, svakako ce se taj dio baciti u kantu za smece.
Naravno da ćeš taj dio uglavnom baciti, ali bolje i to, nego da neko tuši ili iskorištava polovno.
-
dabarizmabra
#3517 Re: Renault Megane all about
Ja kad sam servisirao nisam bio tu, a ostavio mi je dijelove u kesi, mislim da je i Bunjo radio tako...
Jedino što me je kod Halilovića smetalo je što je zacrtao da mali servis mora biti oko 250 KM, pa zaračuna dva sata rada, a auto bilo na servisu fizički 53 minute.
Ispadnu ruke za mali servis 70 KM, pa toliko je kad se lamela mijenja.
Tu me je izgubio kao klijenta.
Jedino što me je kod Halilovića smetalo je što je zacrtao da mali servis mora biti oko 250 KM, pa zaračuna dva sata rada, a auto bilo na servisu fizički 53 minute.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3518 Re: RE: Re: Renault Megane all about
Po pitanju satnica za rad majstora, tu je unitrade najbolji.dabarizmabra wrote:Ja kad sam servisirao nisam bio tu, a ostavio mi je dijelove u kesi, mislim da je i Bunjo radio tako...
poslano sa Sonija Ze
-
530i
#3519 Re: Renault Megane all about
dabarizmabra wrote:Ja kad sam servisirao nisam bio tu, a ostavio mi je dijelove u kesi, mislim da je i Bunjo radio tako...
Probaj u Gumi, trebalo bi da su korektniji po tom pitanju, tj. ne zavaljuju tako pri naplati. Ako se već držiš ovlaštenih servisa.
-
dabarizmabra
#3520 Re: Renault Megane all about
Probao,530i wrote:Probaj u Gumi, trebalo bi da su korektniji po tom pitanju, tj. ne zavaljuju tako pri naplati. Ako se već držiš ovlaštenih servisa.
Pa mi uradlili servis a nisu ostavili dijelove, o tome i pišem.
Držim se ovlaštenih a naročito i jer je bio veliki servis, dosta su korektniji od Halilovića što se tiče cijene dijelova i cijene rada, ono možeš se dogovoriti original ili zamjenski dio itd.
Dobra stvar je i što imaju one opcije plaćanja na rate na kartice, pa možeš razbiti na 6-12 rata... što nije malo kad su ovi skuplji servisi u pitanju,
- Dozer
#3521 Re: Renault Megane all about
Veliki servis na 60.000? Koji je to Reno...?dabarizmabra wrote:Nedavno na servisu, auto je na 60 000 km, zovu i sugerisu da se promijene prednje plocice (mada znam da ima "mesa" na njima za jos bar 10 000 ili jednu godinu, hajde rekoh, kočnica glavu čuva).
Hajde zamijenio sam....
-
530i
#3522 Re: Renault Megane all about
Izvinjavam se, nisam upratio sasvim. U smislu da ne mijenjaju dijelove ja nisam imao problema...ulju je, ako ništa, boja bila svježa, na filterima se uredno vidjelo da su novi. Stari dijelovi me nisu interesovali, ali jesam provjeravao da li su stavili nove dijelove...dabarizmabra wrote:
Probao,
Pa mi uradlili servis a nisu ostavili dijelove, o tome i pišem.
Držim se ovlaštenih a naročito i jer je bio veliki servis, dosta su korektniji od Halilovića što se tiče cijene dijelova i cijene rada, ono možeš se dogovoriti original ili zamjenski dio itd.
Dobra stvar je i što imaju one opcije plaćanja na rate na kartice, pa možeš razbiti na 6-12 rata... što nije malo kad su ovi skuplji servisi u pitanju,
-
dabarizmabra
#3523 Re: Renault Megane all about
@dozer:
Renault je 1,5 dci, Megan, kod svih novijih dci ide veliki servis na 60 000 km ili 4 godine, pa šta prije nastupi.
Mislim da su izuzetak Masteri i neki posebni motori, sa nešto dužim intervalima.
@530 i
I ja sam provjerio ulje je ok, a ne da mi se provjeravat ostalo... nije da nesto sumnjam, ovlasteni je servis, ali svakakvih ljudi sam susretao
Kad si mi vec rekao da su disk-plocice za zamjenu, trebao si mi ostaviti da to i vidim (prije oko 3 mjeseca, stavljao zimske gume i gledao, bilo je na njima "mesa" za jos bar 10 000, ali nije mi zao, kocnica glavu cuva).
Inače, Guma M cijenim jer su se u već par navrata prema meni pokazali izuzetno profesionalnim i kooperativnim
ovo su neke sitnice, koje onako...zasmetaju, ali za njih kao servis sve preporuke.
Renault je 1,5 dci, Megan, kod svih novijih dci ide veliki servis na 60 000 km ili 4 godine, pa šta prije nastupi.
Mislim da su izuzetak Masteri i neki posebni motori, sa nešto dužim intervalima.
@530 i
I ja sam provjerio ulje je ok, a ne da mi se provjeravat ostalo... nije da nesto sumnjam, ovlasteni je servis, ali svakakvih ljudi sam susretao
Kad si mi vec rekao da su disk-plocice za zamjenu, trebao si mi ostaviti da to i vidim (prije oko 3 mjeseca, stavljao zimske gume i gledao, bilo je na njima "mesa" za jos bar 10 000, ali nije mi zao, kocnica glavu cuva).
Inače, Guma M cijenim jer su se u već par navrata prema meni pokazali izuzetno profesionalnim i kooperativnim
- Dozer
#3524 Re: Renault Megane all about
Koja godina je taj Megan?dabarizmabra wrote:@dozer:
Koliko ja znam, na 1.5 dCi sa 110 KS veliki servis se radi na max. 150.000 ili 6 godina.... Tako kaze i Edvin, Reno servis na Stupu/Nedzaricima, a on je sigurno jedan od jacih majstora u BiH za Reno...
- Truba
#3525 Re: Renault Megane all about
valjda pise u servisnoj sta i kako