To ti govorim iz razlgoa sto svi oni vode evidencije, i ako im predje neki prag, recimo 1% izgubljenih posiljki u nekoj drzavi oni ne zele slati vise u tu drzavu
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- seoBIH
#3501 Re: eBay - Vaša iskustva
Ako nema TN mozes to uraditi, no moj ti je savjet da ga kontaktiras i da mu kazes problem te vjerujem da ce ti posalti novi ili novac 
To ti govorim iz razlgoa sto svi oni vode evidencije, i ako im predje neki prag, recimo 1% izgubljenih posiljki u nekoj drzavi oni ne zele slati vise u tu drzavu
-
pathyeshme
#3502 Re: eBay - Vaša iskustva
Evo sad sam to učinio. Naravno, ako ne bude htio, ići ću direktno ka ebay supportu, a ako ni to ne upali najmanje što može od mene dobiti jeste negativan dojam uz mnoštvo 'lijepih' riječi o njemu.123456789 wrote:Ako nema TN mozes to uraditi, no moj ti je savjet da ga kontaktiras i da mu kazes problem te vjerujem da ce ti posalti novi ili novac
- seoBIH
#3503 Re: eBay - Vaša iskustva
Ne brini, dojam im je itekako bitan pa tako ces mu uciniti 3x vecu stetu negativnim dojmom nego da ti ne vrati novac. Kada ti spomene vracanej artikla reci da moze, no ukoliko ce on snositi troskove postarine 
- Realovac23
#3504 Re: eBay - Vaša iskustva
kad mi se to prvi put dogodilo prodavac je htio da mu šaljem natrag proizvod, ja se nisam htio natezati i ostavio sam mu +, ali od tada bilo šta da bude a nije kako treba odmah kazem da nije doslo... nisam jos nikad ostavio negativan feedback jer znam koliko im to znači.pathyeshme wrote:Neki dan mi stiže stvarčica koja je koštala 12 KM, ali je problem što je felerična - uopšte ne radi. Ne pada mi na pamet da prodavcu govorim da je artikal stigao i da je pokvaren, nego ću sačekati da prođe još 10 dana (jer tada ističe rok za stizanje artikla na adresu) i reći mu da nije stigao, i da želim refund ili da ponovo pošalje artikal. Ako je on mogao biti bezobrazan da pošalje pokvareno, mogu i ja da ga izlevatim sličnom mjerom.
-
pathyeshme
#3505 Re: eBay - Vaša iskustva
Ima da ga ostavim sa bismillom što se kažeRealovac23 wrote:kad mi se to prvi put dogodilo prodavac je htio da mu šaljem natrag proizvod, ja se nisam htio natezati i ostavio sam mu +, ali od tada bilo šta da bude a nije kako treba odmah kazem da nije doslo... nisam jos nikad ostavio negativan feedback jer znam koliko im to znači.pathyeshme wrote:Neki dan mi stiže stvarčica koja je koštala 12 KM, ali je problem što je felerična - uopšte ne radi. Ne pada mi na pamet da prodavcu govorim da je artikal stigao i da je pokvaren, nego ću sačekati da prođe još 10 dana (jer tada ističe rok za stizanje artikla na adresu) i reći mu da nije stigao, i da želim refund ili da ponovo pošalje artikal. Ako je on mogao biti bezobrazan da pošalje pokvareno, mogu i ja da ga izlevatim sličnom mjerom.
Jednom sam ostavio neutralan dojam, jer je pogriješio boju artikla... Slika pokazivala jedno, on poslao drugo... Kad eto ti ga moli me da ispravim dojam... Rekoh ne može, pogrešne boje je bio artikal... Kaže hajde ispravi vratiću ti pare... I vrati mi pare, posla mi neki link za ispravljanje dojma, i to je to. Dakle, taj dojam im je važniji od rođene majke
Al' evo vidim da mi ovaj nije ostavio dojam, što obično rade čim pošalju artikal, što znači da bi i on meni mogao ostaviti negativan... Al' zabole me, napraviću novi account
-
pathyeshme
#3506 Re: eBay - Vaša iskustva
Hvala na savjetu, seller se odmah javio i ponudio da izvrši refund.123456789 wrote:Ako nema TN mozes to uraditi, no moj ti je savjet da ga kontaktiras i da mu kazes problem te vjerujem da ce ti posalti novi ili novac
- Kofer
#3507 Re: eBay - Vaša iskustva
Može on to provjeriti u pošti jeli došlo ili ne nije on glup,tako bi svi govorili da nije stiglo i on bio u debelom minusu.pathyeshme wrote:Neki dan mi stiže stvarčica koja je koštala 12 KM, ali je problem što je felerična - uopšte ne radi. Ne pada mi na pamet da prodavcu govorim da je artikal stigao i da je pokvaren, nego ću sačekati da prođe još 10 dana (jer tada ističe rok za stizanje artikla na adresu) i reći mu da nije stigao, i da želim refund ili da ponovo pošalje artikal. Ako je on mogao biti bezobrazan da pošalje pokvareno, mogu i ja da ga izlevatim sličnom mjerom.
- Kofer
#3508 Re: eBay - Vaša iskustva
Oni stavljaju da se može vratiti a poštarina je velika do Kine,zato i stavljaju nisu oni glupi imaju oni svoju računicu.Realovac23 wrote:kad mi se to prvi put dogodilo prodavac je htio da mu šaljem natrag proizvod, ja se nisam htio natezati i ostavio sam mu +, ali od tada bilo šta da bude a nije kako treba odmah kazem da nije doslo... nisam jos nikad ostavio negativan feedback jer znam koliko im to znači.pathyeshme wrote:Neki dan mi stiže stvarčica koja je koštala 12 KM, ali je problem što je felerična - uopšte ne radi. Ne pada mi na pamet da prodavcu govorim da je artikal stigao i da je pokvaren, nego ću sačekati da prođe još 10 dana (jer tada ističe rok za stizanje artikla na adresu) i reći mu da nije stigao, i da želim refund ili da ponovo pošalje artikal. Ako je on mogao biti bezobrazan da pošalje pokvareno, mogu i ja da ga izlevatim sličnom mjerom.
- seoBIH
#3509 Re: eBay - Vaša iskustva
pathyeshme wrote: Hvala na savjetu, seller se odmah javio i ponudio da izvrši refund.
Ne moze, ima raje koja to iskorsitava pa na tim sitnicama gubi obraz pa onda mi ostali ispastamo jer selleri ne zele slati u BIH. Ne mogu provjeriti jer nema zapisa da je posiljka stigla u BIH i da je meni isporucena, jer za ovakve posiljke ne treba potpis postaruKofer wrote: Može on to provjeriti u pošti jeli došlo ili ne nije on glup,tako bi svi govorili da nije stiglo i on bio u debelom minusu.
- Kofer
#3510 Re: eBay - Vaša iskustva
Prodavač nemože ostaviti negativan samo pozitivan,jer si ti platio kako će ti ostaviti negativan.Zato ti nemože,ne brini.pathyeshme wrote:Ima da ga ostavim sa bismillom što se kažeRealovac23 wrote:kad mi se to prvi put dogodilo prodavac je htio da mu šaljem natrag proizvod, ja se nisam htio natezati i ostavio sam mu +, ali od tada bilo šta da bude a nije kako treba odmah kazem da nije doslo... nisam jos nikad ostavio negativan feedback jer znam koliko im to znači.pathyeshme wrote:Neki dan mi stiže stvarčica koja je koštala 12 KM, ali je problem što je felerična - uopšte ne radi. Ne pada mi na pamet da prodavcu govorim da je artikal stigao i da je pokvaren, nego ću sačekati da prođe još 10 dana (jer tada ističe rok za stizanje artikla na adresu) i reći mu da nije stigao, i da želim refund ili da ponovo pošalje artikal. Ako je on mogao biti bezobrazan da pošalje pokvareno, mogu i ja da ga izlevatim sličnom mjerom.
Jednom sam ostavio neutralan dojam, jer je pogriješio boju artikla... Slika pokazivala jedno, on poslao drugo... Kad eto ti ga moli me da ispravim dojam... Rekoh ne može, pogrešne boje je bio artikal... Kaže hajde ispravi vratiću ti pare... I vrati mi pare, posla mi neki link za ispravljanje dojma, i to je to. Dakle, taj dojam im je važniji od rođene majke
Al' evo vidim da mi ovaj nije ostavio dojam, što obično rade čim pošalju artikal, što znači da bi i on meni mogao ostaviti negativan... Al' zabole me, napraviću novi account
- Kofer
#3511 Re: eBay - Vaša iskustva
Kofer wrote:Može on to provjeriti u pošti jeli došlo ili ne nije on glup,tako bi svi govorili da nije stiglo i on bi bio u debelom minusu.pathyeshme wrote:Neki dan mi stiže stvarčica koja je koštala 12 KM, ali je problem što je felerična - uopšte ne radi. Ne pada mi na pamet da prodavcu govorim da je artikal stigao i da je pokvaren, nego ću sačekati da prođe još 10 dana (jer tada ističe rok za stizanje artikla na adresu) i reći mu da nije stigao, i da želim refund ili da ponovo pošalje artikal. Ako je on mogao biti bezobrazan da pošalje pokvareno, mogu i ja da ga izlevatim sličnom mjerom.
- Kofer
#3512 Re: eBay - Vaša iskustva
On meni kaže da može.Ja jednom njemu rekel da nije stiglo,on kaže dobro provjeriti cu u posti.Onda kada je se uvjeril onda mi je dao refund.Da se nemože provjeriti,svak bi govoril da nije stiglo,i on bi propal.123456789 wrote:pathyeshme wrote: Hvala na savjetu, seller se odmah javio i ponudio da izvrši refund.![]()
Ne moze, ima raje koja to iskorsitava pa na tim sitnicama gubi obraz pa onda mi ostali ispastamo jer selleri ne zele slati u BIH. Ne mogu provjeriti jer nema zapisa da je posiljka stigla u BIH i da je meni isporucena, jer za ovakve posiljke ne treba potpis postaruKofer wrote: Može on to provjeriti u pošti jeli došlo ili ne nije on glup,tako bi svi govorili da nije stiglo i on bio u debelom minusu.
- seoBIH
#3513 Re: eBay - Vaša iskustva
Sve sto pisem pisem iz iskustva i poznavanja propisa u BIH kao i nacina rada poste. On nikako ne moze znati je li tebi posiljka dosla ukoliko NEMA tracking number. Takve posiljke ti POTPISUJES, dok posiljke bez TN nije potrebno potpisati tako da nema nikakvog dokaza da je posiljka stigla do tebe 
- Fourier88
#3514 Re: eBay - Vaša iskustva
Naručih juče neku stvarčicu iz Kine kad mi lik jutros šalje:
"We are really sorry we just got the notice from the local customs,they told us that all the shipping companies are suspending to sent the items to your country now.And they also can not sure when they will recovery their service
Now to solve your problem,how about we refund all your payment?"
wtf?
"We are really sorry we just got the notice from the local customs,they told us that all the shipping companies are suspending to sent the items to your country now.And they also can not sure when they will recovery their service
wtf?
-
pathyeshme
#3515 Re: eBay - Vaša iskustva
Zvanično smo otišli u kuracFourier88 wrote:Naručih juče neku stvarčicu iz Kine kad mi lik jutros šalje:
wtf?
-
hijk053
#3516 Re: eBay - Vaša iskustva
ovo je jako jednostavno.
-
quarterback
#3517 Re: eBay - Vaša iskustva
e jebiga...pathyeshme wrote:Zvanično smo otišli u kuracFourier88 wrote:Naručih juče neku stvarčicu iz Kine kad mi lik jutros šalje:
wtf?
- ZOB
#3518 Re: eBay - Vaša iskustva
Imam pitanje,prije mjesec i 13 dana sam od nekog tipa iz Kanade naručio nešto za telefon,prvi put je bilo poslano 22.07 čekao sam mjesec dana i još možda nekig 5-6 onda sam kontaktirao sellera i rekao da nisam ništa dobio on mi je rekao kao da ako hoću može uraditi refund ili poslati drugi paket odnosno isti artikal ponovo,rekao sam da mi pošalje,e sad po što nema tracking number-a nemam pojma gdje je uopće bilo,e sad da li uopšte mogu vjerovati selleru ima 99,4% Positive feedback i 4911 transakcija(ako je to to)on mi je rekao kao da su možda usput ukradene,je li glupo od mene ako bi sad radi sigurnosti pokrenuo case na paypal-u čisto radi sigurnosti ?jer neznam ni sam kaže da je poslao drugi paket a može opet biti da ne bude ništa od toga i izgubi 32KM.
- seoBIH
#3519 Re: eBay - Vaša iskustva
Nista neobicno
Samo mi reci kojom postom je slao !?
- sema911s
#3520 Re: eBay - Vaša iskustva
prije no sto pokrenes case posalji poruku paypalu,., imaju podrsku pa ce ti dat savjet(da te skinu sa kk reci ce pokreni case) meni ako sta n stigene pokrenem case dan prije isteka,., posaljem mail paypal suport i oni ti uvjek savjetuju isto ako netreba da kasni paket pokreni,ZOB wrote:Imam pitanje,prije mjesec i 13 dana sam od nekog tipa iz Kanade naručio nešto za telefon,prvi put je bilo poslano 22.07 čekao sam mjesec dana i još možda nekig 5-6 onda sam kontaktirao sellera i rekao da nisam ništa dobio on mi je rekao kao da ako hoću može uraditi refund ili poslati drugi paket odnosno isti artikal ponovo,rekao sam da mi pošalje,e sad po što nema tracking number-a nemam pojma gdje je uopće bilo,e sad da li uopšte mogu vjerovati selleru ima 99,4% Positive feedback i 4911 transakcija(ako je to to)on mi je rekao kao da su možda usput ukradene,je li glupo od mene ako bi sad radi sigurnosti pokrenuo case na paypal-u čisto radi sigurnosti ?jer neznam ni sam kaže da je poslao drugi paket a može opet biti da ne bude ništa od toga i izgubi 32KM.
- ZOB
#3521 Re: eBay - Vaša iskustva
Canada Post International Letter-post to je ta.
-
Extornia
#3522 Re: eBay - Vaša iskustva
Promjena statusa danas, sada pise
04.09.2013 11:49:03 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Prispijeće pošiljke u Izmjeničnu poštu - UVOZ
04.09.2013 13:04:10 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Otprema pošiljke na Carinu - UVOZ
05.09.2013 07:58:33 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Evidentiranje carinskih podataka o pošiljci - UVOZ
06.09.2013 10:03:24 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Vraćanje pošiljke sa carine - UVOZ
06.09.2013 10:08:16 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Otprema pošiljke u uvozu prema:
Sta im ovo znaci?
04.09.2013 11:49:03 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Prispijeće pošiljke u Izmjeničnu poštu - UVOZ
04.09.2013 13:04:10 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Otprema pošiljke na Carinu - UVOZ
05.09.2013 07:58:33 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Evidentiranje carinskih podataka o pošiljci - UVOZ
06.09.2013 10:03:24 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Vraćanje pošiljke sa carine - UVOZ
06.09.2013 10:08:16 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Otprema pošiljke u uvozu prema:
Sta im ovo znaci?
-
Nermin_BH
#3523 Re: eBay - Vaša iskustva
Znaci da ces dobiti uskoro posiljku danas ili u ponedjeljak.Extornia wrote:Promjena statusa danas, sada pise
Sta im ovo znaci?
- Kofer
#3524 Re: eBay - Vaša iskustva
Šta da radim naime dobil sam slomljen item(nije skroz samo malo plastike puklo)? 
- seoBIH
#3525 Re: eBay - Vaša iskustva
Uslikaj i slaji prodavacu. Mozes dobiti povrat novca ukoliko ne utice na funkcionalnost. Dobit ces nekih 20-30%.