Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Eto, poslao sam mail i potpredsjedniku Federacije, koji je inače bivši direktor BH Pošte i član više međunarodnih asocijacija i radnih grupa u oblasti poštanskog prometa. Mislim da on može nešto učiniti i kao pp Federacije i kao dugogodišnji član europskih asocijacija i tih radnih grupa.
Mobitel koji me kosta 290KM po ovom proracunu ce me izaci 411KM (ako bih isao sa onom varijantom spedicije 30+20)
Eh sad da li se na ovo jos dodaje ono tipa otvaranje paketa 3,5KM i fiskalni troskovi 10KM to ne znam,
zapravo ja mislim da se ovako racuna (vrijednost robe + 5% (ako je mobitel) + spedicija bez administrativnih taksi) + pdv + 20KM administrativnih taksi
bersK wrote:Eto, poslao sam mail i potpredsjedniku Federacije, koji je inače bivši direktor BH Pošte i član više međunarodnih asocijacija i radnih grupa u oblasti poštanskog prometa. Mislim da on može nešto učiniti i kao pp Federacije i kao dugogodišnji član europskih asocijacija i tih radnih grupa.
ja sam danas posalo isto 20 mailova.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:06, edited 2 times in total.
jahac96 wrote:Mobitel koji me kosta 290KM po ovom proracunu ce me izaci 411KM (ako bih isao sa onom varijantom spedicije 30+20)
Eh sad da li se na ovo jos dodaje ono tipa otvaranje paketa 3,5KM i fiskalni troskovi 10KM to ne znam,
Nisu fiskalni nego fiksni Nego tih 10 KM fiksno sto ide je administrativna taksa, a meni su eto spediteri gore rekli da ima 20-25 KM administrativna takse sto bi po logici znacilo da je ovih 20-25 KM umjesto onih 10 KM dosadasnjih. Ali je ovdje logika odavno prestala da vazi tako da...
Vrlo interesantno - bice da carinske ispostave u Hercegovini rade vise po vazecim pravilima i Zakonu nego ovi nasi hajduci u Sarajevu
To ti je ista minder logika kakvu recimo BH Telecom oduvijek ima - 'ta ce narodu no limit ADSL i mobilni internet, dovoljno im je 5 Mb/s ADSL i slicno
Tako i za ovo - 'ta ce ista skuplje od 50 maraka narucivat'; nek sute i budu zahvalni sto im ikako dozvoljavamo direktnu kupovinu sa izvora, bez pedeset koljena preprodavaca na putu od Kine do Carsije...
jahac96 wrote:Mobitel koji me kosta 290KM po ovom proracunu ce me izaci 411KM (ako bih isao sa onom varijantom spedicije 30+20)
Nisu fiskalni nego fiksni Nego tih 10 KM fiksno sto ide je administrativna taksa, a meni su eto spediteri gore rekli da ima 20-25 KM administrativna takse sto bi po logici znacilo da je ovih 20-25 KM umjesto onih 10 KM dosadasnjih. Ali je ovdje logika odavno prestala da vazi tako da...
10KM taksa 5.2KM otvaranje paketa, 4KM uplatnice = 19.20KM vjerovatno su to ti fiksni troskovi uracunati u tih 20KM.
Vrlo interesantno - bice da carinske ispostave u Hercegovini rade vise po vazecim pravilima i Zakonu nego ovi nasi hajduci u Sarajevu
To ti je ista minder logika kakvu recimo BH Telecom oduvijek ima - 'ta ce narodu no limit ADSL i mobilni internet, dovoljno im je 5 Mb/s ADSL i slicno
Tako i za ovo - 'ta ce ista skuplje od 50 maraka narucivat'; nek sute i budu zahvalni sto im ikako dozvoljavamo direktnu kupovinu sa izvora, bez pedeset koljena preprodavaca na putu od Kine do Carsije...
Loš naslov, ovo 200 je prijedlog...
BTW, akt nije nejasan, ono što je popraćeno dokumentacijom (CN22) i vrijednost mu je ispod 1000, ide bez špedicije...
A ovo 50 KM je sramota, to je 25 eura, to je pica na zapadu...
BTW, akt nije nejasan, ono što je popraćeno dokumentacijom (CN22) i vrijednost mu je ispod 1000, ide bez špedicije...
Ista stvar stoji u zadnjem pasusu članka, tako da nije samo do naslova.
Sir Charles wrote:
Ista stvar stoji u zadnjem pasusu članka, tako da nije samo do naslova.
Sir Charles wrote:Eto na kraju ispade da kukamo što će nas kupovina izlaziti skuplje, a ne da nas pljačkaju uvodjenjem špeditera u svu priču. Razočaran sam prilogom N1
Sent from my iPhone using Tapatalk
N1 razocaravajuce izjavljuje o cijelom slucaju. Necuveno pistili ga da isprica i on svoje rekao a nigdje potpitanja o onome sve po zakonu. Sramota