Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Qler wrote:Kak se ne isplati kad je guma primjetno bolja od save pogotovo na mokrom. Bar je snowtrack3 bio. A sava guli ovu s3 vec godinama a ovi napravili jos dvije novije poslije snowtrack3....
Mogu pravit koliko hoce. vredestein ne izlazi po snijegu tamo gdje sava moze. Ostalo mi je nevazno.
Qler wrote:Kak se ne isplati kad je guma primjetno bolja od save pogotovo na mokrom. Bar je snowtrack3 bio. A sava guli ovu s3 vec godinama a ovi napravili jos dvije novije poslije snowtrack3....
Mogu pravit koliko hoce. vredestein ne izlazi po snijegu tamo gdje sava moze. Ostalo mi je nevazno.
To bi bilo relevantno kad bi sva auta vozila na autopilotu i kad bi jedina razlika medju njima bile gume.
Obzirom da se nedavno ispred mene na putu za Bjelasnicu izvrtio momak u golfu sedmici na cesti koja je relativno bila pokrivena snijegom, i poslije toga nije znao i mogao krenut, a kad smo mu pomagali vidio sam da na autu ima michelin alpin 2 gume, do guma nije sigurno.
Jer je pored njega prošao čovjek s daciom kojeg sam ponovo sreo na parkingu i koji je imao na autu semperit speed grip gumu, nigdje nije zastopo, a kad je stao da nas zaobidje, normalno je krenuo.
Znaci sve je do vozaca.
Qler wrote:Ja sam sa debicom izlazio gdje michellin nije mogao... Vjeruj mi nije sve ni do gume...
naravno da nije. ali vredestein uopste nije bolji od save. odnosno, ne vrijedi te razlike. imao i zimske i ljetne, mrtvi prosjek. o ostalim gumama necu. jer je rasprava o ove dvije koje se mogu kupiti u savi na stupu
Na moje auto Hankook ni pod razno vise nece jbt, gorih guma u svom zivotu ne vidjeh, da ne "bidne" dileme, o ovim gumama je rijec http://www.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?d ... 0&dsco=145
HM, a mozda nam, hasfalt u BiH ne valja, ha, mere bit to razlog? Hankook uglavnom od mene ima mahanje.
semirsar wrote:Na moje auto Hankook ni pod razno vise nece jbt, gorih guma u svom zivotu ne vidjeh, da ne "bidne" dileme, o ovim gumama je rijec http://www.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?d ... 0&dsco=145
HM, a mozda nam, hasfalt u BiH ne valja, ha, mere bit to razlog? Hankook uglavnom od mene ima mahanje.
ma bjez ba ja taman htjeo da ih pohvalim .
ja sam pre zadovoljan sa ovim gumama . neku noc sam bio na jahorini bilo je -17 a cesta se cakli od leda i nikakvih proklizavanja ni problema nisam imao.
530i wrote:Ne bih ja letio među pokusne kuniće sa gumama, možda i jesu dobre, a možda i nisu... Čuo sam od nekih ljudi da su zadovoljni i sa Petlas gumama, ali ja bih se ipak držao provjerenih brendova.
Ma ja Svi trebamo imati samsunga, apple, LG i slicne, a huawei, alcaterl, htc i slicni su smece. Zaobravljamo da su nekada i ovi veliki, bili mali Reklama ubi pamet.
Ma najbolje polovan protekt...mislim da podržimo ove sitno-švercerske vulkanizere jer i oni će postati veliki...
530i wrote:Ne bih ja letio među pokusne kuniće sa gumama, možda i jesu dobre, a možda i nisu... Čuo sam od nekih ljudi da su zadovoljni i sa Petlas gumama, ali ja bih se ipak držao provjerenih brendova.
Ma ja Svi trebamo imati samsunga, apple, LG i slicne, a huawei, alcaterl, htc i slicni su smece. Zaobravljamo da su nekada i ovi veliki, bili mali Reklama ubi pamet.
Ma najbolje polovan protekt...mislim da podržimo ove sitno-švercerske vulkanizere jer i oni će postati veliki...
Ni ti mali nisu postali veliki jer su ostali losi i nekvalitetni. Morali su prici kvalitetom u prihvatljivu zonu, a sa manama u podnosljivu zonu.
Onda ide marketing od usta do suta. Kineske gume definitivno po svemu nisu preporucljive. Njihov odnos prema sigurnosti u saobracaju je daleko od evropskog.
Pogledati npr. crash testove kineskih marki vozila i testove njihovih guma. youtube nudi pregrst informacija.
Ma znam, nego sam malo ciničan. Sa poznatim gumama znaš šta dobijaš i po kojoj cijeni, od Tigra i Save do Michelina i Goodyeara. Ovako neke "lijeve" marke guma za koje nisam čuo, a pratim testove i općenito automobilizam i po internetu i u štampi....radije ne bih.
530i wrote:Ma znam, nego sam malo ciničan. Sa poznatim gumama znaš šta dobijaš i po kojoj cijeni, od Tigra i Save do Michelina i Goodyeara. Ovako neke "lijeve" marke guma za koje nisam čuo, a pratim testove i općenito automobilizam i po internetu i u štampi....radije ne bih.
Znam da si ti cinican. Odnosilo se na isti (prethodni) post.
Ja mogu podnijeti da mi Doogee telefon steka i da gubi wifi, ili da mi Huawei prekida razgovor neobjasnjivo nakon 30-40 sekundi...
Necu poginuti zato.
Ali guma glavu cuva.
Analogno, sto idemu kod dobrih automehanicara, kad mozemo kod ovih novih sto su tek zavrsili zanat i jeftiniji su.
semirsar wrote:Na moje auto Hankook ni pod razno vise nece jbt, gorih guma u svom zivotu ne vidjeh, da ne "bidne" dileme, o ovim gumama je rijec http://www.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?d ... 0&dsco=145
Ja sam to davno rekao, od svih guma, Hankook zimske su najgore na kojima sam vozio. Kumho nisam htio ni probati, ali sam dobio ljetne na autu koje sam kupio i trajale su oko 10,000km prije nego sto su tri gume ispale iz balansa.
Cisto informativno pitanje: kako prepoznati protekt na prvu?
Mislim ,ozbiljno je pitanje. Ja sta ne znam pitam.
Kako izgledaju,ko ih pravi,kakve su povoljnosti kakvi nedostaci.
Znam da se vecinom u transportu koriste jer su dosta dosta povoljnije
Da dovršim priču:
Nedoumicu između Michelin Alpin 5 i Dunlop 4D (205/55/16) riješio sam tako što sam se na kraju ipak odlučio za Dunlop.
Probao ih na različitim podlogama, i potpuno sam zadovoljan. Ovo mi je prvi put da kupujem premium gume, dosad je uvijek bila Sava, i mogu reći da je razlika barem svjetlosna godina.
Sodom1 wrote:Mislim ,ozbiljno je pitanje. Ja sta ne znam pitam.
Kako izgledaju,ko ih pravi,kakve su povoljnosti kakvi nedostaci.
Znam da se vecinom u transportu koriste jer su dosta dosta povoljnije
Meni se jedan taxista nedavno kleo u protekt gume.
Ima na autu makbel protekt, guma je na fazon stare dunlop gume. Dunlop winter sport sp, jbg on kaze da mu nikad nisu stale negdje niti da je osjetio razliku.
Iskreno ja sam čuo da su se ljudima znali odlijepiti gazni slojevi gume na malo većim brzinama nakon nekog vremena. Ja je ne bi stavio na svoje auto nikad, radije ga ne bi vozaao zimi.
jedno pitanje za iskusne... prosle zime sam zbavio sve cetiri gume Michelin Alpin A4. posto je prosla zima bila blaga nisam ih se navozao. ove godine primjetim dosta veci napor "u kotrljanju". dakle, kada sam u leru vozilo znatno vise usporava no inace. jedino sto sam mijenjao jesu gume, tako da vjerujem da je samo do njih.
da li zimske gume na -15 treba da imaju takve osobine?