Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
the_hooligan_ec wrote:Renault megane 2 1.4 16v
problem sa pokazivacem goriva. danas upalim auto i odem regularno na pumpu naspem i ponovo da upalim ono pokazuje totalnu rezervu.Uradim famozni test mode na renault ne pokazuje kolicinu goriva u test mode i izbacuje gresku neku " valeur jauge circ.ouvent" .Sta moze biti i jel se neko susretao sa time .. par dana bude sve uredu najednom pobudali
problem sa pokazivacem goriva. danas upalim auto i odem regularno na pumpu naspem i ponovo da upalim ono pokazuje totalnu rezervu.Uradim famozni test mode na renault ne pokazuje kolicinu goriva u test mode i izbacuje gresku neku " valeur jauge circ.ouvent" .Sta moze biti i jel se neko susretao sa time .. par dana bude sve uredu najednom pobudali
Plovak?
jel moguce da je neki od senzora sto ide na njeg danas ne pokazuje rezervu nego malo iznad i u toku voznje opet spadne ispod rezerve
JEsi li mozda ostavio karticu u utoru dok su sipali gorivo?
Jutros sam upalio auto i ostavio da odradi 10tak minuta dok se spremim za posao. Kada sam došao, auto se ugasilo i nisam mogao upaliti. Dolazio je majstor, pokušao spojiti sa svojim autom da eliminišemo akumulator, ali nije palio. Spojio je dijagnostiku i kako mi reče, greška je bila na brizgaljkama a on kaže da bi mogla biti pumpa goriva, ili injektori. U prvih par pokušaja nije mogao izbrisati grešku, ali je na kraju uspio. Auto se trenutno NE Može upaliti. Do tada, sve je radilo uredno.
Da li neko ima približnu ideju šta bi moglo biti? Sada treba šlepati na servis
Jutros sam upalio auto i ostavio da odradi 10tak minuta dok se spremim za posao. Kada sam došao, auto se ugasilo i nisam mogao upaliti. Dolazio je majstor, pokušao spojiti sa svojim autom da eliminišemo akumulator, ali nije palio. Spojio je dijagnostiku i kako mi reče, greška je bila na brizgaljkama a on kaže da bi mogla biti pumpa goriva, ili injektori. U prvih par pokušaja nije mogao izbrisati grešku, ali je na kraju uspio. Auto se trenutno NE Može upaliti. Do tada, sve je radilo uredno.
Provjeri filter goriva mozda je zacepljen od loseg goriva
Provjeri filter goriva mozda je zacepljen od loseg goriva
ili pumpa goriva u rezervoaru.
meni se to desilo par puta. sve u redu kada je rezervoar pun a poslije samo se ugasi(nije bilo nikakve logike niti je dijagnostika sta pokazivala). to mi rijesio jedan majstor tako sto je odmah izvadio ''tutu'' iz rezervoara na kojoj se nalazi plovak i mala pumpica koja nije radila.
Nisam
Imas prekid struje s davaca na plovku. Stoji ti valeur jauge circuit ouveRt. Podigni nasjed zadnjeg sica, ispod ces vidjeti zice/konektore koji idu na taj davac, vidi da se nije sta odvojilo, iskopcaj konektor, naprskaj kontakt sprejem, vrati na mjesto. Mozda bude trebao specijalni ili prirucni alat da odvrnes poklopac sklopa pumpe/davaca. Moguce da je tu greska, ili bilo gdje od te tacke do UCH, ili na sta vec ide signal.
Do čega može biti ako je slaba kočiona snaga na zadnjim kočnicama - doboši su u pitanju ? Na valjcima kada je aktivirana samo nožna kočnicama prikazuje oko 25, dok su aktivirane zajedno ručna i nočna prelazi preko 50 kočiona snaga.
Gl. kočioni cilindar repariran, pakne su relativno nove, ulje novo skoro također. Znam da su mi jednom pojačavali preko šarafa unutar doboša (regulisanje razmaka pakni pretpostavljam), ali kada se to podesi, nakon određenog vremena kada se doboši zagriju, počnu blokirati točkovi tj. kada stanem i hoću da krenem osjećaj je kao da krečem pod ručnom, osjeća se otpor prilikom kretanju - moguće da je previše dotegnuto, ne znam 100%.
Može li biti do kočionih cilindara unutar doboša, njih nisam dirao jer sam se bojao da ne puknu crijeva prilikom odvrtanja ili da se zaigram sa tim šarafom? 5 cilindar nemam
zLatk0 wrote:Do čega može biti ako je slaba kočiona snaga na zadnjim kočnicama - doboši su u pitanju ? Na valjcima kada je aktivirana samo nožna kočnicama prikazuje oko 25, dok su aktivirane zajedno ručna i nočna prelazi preko 50 kočiona snaga.
Gl. kočioni cilindar repariran, pakne su relativno nove, ulje novo skoro također. Znam da su mi jednom pojačavali preko šarafa unutar doboša (regulisanje razmaka pakni pretpostavljam), ali kada se to podesi, nakon određenog vremena kada se doboši zagriju, počnu blokirati točkovi tj. kada stanem i hoću da krenem osjećaj je kao da krečem pod ručnom, osjeća se otpor prilikom kretanju - moguće da je previše dotegnuto, ne znam 100%.
Može li biti do kočionih cilindara unutar doboša, njih nisam dirao jer sam se bojao da ne puknu crijeva prilikom odvrtanja ili da se zaigram sa tim šarafom? 5 cilindar nemam
Hvala
P.S. Vectra A je u pitanju
100% do zadnjih cilindara, ali ne bi trebalo da su ni problematični za zamijeniti niti da su previše skupi. Ručna nije vezana na njih pa radi ok, a oni su neispravni pa uzrokuju probleme. Svakako to treba poslije sve lijepo podesiti i nožnu i ručnu i neće biti problema...
Kako se rijesiti neugodnog mirisa iz ventilacije?????? Nedavno je bilo nafte na motoru, mala kolicina koja se nakupljala oko dizni, i tad se u unutrasnjost vozila prilikom ukljucivanja ventilacije - grijanja, ubacivao miris nafte. Nafta je uklonjena, sve suho k'o barut al' i dalje se u kabini osjeca neugodan miris, kad se ukljuci grijanje.
konektovan wrote:Kako se rijesiti neugodnog mirisa iz ventilacije?????? Nedavno je bilo nafte na motoru, mala kolicina koja se nakupljala oko dizni, i tad se u unutrasnjost vozila prilikom ukljucivanja ventilacije - grijanja, ubacivao miris nafte. Nafta je uklonjena, sve suho k'o barut al' i dalje se u kabini osjeca neugodan miris, kad se ukljuci grijanje.
konektovan wrote:Kako se rijesiti neugodnog mirisa iz ventilacije?????? Nedavno je bilo nafte na motoru, mala kolicina koja se nakupljala oko dizni, i tad se u unutrasnjost vozila prilikom ukljucivanja ventilacije - grijanja, ubacivao miris nafte. Nafta je uklonjena, sve suho k'o barut al' i dalje se u kabini osjeca neugodan miris, kad se ukljuci grijanje.
Probaj sa promjenom filtera kabine.
Cist, nov filter stavljen marke filtron cini mi se.
Pogledaj da negdje ne izlazi nafta ili ne kvasi u motoru. Trebalo bi brzo iz ventilacije nestat taj miris ako je sve suho. Davno je bilo, kod mene se osjetio miris benzina u kabini. Ljeto je bilo ja kontam ma isparava. I tako vozio mjesec dana. Medjutim uvijek se cuje unutra, dignem haubu sve suho. Medjutim, jednom dignem haubu sa upaljenim motorom, kad vidim da na jednoj membrani na karburatoru pusta benzin, kapa i to direkt na cjevi od auspuha
U sekundi sagori dok kapne benzin na auspuh. Kako mi se nije zapalilo auto ni sam ne znam, nije puno kapalo
Kad sam to rijesio prestao se cuti miris benzina u ventilaciji.
Ne bih da te strasim ali pregledaj jos jednom temeljito motor.