BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
ala7

#3501 Re: MojaTv BH telecom

Post by ala7 »

neo7 wrote:
munja.ba wrote:
neo7 wrote:Jesu zakljucane bas radi toga. Zvao sam telecom i kazu ako zelim ostale racuanre nakaciti da kupim router ? WTF jos jedan uredjaj u kuci, pa nemam ga gdje ni ukljucitii :lol: .

Inace na tp-linku ima i antenica ali eto, wiralless mi ne daju da aktiviram, tj ne daju da pristupim TP-linku... :sad:
mozes li otvoriti 192.168.1.1 :-?
Da naravno, ali ni jedna kombinacija user/pw ne radi. Isprobao sve moguce varijante ali je TP-link zakljucan a meni se ne da da ga restartujem na fabricke postavke jer ima dosta postavki da se setuje :)
Vjerovatno je koristen modem vec .. Ne vjerujem da Bhtelecom postavlja username i password prije isporuke opreme korisniku.. Meni je problem pravio iskljuceni dhcp(koji treba biti iskljucen u slucaju mojaTV full) sve dok nisam rucno podesio ip adresu mreznoj karti nisam mogao pristupiti preko 192.168.1.1.. http://www.tp-link.com/english/soft/2008613161340.pdf
Ne znam koliko bi ti bilo uredu/pametno da resetujes modem i da ti neko pokusa proslijediti backup konfiguracije modema..
Ako ti frcera sve kako treba nemoj nista dirati ..
goleta

#3502 Re: MojaTv BH telecom

Post by goleta »

Kod mene su isto bili neki momci iz neke druge firme koje je telecom angazovao
jer sam ih kasnije zvao i ka zu da su oni svoj posao zavrsili i da su sada negdje
drugo angazovani .
Ali nije bitno jer ja svoj problem jos nisam rijesio .Na kraju su mi rekli da moja linija nije u redu
i da ne mogu imati full paket.....a kako je radio nekih 10 tak dana dok nije poceo
prekidati tj. tp link se resetuje svakih 15 do 30 minuta.
Molio sam ih da mi dodju zamijeniti tp link i dodje momak i saopsti mi tu tuznu vijest .
Mi smo kaze mjerili linija nije u redu .....kako si mjerio kad ni u kucu nisi usao a ona
prikljucna kutija na kuci uopste nije otvarana pa gdje si mjerio..bolan na stenderu.........
Zao mi je odustati od full paketa jer je ovo zaista sjajno .Moja tv je super a internet da ne pricam
svi ovi lokalni bezicnjaci ne mogu mu zajedno parirati.
Ja ipak mislim da je u pitanju zagusenje jer mozda svaki 10 ti dan bude sve u redu bez ikakvih prekida
ali ipak volio bih ako neko moze da mi pomogne u postavkama tp linka da nisam ja slucajno sta zeznuo
dok sam cackao da ukljucim wireless....
HVALA :bih: :bih: TELECOM :bih: :bih:
Mustafapasa

#3503 Re: MojaTv BH telecom

Post by Mustafapasa »

goleta...
u kojem si gradu?
Ja ne bih odustajao nikako, to sam ti i prvi put rekao...imaju korektivni profili i ako je ferceralo 10 dana zasto ne bi i dalje...trebas biti uporan i reci da ti OBEZBJEDE USLUGU za koju si potpisao ugovor. kako ce oni to uraditi ne treba da te interesuje...
Naravno da je usluga ODLICNA i ne trebas odustajati...
elcho71

#3504 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by elcho71 »

Zna li mi neko reci koliko se ceka prikljucak ADSL-a?
ala7

#3505 Re: MojaTv BH telecom

Post by ala7 »

goleta wrote:Kod mene su isto bili neki momci iz neke druge firme koje je telecom angazovao
jer sam ih kasnije zvao i ka zu da su oni svoj posao zavrsili i da su sada negdje
drugo angazovani .
Ali nije bitno jer ja svoj problem jos nisam rijesio .Na kraju su mi rekli da moja linija nije u redu
i da ne mogu imati full paket.....a kako je radio nekih 10 tak dana dok nije poceo
prekidati tj. tp link se resetuje svakih 15 do 30 minuta.
Molio sam ih da mi dodju zamijeniti tp link i dodje momak i saopsti mi tu tuznu vijest .
Mi smo kaze mjerili linija nije u redu .....kako si mjerio kad ni u kucu nisi usao a ona
prikljucna kutija na kuci uopste nije otvarana pa gdje si mjerio..bolan na stenderu.........
Zao mi je odustati od full paketa jer je ovo zaista sjajno .Moja tv je super a internet da ne pricam
svi ovi lokalni bezicnjaci ne mogu mu zajedno parirati.
Ja ipak mislim da je u pitanju zagusenje jer mozda svaki 10 ti dan bude sve u redu bez ikakvih prekida
ali ipak volio bih ako neko moze da mi pomogne u postavkama tp linka da nisam ja slucajno sta zeznuo
dok sam cackao da ukljucim wireless....
HVALA :bih: :bih: TELECOM :bih: :bih:
TP Link modem je specifican .. Mnostvo mogucnosti postavki.. Mnogi imaju problema sa tv-om i telefonom radi ukljucenog DHCP-a na paketu mojaTV full.. Neki su spomenuli na forumu mjenjanje sa adsl na adsl2+ postavku jer adsl2+ omogucuje propusnost oko 24Mbit/s parice ukoliko je moguce tehnicki..
Budi uporan kao sto kaze Mustafapasa ako nemas bas neku drugu bolju alternativu od mojaTV usluge.. Provjeri instalacije svoje tj. telefonske parice i slicno.. Insistiraj da provjere sve kutije spojeve konektore i slicno..Pozdrav
Muflon

#3506 Re: MojaTv BH telecom

Post by Muflon »

Ljudi dragi, boli glava od te priče, imal kakvih konkretnih najava poboljšanja programske ponude, imal ovdje kakvih insajderea...

Btw. danas mi čitav dan izbacuje sve živo, mora da opet Feđa mijenja portove, yebli ga oni...
escobar__

#3507 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by escobar__ »

elcho71 wrote:Zna li mi neko reci koliko se ceka prikljucak ADSL-a?
Od dva dana do osam mjeseci. :mrgreen:
goleta

#3508 Re: MojaTv BH telecom

Post by goleta »

Hvala momci na podrsci .Znaci ponovo svako jutro "Halo je li to telecom......"
DHCP mi je iskljucen a adsl i adsl 2+ sam mijenjao i opet ...kvaka.
A ovo sto muflon kaze za poboljsanje, ne trebe nista bolje nek ovako ostane i odlicno
vrijedi ovih para a i konkurencija pada.
:bih: :bih: TELECOM :thumbup: :bih: :bih:

zaboravih pitati kako brzo pristupite tp linku
kod mene ceka ceka i onda ga resetuje pa tek onda mogu pristupiti adresi 192.168.1.1
elcho71

#3509 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by elcho71 »

escobar__ wrote:
Trazio sam ozbiljan odgovor a ne ovakav debilizam!
nivla

#3510 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by nivla »

elcho71 wrote:
escobar__ wrote:
escobar se bas i nije salio, ovo su stvarni podaci, nikad se ne zna koliko im treba - nekad 2 dana, nekad hefta, nekad mjesec, nekad vise mjeseci
escobar__

#3511 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by escobar__ »

elcho71 wrote:
escobar__ wrote:
Šta si tražio, tačan datum kad će ti doći na vrata? Genijalac...
Mirok

#3512 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Mirok »

Sarajevo
Image
Image

Frankfurt
Image

Znaci u zadnje vrijeme, tj. zadnjih 10tak dana, ovo je standardna brzina. net2flat, na kojem pise "do" 2 megabita... Eh sad ovo "do" mi ponajvise smeta. Kad bi bilo idealno, 2mbita, bi bila nekih 250kb/s, a ja od uvodjenja ovih flatova nisam vidio da mi iznad 200kb/s skoci, a zadnjih kao sto rekoh 10tak dana, nece ni iznad 190kb/s... Ajde nema veze, zadovoljan sam s time, ali ono sto mi smeta je trenutni ping... Prije bijase ping 50-60 (trenutno igram samo league of legends), a sad ping nece ispod 100 i ako spadne, brzo se vrati... I sta se desilo sa uploadom? na 8G paketu mi je bez problema bilo pola megabita i vise na speedtestu 0.5 do 0.7...
Da li je i kod vas situacija slicna? Opet bihnet kaki ili?
Muflon

#3513 Re: MojaTv BH telecom

Post by Muflon »

goleta wrote:Hvala momci na podrsci .Znaci ponovo svako jutro "Halo je li to telecom......"
DHCP mi je iskljucen a adsl i adsl 2+ sam mijenjao i opet ...kvaka.
A ovo sto muflon kaze za poboljsanje, ne trebe nista bolje nek ovako ostane i odlicno
vrijedi ovih para a i konkurencija pada.
:bih: :bih: TELECOM :thumbup: :bih: :bih:

zaboravih pitati kako brzo pristupite tp linku
kod mene ceka ceka i onda ga resetuje pa tek onda mogu pristupiti adresi 192.168.1.1
Interesuje me isključivo SportKlub paket, ostalo manje-više...

Image
Image
Image
Image
Image
Mustafapasa

#3514 Re: MojaTv BH telecom

Post by Mustafapasa »

nedje je i ovo pitanje sport kluba objasnjeno na nekim prethodnim postovima...ima ovdje ipak strucnjaka za sve oblasti :)
lelooo

#3515 Re: MojaTv BH telecom

Post by lelooo »

zavisi od regija, rade i druge firme instalacije za Telekom, pogotovo MojeTV. Mislim, instalacija i nije bogzna kakva pamet, 3 uredjaja, 4 kabla i gotovo, a smanjuje cekanja jel.

Odrzavanje je naravno na Telekomu, problemi hoce-nece, parica i sl, onda idu monteri...
Po meni nije ovo losa ideja, barem 90% instalacija nema nikakvih problema, i ako nista manje se ceka na TV
Muflon

#3516 Re: MojaTv BH telecom

Post by Muflon »

Mustafapasa wrote:nedje je i ovo pitanje sport kluba objasnjeno na nekim prethodnim postovima...ima ovdje ipak strucnjaka za sve oblasti :)
Ma čit'o sam tam, to je ona priča oko konkurencije Telemacha koji drži SK i ovih što drže Arenu, pa kao na Telemachu kao nema Arene radi toga, pa je opet kao Arena kao tražila kao da gdje se ona emituje nema SK, ali Logosoft je kao izuzetak, e pa ako Logosoft može, onda može vala i BH Telecom, previše je tu "kao" da bi bilo baš tako...
skafiskafsnjak

#3517 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by skafiskafsnjak »

nema mi neta danas...idem na troubleshoot i kaze dns ne odg... probao ip i dns od googla,nece.../ne javljaju se na 1422.. cccccccc
ala7

#3518 Re: MojaTv BH telecom

Post by ala7 »

dajte nam VH1 Classic :|

Image
BarbaDue

#3519 Re: MojaTv BH telecom

Post by BarbaDue »

ala7 wrote:dajte nam VH1 Classic :|

Image
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
motorola01

#3520 Re: MojaTv BH telecom

Post by motorola01 »

Mustafapasa wrote: e odavno nisam vidio vecu glupost...
Prvo, MojaTV kao paket je samo za fizicka lica, drugo, internim procedurama je striktno propisano ko i sta radi prilikom realizacije MojaTV usluge, a trece, BHT nikad ne angazira treca lica (firme) da vrsi instalaciju kod krajnjeg korisnika...jer ko ce snositi odgovornost ako nesto ne bude uradjeno ok???, hoces li onda zvati BHT ili ces zvati tu firmu...? naravno, zvat ces 1444 a oni onda kao da te prusmjere u tu firmu koja ti je vrsila montazu jel???????
Ovo je uspljak zestoki kako bi se u nastavku price provuklo "bit ce problema u buducnosti-zagusenja". Smijesno stvarno. svaki korisnik do sebe ima svoju paricu, ljudi mjere tu paricu i ako ima propusnost u mb onda ti pruze uslugu. Evo ti primjer, moj daidza koji je 10m udaljen od mene ne moze imati MojuTV dok ja(kuca pored u istoj avliji) imam vec ooooodaaaavnoooo Full paket.
AKO ti parica nakon svih testova bude OK, dobijas uslugu, ...pa nije ovo javna cesma pa da bude zagusenje tj.ko ufati vise njemu vise...nidze veze...
dalje, bas zbog te ostre interne procedure BHT kasni s realizacijom usluga kao sto je MojaTV. Moraju se svi parametri ispitati i izmjeriti i sve sprovesti kako bi se nesto realiziralo do kraja, a to trazi i vremena i svih drugih resursa. Covjek kad gleda ovaj forum, rekao bi "kako li ovi nagurase na 38.000 korisnika MojaTV usluge"?, mora da se kod svih gusiiiiiii.... aha.
90% problema je na strani korisnika, kao sto je kod mene bilo.
Prvo me VoIP zezao i prekidao, na kraju je bilo do mog tel aparata koji nije bio 100% kompatabilan sa tom uslugom i nek nije kad ljudi za 1KM daju svemirski dobar fiksni telefon.
Internet me nikad nije zezao niti je padala brzina i ja stalno to ovdje provlacim, prebacite na ADSL2 mod rada na modemu...
Ostalo mi je sve ok...ko ne vjeruje ili hoce da testira nek se javi na pp i ja cu ga ugostiti u svojoj kuci da sve fino i potanko vidi i proba...
koristim (na prethodnim formumima) 42" LCD i gledam ga u max rezoluciji preko HDMI, imam i simultane konekcije...

ako me naljutite snimit cu sad sve pa na youtube
Bez obzira sto si zaposlenik BHT,ne moras ti sve znati :dance: ...Vrlo je moguce da rade i druge firme realizaciju te usluge,jer i EPBiH ima sklopljene ugovore sa drugim firmama o recimo izbacivanju brojila itd....Zasto onda ne bi i oni sklopili ugovor sa odredjenom firmom u odredjenom vremenskom periodu da malo poguraju prikljucenje,s obzirom na navalu???
Mustafapasa

#3521 Re: MojaTv BH telecom

Post by Mustafapasa »

Jesam, uposlenik sam i Elektorprivrede i Telecoma i svake domace firme koju branim i koristim...
Korisnik jesam, malo znanja o tome imam jer me interesovalo, ali koristim i logiku oko neceg sto svako zna.
Siguran sam da ces ruziti frizera koji te sisao, a ne firmu koja mu je prodala makase za sisanje :-)
motorola01

#3522 Re: MojaTv BH telecom

Post by motorola01 »

Mustafapasa wrote:Jesam, uposlenik sam i Elektorprivrede i Telecoma i svake domace firme koju branim i koristim...
Korisnik jesam, malo znanja o tome imam jer me interesovalo, ali koristim i logiku oko neceg sto svako zna.
Siguran sam da ces ruziti frizera koji te sisao, a ne firmu koja mu je prodala makase za sisanje :-)
Zato postoje ugovori,u kojima se sve kaze...KAko EP dopusta drugima da vrse radove izmjestanja brojila?Zasto ne bi i BHT tako radio?Evo ljudi ti fino kazu da su im dolazili drugi,a ne radnici BHT.Valjda oni znaju bolje od tebe......

I da,uposlenik si BHT ;-) i ne samo ti ;-) i neka ste hvala Bogu ;-)
Mustafapasa

#3523 Re: MojaTv BH telecom

Post by Mustafapasa »

da jesam sigurno bih na sva pitanja ovdje znao odgovore kao sto bih znao i ovo za firme koje rade za BHT.
Ipak nije to sitnica...
p.s.
a na jednom forumu pise gdje radim...
goleta

#3524 Re: MojaTv BH telecom

Post by goleta »

Bolan motorola o tome smo pricali i zavrsili
Kasno palis i to si se javio sa namjerom kritikujes a ne nesto korisno da kazes
Reci nesto novo na cijoj si ti strani ......

Pa ipak Nokia je bolja od motorole
CoCoJamBo

#3525 Re: MojaTv BH telecom

Post by CoCoJamBo »

Nevjerujem ja ovoj BHT ,Jednom su me sjebali i nikad vise! Sad sam na HS i rahat sam vala :)

Image
Locked