koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
KB9

#3501 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

Dr Baltazar wrote:Ima li neko iskustva sa Al Rehab parfemima da podjeli :D ?
nikad cuo ako cemo iskreno al zato imas rasasi dobrih (i jeftinih i skupih) pa i njih stavi na listu za istrazivanje :mrgreen:
Klitemnestraaa

#3502 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Klitemnestraaa »

brown.sugar wrote:
Klitemnestraaa wrote:Jel zna iko gdje se može nabaviti: VIntage, Kate Moss?

Ubjedljivo najjači koji sam ikad imala, ali ga nigdje u BiH ne mogu naći. :sad:
Didaco. :thumbup:

Jooj ako ga nadjem odmah ću sad iz kreveta bolesna ustati ići da ga kupim.
Klitemnestraaa

#3503 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Klitemnestraaa »

Klitemnestraaa wrote:
brown.sugar wrote:
Klitemnestraaa wrote:Jel zna iko gdje se može nabaviti: VIntage, Kate Moss?

Ubjedljivo najjači koji sam ikad imala, ali ga nigdje u BiH ne mogu naći. :sad:
Didaco. :thumbup:

Jooj ako ga nadjem odmah ću sad iz kreveta bolesna ustati ići da ga kupim.
Zvala, nema. :(
brown.sugar

#3504 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by brown.sugar »

Klitemnestraaa wrote:
Zvala, nema. :(
Pisem ti u pp. :wink:
Djidjimilovich

#3505 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Djidjimilovich »

konektovan wrote:Image

Sinoc kupljen, i zena se opet zaljubila u mene, po drugi put. :thumbup: :mrgreen:

Fakat, predobar i prelijep miris. :thumbup:

molim te kazi mi gdje si ovaj uzeo ?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3506 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

Djidjimilovich wrote:
konektovan wrote:Image

Sinoc kupljen, i zena se opet zaljubila u mene, po drugi put. :thumbup: :mrgreen:

Fakat, predobar i prelijep miris. :thumbup:

molim te kazi mi gdje si ovaj uzeo ?
Kod jednog havera, koji usput prodaje parfeme. :wink: :mrgreen:
konektovan

#3508 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

Mea_parvitas wrote:Na netu 40 KM 100 ml.

http://www.ebay.de/itm/Nikos-Sculpture- ... Swe7BWzecj
Eh sad, da li je original, ne znam, al' generalno nisu skupi.
KB9

#3509 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

na piku ih ima za 50-60 veliko pakovanje i sigurno legit
Kataklinger

#3510 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Kataklinger »

Vagam između Nikos Sculpture i Terre d'Hermes...
Michun

#3511 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Michun »

Kataklinger wrote:Vagam između Nikos Sculpture i Terre d'Hermes...
broj 2 ;)
Dr Baltazar

#3512 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Dr Baltazar »

Ako si mlađi onda Nikos. Ako imaš iznad 30 onda Hermes. Uglavnom sigurnija varijanta je Nikos.
KB9

#3513 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

ne mogu se poredit kolko je tdh bolji al isto tako su oba odlicna kupovina (nikos za ulog-dobitak)
konektovan

#3514 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

Dr Baltazar wrote:
Ako si mlađi onda Nikos. Ako imaš iznad 30 onda Hermes. Uglavnom sigurnija varijanta je Nikos.
Ja bih tu granicu za godine, kod TdH podigao iznad 40, nekako ne ide za mladje od toga. :mrgreen:

Moja preporuka za Nikos. :thumbup:
Dr Baltazar

#3515 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Dr Baltazar »

konektovan wrote:
Dr Baltazar wrote:
Ja bih tu granicu za godine, kod TdH podigao iznad 40, nekako ne ide za mladje od toga. :mrgreen:

Moja preporuka za Nikos. :thumbup:
Može i tako. Al u suštini, godine ne igraju ulogu. Sve zavisi od osobe koja nosi parfem i kako se osjeća. Meni se Hermes prije par godina uopće nije sviđao, bio mi je previše opor. Možda bi sad drugačije reagovao :)

Hermes je klasa za Nikosa u pogledu mirisa da se razumijemo, ali nije sve u tome.
KB9

#3516 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

pretjerujete malo za godine (mozda i malo vise), ima to veze al ni blizu koliko npr ono sto trenutno nosis na sebi

izadjes vani, kosulja, hlace, cipele, adekvatan sat na ruku i tdh, pogodak svih pogodaka, slazem se da ne mozes bas bit balav al npr neka granica u tom slucaju kod mene bi mogla da se pomakne na 25+
LaLuna

#3517 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by LaLuna »

uvijek mu se iznova vracam ... ima ono nesto :-)

Image
KB9

#3518 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

Image

svaki put kad se namirisem ovim skontam o kakvoj se under the radar perfekciji radi :izet:
Dr Baltazar

#3519 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Dr Baltazar »

Dosta zapostavljen parfem iz Fahrenheit linije. Mislim da je i diskontinuiran što će mu sigurno podići cijenu u skorije vrijeme tako ko želi, trebao bi što prije nabaviti bocu.

Čekam da mi stignu Dior Sauvage (imao dekant, sjajan parfem - mnogo bolji od BdC-a u čiju ga kategoriju stavljaju. Možda namjenski jesu slični, ali je Dior mnogo kvalitetnije odrađen) i Nautica Voyage (ovo uzimam radi hype-a 200 ml, da se kupam sa njim :D ). I tako se lagano približavamo četrdesetom parfemu :lol: :lol:

Savjetujem svima da odmah u startu koriste samo, i isključivo jedan parfem kako ne bi upali u ove vode :D
konektovan

#3520 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

Dr Baltazar wrote:Dosta zapostavljen parfem iz Fahrenheit linije. Mislim da je i diskontinuiran što će mu sigurno podići cijenu u skorije vrijeme tako ko želi, trebao bi što prije nabaviti bocu.

Čekam da mi stignu Dior Sauvage (imao dekant, sjajan parfem - mnogo bolji od BdC-a u čiju ga kategoriju stavljaju. Možda namjenski jesu slični, ali je Dior mnogo kvalitetnije odrađen) i Nautica Voyage (ovo uzimam radi hype-a 200 ml, da se kupam sa njim :D ). I tako se lagano približavamo četrdesetom parfemu :lol: :lol:

Savjetujem svima da odmah u startu koriste samo, i isključivo jedan parfem kako ne bi upali u ove vode :D
Ja sam se odlucio, da koristim u buducnosti samo do tri parfema, u stvari, to su lopovi odlucili, koji su odnijeli vecinu. :mrgreen:

Dior sauvage, fantastičan, mnogo bolji od BDC. :thumbup:
Dr Baltazar

#3521 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Dr Baltazar »

konektovan wrote:
Dr Baltazar wrote:Dosta zapostavljen parfem iz Fahrenheit linije. Mislim da je i diskontinuiran što će mu sigurno podići cijenu u skorije vrijeme tako ko želi, trebao bi što prije nabaviti bocu.

Ja sam se odlucio, da koristim u buducnosti samo do tri parfema, u stvari, to su lopovi odlucili, koji su odnijeli vecinu. :mrgreen:

Dior sauvage, fantastičan, mnogo bolji od BDC. :thumbup:
E baš mi je žao :cry: I ja sam to kontao, ne daj Bože, da dođe do tog ne moraju ići dalje od ormara sa parfemima. Dovoljno će se namiriti :lol: Problem je što ja imam više parfema nego godina, skoro duplo :lol:
KB9

#3522 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

sauvage je za bdc nesto nedostizno, nema veze sto nisam ljubitelj ni jednog ni drugog :lol:

gdje si ugrabio voyage od 200 ml i za koje pare? kod mene je duplo manje pakovanje i po svemu sudeci ce doc na red opet kupovina preko ljeta pa cu i ja vjerovatno gledat da uzmem ovaj put to vece pakovanje :-)
Dr Baltazar

#3523 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Dr Baltazar »

KB9 wrote:sauvage je za bdc nesto nedostizno, nema veze sto nisam ljubitelj ni jednog ni drugog :lol:

gdje si ugrabio voyage od 200 ml i za koje pare? kod mene je duplo manje pakovanje i po svemu sudeci ce doc na red opet kupovina preko ljeta pa cu i ja vjerovatno gledat da uzmem ovaj put to vece pakovanje :-)
Kod Mikija na piku, 85 km cijena. Jest skuplje nego vani, ali nema druge opcije :D
KB9

#3524 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

Dr Baltazar wrote:
KB9 wrote:sauvage je za bdc nesto nedostizno, nema veze sto nisam ljubitelj ni jednog ni drugog :lol:

Kod Mikija na piku, 85 km cijena. Jest skuplje nego vani, ali nema druge opcije :D
aha, zahvaljujem al jos cu ipak malo procunjat :mrgreen:

kad smo kod tih ogromnih pakovanja za skroz male pare ako vec nisi nabavio ovaj moras imat u kolekciji

http://www.fragrantica.com/perfume/Calv ... 12520.html

200ml se moze nac cak i na piku za nekih 60-70 maraka, svako doba dana, svako doba godine, bez ikakvih problema (ok ne moze samo ljeti na one pustinjske bas vrucine al ostalo sve ide), perfekcija cista kad sve uzmes u obzir :skoljka:
Dr Baltazar

#3525 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Dr Baltazar »

KB9 wrote:
Dr Baltazar wrote:

aha, zahvaljujem al jos cu ipak malo procunjat :mrgreen:

kad smo kod tih ogromnih pakovanja za skroz male pare ako vec nisi nabavio ovaj moras imat u kolekciji

http://www.fragrantica.com/perfume/Calv ... 12520.html

200ml se moze nac cak i na piku za nekih 60-70 maraka, svako doba dana, svako doba godine, bez ikakvih problema (ok ne moze samo ljeti na one pustinjske bas vrucine al ostalo sve ide), perfekcija cista kad sve uzmes u obzir :skoljka:
Svaki put kad uzimam parfeme taj CK Shock mi je na listi i uvijek uzmem nešto umjesto njega. Sad sam naručio Sauvage i Voyage i to mi dolazi za 15ak dana. Možda, nakon tvog komentara, kažem mu da ubaci i CK. Vrijeme je :D
Post Reply