Svi koji su probali Quicker hvale pravo, ja fakat nisam, tako da ne znam, posto ne volim eksperimentisati jer su ovo dvoje hafifnifebo_acm wrote:Ima li neko iskustva sa ovom hranom Quicker? Vidim ima snizenje 50% na ekupon, ali mi suhveli to... I gdje jos ima Brit osim u Merkuru? Merkur se gasi i nemaju bas neki izbor vise...
Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Moderator: anex
- Cholina_Lokica
#3501 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
-
febo_acm
#3502 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Uzet cu jednu pa sta bude 
- Pasiflora
#3503 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Brit ima i Obifebo_acm wrote:.. I gdje jos ima Brit osim u Merkuru? Merkur se gasi i nemaju bas neki izbor vise...
-
Haman
#3504 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
Danas se tesko opredijeliti kakvog dobermana kupiti. Ako uzmemo bilo koju enciklopediju pasa tamo lijepo pise kako treba da izgleda doberman, ali ako procitamo sta pisu neki gforumasi onda covjek dodje u dilemeu. Kad pogledamo ove fotografije mozda dodjemo do prave spoznaje.
Fotos br. 1

Fotos br. 2

Ja bih se operdijelo za dobermana na fotosu br.2
Fotos br. 1
Fotos br. 2

- sabinna38
-
febo_acm
#3506 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Uzeo sam ovu Quicker hranu i zivotinja mi je zadovoljna 
-
covjek1
#3507 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Kako, cime i koliko puta dnevno hranite velike pasmine. Mislim o bas velikim psima, cuko mi ima 55-60 kg ?
- Cholina_Lokica
#3508 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Jednu dnevnu dozu granula podijelim za ujutro i uvece, ujutro dobije samo malo granula i kasiku konzerve, uvece ostatak granula i isto malo konzerve. Otprilike sam skontala koliko je njamu za odrzavanje kilaze i toga se pridrzavamo. Nema to veze sa velicinom psa, samo treba prilagoditi koliko mu treba, hrani se kao i manji kako ce drugacijecovjek1 wrote:Kako, cime i koliko puta dnevno hranite velike pasmine. Mislim o bas velikim psima, cuko mi ima 55-60 kg ?
-
febo_acm
#3509 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ima li neko da je imao zivotinju i dobio bebu u medjuvremenu? Ova moja nema pristup bebi osim da je onjuska i lezi u blizinji bebe kada je u korpi... Generalno prema bebi je super. E sad ono sto mene zanima je to da li ste primjetili neke cudne promjene u posasanju? Recimo ova moja prije nikada nije lajala a sada laje na sve sto cuje, pogotovo iza ulaznih vrata
Po noci neko ustane da ode u WC i cim pridje vratima gdje je beba Lily rezi
Ja vjeujem da ona stiti bebu, ali eto zanima me da li je neko imao slicna iskustva...
- Cholina_Lokica
#3510 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Mene je toga strah kad se porodin, za sad ne primjecuju da sam trudna, ali oboje imaju poremecaj prisvajanja stvari, pa kontam da bi mogli i bebu tako
mada ja ne planiram ogranicavati pristup junioru, nego ih pustiti... ali ne znam sta da ti kazem za to, ne zapostavljajte je, probaj nekako da joj okrenes pricu
-
febo_acm
#3511 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ma nije ona zapostavljena, nju svi maze
Beba ima mjesec dana i moram paziti da je slucajno ne ogrebe ili tako nesto... Cim bebara malo poraste i prohoda to ce biti dernek
Ja njih dvije stavim na krevet i ova nju uredno njuska, cak namirise kada beba napravi zijan i samo krene da je njuska oko guze i to je znak za presvlacenje 
Nego nikada prije nije lajala, a sada kada neko pridje vratima dernek
Nego nikada prije nije lajala, a sada kada neko pridje vratima dernek
-
enkoo83
#3512 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Imam zenku belgijsko ovcara kojoj ce sada 10 mj,pas boravi vani i preko dana vecinom je u boxu jer nepodnosi komsije do mene nocu je cijelo vrijeme u dvoristu pustena.e tu sada nastaju problemi jer ona bukvalno pravi lom i sve sto ostane u dvoristu raznese i unisti.da li iko ima kakav savjet kako nocu da je uposlim da neradi sto ona hoce nego bas da ima neke zadatke.
-
Ninoz
#3513 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Druze, sam si sebi odgovorioenkoo83 wrote:Imam zenku belgijsko ovcara kojoj ce sada 10 mj,pas boravi vani i preko dana vecinom je u boxu jer nepodnosi komsije do mene nocu je cijelo vrijeme u dvoristu pustena.e tu sada nastaju problemi jer ona bukvalno pravi lom i sve sto ostane u dvoristu raznese i unisti.da li iko ima kakav savjet kako nocu da je uposlim da neradi sto ona hoce nego bas da ima neke zadatke.
- sabinna38
#3514 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Imam maltezera starog 4 mj. Problem je klasicnno crvenilo oko ocij, tj te tamne mrlje.
Zanima me na koji nacin, prirodnim putem, rjesiti problem ???'
Zanima me na koji nacin, prirodnim putem, rjesiti problem ???'
- una_bo
#3515 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
većina tih kapi sadrži antibiotike pa bi možda trebao da odeš do veta.
mislim da su sad najpopularnije kapi angels eyes
mislim da su sad najpopularnije kapi angels eyes
-
enkoo83
#3516 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ne sve komsije inace nije agresivna nego samo komsije do nas Koji mrze sve pse.Sto se tice odnosa tu nemamo problema pas slusa i stvarno nemam problema sa njom ato ae toga tice.Nazalost preko Dana nemogu da joj posvetim toliko vremena I svjestan Sam da pas Mora sa zadovolji svoje potrebe mene samo zanima ima Li neki vid igre zadatka da joj nocu usmjerim paznju I njenu energiju.Ninoz wrote:Druze, sam si sebi odgovorioenkoo83 wrote:Imam zenku belgijsko ovcara kojoj ce sada 10 mj,pas boravi vani i preko dana vecinom je u boxu jer nepodnosi komsije do mene nocu je cijelo vrijeme u dvoristu pustena.e tu sada nastaju problemi jer ona bukvalno pravi lom i sve sto ostane u dvoristu raznese i unisti.da li iko ima kakav savjet kako nocu da je uposlim da neradi sto ona hoce nego bas da ima neke zadatke."preko dana je vecinom u boxu"... Belgijski ovcar je radni pas.Svaki dan s emora raditi sa njim u ovisnosti koliki plijenski nagon ima, a belgijski ovcar ga ima, bez obzira na karakter steneta iz legla.To je pas koji obozava jednostavno da radi, trci, skace i bude vjeran gazdi! Dnevno bez 3-4 sata aktivnog treninga bit ce nesretna, frustrirana i zato navecer ispolji sav svoj bijes.Ne znam sta mislis pod "ne podnosi" komsije, ali moras po njenom govoru tijela znati sta ona osjeca...Ne bi bilo lose da se javis nekome sa iskustvom i da trenirate sport "schutzhund" cisto da se pas isprazni i rastereti i bit ce mirna i zadovoljna.Vole slobodu i da istrazuju i ne zaboravi, iako imas dvoriste, svakodnevno moras da je setas, da uspostavite odnos...Sretno
- Rinzler
#3517 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
Imal ko pincha za prodat, mladunche i kolko se krecu njihove cjene otprilike?
- Rinzler
#3518 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
Jela sudjuku prije emisije il nesta tako, cuko nanjusio, mislio da je hrana i klap, logikaHaman wrote:Naravno citam sve, jer smatram da se tako moze puno toga nauciti. Ne zanimaju me komentari tipa " trla baba lan da joj prodje dan".Evo jedan poucan primjer.
STRAŠAN UJED UŽIVO Pas izgrizao voditeljicu usred emisije VIDEO
http://doznajemo.com/2012/02/10/strasan ... ije-video/Kyle Dyer, voditeljica emisije 9News, na televiziji u Denveru (SAD) povezanoj s mrežom NBC ujedena je od psa usred emisije uživo! Ona se oporavlja u bolnici i trebat će joj plastična operacija, nakon što ju je napao argentinski mastif tokom emisije emitirane u srijedu.
Prema izvještajima, voditeljica je razgovarala sa vlasnikom psa Michaelom Robinsonom i vatrogascem Tylerom Sugaskim nakon što je pas, čije je ime Gladiator Maximus (Max) spašen poslije upada u ledeno jezero, gdje je završio loveći kojota.
Aktivisti za prava životinja tvrde da je voditeljica potpuno pogrešno pritupila psu i da se on osjetio nesigurnim, a vlasnik vjerovatno će odgovarati pred sudom jer pas nije bio na povodcu, a ispostavilo se da nije bio ni propisno cijepljen.
E sad vazno pitanje. Zasto je pas ujeo voditeljicu za lice??
![]()
![]()
![]()
- Zeljoooo
#3519 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
De ba, odvadi malo ziva mila.pakica_ wrote:zovu, zovu.. guglaj, iznenadit ces se rezultatima.. a sto se tice dobermana i doge, SVAKI uboga dan kad setam s bastom, MINIMALNO dvoje ljudi kaze- sjo doge, ala'am!febo_acm wrote:Fakat prvi put cujem da great danea zovu danska doga. Nasa poslaJa mislim da je doberman ustvari njemacka doga, kad malo bolje razmislim
![]()
Sent from my LG-D802 using Tapatalk![]()
![]()
- Zeljoooo
#3520 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
@Haman
Kolega ja redovno dolaZim na temu i citam vase postove. Molim vas nemojte se omesti i zanemarite par pojedinaca i obozavatelja raznih Kendi koji privatiziju svaku temu i cukam.
Samo nastavite! Podrska!
Kolega ja redovno dolaZim na temu i citam vase postove. Molim vas nemojte se omesti i zanemarite par pojedinaca i obozavatelja raznih Kendi koji privatiziju svaku temu i cukam.
Samo nastavite! Podrska!
- Qler
#3521 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
Ma iskreno, "doberman" kao na slici 1 meni iskreno nije doberman. Znas se sta je i kako treba da izgleda doberman. Evo par slika, od dajdze miHaman wrote:Danas se tesko opredijeliti kakvog dobermana kupiti. Ako uzmemo bilo koju enciklopediju pasa tamo lijepo pise kako treba da izgleda doberman, ali ako procitamo sta pisu neki gforumasi onda covjek dodje u dilemeu. Kad pogledamo ove fotografije mozda dodjemo do prave spoznaje.
Fotos br. 1
Fotos br. 2

Samo steta sto ima ovo bijelo na prsima.. inace prelijep je
- Rinzler
#3522 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
I ti qleru sto mozes napisat glupost, to je nejvjerovatno. Po cemu to pas sa prve slike po tvom uzvisenom sudu nije doberman. Jer ima prirodne usi, neiskasapljene, jer ima normalan rep. Kako se zgrazam takvih kvazianimallovera u pm. Ti znaci zbog svog hira i izgleda cuke bi pasce sjeko, kasapio mu usi i rep.
Jesil se kad upitao, jel rep u pasceta ima svoju namjenu i praktičnu upotrebu?
Znas ja kad sam imao cukicu, mati jednom kad ju je setkala po setalistu, napadnu ih lutalice i mati je nije zastitila adekvatno. Cukica je to zapamtila kralju dobro, totalno drukcije ponasanje je imala s njom, u setnji i kuci, nego samnom. U mene je imala povjerenje jer sam u slicnoj situaciji je zastitio x puta, i ona sama lagodnija, srcanija, veselija, ljepsa, rahatnija u setnji, a s mamom vazda nekakva kao skrusena, na oprezu i prepadnuta. Sad zamisli sta pas dozivi i kako mu sjebes psihu kada ga odvedes na ova kasapljenja repa i usiju. A tebe pas gleda kao nekoga od koga ocekuje zastitu.
Zamisli ja kazem da ti nisi bosanac jer nemas istetoviranu zastavu bosne na dupetu.
I btw isto se tako zgrazam kvazianimallovera koji uzimaju sebi za pravo da pasce sterilizuju pod krinkom ljubavi prema istom. Odvratno!
Znas ja kad sam imao cukicu, mati jednom kad ju je setkala po setalistu, napadnu ih lutalice i mati je nije zastitila adekvatno. Cukica je to zapamtila kralju dobro, totalno drukcije ponasanje je imala s njom, u setnji i kuci, nego samnom. U mene je imala povjerenje jer sam u slicnoj situaciji je zastitio x puta, i ona sama lagodnija, srcanija, veselija, ljepsa, rahatnija u setnji, a s mamom vazda nekakva kao skrusena, na oprezu i prepadnuta. Sad zamisli sta pas dozivi i kako mu sjebes psihu kada ga odvedes na ova kasapljenja repa i usiju. A tebe pas gleda kao nekoga od koga ocekuje zastitu.
Zamisli ja kazem da ti nisi bosanac jer nemas istetoviranu zastavu bosne na dupetu.
I btw isto se tako zgrazam kvazianimallovera koji uzimaju sebi za pravo da pasce sterilizuju pod krinkom ljubavi prema istom. Odvratno!
- Qler
#3523 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
Jesi ti osunecen? Kako prezivi tu traumu?Rinzler wrote:I ti qleru sto mozes napisat glupost, to je nejvjerovatno. Po cemu to pas sa prve slike po tvom uzvisenom sudu nije doberman. Jer ima prirodne usi, neiskasapljene, jer ima normalan rep. Kako se zgrazam takvih kvazianimallovera u pm. Ti znaci zbog svog hira i izgleda cuke bi pasce sjeko, kasapio mu usi i rep.
- Rinzler
#3524 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
A ja ti usporedbe inteligentne u pm. Kakvu praktičnu primjenu ima rezanje usiju i repa tako ti boga sem estetike. Jesi gledo kad emisije o opstanku, velikim mackama, trkacima, i koliko im rep pomaze u kretnjama, promjeni pravca i stabilnosti u trcanju, i ti samo zbog toga sto tebi ljepse izgleda kusavo pasce iskasapit jedan krucijelan alat za stabilnost i komunikaciju psa. Bistra usporedba nemam rjeci, ustvari nisam se ni nadao pametnijoj od osobe koja rece da neiskasapljen doberman nije doberman zbog nerezanih usiju i repa 
- Qler
#3525 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
Hajde malo ti procitaj kako je nastao doberman, zasto mu se kupiraju usi i rep, kakav je bio u pocetku, koliko se pasmina promijenila... Malo procitaj pa vrijedjaj i valjaj,gluposti. Bit ce ti jasnije zasto se kupira.