Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Cholina_Lokica

#3501 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

febo_acm wrote:Ima li neko iskustva sa ovom hranom Quicker? Vidim ima snizenje 50% na ekupon, ali mi suhveli to... I gdje jos ima Brit osim u Merkuru? Merkur se gasi i nemaju bas neki izbor vise...
Svi koji su probali Quicker hvale pravo, ja fakat nisam, tako da ne znam, posto ne volim eksperimentisati jer su ovo dvoje hafifni :D
febo_acm

#3502 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Uzet cu jednu pa sta bude :D
Pasiflora

#3503 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

febo_acm wrote:.. I gdje jos ima Brit osim u Merkuru? Merkur se gasi i nemaju bas neki izbor vise...
Brit ima i Obi
Haman

#3504 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari

Post by Haman »

Danas se tesko opredijeliti kakvog dobermana kupiti. Ako uzmemo bilo koju enciklopediju pasa tamo lijepo pise kako treba da izgleda doberman, ali ako procitamo sta pisu neki gforumasi onda covjek dodje u dilemeu. Kad pogledamo ove fotografije mozda dodjemo do prave spoznaje.

Fotos br. 1

Image

Fotos br. 2

Image

Ja bih se operdijelo za dobermana na fotosu br.2
febo_acm

#3506 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Uzeo sam ovu Quicker hranu i zivotinja mi je zadovoljna :D
covjek1

#3507 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by covjek1 »

Kako, cime i koliko puta dnevno hranite velike pasmine. Mislim o bas velikim psima, cuko mi ima 55-60 kg ?
Cholina_Lokica

#3508 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

covjek1 wrote:Kako, cime i koliko puta dnevno hranite velike pasmine. Mislim o bas velikim psima, cuko mi ima 55-60 kg ?
Jednu dnevnu dozu granula podijelim za ujutro i uvece, ujutro dobije samo malo granula i kasiku konzerve, uvece ostatak granula i isto malo konzerve. Otprilike sam skontala koliko je njamu za odrzavanje kilaze i toga se pridrzavamo. Nema to veze sa velicinom psa, samo treba prilagoditi koliko mu treba, hrani se kao i manji kako ce drugacije
febo_acm

#3509 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Ima li neko da je imao zivotinju i dobio bebu u medjuvremenu? Ova moja nema pristup bebi osim da je onjuska i lezi u blizinji bebe kada je u korpi... Generalno prema bebi je super. E sad ono sto mene zanima je to da li ste primjetili neke cudne promjene u posasanju? Recimo ova moja prije nikada nije lajala a sada laje na sve sto cuje, pogotovo iza ulaznih vrata :D Po noci neko ustane da ode u WC i cim pridje vratima gdje je beba Lily rezi :D Ja vjeujem da ona stiti bebu, ali eto zanima me da li je neko imao slicna iskustva...
Cholina_Lokica

#3510 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Mene je toga strah kad se porodin, za sad ne primjecuju da sam trudna, ali oboje imaju poremecaj prisvajanja stvari, pa kontam da bi mogli i bebu tako :lol: mada ja ne planiram ogranicavati pristup junioru, nego ih pustiti... ali ne znam sta da ti kazem za to, ne zapostavljajte je, probaj nekako da joj okrenes pricu
febo_acm

#3511 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Ma nije ona zapostavljena, nju svi maze :) Beba ima mjesec dana i moram paziti da je slucajno ne ogrebe ili tako nesto... Cim bebara malo poraste i prohoda to ce biti dernek :D Ja njih dvije stavim na krevet i ova nju uredno njuska, cak namirise kada beba napravi zijan i samo krene da je njuska oko guze i to je znak za presvlacenje :D
Nego nikada prije nije lajala, a sada kada neko pridje vratima dernek :D
enkoo83

#3512 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by enkoo83 »

Imam zenku belgijsko ovcara kojoj ce sada 10 mj,pas boravi vani i preko dana vecinom je u boxu jer nepodnosi komsije do mene nocu je cijelo vrijeme u dvoristu pustena.e tu sada nastaju problemi jer ona bukvalno pravi lom i sve sto ostane u dvoristu raznese i unisti.da li iko ima kakav savjet kako nocu da je uposlim da neradi sto ona hoce nego bas da ima neke zadatke.
Ninoz

#3513 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Ninoz »

enkoo83 wrote:Imam zenku belgijsko ovcara kojoj ce sada 10 mj,pas boravi vani i preko dana vecinom je u boxu jer nepodnosi komsije do mene nocu je cijelo vrijeme u dvoristu pustena.e tu sada nastaju problemi jer ona bukvalno pravi lom i sve sto ostane u dvoristu raznese i unisti.da li iko ima kakav savjet kako nocu da je uposlim da neradi sto ona hoce nego bas da ima neke zadatke.
Druze, sam si sebi odgovorio :) "preko dana je vecinom u boxu"... Belgijski ovcar je radni pas.Svaki dan s emora raditi sa njim u ovisnosti koliki plijenski nagon ima, a belgijski ovcar ga ima, bez obzira na karakter steneta iz legla.To je pas koji obozava jednostavno da radi, trci, skace i bude vjeran gazdi! Dnevno bez 3-4 sata aktivnog treninga bit ce nesretna, frustrirana i zato navecer ispolji sav svoj bijes.Ne znam sta mislis pod "ne podnosi" komsije, ali moras po njenom govoru tijela znati sta ona osjeca...Ne bi bilo lose da se javis nekome sa iskustvom i da trenirate sport "schutzhund" cisto da se pas isprazni i rastereti i bit ce mirna i zadovoljna.Vole slobodu i da istrazuju i ne zaboravi, iako imas dvoriste, svakodnevno moras da je setas, da uspostavite odnos...Sretno
sabinna38

#3514 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by sabinna38 »

Imam maltezera starog 4 mj. Problem je klasicnno crvenilo oko ocij, tj te tamne mrlje.

Zanima me na koji nacin, prirodnim putem, rjesiti problem ???'
una_bo

#3515 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by una_bo »

većina tih kapi sadrži antibiotike pa bi možda trebao da odeš do veta.
mislim da su sad najpopularnije kapi angels eyes
enkoo83

#3516 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by enkoo83 »

Ninoz wrote:
enkoo83 wrote:Imam zenku belgijsko ovcara kojoj ce sada 10 mj,pas boravi vani i preko dana vecinom je u boxu jer nepodnosi komsije do mene nocu je cijelo vrijeme u dvoristu pustena.e tu sada nastaju problemi jer ona bukvalno pravi lom i sve sto ostane u dvoristu raznese i unisti.da li iko ima kakav savjet kako nocu da je uposlim da neradi sto ona hoce nego bas da ima neke zadatke.
Druze, sam si sebi odgovorio :) "preko dana je vecinom u boxu"... Belgijski ovcar je radni pas.Svaki dan s emora raditi sa njim u ovisnosti koliki plijenski nagon ima, a belgijski ovcar ga ima, bez obzira na karakter steneta iz legla.To je pas koji obozava jednostavno da radi, trci, skace i bude vjeran gazdi! Dnevno bez 3-4 sata aktivnog treninga bit ce nesretna, frustrirana i zato navecer ispolji sav svoj bijes.Ne znam sta mislis pod "ne podnosi" komsije, ali moras po njenom govoru tijela znati sta ona osjeca...Ne bi bilo lose da se javis nekome sa iskustvom i da trenirate sport "schutzhund" cisto da se pas isprazni i rastereti i bit ce mirna i zadovoljna.Vole slobodu i da istrazuju i ne zaboravi, iako imas dvoriste, svakodnevno moras da je setas, da uspostavite odnos...Sretno
Ne sve komsije inace nije agresivna nego samo komsije do nas Koji mrze sve pse.Sto se tice odnosa tu nemamo problema pas slusa i stvarno nemam problema sa njom ato ae toga tice.Nazalost preko Dana nemogu da joj posvetim toliko vremena I svjestan Sam da pas Mora sa zadovolji svoje potrebe mene samo zanima ima Li neki vid igre zadatka da joj nocu usmjerim paznju I njenu energiju.
Rinzler

#3517 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari

Post by Rinzler »

Imal ko pincha za prodat, mladunche i kolko se krecu njihove cjene otprilike?
Rinzler

#3518 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari

Post by Rinzler »

Haman wrote:Naravno citam sve, jer smatram da se tako moze puno toga nauciti. Ne zanimaju me komentari tipa " trla baba lan da joj prodje dan".Evo jedan poucan primjer.

STRAŠAN UJED UŽIVO Pas izgrizao voditeljicu usred emisije VIDEO

Image
Kyle Dyer, voditeljica emisije 9News, na televiziji u Denveru (SAD) povezanoj s mrežom NBC ujedena je od psa usred emisije uživo! Ona se oporavlja u bolnici i trebat će joj plastična operacija, nakon što ju je napao argentinski mastif tokom emisije emitirane u srijedu.
Prema izvještajima, voditeljica je razgovarala sa vlasnikom psa Michaelom Robinsonom i vatrogascem Tylerom Sugaskim nakon što je pas, čije je ime Gladiator Maximus (Max) spašen poslije upada u ledeno jezero, gdje je završio loveći kojota.
Aktivisti za prava životinja tvrde da je voditeljica potpuno pogrešno pritupila psu i da se on osjetio nesigurnim, a vlasnik vjerovatno će odgovarati pred sudom jer pas nije bio na povodcu, a ispostavilo se da nije bio ni propisno cijepljen.
http://doznajemo.com/2012/02/10/strasan ... ije-video/

E sad vazno pitanje. Zasto je pas ujeo voditeljicu za lice??

:novine: :novine: :novine: :novine:
Jela sudjuku prije emisije il nesta tako, cuko nanjusio, mislio da je hrana i klap, logika :) stala puhat u pasche ko nezdrava, i ja bi je klepio :)
Zeljoooo

#3519 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari

Post by Zeljoooo »

pakica_ wrote:
febo_acm wrote:Fakat prvi put cujem da great danea zovu danska doga. Nasa posla :D Ja mislim da je doberman ustvari njemacka doga, kad malo bolje razmislim :D

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
zovu, zovu.. guglaj, iznenadit ces se rezultatima.. a sto se tice dobermana i doge, SVAKI uboga dan kad setam s bastom, MINIMALNO dvoje ljudi kaze- sjo doge, ala'am! :lol: :lol: :lol:
De ba, odvadi malo ziva mila.
Zeljoooo

#3520 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari

Post by Zeljoooo »

@Haman

Kolega ja redovno dolaZim na temu i citam vase postove. Molim vas nemojte se omesti i zanemarite par pojedinaca i obozavatelja raznih Kendi koji privatiziju svaku temu i cukam.
Samo nastavite! Podrska!
Qler

#3521 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari

Post by Qler »

Haman wrote:Danas se tesko opredijeliti kakvog dobermana kupiti. Ako uzmemo bilo koju enciklopediju pasa tamo lijepo pise kako treba da izgleda doberman, ali ako procitamo sta pisu neki gforumasi onda covjek dodje u dilemeu. Kad pogledamo ove fotografije mozda dodjemo do prave spoznaje.

Fotos br. 1

Image

Fotos br. 2

Image

Ja bih se operdijelo za dobermana na fotosu br.2
Ma iskreno, "doberman" kao na slici 1 meni iskreno nije doberman. Znas se sta je i kako treba da izgleda doberman. Evo par slika, od dajdze mi :)

Image Image

Samo steta sto ima ovo bijelo na prsima.. inace prelijep je :)
Rinzler

#3522 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari

Post by Rinzler »

I ti qleru sto mozes napisat glupost, to je nejvjerovatno. Po cemu to pas sa prve slike po tvom uzvisenom sudu nije doberman. Jer ima prirodne usi, neiskasapljene, jer ima normalan rep. Kako se zgrazam takvih kvazianimallovera u pm. Ti znaci zbog svog hira i izgleda cuke bi pasce sjeko, kasapio mu usi i rep.
Jesil se kad upitao, jel rep u pasceta ima svoju namjenu i praktičnu upotrebu?
Znas ja kad sam imao cukicu, mati jednom kad ju je setkala po setalistu, napadnu ih lutalice i mati je nije zastitila adekvatno. Cukica je to zapamtila kralju dobro, totalno drukcije ponasanje je imala s njom, u setnji i kuci, nego samnom. U mene je imala povjerenje jer sam u slicnoj situaciji je zastitio x puta, i ona sama lagodnija, srcanija, veselija, ljepsa, rahatnija u setnji, a s mamom vazda nekakva kao skrusena, na oprezu i prepadnuta. Sad zamisli sta pas dozivi i kako mu sjebes psihu kada ga odvedes na ova kasapljenja repa i usiju. A tebe pas gleda kao nekoga od koga ocekuje zastitu.
Zamisli ja kazem da ti nisi bosanac jer nemas istetoviranu zastavu bosne na dupetu.
I btw isto se tako zgrazam kvazianimallovera koji uzimaju sebi za pravo da pasce sterilizuju pod krinkom ljubavi prema istom. Odvratno!
Qler

#3523 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari

Post by Qler »

Rinzler wrote:I ti qleru sto mozes napisat glupost, to je nejvjerovatno. Po cemu to pas sa prve slike po tvom uzvisenom sudu nije doberman. Jer ima prirodne usi, neiskasapljene, jer ima normalan rep. Kako se zgrazam takvih kvazianimallovera u pm. Ti znaci zbog svog hira i izgleda cuke bi pasce sjeko, kasapio mu usi i rep.
Jesil se kad upitao, jel rep u pasceta ima svoju namjenu i praktičnu upotrebu?
Znas ja kad sam imao cukicu, mati jednom kad ju je setkala po setalistu, napadnu ih lutalice i mati je nije zastitila adekvatno. Cukica je to zapamtila kralju dobro, totalno drukcije ponasanje je imala s njom, u setnji i kuci, nego samnom. U mene je imala povjerenje jer sam u slicnoj situaciji je zastitio x puta, i ona sama lagodnija, srcanija, veselija, ljepsa, rahatnija u setnji, a s mamom vazda nekakva kao skrusena, na oprezu i prepadnuta. Sad zamisli sta pas dozivi i kako mu sjebes psihu kada ga odvedes na ova kasapljenja repa i usiju. A tebe pas gleda kao nekoga od koga ocekuje zastitu.
Zamisli ja kazem da ti nisi bosanac jer nemas istetoviranu zastavu bosne na dupetu.
I btw isto se tako zgrazam kvazianimallovera koji uzimaju sebi za pravo da pasce sterilizuju pod krinkom ljubavi prema istom. Odvratno!
Jesi ti osunecen? Kako prezivi tu traumu?
Rinzler

#3524 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari

Post by Rinzler »

A ja ti usporedbe inteligentne u pm. Kakvu praktičnu primjenu ima rezanje usiju i repa tako ti boga sem estetike. Jesi gledo kad emisije o opstanku, velikim mackama, trkacima, i koliko im rep pomaze u kretnjama, promjeni pravca i stabilnosti u trcanju, i ti samo zbog toga sto tebi ljepse izgleda kusavo pasce iskasapit jedan krucijelan alat za stabilnost i komunikaciju psa. Bistra usporedba nemam rjeci, ustvari nisam se ni nadao pametnijoj od osobe koja rece da neiskasapljen doberman nije doberman zbog nerezanih usiju i repa ;-)
Qler

#3525 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari

Post by Qler »

Hajde malo ti procitaj kako je nastao doberman, zasto mu se kupiraju usi i rep, kakav je bio u pocetku, koliko se pasmina promijenila... Malo procitaj pa vrijedjaj i valjaj,gluposti. Bit ce ti jasnije zasto se kupira.
Post Reply