Internet kupovina iz inostranstva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
art vandeley

#3501 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by art vandeley »

a na sta se odnosi ovo pod other categories ?

http://www.amazon.co.uk/gp/help/custome ... D0552E15DD
Mehemed
Vozim: automobil

#3503 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Mehemed »

Ne treba lock, samo treba naručivati iz UK
Mehemed

#3504 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Mehemed »

Jest da mi je nejasno zašto piše 28.04. 16:00h kada je Bugarska maximalno 2-3h razlike od nas, nije više sigurno, al dobro, ova promjena mi je pobudila nadu i sad vjerujem da su šanse bar 80% da će stići :)

Image
zgiba

#3505 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by zgiba »

KvaziExpert wrote:
Mehemed wrote:Ako je to nešto knjiga, možeš kupiti, ako je nešto drugo ne.
Po milioniti put se piše, Amazon šalje samo knjige u BiH, ništa više.
Čini mi se da nije bukvalno samo knjige, ima još nekih, doduše vrlo malo stvari. Kolegica je kupovala neke stvari za cvijeće, saksije, tako nešto,...

Ja inače koristim Amazon za ocjene i mišljenja kupaca, pa kad odlučim šta ću, kupim na eBay-u
Mislim da to zavisi od prodavca. Ako je prodavac Amazon onda se u BiH salju samo knjige, CD i sl. Ako prodavac nije Amazon, nego neko ko se samo putem Amazona "reklamira" onda moze slati i druge stvari za BiH. To se vidi na profilu prodavca.
djes_ba

#3506 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by djes_ba »

jel iko ista vise narucuje
nemoze preko hong kong poste
sta je sa china i singapor post oni salju normalno , jel ko narucivo stizu li stvari ili nestaju
trebam nesto naruciti pa da neriskiram puno
seoBIH

#3507 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by seoBIH »

Mehemed wrote:Jest da mi je nejasno zašto piše 28.04. 16:00h kada je Bugarska maximalno 2-3h razlike od nas, nije više sigurno, al dobro, ova promjena mi je pobudila nadu i sad vjerujem da su šanse bar 80% da će stići :)

[img]http://i.imgur.com/0NrCBX.jpčg[/img]
Ne kontam sta mislis pod vremenom? Mi smo u istoj vremenskoj zoni sa Bugarskom, pa to nema nikakve veze. To ti stoji obavjestenje da je u toliko sati otpremljeno iz njhiopve poste ka dalje.
Mehemed

#3508 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Mehemed »

seoBIH wrote:
Mehemed wrote:Jest da mi je nejasno zašto piše 28.04. 16:00h kada je Bugarska maximalno 2-3h razlike od nas, nije više sigurno, al dobro, ova promjena mi je pobudila nadu i sad vjerujem da su šanse bar 80% da će stići :)

[img]http://i.imgur.com/0NrCBX.jpčg[/img]
Ne kontam sta mislis pod vremenom? Mi smo u istoj vremenskoj zoni sa Bugarskom, pa to nema nikakve veze. To ti stoji obavjestenje da je u toliko sati otpremljeno iz njhiopve poste ka dalje.
Pogledaj u koliko sam sati napisao post i kojeg datuma pa će ti biti malo jasnije.
seoBIH

#3509 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by seoBIH »

Moguce da prikazuje po kineskoj vremenskoij zoni :mrgreen:
almir90

#3510 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by almir90 »

Da li je neko od forumaša naručivao nešto sa Alibaba.com?
IcedFlame

#3511 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by IcedFlame »

almir90 wrote:Da li je neko od forumaša naručivao nešto sa Alibaba.com?
Jesam ja, ali sam sve dogovarao preko onog njihovog messengera direktno sa prodavcem.
Konkretno, narucio bateriju i punjac za mob, prodavac ispostovao sve sto smo dogovorili, i sve uredno stiglo putem NL Post.

Dakle, nije fazon u alibabi (koja je samo servis ustvari), nego na kakvog prodavaca/podrsku naletis :)
Pryda

#3512 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Pryda »

Pryda wrote:Ja narucio pocetkom novembra nesto sa stranice ioffer, uredno dobio i tracking number hahaha zavlacio me prodavac maksimalno, sve fino kulturno govorio da ga ne prijavim, kao sad praznici doci ce to, jos gledam tracking ide posiljka. I tako je dosla do aerodroma na pekingu i stala, a ja nisam prijavio na vrijeme paypalu prosao mi neki rok i propadose pare, posiljka nije stigla a ovaj banovan sa stranice.. jos uvijek ponekad provjerim da se nije sta pomjerilo, stoji na aerodromu i dalje xD
Evo sam sebe da citiram. Ova posiljka mi je stigla danas. Nisam vjerovao svojim ocima kad sam vidio, ko zna kud je sve po svijetu isla i gdje se zagubila pa je trebalo ovoliko. :)
forzamilan

#3513 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by forzamilan »

Krajem oktobra naruček item 16$, došao neki dan, refund davno vraćen :shock:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3514 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by JoseMujica »

je vas ima još kojima tracking pokazuje da je pošiljka u tranzitu u Bugarskoj (Sofija Letters)? Meni stoji od 5.5. pa me interesuje jel ikom išta došlo?
kecher II

#3515 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kecher II »

imam jedno pitanje pa ako neko zna molio bih da odgovori,
naime, zelim nesto da narucim iz hrvatske i ne placa se karticom vec su mi poslali broj racuna koji ima vise cifara (tri cifre vise) nego je predvidjeno na nasim uplatnicama (virman) ili se mozda koriste druge uplatnice za placanje u inostranstvo?

hvala
seoBIH

#3516 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by seoBIH »

Poceli su stizat paketi ;) Ocekujte ih u narendim danima. Narudzbe od novembra 2014 pa ka novijem datumu.
Mehemed

#3517 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Mehemed »

forzamilan wrote:Krajem oktobra naruček item 16$, došao neki dan, refund davno vraćen :shock:
Ako mu nisi platio ponovo kada ti je došlo nađi ga i plati mu.
JoseMujica wrote:je vas ima još kojima tracking pokazuje da je pošiljka u tranzitu u Bugarskoj (Sofija Letters)? Meni stoji od 5.5. pa me interesuje jel ikom išta došlo?
Ne jednu, imam tri takve. 28.04., 03.05. i 05.05. je pisalo to "Bulgaria, BGSOFG - SOFIA LETTERS, Otprema pošiljke u inostranstvo (EDI poruka )" i od tada nikakvih promjena.
KvaziExpert wrote:
Pa pročepilo je, nakon više mjeseci, kada se počelo pojavljivati u Sofiji. Ja sam dobio barem desetak paketa iz perioda oktobar 2014. pa ovamo. I ima ih još,...
I ja dobio jednu pošiljku iz Oktobra prošle i još jednu iz Januara ove godine, trebam sutra da uplatim para na račun pa da im platim, a nisam ni sumnjao da je ovaj poslao što sam od njeg naručio u Oktobru, jer dosta sam stvari od njeg naručio i uvijek je dolazilo, samo ova jedna nije došla, sve do danas :)
Saka

#3518 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Saka »

Meni isto došlo isti dan nekoliko pošiljki što sam naručio prije pola godine. Znači ipak je bilo do naših uhljupa u pošti i stajalo negdje kod njih dok raja malo nije digla frku zbog blokade iz Hong Konga pa su odjednom počeli da rade.

A i ja imam jednu pošiljku u Bugarskoj stoji tako mjesec dana, ne znam dal da otvaram case.
Mehemed

#3519 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Mehemed »

Stižu te iz Bugarske, možeš ti otvoriti case, ali ne traži refund tako lahko jer će stići, 3 moje pošiljke bile u Bugarskoj i sve tri su stigle

Image
Saka

#3520 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Saka »

Stiglo danas, nakon više od mjesec u Bugarskoj navodno. Nije to ni bilo u Bugarskoj nego je negdje ovdje ležalo samo naši iz Pošte nisu zaveli. Sreća pa nisam case otvarao.
makaranka

#3521 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by makaranka »

moze li mi neko objasnit sta znaci ako platim osiguranje posiljke,cega me osigurava?
narucujem mobitel, naravno iz kine,placam pay palom, a seler mi nudi osiguranje za 2$, al ne kontan za sta sluzi to siguranje?
Elaol

#3522 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Elaol »

Da li neko zna dobre prodavce polovnih knjiga sa Ebaya ili neke druge online prodavnice koje se bave time, a da su povoljne?
Nasao sam na Ebayu betterworldbooks, ali cijena shippinga je 7 dolara po knjizi, a svaka knjiga je 4 dolara. I to je jeftino, ali me zanima da li znate jos takvih prodavaca bilo na Ebayu, bilo drugi sajtovi za prodaju?
seoBIH

#3523 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by seoBIH »

makaranka wrote:moze li mi neko objasnit sta znaci ako platim osiguranje posiljke,cega me osigurava?
narucujem mobitel, naravno iz kine,placam pay palom, a seler mi nudi osiguranje za 2$, al ne kontan za sta sluzi to siguranje?
Vjerovatno osiguranje od ostecenja paketa. Pitaj na stranici toj sta je insurance u tvom slucaju, ili nadji pod FAQ. Ne mora znaciti da na svakoj stranici insurance predstavlja isto. Primjera radi, negdje insurance znaci Tracking code kojim pratis gdje je posiljka.
makaranka

#3524 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by makaranka »

seoBIH wrote: Vjerovatno osiguranje od ostecenja paketa. Pitaj na stranici toj sta je insurance u tvom slucaju, ili nadji pod FAQ. Ne mora znaciti da na svakoj stranici insurance predstavlja isto. Primjera radi, negdje insurance znaci Tracking code kojim pratis gdje je posiljka.
pod FAQ nema objasnjenja za sta je, al cini mi se da se u ovom slucaju odnosi na tracking broj.hvala!!!
channel10

#3525 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by channel10 »

Moze li preporuka za neku online prodavnicu patika u Evropi?
Post Reply