Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
zateznistub

#3501 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by zateznistub »

vjesticanametli wrote:
zateznistub wrote:Lucy nema vec 7. dan :( :( :(

Ako neko na dobrinji vidi bijelu macu sa sivim repom neka javi n pp, u kuću je opšta žalost...
Daj sliku molim te...ja sam na dobrinji i ima jedna maca koju hranim vec 7 dana ..... planiram je naci ujutru jer imam hranu za nju pa ako mognem slikacu je. Da vidis
Joj daj da jeste...u kući je opšta žalost...evo je

Image

Image

:stolica:
žena

#3502 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by žena »

Image
i moj glavonja se povremeno izgubi,zna proci i 7 dana dok se ne vrati mrsav,prljav,izgreban i onda se zavuce u kucu i samo spava i jede :)
shmizlica

#3503 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by shmizlica »

medenko, vidi okica :-D
žena

#3504 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by žena »

shmizlica wrote:medenko, vidi okica :-D
Image
najljepsi na svijetu maza prava :)
vjesticanametli

#3505 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by vjesticanametli »

zateznistub wrote:
vjesticanametli wrote:
zateznistub wrote:Lucy nema vec 7. dan :( :( :(

Ako neko na dobrinji vidi bijelu macu sa sivim repom neka javi n pp, u kuću je opšta žalost...
Daj sliku molim te...ja sam na dobrinji i ima jedna maca koju hranim vec 7 dana ..... planiram je naci ujutru jer imam hranu za nju pa ako mognem slikacu je. Da vidis
Joj daj da jeste...u kući je opšta žalost...evo je

Image

Image

:stolica:
idem danas oko zgrade da vidim jutros je nije bilo :-) ako je nadem slikam je..... ova je slicna pa mozda i jeste.....ne boji se ljudi i maza je :-D
Banksy

#3506 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Banksy »

Pitanje,
Ima li ko preporuku za dobar pet salon u Sarajevu, za kupanje mačaka ... :mrgreen:
Kal El

#3507 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Kal El »

Koji sam ja peh sa udomljavanjem...
Evo sigurno dva mjeseca od kad tražim mačka da udomim, dogovorio se 5x sa drugim ljudima da udomim njihovu macu,jedan obećao pa kasnije javio zaboravio da je obećao komšiji svom tog mačka,pa onda jedna djevojka mi je prodala macu nakon dva sata zove me njena mama želi macu nazad,nije bila tu kad joj je kćerka odlučila da proda mačku, vratim joj naravno,dogovorim se sa nekom ženom iz SA,prelijep mačak isti moj Loki što je bio :( Nakon desetak dana pišem joj da vidim kad bi mogao doći po njega,kaže mi da ga je porodica zavolila tako jako da nisu mogli da ga poklone,a dvoje ljudi mi se više nije javljalo poslije dogovora...

Da hoće barem javiti odmah da ne može ili da su se predomislili pa da mogu tražiti dalje :(

Zna li neko da poklanja mačka? Mužjak da je, molim vas da mi pišete ovdje ili u pm,hvala.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3508 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pici »

Kal El wrote:Koji sam ja peh sa udomljavanjem...
Evo sigurno dva mjeseca od kad tražim mačka da udomim, dogovorio se 5x sa drugim ljudima da udomim njihovu macu,jedan obećao pa kasnije javio zaboravio da je obećao komšiji svom tog mačka,pa onda jedna djevojka mi je prodala macu nakon dva sata zove me njena mama želi macu nazad,nije bila tu kad joj je kćerka odlučila da proda mačku, vratim joj naravno,dogovorim se sa nekom ženom iz SA,prelijep mačak isti moj Loki što je bio :( Nakon desetak dana pišem joj da vidim kad bi mogao doći po njega,kaže mi da ga je porodica zavolila tako jako da nisu mogli da ga poklone,a dvoje ljudi mi se više nije javljalo poslije dogovora...

Da hoće barem javiti odmah da ne može ili da su se predomislili pa da mogu tražiti dalje :(

Zna li neko da poklanja mačka? Mužjak da je, molim vas da mi pišete ovdje ili u pm,hvala.
ako mozes da se strpis... ima u mene u mahali tri mace su se omacile, kad pocnu macici malo bauljat da ti slikam pa da ufatimo koje mace da udomis ovako ih kerovi rastrgase... ima sedam dana jedna se omacila al su je kerovi rastrgali ne znam dje su joj macici :( dosada su sigurno uginuli :(
žena

#3509 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by žena »

pici wrote:
Kal El wrote:Koji sam ja peh sa udomljavanjem...

ako mozes da se strpis... ima u mene u mahali tri mace su se omacile, kad pocnu macici malo bauljat da ti slikam pa da ufatimo koje mace da udomis ovako ih kerovi rastrgase... ima sedam dana jedna se omacila al su je kerovi rastrgali ne znam dje su joj macici :( dosada su sigurno uginuli :(
oj kud udjoh na temu :cry:
Kal El

#3510 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Kal El »

Javila mi se zena i dogovaramo se
Ovo je macic u pitanju :D
Image
Btw ,pitao sam ovog korisnika da li kojim slucajem ide za Sarajevo,dolazi sutra pa eto ako neko zeli macica nek pogleda http://www.olx.ba/artikal/21803496/macici/
jubix

#3511 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by jubix »

Dolazim u Bosnu i planiram da ponesem mačka, da li moram uzeti taj dokument o vakcinama internacionalni ili može biti na jeziku iz zemlje koje dolazim?
Mačak je primio sve moguće vakcine, da li mogu na sarajevskom aerodromu da naprave neki problem? I koliko košta pasoš za životinje?
Kal El

#3512 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Kal El »

...
Kal El

#3513 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Kal El »

Udomio sam najslađe mače :mrgreen:
Eh ovako,ja mislio ima 2 mjeseca ali prevario sam se, ima mjesec i koji dan,jede onu vlažnu hranu za mačiće imam i suhu ali ne znam smije li jadničak mjauće cijelo vrijeme :) Valjda mu nedostaju mama i braća/sestre, pitanje: Kad i za šta ga trebam vakcinisati? Je li još malen za to? Hvala na pomoć
Image
Image
__Phoenix__

#3514 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by __Phoenix__ »

Zavisi kako mjauče i kad?

Ne moraš žuriti sa vakcinom, ako je mačić aktivan, nosić mu hladniji i vlažan većinu vremena, nema bube, dobar je, još je mali, probaj sa hranom iz konzerve ona ti je najjeftinija dok ne napuni nekih 6-7 mjeseci i promijeni mliječne zubiće :thumbup:
Kal El

#3515 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Kal El »

__Phoenix__ wrote:Zavisi kako mjauče i kad?

Ne moraš žuriti sa vakcinom, ako je mačić aktivan, nosić mu hladniji i vlažan većinu vremena, nema bube, dobar je, još je mali, probaj sa hranom iz konzerve ona ti je najjeftinija dok ne napuni nekih 6-7 mjeseci i promijeni mliječne zubiće :thumbup:
Aktivan je :) Nosic mu je hladnji i vlazan,cisti se ,dao sam mu ono "Puretina" za Juniore ,jeo je.
pici

#3516 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pici »

samo vidi kad bude kakio imali glista, pa mu pola tablete daj... mlijeko obicno ni slucajno ne daji ako ces mlijeko onda bebi mlijeko, hrana iz konzervi samo junior i sitnoooo na sitno nekad pilecih prsa, ako ima bube nista prasak i oni samponi za kupanje nego one kapi iza vrata al samo manje od pola doze, bube ugibaju momentalno... ja sam tri mace odgojio od malena tako i normala na kraju za svaku preventivu kod veterinara da ga pregleda a on ce ti reci sta dalje kad vakcina itd i da ako nekad se nadima od hrane samo tople kamilice i to je to
macchiato

#3517 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by macchiato »

Oni sprejevi catnip ili onaj drugi koji ih navodno odbija od nekih mjesta kad to poprkas...iskreno, ima li hajra od toga? :D

ima li zivota cvijecu u saksiji pored macke, ikako? :-) :lol:
zubi

#3518 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by zubi »

Kal El wrote:Udomio sam najslađe mače :mrgreen:
Eh ovako,ja mislio ima 2 mjeseca ali prevario sam se, ima mjesec i koji dan,jede onu vlažnu hranu za mačiće imam i suhu ali ne znam smije li jadničak mjauće cijelo vrijeme :) Valjda mu nedostaju mama i braća/sestre, pitanje: Kad i za šta ga trebam vakcinisati? Je li još malen za to? Hvala na pomoć
Image
Image
Presladak je :)
__Phoenix__

#3519 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by __Phoenix__ »

macchiato wrote:Oni sprejevi catnip ili onaj drugi koji ih navodno odbija od nekih mjesta kad to poprkas...iskreno, ima li hajra od toga? :D

ima li zivota cvijecu u saksiji pored macke, ikako? :-) :lol:
Ima, udariš muholovkom po guzici kad priđe, nakon par puta će skontati :mrgreen:
esmasaric

#3520 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by esmasaric »

Ovako, drugarici je mačka pala sa balkona. Mislim da je pala, ona kaže skočila. Nekim čudom preživjela pad, srećom ova bila u stanu pa odmah po nju i odvela je veterinaru. Inače, balkon je na 4 spratu, užasno je visoko. Ispod ima drvo, pa mislimo da su joj te silne grane malo ublažile pad, mada ne znam tačno, nije baš neko drvo ogromno. Ima godinama tu macu, stalno se voli sunčati na balkonu, ali do sada nije bilo ovakvih problema.

Da pitam za ubuduće, pošto su mače izuzetno pametne, da li je moguće da izvode kaskaderske skokove, da li je može opet pustiti na balkon?
ultima_palabra

#3521 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by ultima_palabra »

esmasaric wrote:Ovako, drugarici je mačka pala sa balkona. Mislim da je pala, ona kaže skočila. Nekim čudom preživjela pad, srećom ova bila u stanu pa odmah po nju i odvela je veterinaru. Inače, balkon je na 4 spratu, užasno je visoko. Ispod ima drvo, pa mislimo da su joj te silne grane malo ublažile pad, mada ne znam tačno, nije baš neko drvo ogromno. Ima godinama tu macu, stalno se voli sunčati na balkonu, ali do sada nije bilo ovakvih problema.

Da pitam za ubuduće, pošto su mače izuzetno pametne, da li je moguće da izvode kaskaderske skokove, da li je može opet pustiti na balkon?
Macke jesu pametne, ali kad ptica zacvrkuce, sve to pada u vodu.

Ja sam postavio ogradicu od bambusa od metar i nesto na balkonu, ali ni sa tim se ne osjecam komotno kad je ona na balkonu.
macchiato

#3522 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by macchiato »

Imaju one posebne trixie mreze za macke, mislim da se to ima uzeti u zoo shopovima...malo ruznjikavo izgledaju, ali je makar maca bezbjedna. :D

__Phoenix__ wrote:
macchiato wrote: Ima, udariš muholovkom po guzici kad priđe, nakon par puta će skontati :mrgreen:
Eh, kad bi to palilo na mackama tek tako... :D

A ne stvarno, ima li ko iskustva sa tim sprejevima? Ili bilo sta drugo sto bi upalilo i ne konretno samo na cvijece nego onako generalno, kako je odvratiti od grebanja namjestaja i ostalih macjih nestasluka?

Imam u planu da uzmem jedno mace, pa sve nesto vagam u sebi sta raditi, ni sama nisam 100% sigurna. :oops: Ukucani bas nisu ludi za idejom iako vole zivotinje pa cu pokusati dovesti macu na iskljucivo svoju odgovornost, pa tako pokusavam upijati sto vise savjeta i nekako se uhodati u macji svijet jer nisam imala nikad macu u stanu.

Pa i ove stvari poput grebanja, unistavanja cvijeca i tako, pokusavam skontati kako to u korijenu sasjeci inace obe letimo iz kuce naglavacke :lol:

pa bi mi svaki savjet dobro dosao... :kiss:
ultima_palabra

#3523 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by ultima_palabra »

Spricaljka sa vodom, par mlazeva u facu... ne vole to nikako, a bezazleno je. Mada ih to nece sprijeciti da urade to kad ne gledas...
pici

#3524 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pici »

a ljudi moji pa nisu vam macke kerovi pa da slusaju komandu, to su vam najtvrdoglaviji stvorovi na planeti, ono sto ona naumi ona ce i ostvarit a mi mozemo lajat na pun mjesec... ja sam do sada pobaco kucnog cvijeca tonu, jedino uzmite grebalicu i svako malo otkinite s polja komad grane s liscem, poslije par tura po gujci ne dira cvijece al ono granje odra od muke :mrgreen:

evo ih sada na terasi sirom otvoren prozor i samo tamo vamo fataju mufe :mrgreen: ...nisam vidio mufe u kuci ima cetri godine :mrgreen:
macchiato

#3525 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by macchiato »

Jesu tvrdoglave, ali bome se itekako mogu dresirati u smislu da znaju sta ne smiju raditi, bar ove neke krupnije stvari...problem je samo kako doci do te faze :D pogotovo kad imas macica kojeg tek trebas oblikovati, a ja nemam iskustva s tim.

pa problem i jeste to kad me nema kuci, lako je meni kad sam tu, ali sta s njenim baksuzlucima kad ostane sama? :lol:

jasno je meni da cu morati pretrpiti mnoge stvari, pogotovo dok je mlada sto je razumljivo i to je ta zrtva koju svjesno prihvatam, ali morat cu pronaci nacine kako je sto bolje i brze (pre)odgojiti :oops:
Post Reply