Bundesliga

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
MOSALJOZE

#3501 Re: Bundesliga

Post by MOSALJOZE »

ledeni_caj wrote:U slucaju da zaostatak drugoplasiranog za Bayernom bude manji od dvocifrenog broja bodova mislim da bi im Bayern trebao predati salataru.
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Kick-Ass

#3502 Re: Bundesliga

Post by Kick-Ass »

Dortmundu je svejedno sa jedne strane da li ce biti drugi ili treci na kraju posto to donosi direktan plasman.S druge strane cetvrti ce biti Ajntrhat i njihove sanse su minimalne posto sam siguran da na leto ostaju bez Rodea i Junga.Tako da se taj novac koji bi oni trebalo da dobiju ulaskom se raspodeljuje na prvoplasiranog, drugoplasiranog i treceplasniralog, a naravno da ce vicesampion dobiti vise.

Ako Dortmund ispadne u Kupu, voleo bih da budu treci i time da izbegnu mec Superkupa, cisto da se ne cimam za taj mec. :lol:
ultima_palabra

#3503 Re: Bundesliga

Post by ultima_palabra »

U srijedu će biti paklen meč... Bayern je u boljoj formi, ali još uvijek nije prebolio kompleks koji ima od žutih, što se pokazalo i u prvenstvenom okršaju.

Lično bih volio da Reus i Gotze spuste malo ove Bavarce na zemlju, previše su se uzdigli nakon par pobjeda protiv nedoraslih timova :D
Logovan

#3504 Re: Bundesliga

Post by Logovan »

ultima_palabra wrote: Lično bih volio da Reus i Gotze spuste malo ove Bavarce na zemlju, previše su se uzdigli nakon par pobjeda protiv nedoraslih timova :D
I ja bih isto volio. Samo da vide da nisu toliko kvalitetni koliko misle. :mrgreen:
vicious

#3505 Re: Bundesliga

Post by vicious »

_terminaš_ wrote:
ultima_palabra wrote: Lično bih volio da Reus i Gotze spuste malo ove Bavarce na zemlju, previše su se uzdigli nakon par pobjeda protiv nedoraslih timova :D
I ja bih isto volio. Samo da vide da nisu toliko kvalitetni koliko misle. :mrgreen:
Dobro bi bilo da im ga Lewandowski zabije, da sebi još malo digne cijenu :D
Mišo_Kovač

#3506 Re: Bundesliga

Post by Mišo_Kovač »

Taj se film nece gledati :D Nece fluoroscentni dati gola, a primit ce najmanje 3 :D :skoljka:
Partijaner

#3507 Re: Bundesliga

Post by Partijaner »

Ako ne dobiju zutalje, zajebi ove sve rekorde i prednost od 17 poena, jednostavno treba ih zgaziti pokazat ko je Gazda u Njemackoj i osvetit im se za onaj debakl prosle godine, nece biti lahko nimalo naravno, al bilo kakva pobjeda bi dobrodosla s obzirom da se jedna tekma samo igra.
vicious

#3508 Re: Bundesliga

Post by vicious »

Vidim, frustracija i kompleks BVB-a je još uvijek na nivou.
Jasno mi je, pet poraza u nizu (+ samo 1:1 u Minhenu na jesen) nije lako podnijeti.

Ali drago mi je što simpatizeri Bajerna i na ovom forumu pokazuju zašto ih u Dojčlandu niko ne voli. :D
citadela

#3509 Re: Bundesliga

Post by citadela »

S obzirom da sam jedan od rijetkih simpatizera Bayerna koji je bez pretjeranog antagonizma prema Zutim, cak naprotiv, uzivam u tome sto se Borussia "vratila", pa se tako vrati i rivalstvo u Bundesligi, u srijedu prvenstveno navijam za dobar mec, pa onda naravno i za pobjedu Bayerna. Ne bih volio nesto da im Bayern ocita lekciju, koju su zasluzili :D, posebno zbog toga sto je potrebno da se malo "namuce" ove sezone u pravom smislu toga zbog samog nastavka sezone - ova generacija Bayerna je vec pokazala sta bude kad im ide i previse dobro -poskliznu se ondje gdje se to najmanje ocekuje. OK, Bundeseliga je ove sezone prakticno dobijena, ali govorim zbog LP, gdje se nadam da bi mogli opet "dobaciti" do finala -treceg u zadnje 4 godine :-), pa onda kako se kaze "treca sreca".

I da nema ovog meca ne bi bilo potrebe da ova tem bude aktivna. :D
Mišo_Kovač

#3510 Re: Bundesliga

Post by Mišo_Kovač »

Ja ne mrzim BVB, cak naprotiv, totalno su mi simpaticni (Iskrenu mrznju gajim samo prema Werderu) :D :D
Ipak, idalje smatram da ih treba tući nogom u glavu u srijedu :D
A što se kompleksa tiče - smiješno :D BVB nece dostici Bayernove uspjehe za narednih 1000 godina :D taman da pobjedjuju u svakoj utakmici, idalje su mali klub u poredjenju sa Bavarskim gigantom :D
MaroonBrigade

#3511 Re: Bundesliga

Post by MaroonBrigade »

vicious wrote:Vidim, frustracija i kompleks BVB-a je još uvijek na nivou.
Jasno mi je, pet poraza u nizu (+ samo 1:1 u Minhenu na jesen) nije lako podnijeti.

Ali drago mi je što simpatizeri Bajerna i na ovom forumu pokazuju zašto ih u Dojčlandu niko ne voli. :D
kako se kaze 17 na njemacki?
simonese

#3512 Re: Bundesliga

Post by simonese »

simonese wrote:
Sorel wrote:Dortmund je daleko ispred Bayerna sa ovom igrom.
Iduća sezone će isto biti zanimljiva :)
ovo je super za BL,navijac sam Bayerna ali BVB igra odlicnu fucu i jedva cekam LP i mozda neku dominaciju svabskih klubova
:mrgreen:
simonese

#3513 Re: Bundesliga

Post by simonese »

MasaCHusaC wrote:

17
Partijaner

#3514 Re: Bundesliga

Post by Partijaner »

simonese wrote:
MasaCHusaC wrote:

17
Achtung achtung. :mrgreen:
pirmin

#3515 Re: Bundesliga

Post by pirmin »

MasaCHusaC wrote: kako se kaze 17 na njemacki?
osam :mrgreen:
sema911

#3516 Re: Bundesliga

Post by sema911 »

ko navijac bayerna zlim im da pobjede
A neko upita sto bayern mrze u njemackoj bas i nije omiljen klub pogotovo navijacii,.,.. Ta hajd reci cemo mrznja seze od 30god proslog stoljeca znate sta je tada bilo kako je klub nasto,.,,,
Zao mi zbog toga al ipak nekako se nadam da nemaju sada ti upetljane ruke u ovaj klubb

A zelio bi gledat finale lp bayern- dortmund pa nek bolji pobjedii
MaroonBrigade

#3517 Re: Bundesliga

Post by MaroonBrigade »

pirmin wrote:
zibcen bruda, zibcen :dance:
groove

#3518 Re: Bundesliga

Post by groove »

Mišo_Kovač wrote:Ja ne mrzim BVB, cak naprotiv, totalno su mi simpaticni (Iskrenu mrznju gajim samo prema Werderu) :D :D
kada je werder harao evropom vasi igraci su jos trenirali po livadama na golove od pritke :dance: :mrgreen:

nego, zbog cega mrznja? bilo je dosta transfera zadnjih godina izmedju ova dva kluba.
pirmin

#3519 Re: Bundesliga

Post by pirmin »

MasaCHusaC wrote:
pirmin wrote:
https://www.youtube.com/watch?v=56nQAkfR8E8

:mrgreen:
Mišo_Kovač

#3520 Re: Bundesliga

Post by Mišo_Kovač »

groove wrote:
Mišo_Kovač wrote:Ja ne mrzim BVB, cak naprotiv, totalno su mi simpaticni (Iskrenu mrznju gajim samo prema Werderu) :D :D
kada je werder harao evropom vasi igraci su jos trenirali po livadama na golove od pritke :dance: :mrgreen:

nego, zbog cega mrznja? bilo je dosta transfera zadnjih godina izmedju ova dva kluba.
Ma sportska mrznja :D nista serious :D valjda zato sto idalje smatram da je Werder Bayernov najveći rival (barem za mog žiovta i gledanja BL) :D
groove

#3521 Re: Bundesliga

Post by groove »

Mišo_Kovač wrote:
groove wrote:

Ma sportska mrznja :D nista serious :D valjda zato sto idalje smatram da je Werder Bayernov najveći rival (barem za mog žiovta i gledanja BL) :D
ma vidio si u subotu da nema potrebe za mrznju :lol:
simonese

#3522 Re: Bundesliga

Post by simonese »

MasaCHusaC wrote:
pirmin wrote:
hast du vergessen diese minus,weisst du :mrgreen:
MaroonBrigade

#3523 Re: Bundesliga

Post by MaroonBrigade »

simonese wrote:hast du vergessen diese minus,weisst du :mrgreen:
was fur ein minus? zweiundzwanzig MINUS acht...oder????

8-)
Mišo_Kovač

#3524 Re: Bundesliga

Post by Mišo_Kovač »

groove wrote: ma vidio si u subotu da nema potrebe za mrznju :lol:
Dobiti Werdera je vazda poseban gušt :D Dortmund je zadnje dvije godine konkuretn, al još uvijek se naježim kad se sjetim krvavih okršaja sa Ailtonom,Kloseom,Borowskim i šta ja znam, ne tako davno kad je Bremen bio jak :D
groove

#3525 Re: Bundesliga

Post by groove »

evo jedan vic, da se malo atmosfera zapali uoci sutrasnje utakmice :D

Der Papst hat eine Reise nach Australien gebucht.Bei einem Gottesdienst am Strand beobachtet er, wie im Wasser ein Typ mit einem Bayern München-Trikot von einem Hai angefallen wird.

Mit einem Mal kommen zwei Dortmunder in einem Motorboot angefahren. Der eine springt mit einer Harpune ins Wasser und erledigt den Hai, der andere holt den Bayern München-Fan aus dem Wasser.

Als der Papst das sieht, läßt er nach den beiden schicken. "Für Euren selbstlosen Einsatz spreche ich euch im Namen Gottes seelig."

Als der Papst weg ist, sagt der eine Dortmunder zum anderen: "Wer war das denn?" "Keine Ahnung" sagt der andere " ist ja auch egal, sieh mal lieber nach, ob unser Köder noch in Ordnung ist oder ob wir einen neuen brauchen."
Post Reply