Star Trek
Moderator: _BataZiv_0809
- dale cooper
#3501 Re: Star Trek
Ona monstruoznost od broda je očigledno nešto što je bilo sklepano stotinama godina nakon što se originalna ljudska posada otisnula u svemiska
bespuća i postala ovo što je postala u ovoj epizodi. Vjerovatno su u tom vremenu nalijetali na različite tehnologije, neke vjerovatno i mnogo
naprednije nego što i flota ima u ovom vremenenskom periodu, i to su sve kalemili i nadograđivali u ovu...formu. Ko zna šta im se sve desilo
kroz godine da su postali onako agresivni.
bespuća i postala ovo što je postala u ovoj epizodi. Vjerovatno su u tom vremenu nalijetali na različite tehnologije, neke vjerovatno i mnogo
naprednije nego što i flota ima u ovom vremenenskom periodu, i to su sve kalemili i nadograđivali u ovu...formu. Ko zna šta im se sve desilo
kroz godine da su postali onako agresivni.
- Ateista
#3502 Re: Star Trek
Definitivno najbolja epizoda u ovoj sezoni.
- Qler
#3503 Re: Star Trek
Ja imam onaj showtime, ali na torrentima skidam epizode jer tamo kasni... i dobra ova zadnja.
- Praetorious
#3504 Re: Star Trek
Zadnje dvije epizode su bile dobre, ova zadnja sa brodom i prethodna sa arheolozima u hramu/zatvoru/nekom belaju. One prije se ne sjećam, znam da je bila jedna odron epizoda, ali to je prilično uobičajeno za za ovaj serijal pa se na to ni ne osvrćem.
Generalno, daleko bolja sezona nego prethodna koja je bila poligon za popljuvavanje.
Generalno, daleko bolja sezona nego prethodna koja je bila poligon za popljuvavanje.
- Peacean
#3505 Re: Star Trek
Zadnja epizoda mehh...
- Ateista
#3506 Re: Star Trek
Smor totalni od epizode. Ovaj fazon dokumentarca je fula teska, mozda je nekom to zanimljivo, ali meni samo bezveze presijeca radnju i bas je smor, jedva sam upratio samu radnju sa tim stalnim presijecanjem.
Sama glavna prica bi mogla biti i OK (ako e to uopste bila glavna prica), samo da su snimili epizodu na normalan nacin i dali vise vremena da se radnja razvije, a ne toliko vremena popunili onim intervjuima i glupostima.
Ona scena sa na kraju ulaskom u zvijezdu, pogresna i nerealna na toliko nacina, kao da je neko dijete smislilo. Vec sam pomenuo da mi ne smetaju toliko sitne greske, ali neke stvari mi bas zapadnu za oko i ne mogu nikako da predjem preko toga.
Sama glavna prica bi mogla biti i OK (ako e to uopste bila glavna prica), samo da su snimili epizodu na normalan nacin i dali vise vremena da se radnja razvije, a ne toliko vremena popunili onim intervjuima i glupostima.
Ona scena sa na kraju ulaskom u zvijezdu, pogresna i nerealna na toliko nacina, kao da je neko dijete smislilo. Vec sam pomenuo da mi ne smetaju toliko sitne greske, ali neke stvari mi bas zapadnu za oko i ne mogu nikako da predjem preko toga.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3507 Re: Star Trek
meni je ovaj format super
ima dosje x epizoda xcops mi je super na ovu foru kad se ukljucimo u neku njihovu poznatu emisiju i odjednom se pojave malder i skali
ili volis ili ne volis
ima dosje x epizoda xcops mi je super na ovu foru kad se ukljucimo u neku njihovu poznatu emisiju i odjednom se pojave malder i skali
ili volis ili ne volis
- dale cooper
#3508 Re: Star Trek
Meni je i ova bila sasvim ok epizoda. Faux dokumentarac stil i slowburn tempo epizode mi nisu toliko smetali, jer se opet radi o epizodi koja
predstavlja temeljne elemente koje čine Star Trek ono što jeste. Novi životni oblici, moralne dileme i flotina doktrina i način na koji je
shvataju oni što su pod njenom komandom.
predstavlja temeljne elemente koje čine Star Trek ono što jeste. Novi životni oblici, moralne dileme i flotina doktrina i način na koji je
shvataju oni što su pod njenom komandom.
- Qler
#3509 Re: Star Trek
Ja sam prvo pomislio da je ovo ono biće iz Encounter at far point.
- Truba
#3510 Re: Star Trek
dobra fora s tranzicijom u vulkance 
- Ateista
#3511 Re: Star Trek
Meni je vala bezveze i ova epizoda bila, prvo taj nacin na koji su postali instant vulkanci mi je nerealan i glup.
Drugo, opet nista konkretno se nije desavalo i previse ko sapunica
Meni je cak i Discovery bio zanimljiviji od ove sezone.
Drugo, opet nista konkretno se nije desavalo i previse ko sapunica
Meni je cak i Discovery bio zanimljiviji od ove sezone.
- Ateista
#3512 Re: Star Trek
Samo mi je zanimljivo kako u pricu uvode Kirka, kako su ubacili Scotya, moguce da ce se nekad i Dr.McCoy pojaviti, samo sto mi je Kirk i dalje neubjedljiv. Vidi se da se trudi i da vremenom vise podsjeca na pravog Kirka, ali i dalje mi je to tanko.
- Qler
#3513 Re: Star Trek
Malo je komicna ova tranzicija u Vulkance, ali hajde, da im malo progledamo kroz prste. Kirk mi je dobar, tj nije los. Ima malo onog Shatnerovog
ali ne previse.
Nadam se da ce dobro uvezati prelazak na staru/novu posadu.
Volio bi da bude neka serija iz DS9/TNG ere sa nekim drugim brodom, koji je bio negdje oko rata sa Dominionom, taj rat iz perspektive nekog broda da se vidi...
Nadam se da ce dobro uvezati prelazak na staru/novu posadu.
Volio bi da bude neka serija iz DS9/TNG ere sa nekim drugim brodom, koji je bio negdje oko rata sa Dominionom, taj rat iz perspektive nekog broda da se vidi...
- Truba
#3515 Re: Star Trek
Ko film enemy mine
Samo bez trudnoce
Samo bez trudnoce
- Truba
#3516 Re: Star Trek
zadnja ep i niko nista
ja sam zaspo pa ne znam sta sam gledao
probudio se ide neki film Turn me on (2024) nije xxx nego SF bio na istom stiku sljedeći na redu poslije star trek
ja sam zaspo pa ne znam sta sam gledao
probudio se ide neki film Turn me on (2024) nije xxx nego SF bio na istom stiku sljedeći na redu poslije star trek
- Praetorious
#3517 Re: Star Trek
Eto! Odgled'o sam i zadnju epizodu. Isto k'o da i nisam, nikakakv osjećaj katarze se nije dogodio, nikakva osjećanja isplivala na površinu moga srca okorjeloga. Avaj!
Premotao sam dobar dio epizode, svo ono pre**ravanje sa uvidom u altenativnu budućnost ili šta već da je bilo. To je i onako samo filler da se popuni trajanje epizode, inače radnje tačnije dešavanja ukupno nije bilo ni 5 minuta.
Barem smo dokusurili i ovu sezonu bez (većih) ljudskih i materijalnih žrtava. Ostaje nada da se nećemo morati patiti i sa nekom budućom fantomskom Sezonom 4.
Premotao sam dobar dio epizode, svo ono pre**ravanje sa uvidom u altenativnu budućnost ili šta već da je bilo. To je i onako samo filler da se popuni trajanje epizode, inače radnje tačnije dešavanja ukupno nije bilo ni 5 minuta.
Barem smo dokusurili i ovu sezonu bez (većih) ljudskih i materijalnih žrtava. Ostaje nada da se nećemo morati patiti i sa nekom budućom fantomskom Sezonom 4.
- Truba
#3518 Re: Star Trek
Ne znam sta da ti kazem...
Dobretrebe su bile u prvom planu tako da sam zadovoljan
Dobretrebe su bile u prvom planu tako da sam zadovoljan
- Praetorious
#3519 Re: Star Trek
Tačno, tačno, slažem se i nikako se ne bunim

- Truba
#3520 Re: Star Trek
Da jeona bila umjeato one muskibare na satelitu s gornom
Bila bi top
Bila bi top
- yoda82
#3521 Re: Star Trek
Generalno izmiksana sezona. Bilo je dobrih epizoda, ali i loših. Zadnja mi je najslabija. Skroz nepotrebna, al hajde.Praetorious wrote: ↑14/09/2025 05:36 Eto! Odgled'o sam i zadnju epizodu. Isto k'o da i nisam, nikakakv osjećaj katarze se nije dogodio, nikakva osjećanja isplivala na površinu moga srca okorjeloga. Avaj!
- Praetorious
#3522 Re: Star Trek
Ima svega unutra, papazjanija tek da se okonča sezona.
Ali, sad nam prijete sezonom 4...
https://screenrant.com/star-trek-strang ... 4-updates/
Ali, sad nam prijete sezonom 4...
https://screenrant.com/star-trek-strang ... 4-updates/
- dr_Evil
#3523 Re: Star Trek
A ja ne mogu vjerovati da si uspio pogledai Discovery
- Ateista
#3524 Re: Star Trek
Uspio sam, bilo je zanimljivih momenata, ali nije da me nisu nervirali sa patetikom.
Ne svidja mi se sto je i SNW krenuo u tom smjeru u ovoj sezoni, ne toliko ali su se priblizili discoveryu.
Ne svidja mi se sto je i SNW krenuo u tom smjeru u ovoj sezoni, ne toliko ali su se priblizili discoveryu.
- Qler
#3525 Re: Star Trek
SNW je od ovih novih meni i po najbolji (Lower Decks je animirani, pa je nekako druga kategorija, ali je ubjedljivo najludji
)
Malo mi je ova 3. sezona bila sarena, ali generalno, zadovoljan sam.
Malo mi je ova 3. sezona bila sarena, ali generalno, zadovoljan sam.