Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
semirsar

#3501 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by semirsar »

spree wrote:Ja sam imao haj da kazemo ok iskustvo sa univerzalnim. Telefon je fakat ok i evo nakon tri godine radi, ali kad je trebao update ja otisao kod njih, jer se kao gubi garancija ako sam uradis update i uradili su update, ali kriticno. Kad sam swipe ono na home screenu pojavljivale su se neke bijele linije i jos je bilo nekih bugova dok nisam sam uradio update. Dakle telefoni ok, a servis kriza.

Poslano sa mog koristeći Tapatalk
Takodje, negdje u oktobru 2010 kupljen, i dan danas radi sa original baterijom u sebi :thumbup:
http://www.gsmarena.com/htc_desire-3077.php
Ali, to je moja nafaka, znam dosta raje koji su imali problema, a neki od njih su u "novim" aparatima nalazili slike i videa :mrgreen:
spree

#3502 Re: RE: Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by spree »

semirsar wrote:
spree wrote:Ja sam imao haj da kazemo ok iskustvo sa univerzalnim. Telefon je fakat ok i evo nakon tri godine radi, ali kad je trebao update ja otisao kod njih, jer se kao gubi garancija ako sam uradis update i uradili su update, ali kriticno. Kad sam swipe ono na home screenu pojavljivale su se neke bijele linije i jos je bilo nekih bugova dok nisam sam uradio update. Dakle telefoni ok, a servis kriza.

Takodje, negdje u oktobru 2010 kupljen, i dan danas radi sa original baterijom u sebi [emoji106]
http://www.gsmarena.com/htc_desire-3077.php
Ali, to je moja nafaka, znam dosta raje koji su imali problema, a neki od njih su u "novim" aparatima nalazili slike i videa :mrgreen:
Uh ja sam se namijenjao baterija [emoji33]. Doduse sam sam kriv. Cesto mi se desi da telefon zapliva i onda se baterija napuse. Sreca zamjenjiva je, uzmem novu zamijenim i to je to. Telefonu nista tako da je to jos jedan plus za univerzalno[emoji4]

quarterback

#3503 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by quarterback »

skafiskafsnjak wrote:Evo pitanje ...

Ima li neka od ovih piljara da ste imali iole dobro iskustvo ?
uzeo sam 3-4 telefona od fontele u bbi (zamjena + doplata), nisam imao nikada ni jedan problem
sto se mene tice, korektni su
Ali_G

#3504 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Ali_G »

Svaka od pomenutih radnji je korektna i ok izbor dok ne dodje do problema sa uredjajem.

Sent from my iPhone using Tapatalk
skafiskafsnjak

#3505 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

Ali_G wrote:Svaka od pomenutih radnji je korektna i ok izbor dok ne dodje do problema sa uredjajem.

A jednom davno sam nosio telefon od komsije u Fontele...zvucnik mu crko.
Prvo su tvrdili da je potopljen tel... ja lijepo pokazem one markere, bijeli... hahaha i Zamjenili su mi ...Ali novi ni blizu nije radio kao onaj original ...valjda stavili neki "made in prc".

MA trazim Note 4 ... kad bih nasao sa oficijelnom garancijom, bilo bi dobro ... viido sam na piku, neki je prodavao ...iz Mtela
MTV

#3506 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by MTV »

skafiskafsnjak wrote:Evo pitanje ...

Ima li neka od ovih piljara da ste imali iole dobro iskustvo ?
Ja imam dobro iskustvo sa digitalcityjem. Vidim da pises za Note 4 kod njih je, naravno ako ga imaju, 700 KM duos verzija nov nekoristen.
quarterback

#3507 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by quarterback »

skafiskafsnjak wrote:
Ali_G wrote:Svaka od pomenutih radnji je korektna i ok izbor dok ne dodje do problema sa uredjajem.

A jednom davno sam nosio telefon od komsije u Fontele...zvucnik mu crko.
Prvo su tvrdili da je potopljen tel... ja lijepo pokazem one markere, bijeli... hahaha i Zamjenili su mi ...Ali novi ni blizu nije radio kao onaj original ...valjda stavili neki "made in prc".

MA trazim Note 4 ... kad bih nasao sa oficijelnom garancijom, bilo bi dobro ... viido sam na piku, neki je prodavao ...iz Mtela
ja sam svoj note4 kupio preko pika, jebiga, stisnuo, kontam otvoricu 4 oci...
i fakat telefon je ok, tip je bio posten, jedino sto mi je nakon pola godine preko glave bilo problema sa baterijom ali mi se cini da je to standardan problem note4, baterije nakon 2/3 godine razviju unutrasnji otpor pa kad na 20% upalis kameru mobitel se samo ugasi, dok je to bilo na 20% hajd i nekako ali kada je pocelo na 40% bilo je vrijeme za novu bateriju (40 KM - Kimtec ili po fuš radnjama cini mi se 15 KM)
DonieBrasco

#3508 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by DonieBrasco »

Bas tuzno da u gradu Sarajevu nema radnja da prodaje telefone ali da si rahat kada kupis - da dobijes orginalan uređaj i valjanju garanciju, samo neke piljare i polovnjaci (ukradeni, dekodirani...itd.)

BH Telecom jedini daje garanciju i orginalan uređaj ali dere cijenama.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3509 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by konektovan »

DonieBrasco wrote:Bas tuzno da u gradu Sarajevu nema radnja da prodaje telefone ali da si rahat kada kupis - da dobijes orginalan uređaj i valjanju garanciju, samo neke piljare i polovnjaci (ukradeni, dekodirani...itd.)

Imas stanića, mobilmedia, comtrade, domod, imtec, sve fabricke garancije al' cijene zara.
quarterback

#3510 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by quarterback »

DonieBrasco wrote:Bas tuzno da u gradu Sarajevu nema radnja da prodaje telefone ali da si rahat kada kupis - da dobijes orginalan uređaj i valjanju garanciju, samo neke piljare i polovnjaci (ukradeni, dekodirani...itd.)

kako bolan, imas kupiti gdje hoces ?
skafiskafsnjak

#3511 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

A ja sam nasao jedan Note 4 ... nije ni jeftin , 600 km . Ali ima ofisl garancije jos 15 mjeseci. Smatram da vrijedi ...

Ima njih i jeftinijih , ali sta ja znam jel ukradeno ili nije ... ovo opet s garancijom, ne bi trebalo biti problema
supercali

#3512 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by supercali »

mislim da svi ovi veliki proizvodjaci samsung lg htc i sl imaju ovlastene licencirane prodavace osim sony-ja tipa stanic mobis i sl
skafiskafsnjak

#3513 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

supercali wrote:mislim da svi ovi veliki proizvodjaci samsung lg htc i sl imaju ovlastene licencirane prodavace osim sony-ja tipa stanic mobis i sl
nemaju oni licencirane prodavace... Oni imaju licencirani tj ovlasteni servis ... i uvoznika . A ove prodavnice onda kupuju od njih ... Domod i Imtec npr.. Oni od Stanica nabave LG pa prodaju .... Samsung od Kimteca itd itd
supercali

#3514 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by supercali »

a stanic i kimtec ne prodaju mobitele?
skafiskafsnjak

#3515 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

supercali wrote:a stanic i kimtec ne prodaju mobitele?
Od Kimteca se ne moze kupiti tj. samo firme mogu kupiti ... jer nemaju prodavnicu . Sto se Stanica tice , mislim da moze jer npr na Stupu u Nikole Sopa imaju i prodavnicu . Cini mi su Technoshop te prodavnice...
supercali

#3516 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by supercali »

zar nije kimtec imao radnju cini mi se na marijin dvoru ili tako nesto
skafiskafsnjak

#3517 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

supercali wrote:zar nije kimtec imao radnju cini mi se na marijin dvoru ili tako nesto
ja koliko znam, nisu nikad.... ali et nisam ja relevantan hahaha . I na stranicu kad im odes, ne mozes gledati artikle ako nemas user i pass. Samo firme mogu ... :P
supercali

#3518 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by supercali »

moguce da sam ih pomijesao sa nekim al bi se mogao kladiti da je bilo al eto
DonieBrasco

#3519 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by DonieBrasco »

Da li je neko od vas kupovao mobitel u BBI, stand na prvom nivou uz pokretne liftove sto vode prema garazi ?
quarterback

#3520 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by quarterback »

DonieBrasco wrote:Da li je neko od vas kupovao mobitel u BBI, stand na prvom nivou uz pokretne liftove sto vode prema garazi ?
? pa imas 38.000 postova o njima
shalla

#3521 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by shalla »

quarterback wrote:
DonieBrasco wrote:Da li je neko od vas kupovao mobitel u BBI, stand na prvom nivou uz pokretne liftove sto vode prema garazi ?
Mislim da ne misli na Fontele već na one dole preko puta Baby centra što imaju Prestigio
quarterback

#3522 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by quarterback »

shalla wrote:
quarterback wrote:
Mislim da ne misli na Fontele već na one dole preko puta Baby centra što imaju Prestigio
a, izvinjavam se
shalla

#3523 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by shalla »

Čekaj, možda se i ne trebaš izvinjavati, možda je mislio na fonTele :mrgreen:
quarterback

#3524 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by quarterback »

shalla wrote:Čekaj, možda se i ne trebaš izvinjavati, možda je mislio na fonTele :mrgreen:
ne disem od neizvjesnosti :D
ciza_bliza

#3525 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by ciza_bliza »

Je li neko imao problem sa displejom telefona u smislu da mu pojedini dijelovi ekrana ne rade, ne reaguju, u vertikalnom položaju ne mogu poruku napisati jer mi pet šest slova ne reaguje dok okrenut nešto i mogu. Može li se to jeftino popraviti, Samsung Galaxy 2 je u pitanju ako nešto znači. Nisam slomio displej, možda je flat kabl? Gdje popraviti u Sarajevu to ako može?
Post Reply