Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
pritchard

#3501 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by pritchard »

Zna li neko kad se predaje molba za prebacivanje na redovni studij (do sad sam bio sf)? :)
Irene Adler

#3502 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Irene Adler »

Čoksa wrote:Pozz ljudi, jel' ima neko informaciju kad krece konkurs za upis ? :) anybody? ;-)
Prema Akademskom kalendaru 13.6.
nodze

#3503 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by nodze »

Da li bi se mogao tko javiti na PP za dvopredmetni studij, talijanski i engleski ? :D Zanima me kad, šta, kako, gdje i još toga xD
klix5

#3504 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by klix5 »

Pozdrav,
Ima li zainteresiranih za studij historije opci smjer, da li ko zna bude li puno kandidata..? :D :D
Privremena1

#3505 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Privremena1 »

Dal zna neko iz kojih predmeta se gledaju ocjene za upis na psihologiju? I je li moguće upasti među prvih 20 i ako se nema sve petice :-) :D
I da, dokumenti jel tako moraju biti original, ne može kopija, tako da se ne može prijaviti ni više odsijeka :roll: ?
Großmeister

#3506 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Großmeister »

Privremena1 wrote:Dal zna neko iz kojih predmeta se gledaju ocjene za upis na psihologiju? I je li moguće upasti među prvih 20 i ako se nema sve petice :-) :D
I da, dokumenti jel tako moraju biti original, ne može kopija, tako da se ne može prijaviti ni više odsijeka :roll: ?
Dokumenti moraju biti original. Po onome što znam od dvije prijateljice koje su trenutno na prvoj godini psihologije, konkurecija je jako velika. Da bi te primili moraš imati jako visok prosjek i jako dobre ocjene iz predmeta koji se boduju.
Mračajski proto

#3507 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Mračajski proto »

Na psihologiju primaju svega 20-tak redovnih. Ne bih preporučio ovaj odsjek, ako prosjek nije dobar, i ono ''ostalo''.
mini2

#3508 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by mini2 »

Privremena1 wrote:Dal zna neko iz kojih predmeta se gledaju ocjene za upis na psihologiju? I je li moguće upasti među prvih 20 i ako se nema sve petice :-) :D
zavisi od toga koliko nedostaje petica da bi se imalo sve petice. ako si iz gimnazije ili medicinske i ako imaš odlične ocjene, možda, ali samo možda upadneš.
Privremena1

#3509 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Privremena1 »

mini2 wrote:
zavisi od toga koliko nedostaje petica da bi se imalo sve petice. ako si iz gimnazije ili medicinske i ako imaš odlične ocjene, možda, ali samo možda upadneš.

Završila sam gimnaziju, prosjek mi je 4.7, a nikako da objave koji se tačno predmeti boduju da si bolje izračunam šanse. Iz psihologije, biologije i maternjeg sam imala petice, ali iz matematike i engleskog nisam svake godine, tako da ne znam mogu li se uopće nadati da ću proći kad primaju tako malo, a nemam uvjete da budem samofinansirajući pa me strah :)
Hvala svima koji su odgovorili :)
trcicu trceci

#3510 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by trcicu trceci »

Je li izasao vise taj konkurs konacno ?
Privremena1

#3511 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Privremena1 »

trcicu trceci wrote:Je li izasao vise taj konkurs konacno ?
trebao je danas, ali ništa još :-?
odbojkasiCa

#3512 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by odbojkasiCa »

A, sta kod nas ne kasni... Konkurs izlazi u petak, prema najnovijim informacijama..
trcicu trceci

#3513 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by trcicu trceci »

odbojkasiCa wrote:A, sta kod nas ne kasni... Konkurs izlazi u petak, prema najnovijim informacijama..
Hvala ti.
Kemal Malovčić

#3514 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Kemal Malovčić »

čitav klix na ffsa :mrgreen:
Mračajski proto

#3515 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Mračajski proto »

Kemal Malovčić wrote:čitav klix na ffsa :mrgreen:
A svi zauvijek na prvoj godini. :D
MAJA STRASILO

#3516 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by MAJA STRASILO »

Pozdrav :-) Ja sam iz Srbije(Sandzak-Nova Varos) i zelim da studiram na filozofskom Turski i Arapski.Moze li mi neko reci jeli velika konkurencija,i imam li sanse da budem redovan student?
P.S.Rekli su mi da treba da nostrifikujem diplomu iz srednje skole ali necu stici do upisa da to odradim moze li to naknadno??Unapred hvala puno :-)))
Vikicaaa

#3517 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Vikicaaa »

Pozdrav svima, nadam se da cu ovdje uspjeti naci neki odgovor.. Vec dugo pokusavam saznati da li se na filozofskom fakultetu moze kombinirati italijasnki i spanski jezik...pokusavala sam na sve nacine doci do ass spanskog, jer su me svi na nju uputili, medjutim nisam uspjela..radim pa i ne mogu bas po cijele dane da sjedim na fakultetu i cekam.

Ako ima neko sa odsjeka romanistike, ili poznaje nekog da studira bilo koji drugi odsjek u kombinaciji sa spanskim jezikom, zamolila bih da mi odgovori.

Hvala unaprijed..Pozdrav :)
Irene Adler

#3518 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Irene Adler »

Nažalost, ne možeš kombinovati ta dva jezika, jer kod nas još uvijek ne postoji mogućnost za studiranje španskog jezika. Jednopredmetni studenti francuskog jezika imaju prve dvije godine španski jezik kao izborni predmet.
mini2

#3519 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by mini2 »

Privremena1 wrote:
mini2 wrote:

Završila sam gimnaziju, prosjek mi je 4.7, a nikako da objave koji se tačno predmeti boduju da si bolje izračunam šanse. Iz psihologije, biologije i maternjeg sam imala petice, ali iz matematike i engleskog nisam svake godine, tako da ne znam mogu li se uopće nadati da ću proći kad primaju tako malo, a nemam uvjete da budem samofinansirajući pa me strah :)
Hvala svima koji su odgovorili :)
ovako je bilo prošle godine: imaš opći uspjeh max. 20 bodova; imaš bhs također 20 bodova; onda grupa predmeta: psihologija ili biologija ili filozofija ili sociologija ili logika ili demokratija max. 40 bodova ; na kraju imaš grupu: matematika ili fizika ili hemija max.20 bodova. tako da ti se engleski ne boduje.
kadio

#3520 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by kadio »

Maturantica sam, te me zanima upis na Filozofski fakultet, engleski i arapski jezik. Da li neko to vec studira, je li tesko i slicno? Unaprijed hvala. :)
Privremena1

#3521 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Privremena1 »

mini2 wrote: ovako je bilo prošle godine: imaš opći uspjeh max. 20 bodova; imaš bhs također 20 bodova; onda grupa predmeta: psihologija ili biologija ili filozofija ili sociologija ili logika ili demokratija max. 40 bodova ; na kraju imaš grupu: matematika ili fizika ili hemija max.20 bodova. tako da ti se engleski ne boduje.

Aaaaj, pa super! Hvala ti puno!!!
Vikicaaa

#3522 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Vikicaaa »

Irene Adler wrote:Nažalost, ne možeš kombinovati ta dva jezika, jer kod nas još uvijek ne postoji mogućnost za studiranje španskog jezika. Jednopredmetni studenti francuskog jezika imaju prve dvije godine španski jezik kao izborni predmet.

Hvala puno na ogovoru, toga sam se i pribojavala :sad:
Pozdrav
trcicu trceci

#3523 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by trcicu trceci »

MAJA STRASILO wrote:Pozdrav :-) Ja sam iz Srbije(Sandzak-Nova Varos) i zelim da studiram na filozofskom Turski i Arapski.Moze li mi neko reci jeli velika konkurencija,i imam li sanse da budem redovan student?
P.S.Rekli su mi da treba da nostrifikujem diplomu iz srednje skole ali necu stici do upisa da to odradim moze li to naknadno??Unapred hvala puno :-)))
Turski mozes bez problema, na arapskom je veca konkurencija...
MAJA STRASILO

#3524 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by MAJA STRASILO »

Ok,hvala ti puno i ja sam vise za turski..A sto se tice dokumenata kakva je procedura?
Mido111

#3525 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Mido111 »

Zdravo!!!:P

Ja sam jos jedan od ovi dosadni :D

Vecina pita za ove jezike i nako kombinacije, a ja bi da pitam da li na historiji ima velike konkurencije i koliko redovni studenata primaju,te koji je minimalan prosjek za upis :D

...HVALA
Post Reply