Vjerski odgojena, nema sta... cestito celjade.dingosp0 wrote:
sto je najgore idem iza ove osobe, zajedno ulazimo na parking...
parking PUN... osoba s ovako parkira...
ja stao i gledm mislim "WTFFFF"
izleti neka bula ja sviram, nista ona ... ispari ...
ja ceko ko levat da neko izadje da parkiram....
samo kod nas ovo ima majke mi....
a nikad ne postavljam ove slike...
a da svaki put slikam kada vidim ove majstore...trebala bi mi kartica od 50gb samo za slike
"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- quasar
#3501 Re: "Majstori" parkiranja
-
susc_ovjek
#3502 Re: "Majstori" parkiranja
INICIJATIVA:
Napravimo nevladinu organizaciju koja ce biti finansirana donacijama isfrustriranih gradjana. U njoj ce radit nekoliko ljudi koji poznaju materiju i koji ce na svaki poziv gradjana brzo izac na lice mjesta i pobrinut se da doticni "majstor parkiranja" bude kaznjen.
Onaj koji dojavi o majstoru, se ne sikira.. jednostavno javi i ode.
Ovi iz organizacije jednostavno se pobrinu.. nazovu policiju, pobrinu se da se policija ne oglusi.. i ne kaze kako je meni jednom reko "jarane ja bi sad moro kaznit 50 ljudi jer su svi nepropisno parkirani". Nego da jednostavno sve mora izaci do kraja, po zakonu.
Mozda je moja ideja glupa, ali vjerujem da postoji slican mehanizam rjesavnja problema.
Samo po usima i kazne!
Ko je za za?
Napravimo nevladinu organizaciju koja ce biti finansirana donacijama isfrustriranih gradjana. U njoj ce radit nekoliko ljudi koji poznaju materiju i koji ce na svaki poziv gradjana brzo izac na lice mjesta i pobrinut se da doticni "majstor parkiranja" bude kaznjen.
Ovi iz organizacije jednostavno se pobrinu.. nazovu policiju, pobrinu se da se policija ne oglusi.. i ne kaze kako je meni jednom reko "jarane ja bi sad moro kaznit 50 ljudi jer su svi nepropisno parkirani". Nego da jednostavno sve mora izaci do kraja, po zakonu.
Mozda je moja ideja glupa, ali vjerujem da postoji slican mehanizam rjesavnja problema.
Samo po usima i kazne!
Ko je za za?
Last edited by susc_ovjek on 22/11/2011 10:39, edited 1 time in total.
- poznanik
#3503 Re: "Majstori" parkiranja
Postoji odnedavno upravo s takvim ciljevima... "Kancelarija Civilnog Društva"susc_ovjek wrote:INICIJATIVA:
Napravimo nevladinu organizaciju koja ce biti finansirana donacijama isfrustriranih gradjana. U njoj ce radit nekoliko ljudi koji poznaju materiju i koji ce na svaki poziv gradjanina brzo izac na lice mjesta i pobrinut se da doticni "majstor parkiranja" bude kaznjen.
Samo po usima i kazne! Ko je za za?
- chuchumbamayumbe
#3504 Re: "Majstori" parkiranja
Jesu li ono na Mojmilu konačno počeli dovoditi u red Olimpijsku?!
Vidim nema parkiranih automobila na trotoaru, a bogami, ni na cesti?! WTF???

-
Dendrlix
#3505 Re: "Majstori" parkiranja
No znak - no kazna!poznanik wrote:
Jbg, ali je tako.
-
goran16v
#3506 Re: "Majstori" parkiranja
Opet Hasana Brkica, Grbavica

Komsinica je uvazeni komercijalist Schider dimnjaka i sulunara, a zenin sluzb auto vozi i uvazeni gosp. suprug, pa nisam siguran ko je od njih dvoje papchina, seljacina i primitivaca konkretno autor ovog djela.
Jednom uvazeni gosp. suprug dolazi na pun parking u trenutku dok ulazim u auto. Kako sam morao da uradim neke sitnice, zamjenim karticu u mobitelu itd nisam odmah krenuo. Gosp suprug pocne da trubi i tako par puta, a ja ga bas zbog nestrpljivosti ignorisem, da bi na kraju izasao iz auta i kuca na prozor sa pitanjem "kontas li se ti isparkiravat ili ne?" Buduci da si nestrpljivi papak konto sam se isparkirati al sad necu!

Komsinica je uvazeni komercijalist Schider dimnjaka i sulunara, a zenin sluzb auto vozi i uvazeni gosp. suprug, pa nisam siguran ko je od njih dvoje papchina, seljacina i primitivaca konkretno autor ovog djela.
Jednom uvazeni gosp. suprug dolazi na pun parking u trenutku dok ulazim u auto. Kako sam morao da uradim neke sitnice, zamjenim karticu u mobitelu itd nisam odmah krenuo. Gosp suprug pocne da trubi i tako par puta, a ja ga bas zbog nestrpljivosti ignorisem, da bi na kraju izasao iz auta i kuca na prozor sa pitanjem "kontas li se ti isparkiravat ili ne?" Buduci da si nestrpljivi papak konto sam se isparkirati al sad necu!
-
lavic
#3507 Re: "Majstori" parkiranja
meni da je to uradila, ja bi izasao iz auta i isuhao joj gumu, pa nek misli sta bi?dingosp0 wrote:
sto je najgore idem iza ove osobe, zajedno ulazimo na parking...
parking PUN... osoba s ovako parkira...
ja stao i gledm mislim "WTFFFF"
izleti neka bula ja sviram, nista ona ... ispari ...
ja ceko ko levat da neko izadje da parkiram....
samo kod nas ovo ima majke mi....
a nikad ne postavljam ove slike...
a da svaki put slikam kada vidim ove majstore...trebala bi mi kartica od 50gb samo za slike
- Control panel
#3508 Re: "Majstori" parkiranja
ima i kod mene jedna iz neke firme zupa komerc. bahata samo tako.goran16v wrote: Komsinica je uvazeni komercijalist Schider dimnjaka i sulunara, a zenin sluzb auto vozi i uvazeni gosp. suprug, pa nisam siguran ko je od njih dvoje papchina, seljacina i primitivaca konkretno autor ovog djela.
-
goran16v
#3509 Re: "Majstori" parkiranja
Ne konta nas "mentalitet" da je brendiran auto "hodajuca" reklama bila pozitivna, bila negativna. Evo ova je cist primjer negativne...Control panel wrote:ima i kod mene jedna iz neke firme zupa komerc. bahata samo tako.goran16v wrote: Komsinica je uvazeni komercijalist Schider dimnjaka i sulunara, a zenin sluzb auto vozi i uvazeni gosp. suprug, pa nisam siguran ko je od njih dvoje papchina, seljacina i primitivaca konkretno autor ovog djela.
- poznanik
#3510 Re: "Majstori" parkiranja
Dendrlix wrote:No znak - no kazna!poznanik wrote:
Jbg, ali je tako.
Nije tako... prvi znak zabrane parkiranja se nalazi kod knjižare na raskrsnici, 50-tak m prije ovog na slici, koji je opet 50-tak m. udaljen od ove lokacije sa prve "Jagoda" fotografije

- HaHaHa2
#3511 Re: "Majstori" parkiranja
znak vazi do prve raskrsnice, je li tako?ako jeste onda halili Huso materipoznanik wrote:Dendrlix wrote:No znak - no kazna!poznanik wrote:
Jbg, ali je tako.
Nije tako... prvi znak zabrane parkiranja se nalazi kod knjižare na raskrsnici, 50-tak m prije ovog na slici, koji je opet 50-tak m. udaljen od ove lokacije sa prve "Jagoda" fotografije
-
goran16v
#3512 Re: "Majstori" parkiranja
A sta je sa onim objasnjenjem da znak vazi do raskrsnice? U ovom slucaju ga nema jer je trebao biti negdje odmah ispred Jagode i po nasem glupavom zakonu je onda dozvoljeno parkiranje.
Ne pitam bezveze jer kad je usvojen zakon o 50 km/h u naseljenom mjestu u Sarajevu su dozvolili 60 km/h samo u dva pravca : Zmaja od Bosne - Bul. Mese Selimovica - Dz. Bijedica do Ilidze i Put Zivota od Merkatora do Mdvora. Iako je na prvom pravcu bilo ogranicenje 60 km/h na potezu Teh. Skola - Campus - Pofalici ogranicenje je bilo 50 jer NIJE bilo znaka i kamera je bila nastimana na 61 km/h. Nas bajni MUP KS je tad odgovorio da znak 60 na potezu Mdvor - Teh. skola ne vazi poslije raskrsnice kod Teh. skole, odnosno vazenje znaka prestaje poslije raskrsnice.
Ne pitam bezveze jer kad je usvojen zakon o 50 km/h u naseljenom mjestu u Sarajevu su dozvolili 60 km/h samo u dva pravca : Zmaja od Bosne - Bul. Mese Selimovica - Dz. Bijedica do Ilidze i Put Zivota od Merkatora do Mdvora. Iako je na prvom pravcu bilo ogranicenje 60 km/h na potezu Teh. Skola - Campus - Pofalici ogranicenje je bilo 50 jer NIJE bilo znaka i kamera je bila nastimana na 61 km/h. Nas bajni MUP KS je tad odgovorio da znak 60 na potezu Mdvor - Teh. skola ne vazi poslije raskrsnice kod Teh. skole, odnosno vazenje znaka prestaje poslije raskrsnice.
- poznanik
#3513 Re: "Majstori" parkiranja
Tačno, u pravu ste...goran16v wrote:A sta je sa onim objasnjenjem da znak vazi do raskrsnice? U ovom slucaju ga nema jer je trebao biti negdje odmah ispred Jagode i po nasem glupavom zakonu je onda dozvoljeno parkiranje.
Iz Pravilnika o saobraćajnim znakovima i signalizaciji na cestama Zakona o bezbjednosti saobraćaja, član 27.
Ne vjerujem da je kantonalno ministarstvo saobraćaja propustilo pozicionirati znak zabrane parkiranja u blizinu "Jagode", prije će biti da je znak neko skinuo, ili ga "RAD" nije postavio...Mjesto postavljanja znaka
(1) Znakovi izričitih naredbi moraju se ponovo postaviti nakon svakog ukrštanja , odnosno spajanja sa drugom cestom, ako izričita naredba važi i poslije takvog ukrštanja, odnosno spajanja.
-
goran16v
#3514 Re: "Majstori" parkiranja
To je nama nasa borba dala... Min. saob. KS je zbog Zakona o javnim nabavkama duzno za poslove oko odrzavanja horizontalne, vertikalne i svetlosne signalizacije i znakova raspisati tender i dati najboljem ponudjacu tako da je to idealna podloga da propuste prebacuju s jednih na druge i stvaraju savrseni krug bez krivca! Mislim da je trenutno za to angazovan Step.
- Dr.Mr.Fr.
#3515 Re: "Majstori" parkiranja
poznanik wrote:Tačno, u pravu ste...goran16v wrote:A sta je sa onim objasnjenjem da znak vazi do raskrsnice? U ovom slucaju ga nema jer je trebao biti negdje odmah ispred Jagode i po nasem glupavom zakonu je onda dozvoljeno parkiranje.
Ne pitam bezveze jer kad je usvojen zakon o 50 km/h u naseljenom mjestu u Sarajevu su dozvolili 60 km/h samo u dva pravca : Zmaja od Bosne - Bul. Mese Selimovica - Dz. Bijedica do Ilidze i Put Zivota od Merkatora do Mdvora. Iako je na prvom pravcu bilo ogranicenje 60 km/h na potezu Teh. Skola - Campus - Pofalici ogranicenje je bilo 50 jer NIJE bilo znaka i kamera je bila nastimana na 61 km/h. Nas bajni MUP KS je tad odgovorio da znak 60 na potezu Mdvor - Teh. skola ne vazi poslije raskrsnice kod Teh. skole, odnosno vazenje znaka prestaje poslije raskrsnice.![]()
Iz Pravilnika o saobraćajnim znakovima i signalizaciji na cestama Zakona o bezbjednosti saobraćaja, član 27.
Ne vjerujem da je kantonalno ministarstvo saobraćaja propustilo pozicionirati znak zabrane parkiranja u blizinu "Jagode", prije će biti da je znak neko skinuo, ili ga "RAD" nije postavio...Mjesto postavljanja znaka
(1) Znakovi izričitih naredbi moraju se ponovo postaviti nakon svakog ukrštanja , odnosno spajanja sa drugom cestom, ako izričita naredba važi i poslije takvog ukrštanja, odnosno spajanja.
Nešto mi je u sjecanju da je znak bio okacen na fasadu jagode ili tu negdje, moguce da ga je neki od ovih likova iz kafane skunuo nekada
- chuchumbamayumbe
#3516 Re: "Majstori" parkiranja
UP!
Samo se pitam - do kada?!
Samo se pitam - do kada?!
chuchumbamayumbe wrote:Jesu li ono na Mojmilu konačno počeli dovoditi u red Olimpijsku?!
- sarajvo
#3517 Re: "Majstori" parkiranja
[URL=http://imageshack.us/photo/my-imag ... .jpg[/img]
Uploaded with ImageShack.us[/url]
I opet "diplomata" na trotoaru.
Uploaded with ImageShack.us[/url]
I opet "diplomata" na trotoaru.
-
goran16v
#3518 Re: "Majstori" parkiranja
Ovo je ipak samo jedna primitivna sofercina!
-
semso_bonaparte
#3519 Re: "Majstori" parkiranja

Uploaded with ImageShack.us
Sori na (ne)kvaliteti slikao u hodu i slikano oko 11 ujutro, bilo je mjesta na -2.

Uploaded with ImageShack.us
- mayab
-
Mlad i Nevin
#3521 Re: "Majstori" parkiranja
To su samo dobri živci i naravno osjećaj za prostor koji manje više svi steknemo samo što nam bude mrsko da ovako manevrišemo.
-
cucamonga
#3522 Re: "Majstori" parkiranja
kako god ostetio je druga auta vjerovatno...
- žulijan asanž
#3523 Re: "Majstori" parkiranja
kakvi ba živci i kakav osjećaj za prostor - lik je izudarao i auto ispred sebe i iza sebe. ja osjećaja za prostor majko mila.Mlad i Nevin wrote:To su samo dobri živci i naravno osjećaj za prostor koji manje više svi steknemo samo što nam bude mrsko da ovako manevrišemo.
evo jednog giganta. samo mi je žao što ga nisam sa zadnje strane slikao. kao što vidite, zadnjim dijelom je još više se popeo.

- XEROx
#3524 Re: "Majstori" parkiranja
Dos'o fra'er nema gdje parkirat' . Ma odo E U "Picku" Materinu (EUPM) i parkirao D:poznanik wrote:Ovaj automobil najvjerovatnije vozi neki lokalni primitivac, fotose i pismo šalji mailom ovdje: http://www.eupm.org/Default.aspx , a "razglasi" i na ove adrese: http://www.eupm.org/EUPoliceLinks.aspxgoran16v wrote:Prije izvjesnog vremena na Atmejdanu
Kontam EUPM dosao ovdje nasoj policji drzi predavanje kako da nas utjera u suru, a ovo se desava i ne bude mi mrsko palo prosurfam po njihovoj stranici i evo rezultata:
Dear Sir,
Do you have any reasonable comments on attached pictures??????
Mozda je od ove zalbe nesto i bilo, mozda i ne ali meni mirna savjest, uradio koliko sam mogao