"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
quasar

#3501 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quasar »

dingosp0 wrote:
sto je najgore idem iza ove osobe, zajedno ulazimo na parking...
parking PUN... osoba s ovako parkira...
ja stao i gledm mislim "WTFFFF"
izleti neka bula ja sviram, nista ona ... ispari ...
ja ceko ko levat da neko izadje da parkiram....
samo kod nas ovo ima majke mi....
a nikad ne postavljam ove slike...
a da svaki put slikam kada vidim ove majstore...trebala bi mi kartica od 50gb samo za slike
Vjerski odgojena, nema sta... cestito celjade.
susc_ovjek

#3502 Re: "Majstori" parkiranja

Post by susc_ovjek »

INICIJATIVA:

Napravimo nevladinu organizaciju koja ce biti finansirana donacijama isfrustriranih gradjana. U njoj ce radit nekoliko ljudi koji poznaju materiju i koji ce na svaki poziv gradjana brzo izac na lice mjesta i pobrinut se da doticni "majstor parkiranja" bude kaznjen.

Onaj koji dojavi o majstoru, se ne sikira.. jednostavno javi i ode.

Ovi iz organizacije jednostavno se pobrinu.. nazovu policiju, pobrinu se da se policija ne oglusi.. i ne kaze kako je meni jednom reko "jarane ja bi sad moro kaznit 50 ljudi jer su svi nepropisno parkirani". Nego da jednostavno sve mora izaci do kraja, po zakonu.

Mozda je moja ideja glupa, ali vjerujem da postoji slican mehanizam rjesavnja problema.

Samo po usima i kazne!

Ko je za za? :)
Last edited by susc_ovjek on 22/11/2011 10:39, edited 1 time in total.
poznanik

#3503 Re: "Majstori" parkiranja

Post by poznanik »

susc_ovjek wrote:INICIJATIVA:
Napravimo nevladinu organizaciju koja ce biti finansirana donacijama isfrustriranih gradjana. U njoj ce radit nekoliko ljudi koji poznaju materiju i koji ce na svaki poziv gradjanina brzo izac na lice mjesta i pobrinut se da doticni "majstor parkiranja" bude kaznjen.
Onaj koji dojavi o majstoru, se ne sikira.. jednostavno javi i ode.
Ovi iz organizacije jednostavno se pobrinu.. nazovu policiju, pobrinu se da se policija ne oglusi.. i ne kaze kako je meni jednom reko "jarane ja bi sad moro kaznit 50 ljudi jer su svi nepropisno parkirani". Nego da jednostavno sve mora izaci do kraja, po zakonu.
Mozda je moja ideja glupa, ali vjerujem da postoji slican mehanizam rjesavnja problema.
Samo po usima i kazne! Ko je za za? :)
Postoji odnedavno upravo s takvim ciljevima... "Kancelarija Civilnog Društva"
chuchumbamayumbe

#3504 Re: "Majstori" parkiranja

Post by chuchumbamayumbe »

Jesu li ono na Mojmilu konačno počeli dovoditi u red Olimpijsku?!
Vidim nema parkiranih automobila na trotoaru, a bogami, ni na cesti?! WTF???
:)
Dendrlix

#3505 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Dendrlix »

poznanik wrote:Image
No znak - no kazna!

Jbg, ali je tako.
goran16v

#3506 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Opet Hasana Brkica, Grbavica

Image

Image

Komsinica je uvazeni komercijalist Schider dimnjaka i sulunara, a zenin sluzb auto vozi i uvazeni gosp. suprug, pa nisam siguran ko je od njih dvoje papchina, seljacina i primitivaca konkretno autor ovog djela.
Jednom uvazeni gosp. suprug dolazi na pun parking u trenutku dok ulazim u auto. Kako sam morao da uradim neke sitnice, zamjenim karticu u mobitelu itd nisam odmah krenuo. Gosp suprug pocne da trubi i tako par puta, a ja ga bas zbog nestrpljivosti ignorisem, da bi na kraju izasao iz auta i kuca na prozor sa pitanjem "kontas li se ti isparkiravat ili ne?" Buduci da si nestrpljivi papak konto sam se isparkirati al sad necu!
lavic

#3507 Re: "Majstori" parkiranja

Post by lavic »

dingosp0 wrote:Image

sto je najgore idem iza ove osobe, zajedno ulazimo na parking...
parking PUN... osoba s ovako parkira...
ja stao i gledm mislim "WTFFFF"
izleti neka bula ja sviram, nista ona ... ispari ...
ja ceko ko levat da neko izadje da parkiram....
samo kod nas ovo ima majke mi....
a nikad ne postavljam ove slike...
a da svaki put slikam kada vidim ove majstore...trebala bi mi kartica od 50gb samo za slike
meni da je to uradila, ja bi izasao iz auta i isuhao joj gumu, pa nek misli sta bi?
Control panel

#3508 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Control panel »

goran16v wrote: Komsinica je uvazeni komercijalist Schider dimnjaka i sulunara, a zenin sluzb auto vozi i uvazeni gosp. suprug, pa nisam siguran ko je od njih dvoje papchina, seljacina i primitivaca konkretno autor ovog djela.
Jednom uvazeni gosp. suprug dolazi na pun parking u trenutku dok ulazim u auto. Kako sam morao da uradim neke sitnice, zamjenim karticu u mobitelu itd nisam odmah krenuo. Gosp suprug pocne da trubi i tako par puta, a ja ga bas zbog nestrpljivosti ignorisem, da bi na kraju izasao iz auta i kuca na prozor sa pitanjem "kontas li se ti isparkiravat ili ne?" Buduci da si nestrpljivi papak konto sam se isparkirati al sad necu!
ima i kod mene jedna iz neke firme zupa komerc. bahata samo tako.
goran16v

#3509 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Control panel wrote:
goran16v wrote: Komsinica je uvazeni komercijalist Schider dimnjaka i sulunara, a zenin sluzb auto vozi i uvazeni gosp. suprug, pa nisam siguran ko je od njih dvoje papchina, seljacina i primitivaca konkretno autor ovog djela.
ima i kod mene jedna iz neke firme zupa komerc. bahata samo tako.
Ne konta nas "mentalitet" da je brendiran auto "hodajuca" reklama bila pozitivna, bila negativna. Evo ova je cist primjer negativne...
poznanik

#3510 Re: "Majstori" parkiranja

Post by poznanik »

Dendrlix wrote:
No znak - no kazna!

Jbg, ali je tako.

Nije tako... prvi znak zabrane parkiranja se nalazi kod knjižare na raskrsnici, 50-tak m prije ovog na slici, koji je opet 50-tak m. udaljen od ove lokacije sa prve "Jagoda" fotografije

Image
HaHaHa2

#3511 Re: "Majstori" parkiranja

Post by HaHaHa2 »

poznanik wrote:
Dendrlix wrote:
No znak - no kazna!

Jbg, ali je tako.

Nije tako... prvi znak zabrane parkiranja se nalazi kod knjižare na raskrsnici, 50-tak m prije ovog na slici, koji je opet 50-tak m. udaljen od ove lokacije sa prve "Jagoda" fotografije

Image
znak vazi do prve raskrsnice, je li tako?ako jeste onda halili Huso materi :D
goran16v

#3512 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

A sta je sa onim objasnjenjem da znak vazi do raskrsnice? U ovom slucaju ga nema jer je trebao biti negdje odmah ispred Jagode i po nasem glupavom zakonu je onda dozvoljeno parkiranje.
Ne pitam bezveze jer kad je usvojen zakon o 50 km/h u naseljenom mjestu u Sarajevu su dozvolili 60 km/h samo u dva pravca : Zmaja od Bosne - Bul. Mese Selimovica - Dz. Bijedica do Ilidze i Put Zivota od Merkatora do Mdvora. Iako je na prvom pravcu bilo ogranicenje 60 km/h na potezu Teh. Skola - Campus - Pofalici ogranicenje je bilo 50 jer NIJE bilo znaka i kamera je bila nastimana na 61 km/h. Nas bajni MUP KS je tad odgovorio da znak 60 na potezu Mdvor - Teh. skola ne vazi poslije raskrsnice kod Teh. skole, odnosno vazenje znaka prestaje poslije raskrsnice.
poznanik

#3513 Re: "Majstori" parkiranja

Post by poznanik »

goran16v wrote:A sta je sa onim objasnjenjem da znak vazi do raskrsnice? U ovom slucaju ga nema jer je trebao biti negdje odmah ispred Jagode i po nasem glupavom zakonu je onda dozvoljeno parkiranje.
Ne pitam bezveze jer kad je usvojen zakon o 50 km/h u naseljenom mjestu u Sarajevu su dozvolili 60 km/h samo u dva pravca : Zmaja od Bosne - Bul. Mese Selimovica - Dz. Bijedica do Ilidze i Put Zivota od Merkatora do Mdvora. Iako je na prvom pravcu bilo ogranicenje 60 km/h na potezu Teh. Skola - Campus - Pofalici ogranicenje je bilo 50 jer NIJE bilo znaka i kamera je bila nastimana na 61 km/h. Nas bajni MUP KS je tad odgovorio da znak 60 na potezu Mdvor - Teh. skola ne vazi poslije raskrsnice kod Teh. skole, odnosno vazenje znaka prestaje poslije raskrsnice.
Tačno, u pravu ste... :(

Iz Pravilnika o saobraćajnim znakovima i signalizaciji na cestama Zakona o bezbjednosti saobraćaja, član 27.
Mjesto postavljanja znaka
(1) Znakovi izričitih naredbi moraju se ponovo postaviti nakon svakog ukrštanja , odnosno spajanja sa drugom cestom, ako izričita naredba važi i poslije takvog ukrštanja, odnosno spajanja.
Ne vjerujem da je kantonalno ministarstvo saobraćaja propustilo pozicionirati znak zabrane parkiranja u blizinu "Jagode", prije će biti da je znak neko skinuo, ili ga "RAD" nije postavio...
goran16v

#3514 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

To je nama nasa borba dala... Min. saob. KS je zbog Zakona o javnim nabavkama duzno za poslove oko odrzavanja horizontalne, vertikalne i svetlosne signalizacije i znakova raspisati tender i dati najboljem ponudjacu tako da je to idealna podloga da propuste prebacuju s jednih na druge i stvaraju savrseni krug bez krivca! Mislim da je trenutno za to angazovan Step.
Dr.Mr.Fr.

#3515 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Dr.Mr.Fr. »

poznanik wrote:
goran16v wrote:A sta je sa onim objasnjenjem da znak vazi do raskrsnice? U ovom slucaju ga nema jer je trebao biti negdje odmah ispred Jagode i po nasem glupavom zakonu je onda dozvoljeno parkiranje.
Tačno, u pravu ste... :(

Iz Pravilnika o saobraćajnim znakovima i signalizaciji na cestama Zakona o bezbjednosti saobraćaja, član 27.
Mjesto postavljanja znaka
(1) Znakovi izričitih naredbi moraju se ponovo postaviti nakon svakog ukrštanja , odnosno spajanja sa drugom cestom, ako izričita naredba važi i poslije takvog ukrštanja, odnosno spajanja.
Ne vjerujem da je kantonalno ministarstvo saobraćaja propustilo pozicionirati znak zabrane parkiranja u blizinu "Jagode", prije će biti da je znak neko skinuo, ili ga "RAD" nije postavio...

Nešto mi je u sjecanju da je znak bio okacen na fasadu jagode ili tu negdje, moguce da ga je neki od ovih likova iz kafane skunuo nekada :D
chuchumbamayumbe

#3516 Re: "Majstori" parkiranja

Post by chuchumbamayumbe »

UP!
Samo se pitam - do kada?!
chuchumbamayumbe wrote:Jesu li ono na Mojmilu konačno počeli dovoditi u red Olimpijsku?!
Vidim nema parkiranih automobila na trotoaru, a bogami, ni na cesti?! WTF???
:)
sarajvo

#3517 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sarajvo »

[URL=http://imageshack.us/photo/my-imag ... .jpg[/img]

Uploaded with ImageShack.us[/url]

I opet "diplomata" na trotoaru.
goran16v

#3518 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Ovo je ipak samo jedna primitivna sofercina!
semso_bonaparte

#3519 Re: "Majstori" parkiranja

Post by semso_bonaparte »

Image

Uploaded with ImageShack.us

Sori na (ne)kvaliteti slikao u hodu i slikano oko 11 ujutro, bilo je mjesta na -2.

Image

Uploaded with ImageShack.us
mayab

#3520 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mayab »

Mlad i Nevin

#3521 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Mlad i Nevin »

To su samo dobri živci i naravno osjećaj za prostor koji manje više svi steknemo samo što nam bude mrsko da ovako manevrišemo.
cucamonga

#3522 Re: "Majstori" parkiranja

Post by cucamonga »

kako god ostetio je druga auta vjerovatno...
žulijan asanž

#3523 Re: "Majstori" parkiranja

Post by žulijan asanž »

Mlad i Nevin wrote:To su samo dobri živci i naravno osjećaj za prostor koji manje više svi steknemo samo što nam bude mrsko da ovako manevrišemo.
kakvi ba živci i kakav osjećaj za prostor - lik je izudarao i auto ispred sebe i iza sebe. ja osjećaja za prostor majko mila.

evo jednog giganta. samo mi je žao što ga nisam sa zadnje strane slikao. kao što vidite, zadnjim dijelom je još više se popeo.

Image
XEROx

#3524 Re: "Majstori" parkiranja

Post by XEROx »

poznanik wrote:
goran16v wrote:Prije izvjesnog vremena na Atmejdanu

Image

Kontam EUPM dosao ovdje nasoj policji drzi predavanje kako da nas utjera u suru, a ovo se desava i ne bude mi mrsko palo prosurfam po njihovoj stranici i evo rezultata:

Dear Sir,

Do you have any reasonable comments on attached pictures??????

Mozda je od ove zalbe nesto i bilo, mozda i ne ali meni mirna savjest, uradio koliko sam mogao
Ovaj automobil najvjerovatnije vozi neki lokalni primitivac, fotose i pismo šalji mailom ovdje: http://www.eupm.org/Default.aspx , a "razglasi" i na ove adrese: http://www.eupm.org/EUPoliceLinks.aspx
Dos'o fra'er nema gdje parkirat' . Ma odo E U "Picku" Materinu (EUPM) i parkirao D:
burekodsira

#3525 Re: "Majstori" parkiranja

Post by burekodsira »

:D :thumbup:
Locked