SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#3501 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

NeyDan wrote:Nisam odavno bio na ovoj temi i vidim dosta se napisalo ... neki spominju ranjavanje neke djevojke ko RTV-a, drugi nekog momka na Bascarsiji. Pa ljudi zasto o tome nema nigdje nikakve informacije?! Zasto se sve to krije od gradjana?!

Boze sacuvaj ne smijem po svom gradu vise hodati normalno. :roll:
Zato što se MOŽDA nije ni desilo.
Tirkiz

#3502 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Tirkiz »

Pera Trta wrote:
beautyfool wrote:
bogoljub wrote:Neko je poginuo kod Jevrejskog.
Kažu sudar žestok!
Znal neko nešto više?
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... 18098&id=1
Danas sam i ja prošao tim putem, prije neesreće. Da je lik sa Hondom naletio na mene, vjerovatno ne bih večeras bio među živima. Ali svi na forumu bi žalili momka iz Honde, jer je bio "tako super-cool, prava Ćaršijska raja, ocam, ba".
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/crna ... music.html
alibaba_i_30_godina

#3503 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by alibaba_i_30_godina »

Pera Trta wrote:
NeyDan wrote:Nisam odavno bio na ovoj temi i vidim dosta se napisalo ... neki spominju ranjavanje neke djevojke ko RTV-a, drugi nekog momka na Bascarsiji. Pa ljudi zasto o tome nema nigdje nikakve informacije?! Zasto se sve to krije od gradjana?!

Boze sacuvaj ne smijem po svom gradu vise hodati normalno. :roll:
Zato što se MOŽDA nije ni desilo.
Nisu u pitanju samo ta dva slucaja. Koliko se samo tako nesreca precuti?! Uostalom, ne bi niko tek tako nagadjao da se nesto desilo.
nAN3

#3504 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by nAN3 »

sudar je bio stravican ne ponovilo se nikome
atko

#3505 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by atko »

Skoro smo na onoj temi raspravljali gdje onaj kamikaza vozi motor kroz grad skoro 250 ... al znas jes da on ono krsi zakon al lik je vozac ocam ... sve do jednom ... kao i ovaj nesretnik sa hondom ... ja bi ga i posthumno kaznio ... na zalost ubio je sebe ... na srecu nije ubio nikog drugog ... ljudi za volanom se gine ... nije to PS3 :x
Qler

#3506 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Qler »

Pera Trta wrote:
beautyfool wrote:
Kažu sudar žestok!
Znal neko nešto više?
Danas sam i ja prošao tim putem, prije neesreće. Da je lik sa Hondom naletio na mene, vjerovatno ne bih večeras bio među živima. Ali svi na forumu bi žalili momka iz Honde, jer je bio "tako super-cool, prava Ćaršijska raja, ocam, ba".
Nisi znao momka, zamolit cu te da ne pricas gluposti.
Dantee

#3507 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Dantee »

nema to veze nikakve sto nije znao momka , ja sam prvi prosao pored udesa nekih 20tak minuta nakon, iznad odma stanujem , to sto je uradio NEOPRAVDAVAM sekunde , ruzno je rec da je zasluzio , al da je jos neko drugi podlegao zbog njegove neodgovornosti pa ja bi se u grobu okreto , za vas ostale neznam , auto je smrskano bilo uzas , jedva su ga izvukli vani , onako je mogao ozlijediti ili ubiti bilo koga od nasih bliznjih , razmislite malo , al vozit auto bez registracije , kurcit se jurcanjem , dovest do saobracajnog kolapsa , i ugrozit zivote nevinih , moze samo neodgovorni balavac , al nazalost tuzno je sta je sebi dozvolio i uradio , i zato mu zelim vjecan rahmet i da mu Bog podari fin Dzennet.
Cyrax

#3508 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cyrax »

Zna li ko kako je doslo do sudara?
Cholina_Lokica

#3509 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

Dantee wrote:nema to veze nikakve sto nije znao momka , ja sam prvi prosao pored udesa nekih 20tak minuta nakon, iznad odma stanujem , to sto je uradio NEOPRAVDAVAM sekunde , ruzno je rec da je zasluzio , al da je jos neko drugi podlegao zbog njegove neodgovornosti pa ja bi se u grobu okreto , za vas ostale neznam , auto je smrskano bilo uzas , jedva su ga izvukli vani , onako je mogao ozlijediti ili ubiti bilo koga od nasih bliznjih , razmislite malo , al vozit auto bez registracije , kurcit se jurcanjem , dovest do saobracajnog kolapsa , i ugrozit zivote nevinih , moze samo neodgovorni balavac , al nazalost tuzno je sta je sebi dozvolio i uradio , i zato mu zelim vjecan rahmet i da mu Bog podari fin Dzennet.
trkace auto se ne moze registrovati, a honda je to bila, momak je bio profi vozac, i vec napisah, jako bezvezan nacin da se pogine... :(
Dantee

#3510 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Dantee »

ma zna se , cesta odvratna i u brzini dotako ivicnjak i odbije ga u taksi koji je nailazio iz suprotnog smjera , Boga mi ovo je neodgovorno uzas, u ovom Sarajevu bez pancira kakvog celicnog oklopa i nekog ljudskog Airbaga , i sljema... nesmijes izac iz kuce...

Zaje*an je vakat doso" :cry:
johntra

#3511 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by johntra »

haj ba, forumski dušebrižnici odvadite malo...čovjek je poginuo....to nikad od vas nikad nije prešao 80 km po gradu ili prošao kroz crveno???...reklo bi se kad forum čitaš da su ovo sve kultura vozači, voze sa rukavicama na rukama i vežu se čak do granapa udaljenog 100 metara...žali Bože mladog života, ali, naravno, treba žaliti i dvoje povrijeđenih...niko, pa ni ja, a ni vi, neće znati što je uradio to što je uradio...a bio je daleko od običnog trkača i ćunera, kakve svaku noć srećemo u gradu...prema tome, prije nego se okomite na njega, razmislite dobro šta ste vi nekada uradili za volanom, a tu ubrajam i sebe...ko je bez grijeha, neka baci kamen prvi....
Cyrax

#3512 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cyrax »

Ma pusti cestu problem je brzina,ustvari bolje reci balavost i bahatost vecine vozaca.Zao mi je onih ljudi iz taxija polomio im je i povrijedio sve sto moze radi cega?Moze li meni neko objasniti sta ima cool jurcati Bog zna koliko na sat u "autu koje se ne moze registrovati"?
Gray

#3513 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Gray »

johntra wrote:haj ba, forumski dušebrižnici odvadite malo...čovjek je poginuo....to nikad od vas nikad nije prešao 80 km po gradu ili prošao kroz crveno???...reklo bi se kad forum čitaš da su ovo sve kultura vozači, voze sa rukavicama na rukama i vežu se čak do granapa udaljenog 100 metara...žali Bože mladog života, ali, naravno, treba žaliti i dvoje povrijeđenih...niko, pa ni ja, a ni vi, neće znati što je uradio to što je uradio...a bio je daleko od običnog trkača i ćunera, kakve svaku noć srećemo u gradu...prema tome, prije nego se okomite na njega, razmislite dobro šta ste vi nekada uradili za volanom, a tu ubrajam i sebe...ko je bez grijeha, neka baci kamen prvi....

On je morao ići dosta brže od 80 kh/h onuda. Svaki dan nekoliko puta prolazim tuda, obično baš u tom pravcu navečer oko 22 sata i može se bez problema ta krivina savladati sa 80 km/h.
Troll_Happens

#3514 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

koji idiot moras biti da ovako nesto napravis :shock:

Fordom se zabio u kočije na Ilidži i slomio prste

Pedesetogodišnji Fuad Pekić povrijeđen je u saobraćajnoj nesreći koja se oko 17.15 sati dogodila u Velikoj aleji na Ilidži, potvrđeno nam je u Operativnom centru sarajevskog MUP-a.

Foto: Ilustracija
Pekić je upravljajući Fordom udario u kočije u aleji, te je zadobio povrede.

Oko 18 sati dovezen je u bolnicu Koševo, gdje je konstatovano da je slomio dva prsta desne šake.

Nakon ljekarske intervencije pušten je kući, rečeno nam je u bolnici Koševo.
Robyn

#3515 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Robyn »

johntra wrote:haj ba, forumski dušebrižnici odvadite malo...čovjek je poginuo....to nikad od vas nikad nije prešao 80 km po gradu ili prošao kroz crveno???...reklo bi se kad forum čitaš da su ovo sve kultura vozači, voze sa rukavicama na rukama i vežu se čak do granapa udaljenog 100 metara...žali Bože mladog života, ali, naravno, treba žaliti i dvoje povrijeđenih...niko, pa ni ja, a ni vi, neće znati što je uradio to što je uradio...a bio je daleko od običnog trkača i ćunera, kakve svaku noć srećemo u gradu...prema tome, prije nego se okomite na njega, razmislite dobro šta ste vi nekada uradili za volanom, a tu ubrajam i sebe...ko je bez grijeha, neka baci kamen prvi....
Bavo Johntra, slazem se samo da dodam, svako od nas nekada opali po gasu, Emir nikada nnije divljao po gradu, momak se trkao u brdskom sampionatu BiH, tko zna nesto o tome, zna, ne mogu objasnjavati. Zao mi je Emira i njegove mladosti, zao mi je i drugih nastadalih, i ne zam sta bih rekao, a kolega je u pravu ne trba odmah osudjivati pogotovo kad ne znate o kome se radi.
Znam licno ljude koji voze brdske trke i nikada niko od njih ne divlja po cesti, ali nesrece se dogadjaju i htjeli ili ne htjeli mi ne kontrolisemo situaciju, moyda mrvicu, ostalo je u rukama Onoga gore.
Ja sam Emira upoznao prije par godina u auto servisu i na prvu mi se svidio, bio normalan decko, kulturan, miran, znao za salu, interesovao se oko auta, voznje, tehnike... I uvijek od tada kada bi se sreli, pitali smo se kao najboplji jarani. Dragi jarane RIP :(
fixer

#3516 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

Robyn wrote:
Bavo Johntra, slazem se samo da dodam, svako od nas nekada opali po gasu, Emir nikada nnije divljao po gradu, momak se trkao u brdskom sampionatu BiH, tko zna nesto o tome, zna, ne mogu objasnjavati. Zao mi je Emira i njegove mladosti, zao mi je i drugih nastadalih, i ne zam sta bih rekao, a kolega je u pravu ne trba odmah osudjivati pogotovo kad ne znate o kome se radi.
Znam licno ljude koji voze brdske trke i nikada niko od njih ne divlja po cesti, ali nesrece se dogadjaju i htjeli ili ne htjeli mi ne kontrolisemo situaciju, moyda mrvicu, ostalo je u rukama Onoga gore.
Ja sam Emira upoznao prije par godina u auto servisu i na prvu mi se svidio, bio normalan decko, kulturan, miran, znao za salu, interesovao se oko auta, voznje, tehnike... I uvijek od tada kada bi se sreli, pitali smo se kao najboplji jarani. Dragi jarane RIP :(
Ja sam umao jarana koji je nedavno ubio jednog lika u Zagrebu. Bio normalan, nasmijan, komunikativan, sportista. Ali sto je najgore - on je izgleda ubio jer je pistolj slucajno opalio. Nista mi od svega toga ne dozvoljava da ga opravdavam. Cak se ni on sam ne opravdava. Samostalno je trazio da mu se sudi za ubistvo.
Samo zelim da ti kazem da ne postoji nacin da se opravda ovakvo nesto kad dodje do toga. Bez obzira sto je sigurno bio dobar momak, on je prema svemu sudeci ugrozio i sebe i druge neadekvatnom voznjom. I tu prica sva zavrsava.
bently

#3517 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by bently »

Kakav profesionalac sa 25 godina daj nebudi smijesan. Jeli ti mozda zao ljudi koji ce vjerovatno ostati invalidi i taxiste koji je stradao zaradzujuci hljeb? Ko moze opravdati takvu brzinu gdje je ogranicenje 60 i onako da udesi nevine ljude, pa samo monstrumi mogu opravdati takav cin....
gaius

#3518 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by gaius »

kulturno, mirno i civilizovano, te nadasve profesionalno kršeći sve moguće zabrane iz ZOBS-a je demontirao tako onaj taxi da su ljudi u njemu toliko povrijeđeni da su u životnoj opasnosti a pri tome je i sam poginuo...

čuj fin momak.. svašta..
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#3519 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dr.gog »

Odšta vam je to nekakvo "vakav je nakav je" :oops:
TheGodfather001

#3520 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by TheGodfather001 »

Ne mogu da vjerujem kakve komentare citam... Kakva iskrivljena percepcija jednog ludjaka koji je tesko povrijedio dvoje nevinih ljudi, a na svu srecu, samo sebe ubio.
Nije bitno da li ga neko zna ili ne zna, da li je bio "normalan" ili "nenormalan", nije bitno je li on "privilegovan" sto je vozio brdski sampionat ili ne, nije bitno je "cuner" ili nije, prethodno ne moze nikome opravdanje za ovakav cin. Mogao je neko od vas biti u tom "golfu", ili ja, pitam se da li biste ga onda branili komentarima "zar niko nije stisnuo gas na 80km/h kroz grad", "nemojte suditi o nekome koga ne znate", sada se jos stvara neko idolopoklonstvo prema njegovom postupku "pokusaja ubistva i samoubistvo". Nije ni cudo sto nam je ovo hebeno drustvo u ovakvom stanju gdje se potencijalnim ubicama na cesti dodjeljuje "forumska cast" sto su ga neki poznavali kao dobrog momka.
E pa dragi moji, da vam kazem, na osnovu mog licnog shvatanja njegovog postupka on nije bio normalan ni jedne nanosekunde. Ovo samo moze uraditi neodgovorna prema sebi prvenstveno, a onda i prema drustvu, nezrela i nepotpuna licnost. Trebao je to vozilo staviti na slepu, pa lagano na Trebevic ili gdje vec, i tamo raditi sta god mu cejf, sta god da se desi manje bi zasigurno posljedice bile. Mozda bi tada komentari koji idu u njegovu odbranu od poznavalaca njegove "licnosti i djela" bili ispravni i na mjestu.
Niti ja niti iko iz moje okoline suosjeca za njega i ovaj njegov cin. Suosjecam za dvojicu muskaraca koji su postali dozivotno osteceni radi nepromisljenog poteza ubice na tockovima. Svima koji se ovako ponasaju mogu samo reci neka im je laka zemlja, i daj Boze samo da sebe ubiju na ovaj nacin.
aerosa

#3521 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by aerosa »

Hajde ba ljudi kanite se više pljuvanja po momku, šta je bilo bilo je, sebe je ubio i svoje najdraže je najviše ožalostio, jeste li toliko morbidni da nekog ni mrtvog na miru ostaviti ne možete.... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :x :x :x :x :x
cappy_tempo

#3522 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

TheGodfather001 wrote:Ne mogu da vjerujem kakve komentare citam... Kakva iskrivljena percepcija jednog ludjaka koji je tesko povrijedio dvoje nevinih ljudi, a na svu srecu, samo sebe ubio.
kao prvo niko jos ne zna kako je doslo do sudara,mozda je taksista kriv,mozda je Emir kriv,mozda je sunce krivo...kad se skonta koje kriv onda pricajte,a za ovo sto si ti napisao svaka ti cast,sad ja zelim da se tvom bliznjem ovo dogodi pa da se ja ili mi na forumu nasladjujemo jer si izgubio nekoga iz porodice.Emira nisam znao al ovo sto ti napisao je FUJ!

neko napisa kakav profesionalac,znaci oni sto voze F1 to su sve amateri,nascar i ostale trke i to su sve amateri,znaci jedini je sumaher profesionalac i ljudi koji imaju 30+ godina.vidi se da nikad u zivotu niste sjeli u trkaci auto,a ne gledali neku trku( ovo se odnosi na ove sto pljuju Emira i sto se prave da sve znaju,da su sve znali i prije nego se desio sudar). ista glupa prica kao i kad je Vedran poginuo,nedate mrtvim ljudima mira,makar iz postovanja suzdrzite se debilnih komentara,jer skontajte malo kako se njegovi prijatelji,rodjaci,brat,sestra ako je imao osjecaju dok citaju ove debilne komentare.
Gile Šampion

#3523 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Gile Šampion »

Pera Trta wrote:
beautyfool wrote:
Kažu sudar žestok!
Znal neko nešto više?

Upravo to...dođu mahalaši,skupe se na forumu i žale jednog idiota koji je svojom glupošću ugrozio bezbjednost drugih.Kažu Honda bila trkaća...halo trkač,idi na stazu za trke pa se tamo dokazuj kako si brz,lud i žestok a ne mahnitaj po gradu.
Uglavom priča im se odjednom izvitoperila i sad kao taksista kriv? Kriv čovjek što je vozio,što je bio na svom radnom mjestu i zarađivao djeci za hljeb? Mogao je na mjestu taksiste biti bilo ko od nas pa da ga kreten pokupi...

I kad kažeš nešto protiv manijaka što krstare po gradu, opet se oglasi hrpa onih koji su ''poznavali'' poginulog i žale ga kako je on bio tako cool i pametan? Da je bio cool,vozio bi sporije i coolirao što se kaže.Da je bio pametan ne bi vozio kako je vozio.Stavite se u kožu porodice taksiste, pa da je na nekoga vašeg bližnjeg iz porodice naletio.Kakvo bi mišljenje imali o divljacima koji divljaju po gradu,prolaze kroz crveno,voze barake koje tehnički nisu ispravne itd...ili ste možda i vi sami takvi kao i oni ???
atko

#3524 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by atko »

cappy_tempo wrote:
kao prvo niko jos ne zna kako je doslo do sudara,mozda je taksista kriv,mozda je Emir kriv,mozda je sunce krivo...
Pa cisto sumnjam da je taksista koji je vozio musteriju kriv... koji je udaren u svojoj traci ... ako se tome doda i cinjenica da je sa druge strane bio trkaci automobil i ako se sa slika jasno vidi da je brzina morala biti dooobro iznad ogranicenja da bi doslo do onakvog guzvanja ... to sto je pala mrtva glava mjenja ishod tragedije na gore ... ali ne mjenja njegovu odgovornost ... svi vi koj isad nesto filozofirate hajd pokusajte zamislti da je neko od putnika u taksiju bio vama blizak rod aa ????
Gray

#3525 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Gray »

cappy_tempo wrote:
TheGodfather001 wrote:Ne mogu da vjerujem kakve komentare citam... Kakva iskrivljena percepcija jednog ludjaka koji je tesko povrijedio dvoje nevinih ljudi, a na svu srecu, samo sebe ubio.
kao prvo niko jos ne zna kako je doslo do sudara,mozda je taksista kriv,mozda je Emir kriv,mozda je sunce krivo...kad se skonta koje kriv onda pricajte,a za ovo sto si ti napisao svaka ti cast,sad ja zelim da se tvom bliznjem ovo dogodi pa da se ja ili mi na forumu nasladjujemo jer si izgubio nekoga iz porodice.Emira nisam znao al ovo sto ti napisao je FUJ!

neko napisa kakav profesionalac,znaci oni sto voze F1 to su sve amateri,nascar i ostale trke i to su sve amateri,znaci jedini je sumaher profesionalac i ljudi koji imaju 30+ godina.vidi se da nikad u zivotu niste sjeli u trkaci auto,a ne gledali neku trku( ovo se odnosi na ove sto pljuju Emira i sto se prave da sve znaju,da su sve znali i prije nego se desio sudar). ista glupa prica kao i kad je Vedran poginuo,nedate mrtvim ljudima mira,makar iz postovanja suzdrzite se debilnih komentara,jer skontajte malo kako se njegovi prijatelji,rodjaci,brat,sestra ako je imao osjecaju dok citaju ove debilne komentare.

Kao prvo, sunce ne može biti nikako krivo.

Kao drugo, ne vjerujem da se iko naslađuje, ali i ja kažem da je sreća da je samo on poginuo, a ne i ovi ljudi iz taksija. Ne znači da mi je drago što je on poginuo, znači da mi je drago da ovi drugi nisu.

Dalje, profesionalac ne ubija ljude na javnim cestama. On je možda bio trkač, ali sigurno nije bio profesionalac jer profesionalci znaju gdje je vrijeme i mjesto za trkače aute i takvu vožnju.

Četvrto, a kako se osjećaju porodice ljudi iz taksija dok slušaju kako branite trkača koji ih je neregistrovanim autom koje uopšte nije trebalo biti na cesti i ko zna kojom brzinom zamalo ubio?
Locked