Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Astrix

#3501 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Astrix »

Zasto imam problem sa karticom koju sam imao i prije na PP. Sve sam normalno bio koristio bez ikakvih problema i onda sam je skinuo i sad opet tu istu karticu hocu da ubacim i kaze mi da ima problem kao banka nesto ne dozvoljava...?

i btw. da li ja mogu svejedno primati novac na paypal account iako trenutno nemam karticu povezanu na njega?
muxa

#3502 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by muxa »

Pozdrav svima.
Već duže vrijeme mi stoji određeni iznos na PayPal balansu, nakon što mi je seller vratio novac za artikal koji nisam dobio.
Kontaktirao sam PayPal i odgovorili su:

Thank you for contacting PayPal.
My name is Guilherme from PayPal Customer Support and I hope this email finds you well.
I have reviewed your account and understand that you are enquiring about withdrawing to the card ending xx54 on your account.
I can see that this is a MasterCard and regrettably, due to local regulations and guidelines from the issuing bank, it is not currently possible for customers in your country to withdraw money to a MasterCard.
Most Visa cards are eligible for withdrawal. To check which withdrawal methods you can use, follow these steps:
Go to http://www.paypal.com and log in to your account.
Click Withdraw near the top of the page.
Select a withdrawal method, then follow the instructions to complete your withdrawal.
You cannot cancel a request to withdraw money.
Click ‘Fees’ at the bottom of any PayPal page to see if any withdrawal fees apply to your account.
I'm glad I could clarify and resolve your issue today.
It is my pleasure to assist you. Thank you for choosing PayPal.

Dakle, ako sam dobro razumio nije moguće prebaciti taj novac na MasterCard?
SanskiBiser

#3503 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

muxa wrote:Pozdrav svima.
Već duže vrijeme mi stoji određeni iznos na PayPal balansu, nakon što mi je seller vratio novac za artikal koji nisam dobio.
Kontaktirao sam PayPal i odgovorili su:

Thank you for contacting PayPal.
My name is Guilherme from PayPal Customer Support and I hope this email finds you well.
I have reviewed your account and understand that you are enquiring about withdrawing to the card ending xx54 on your account.
I can see that this is a MasterCard and regrettably, due to local regulations and guidelines from the issuing bank, it is not currently possible for customers in your country to withdraw money to a MasterCard.
Most Visa cards are eligible for withdrawal. To check which withdrawal methods you can use, follow these steps:
Go to http://www.paypal.com and log in to your account.
Click Withdraw near the top of the page.
Select a withdrawal method, then follow the instructions to complete your withdrawal.
You cannot cancel a request to withdraw money.
Click ‘Fees’ at the bottom of any PayPal page to see if any withdrawal fees apply to your account.
I'm glad I could clarify and resolve your issue today.
It is my pleasure to assist you. Thank you for choosing PayPal.

Dakle, ako sam dobro razumio nije moguće prebaciti taj novac na MasterCard?
Da, ne mozes na MC, Visa Electron ti je najjednostavnije rjesenje.
muxa

#3504 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by muxa »

Ja gluposti majko mila. Jel na tu Visa elektron automatski prebacuje ili moraš "pješke"? Da li naplaćuju proviziju?
Hvala!
SanskiBiser

#3505 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

muxa wrote:Ja gluposti majko mila. Jel na tu Visa elektron automatski prebacuje ili moraš "pješke"? Da li naplaćuju proviziju?
Hvala!
za sve ti se naplacuje provizija kad povlacis novac ( limit je 500 $ dnevno) osim za automatski transfer sa balansa svakog prvog u mjesecu kad se sav novac koji imas na PayPal balance bez obzira na sumu prebaci besplatno na karticu, ali i to nekad ne radi kako treba...

fino su ti objasnili
due to local regulations and guidelines from the issuing bank, it is not currently possible for customers in your country to withdraw money to a MasterCard.
Zbog nasih lokalnih propisa i uputa od banke koja ti je izdala Mastercard, trenutno nije moguce za nase gradjane da povlace novac na MasterCard. Visa Electron debitna radi bez problema na PayPal i placanje i povlacenje novca.
muxa

#3506 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by muxa »

To me je i zanimalo. Prebacivanje jednom mejsečno sa balansa, jer se uglavnom radi o sitnim uplatama sellera od kojih nisam dobio item.
Još jednom pitanje. Pošto je mene PayPal blokirao, da li ja svoju Visa karticu mogu prijaviti na ženin PayPal račun?
titinho

#3507 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by titinho »

jel potrebna opcija internet bankarstva na visa electron kartici ako se zeli kupovati preko paypala ? moze li paypal na visi bez internet bankarstva
niho92

#3508 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by niho92 »

titinho wrote:jel potrebna opcija internet bankarstva na visa electron kartici ako se zeli kupovati preko paypala ? moze li paypal na visi bez internet bankarstva
Samo Visa Electron i nemas problema, provjereno rade kod Sparkasse, Raifaisen
Mehemed
Vozim: automobil

#3509 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

titinho wrote:jel potrebna opcija internet bankarstva na visa electron kartici ako se zeli kupovati preko paypala ? moze li paypal na visi bez internet bankarstva
Nije potrebno, internet bankarstvo ti služi da provjeraješ stanje računa, uplate, kao i da šalješ uplate sa računa na račun. Paypalu to nije potrebno, on je samo posrednik između kupca i prodavaoca, on povlači iznos sa kartice koji je potreban i šalje ga prodavaču, ako nema dovoljno iznosa na kartici(računu) onda neće ništa ni povuči.
cyanm

#3510 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by cyanm »

DON_eARL wrote:
cyanm wrote:može li mi neko pomoći u vezi zamjene kartice na paypalu (stara istekla, dobio novu od iste banke), na paypalu sam dodao novu karticu, izbrisao staru, pokrenuo postupak verifikacije i nakon par dana sam dobio kod od banke, aktivirao i sve izgleda super i uredu. jedino što mi paypal nije vratio onih 1.95 dolara (ako ih je uopce i povukao ovaj put) kao kad sam prvi put dodavao visa karticu.

Jel ima neko da je prošao ovu proceduru, ili da zna nešto više o ovome, hvala
Vidi u transakcijama na PayPalu da li ti je ponovo skidalo iznos, i ako jeste, da li je vraćen novac...
Zanimljivo da mi ničega nema na paypal transakcijama, a skinuli su mi i čak vratili ovih nešto manje od 2 dolara direktno na karticu (vidio na izvodu).

Novac koji mi je poslan je regularno došao i prikazan je u transakcijama na paypalu. Čini se da je sve ok
zetareticula

#3511 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zetareticula »

Jedno pitanje :D otvorio u UniCredit racun i gospođi objasnio za sta i kako mi treba kartica i danas dobijem karticu ali tek kad sam dosao kuci hocu da aktiviram racun kad ono u mene MasterCard :D kako mogu sad da prebacim na Visa jeli trebam novi racun otvoriti ili samo neku zamjenu kartice uz doplatu :?
maida95

#3512 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by maida95 »

Ja koliko znam, banke ne naplaćuju izdavanje Visa kartice, samo trebaš imati račun otvoren u banci.. Možda se varam, al' meni moja banka nije ništa naplatila, ni otvaranje računa, a ni izdavanje kartice :mrgreen:
zetareticula

#3513 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zetareticula »

maida95 wrote:Ja koliko znam, banke ne naplaćuju izdavanje Visa kartice, samo trebaš imati račun otvoren u banci.. Možda se varam, al' meni moja banka nije ništa naplatila, ni otvaranje računa, a ni izdavanje kartice :mrgreen:
Vidjet cu sutra otici da vidim kako da mi izmjene ako je moguce, ja samo uzeo karticu u novcanik kontam Visa kad sam kuci da aktiviram surprise :D
zetareticula

#3514 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zetareticula »

Nema vise u UniCredit Vise Electro kao vise ne izdaju tu karticu :-?
maida95

#3515 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by maida95 »

Prebaci se u NLB :mrgreen:
zetareticula

#3516 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zetareticula »

maida95 wrote:Prebaci se u NLB :mrgreen:
Danas sam skoro sve i jednu banku obisao :D ali i bankari su totalno neinformisani, u Sberbanci ne nude Visu, u Hypo nude neku Kartica Želja ali ne znaju dali moze na paypalu primati novac, u UniCredit znaci nemaju Visu ali tvrde da sa ovom MasterCard moze se sve :? , u Raifaisen nisam bio i u ovoj NLB :D u Sparkase imaju jedino Visu u ponudi, zaribao mi mozak dans od bankarskih prica :-)
maida95

#3517 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by maida95 »

Otiđi u NLB nekom od uposlenika u kancelariju, reci da hoćeš da otvoriš račun i uz njega Visa karticu koju ćeš da povežeš sa paypalom, sve će da ti objasne i urade :mrgreen: meni su odlični tamo, nikakvih problema nisam imala. Naknada je 2 KM mjesečno samo ako je bilo transakcija na računu, ako nije, ništa ne uzimaju i to je sve. Besplatna kartica, i otvaranje računa :)
zetareticula

#3518 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zetareticula »

maida95 wrote:Otiđi u NLB nekom od uposlenika u kancelariju, reci da hoćeš da otvoriš račun i uz njega Visa karticu koju ćeš da povežeš sa paypalom, sve će da ti objasne i urade :mrgreen: meni su odlični tamo, nikakvih problema nisam imala. Naknada je 2 KM mjesečno samo ako je bilo transakcija na računu, ako nije, ništa ne uzimaju i to je sve. Besplatna kartica, i otvaranje računa :)
Evo danas bio i ne moze :lol: u stvati moze ali moram imati tekuci racun znaci da primam platu preko tog racuna u biti da sam negdje npr zaposlen :zoka: znaci ni jedna banka ne izdaje Visa Electron na devizni racun koje sranje :sad: ovu MasterCard jedino povezao na adsense
maida95

#3519 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by maida95 »

Pa ja imam otvoren tekući račun u NLB, ne primam platu preko njega, nisam zaposlena, ne znam što su tebi tako rekli. Ja otišla lijepo i rekla da želim da otvorim tekući račun i ljudi mi u 5 minuta to uradili :?
zetareticula

#3520 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zetareticula »

maida95 wrote:Pa ja imam otvoren tekući račun u NLB, ne primam platu preko njega, nisam zaposlena, ne znam što su tebi tako rekli. Ja otišla lijepo i rekla da želim da otvorim tekući račun i ljudi mi u 5 minuta to uradili :?
Ne znam tako ona gospođa kaze, posto nisam zaposlen i nemam primanja preko njihove banke da nisam u mogucnosti otvoriti racun :-? sve joj objasnio zasto mi treba kako sta kaze, na zalost ne moze da idem i pokusam u UniCredit :D :-)
maida95

#3521 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by maida95 »

Booože gluposti, meni ništa nisu rekli :o
Pošalji im email, možda ta poslovnica majmuniše i sama postavlja sebi pravila.
Astrix

#3522 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Astrix »

Ma idi u Raiffeisen, tamo ćes sigurno otvoriti račun. A umjesto da hodaš, nađi fino sve brojeve i raspitaj se, kad saznaš nešto više odeš u banku i opet im kažeš sta treba i eto. Mora biti negdje da može. Ja imam NLB tekući ali ne može na paypal zato sam davno prije otvorio u Unicredit i svi su ih hvalili ne znam zašto sad odjednom ne izdaju tu karticu...
maida95

#3523 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by maida95 »

Čuj sad NLB tekući ne može na paypal, pa šta ja koristim ne znam onda stvarno :-)
Al' otiđi ti u Raiffeisen provjeri i tamo, mora negdje moći ba.
hava123

#3524 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by hava123 »

U decembru mi istice stara kartica i stiže nova. Jel treba opet poslati zadnja tri broja sa kartice pa otići u banku po 'kod' jer više nije isti broj (zadnja tri broja) kao na staroj?
Astrix

#3525 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Astrix »

Mislim da je dovoljno samo da u opcijama maknes staru karticu i dodas novu, ti vec imas verifikovan profil tako da nema nikakvih kodova...
Post Reply