Valjda je moj red večerasofr wrote:@iceman2010plaho brate, plaho
![]()
Selam svima i da se odmah dogovorimo ko večeras pravi kahvu
Al' nosite svoj duhan, nema toga kod mene
Valjda je moj red večerasofr wrote:@iceman2010plaho brate, plaho
![]()
Selam svima i da se odmah dogovorimo ko večeras pravi kahvu
dijete, lakše ćeš račune polagati što budeš manje znala (nebitnih stvari)elizabeth a wrote:Suspectice, još dva i kusur sata![]()
@Baby Blue: Kakav kolega, on samo zakuha i ode, nema razumijevanja za nas radoznale![]()
prelijepoiceman2010 wrote:Teravija u Begovoj džamiji 13.08.2010.
U punom haremu Begove džamije "zapade" me mjesto izmedju šadrvana i drveta kojeg je ko zna ko i ko zna kada posadio tu. Osjecam neki ponos dok zajedno ustajemo na namaz. Osjecam kako saljemo poruku i poziv ovima u Saracima koji nisu sa nama. Osjecam poglede na leđima zainteresovanih turista a Boga mi i onih koji to nisu. Puše lagan povjetarac koji njiše krošnju drveta sa moje desne strane, dok u isto vrijeme čujem žubor vode sa šadrvana. Ispred mene, nošeni vjetrom, prođe par već osušenih listova tačno preko mjesta na koje ću za koji tren spustiti svoje čelo na sedždu Milostivom. Padoše mi na um stihovi "Gospode evo na sedždu ti padam, i kajem grijehe pred tvojom dobrotom, i molitvu ti u stihove skladam, proseć daj mi smisao za ljepotom...." Suze mi ispuniše oči, ali ni jednoj ne dadoh da krene niz obraz. Sjetih se onih listova što proletiše ispred mene. Oni su došli do kraja svoga puta. I ja ću pomislih. Doći će dan kada će me umotati u ćefine i kada će me ponijeti prema mjestu ukopa. Tamo će moje tijelo, a gdje će moja duša? Moilm te Gospodaru, najljepšim imenom tvojim, primi moja djela i ućini me od onih sretnih. Učini sretnim sve nas koji u ovoj noći Tvoje ime spominjemo i Tebe slavimo. Smjenjuju se tekbiri i salavati. Slušam kako odzvanja harem. Bože, možemo li u svemu biti ovako jedinstveni, ovako kao jedan? Gdje bi nam kraj bio kada bi u svemu bili kao tu noć na teraviji u Begovoj svi kao jedan?
I dalje slušam Kur'an koji uči imam i slušam žubor vode koja teće iz šadrvana. Znam, gore iznad, piše, nekoliko puta, "Mi sve živo iz vode stvaramo". Razmišljam o stvaranju. "Bože moj ti nisi ovo uzalud stvorio". I dok žubori voda iz šadrvana i dok se njiše krošnja drveta s moje desne strane, i dok odzvanja Kur'an u ovoj preljepoj noći pomislih:
"Da nevjernici znaju šta imamo sabljama bi to pokušali da uzmu od nas." Kako je noćas lijepo biti musliman.
kolega wrote:dijete, lakše ćeš račune polagati što budeš manje znala (nebitnih stvari)elizabeth a wrote:Suspectice, još dva i kusur sata![]()
@Baby Blue: Kakav kolega, on samo zakuha i ode, nema razumijevanja za nas radoznale![]()
a nešto i internet malo štopaofr wrote:Ma nedostaje svega![]()
A i ove carinske dadžbine na tehničku robu i luksuzna autakolega wrote:a nešto i internet malo štopaofr wrote:Ma nedostaje svega![]()
I on na odmoru,ramazan jekolega wrote:a nešto i internet malo štopaofr wrote:Ma nedostaje svega![]()
BHF_Manijak wrote:Selam dzematlije....Gdje su Sahan,Arzuhal?!ccc ne moze to tako,sijelo bez sejha
Sahane trebe trazimoHomeArt wrote:BHF_Manijak wrote:Selam dzematlije....Gdje su Sahan,Arzuhal?!ccc ne moze to tako,sijelo bez sejha
Jel me neko tražio![]()
Manijače imal' nam negdje istočnjaka i zvjezdice? Šta de dešava na Vratniku imal bježanije
vidim ja to sve, niko o nama običnim manuelcima ne vodi računaofr wrote:A i ove carinske dadžbine na tehničku robu i luksuzna autakolega wrote:a nešto i internet malo štopaofr wrote:Ma nedostaje svega![]()
Tek je počelo, čekaj dok se zakuha malo, vidim i ja da imamo novih članova, neka hvala Bogu.BHF_Manijak wrote:Sahane trebe trazimoHomeArt wrote:BHF_Manijak wrote:Selam dzematlije....Gdje su Sahan,Arzuhal?!ccc ne moze to tako,sijelo bez sejha
Jel me neko tražio![]()
Manijače imal' nam negdje istočnjaka i zvjezdice? Šta de dešava na Vratniku imal bježanijeVidim nema te nesto pa reko da nisi hasta nedo Bog
Evo i ja sve cekam kad ce se proslogodisnji dzemat skupiti,vidim vecina je jos tu,fale jos pojedinci,a ima i novajlija mashallah
![]()
Suti,cekam ga ko ozebo sunce...suspect_zero wrote:Još 20-tak minuta......sve sam pripremila samo da pukne top
Pa post je napisan ranije,tako da i dodje oko 20-tak minuta u odnosu na kad je post pisanimmuno wrote:zero gdje si to ti da ti treba jos 20 min ja bogami jos nisam prostrla boscu al jos malo kod mnene veceras u 8 i 11