Bimmer_ wrote:zmajadaH wrote:branimir stulic wrote:Fiskalizacija .... pa nek taksira ko hoce... Ovako drzavu kradete svi odreda.
Tačno tako, pa bi pravi taksisti isplivali i imali bi posla i komforno bi mogli izdavati račune i plaćati porez.
Veliki dio taksista bi i otpao (oni koji muljaju, neplaćaju tekuće obaveze prema državi a tim odmah postaju nelegalni taksi prijevoznici taman da imaju deset naljepnica Sarajevo taksija) ostali bi oni koji su najsposobniji koji imaju najviše mušterija. Ima i živi primjer mobilne fiskalizacija (KRO RAD-parking službe) tako da se nevade da je nemoguće.
Ovaj nota račun što sad taksisti daju, možeš nabit na qrac i mahat s njim

Napisah vec gore niko ne uklanja ni ove obicne nelegalne svakako, sta imam ja od toga sto oni postaju nelegalni pa i dalje rade. Kad uklone sve nelegalne sa ceste nek rade sta hoce meni fiskalizacija ne smeta. Ali kad ja dodjem u Titovu pa ispred mene marsira 10-15 nelegalnih vozila ko svatovi.
Naljepnicu sarajevo taxi ne izdaje udruzenje, to radi svaka stamparija tako da ona nije relevantna kao ni ona privatnika, relevantna je naljepnica kantona i TA tablice
Bimmer ja nisam taksista, neutralan sam u ovoj prici o lošim uslugama.
Možda jer ne jabam živu silu, meni da taksista kaže da neće da me vozi svašta bi mu reko (da ne psujem

)
Isto tako da sam taksista i da mi ulazi nekakav peksin u auto oko bi mu izvadio
Hoću reći razumijem i jedne i druge.
A generalno za ove ilegalce pa tu je krivo u startu vaše udruženje koje je truhlo kao i samo ministarstvo saobraćaja KS.
Udruženje SA taksi je spalo na najniže grane u toku svog postojanja.Nevalja komplet iznutra, a za protivnika ima jebeno nelojalnu konkurenciju i nesposobno ministratstvo koje nezna da postavi stvari na svoje mjesto.
Bezveze trpiš ovdje kojekakve delegata da ti pričaju elaborate kao da si ti glavni i odgovorni.
Ljudi ne kontaju da i ti trpiš i gubiš posao zbog ilegalaca, bilo da su oni u dresu žutog, crvenog ili sarajevo taksija.
Kad kažem ilegalac iz sarajevo taksija,parafirat ću mog havera taksu ''nabijem ja njega na qra. (ilegalca) čim neplaća doprinose i ostale pripadajuće stvari on mi je isti kao i onaj drugi ilegalac, samo mi uzima posao''
Lijepi pozdravi i čista šajba
Jel'te ribolovci imaju ''bistro'', palninari ''vedro'' a takse ''čista šajba''