Bosanska piramida Sunca vol.2

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
Reina

Post by Reina »

na google earthu se zaista slabo vidi ali jeste sinoc gledali
snimanje iz aviona :shock: interesantno :)
terapija

Post by terapija »

Bosna_E wrote:Pa tih Pro verzija s crackom na sve strane. Eto. Ne kad mozes ni to da vidis pa kako bi onda piramide :P
Ozbiljno? Je li se isplati instalirati je? dal mi link please :)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Piramidos wrote:
mIRCerka wrote: A kako da ne sitnicarim, doce me 200 KM jedan zmigavac...1300 nove gume...
ebo takvo auto...
a koliko od tih 1500km ide na piramidu kao porez mislim :sad: .
p.s. jel se slazes da je ovo rusenje drzave ili kao goran samo ces presutiti. :)
Piramidos, ako nisi upratio, ja sam misljenja da mi jos uvijek nemamo drzave i toga nam je DOSTA!
mi samo imamo ljude koji se u svojim foteljama ponasaju kao da su predsjednici drzave, nidje veze s pamecu...

@Prenj, mislim da ce me policija prije pustiti ako pokazem semirovu sliku nego ako kazem da idem stiti sume na Visocici :P

hajd zdravo, moram u PU
Prenj

Post by Prenj »

Cuda ne dolaze sama. Sinoc je na vrhu Visocice vidjen i Elvis, ziv i zdrav. Na naucnicima je sad da dokazu da nije ... I to samo na terenu :oops:

Image
Bosna_E

Post by Bosna_E »

Link sam ti poslao a vide li se te piramide to ne znam. Razlog ne gledam ih.
Ja trazim druge tamo po srednjoj Bosni al za sad bez uspjeha... :-)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Prenj wrote:Cuda ne dolaze sama. Sinoc je na vrhu Visocice vidjen i Elvis, ziv i zdrav. Na naucnicima je sad da dokazu da nije ... I to samo na terenu :oops:
toliko o argumentovanoj diskusiji :D:D:D:D:D

Prenj, ne izazivaj me vec mi posalji zakon!!!!
dinash

Post by dinash »

pozzurite sa otkopavanjima! mozda pobjedimo na evroviziji :D :-)
Saraswati

Post by Saraswati »

dinash wrote:pozzurite sa otkopavanjima! mozda pobjedimo na evroviziji :D :-)
:lol: :lol: :lol:
Pooll

Post by Pooll »

dinash wrote:pozzurite sa otkopavanjima! mozda pobjedimo na evroviziji :D :-)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bosna_E

Post by Bosna_E »

Pozurite i na otkopovanjima i na euroviziji mozda opet pocnu ustavne promjene :P
semm

Post by semm »

Piramidos.
Zaista sam cijenio Dr.B.Govedaricu ali ako je spao na tako niske grane ,da demantira u zutoj stampi,onda je to stvarno zalosno.
A onda me to navodi na slijedeca razmisljanja:

Da li je to Govedaricino poimanje ugleda nase zemlje.
Ili
Oprostite na na spominjanju one narodne " Ne laje kera zbog sela ...."
Navoroucenije :da nece uvazenom uposleniku instituta za arheolog.balkana pragmaticni nijemci poceti postavljati neka podpitanja ili sto je jos gore ,poslati par uposlenika na otkopavanja da vide o cemu se to radi.
Ali ipak.....
Hocu da vjerujem ,da je Govedarica napisao gornji clanak,prije dolaska Barakata.Postoji tu i ono ali....... ako Prenju nije dao clanak da ga slobodno napise na osnovu njegovih par crta.A Prenj onda razvalio u svom anti....stilu .
I na kraju clanka nesto neobicno :ne mogu da vjerujem da ublehasu i fondaciji preporucuje da ipak obnovi i kozervira stari grad Visoki.
Mumija

Post by Mumija »

Samo da prijavim:

Bio
Vidio svasta i bio vidjen
Snimio i bio snimljen
Bio intervjuisan i htjeo intervjuisati al mi bio shit cojk tek doso
Slushao nekog uvazenog fizicara atomske fizike i uchio se slushati
Smijao se i divio ciganima i radnicima sto su jebibrige
Namigno nekoj polovnjachi a ona pishnula na plato
Bio sumnjiv posto sam nosio mnogo ekvipmenta!
Nahodao se ko Amstrong po mjesecu
Mislio kupit kravlju kozicu, zena vice da je in
Pojo picu Margaritu popio Coktu
Podrigno i prno.
Kupio si majcu
Ostao bez para
i rijechi.

A sad odo zeni neshto dodat pa onda na pecanje. :zzzz:
Mahalac

Post by Mahalac »

:roll: slike mumijo , slike :roll:
Goa

Post by Goa »

semm wrote:Piramidos.
Zaista sam cijenio Dr.B.Govedaricu ali ako je spao na tako niske grane ,da demantira u zutoj stampi,onda je to stvarno zalosno.
A onda me to navodi na slijedeca razmisljanja:

Da li je to Govedaricino poimanje ugleda nase zemlje.
Ili
Oprostite na na spominjanju one narodne " Ne laje kera zbog sela ...."
Navoroucenije :da nece uvazenom uposleniku instituta za arheolog.balkana pragmaticni nijemci poceti postavljati neka podpitanja ili sto je jos gore ,poslati par uposlenika na otkopavanja da vide o cemu se to radi.
Ali ipak.....
Hocu da vjerujem ,da je Govedarica napisao gornji clanak,prije dolaska Barakata.Postoji tu i ono ali....... ako Prenju nije dao clanak da ga slobodno napise na osnovu njegovih par crta.A Prenj onda razvalio u svom anti....stilu .
I na kraju clanka nesto neobicno :ne mogu da vjerujem da ublehasu i fondaciji preporucuje da ipak obnovi i kozervira stari grad Visoki.
Semm, de nam posalji CV od Barakata, hoces?

Ili bar napisi ko je on i sta je on kad ga vec drzis kao tako vaznog dokaza
Larci

Post by Larci »

copy/paste

U Bosni pronađene NOVE neobične kamene kugle

Istraživači Ahmed Bosnić i Jovo Jovanović boravili su jučer na području općina Maglaj, Zavidovići i Žepče, gdje su u naseljima Mečevići i Brankovići pronašli novih dvadesetak kamenih kugli, teških više tona obima skoro četiri i visine 1,2 metra.

Istraživači Ahmed Bosnić i Jovo Jovanović boravili su jučer na području općina Maglaj, Zavidovići i Žepče, gdje su u naseljima Mečevići i Brankovići pronašli novih dvadesetak kamenih kugli, teških više tona obima skoro četiri i visine 1,2 metra. Vrijeme nastanka i namjena kamenih kugli još nisu poznati, a za njihovo istraživanje zainteresiran je i istraživač Semir Osmanagić, koji vrši arheološka iskopavanja na brdu Visočica kod Visokog, tvrdeći kako ono krije prvu europsku piramidu.

Bosnić i Jovanović su i u naselju Duboki Potok pronašli desetak netaknutih kugli i još toliko drugih, koje su mještani, kao ukrase, postavili ispred svojih kuća.

Mjesto Mečevići i Duboki Potok za sada su najveće nalazište kamenih kugli na području BiH. Ranije su na području općine Maglaj pronađene dvije kugle, jedna kod tunela "Sikola", a druga u rijeci Megari u naselju Jablanica.

Osam kamenih kugli pronađeno je i u Teočaku, u selima Trn i Slatina kod Banjaluke pronađeno je šest, te po jedna u Zlokućama kod Kaknja i Ponikvama kod Vareša.

Slične kamene kugle pronađene su i u Meksiku i Kostariki.

CRKNITEEEEE od ljubomore sada :D :D
tataratira

Post by tataratira »

kugle piramidalnog oblika?

:-)
Saraswati

Post by Saraswati »

Prenj, ako si tu, jel' ti mrsko da mi postiras ono o onoj danasnjoj konferenciji na kojoj treba da prezentira Semir? :roll: Kao antipiramidas piramidasici..., sta velis, a? :-D
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

tataratira wrote:kugle piramidalnog oblika?

Ono i jesu mini piramide samo što zbog energija kojima raspolažu zakrivljuju prostor-vrijeme pa ih mi vidimo kao kugle. Ne mogu vjerovati da to ne znaš. :roll:
Bosna_E

Post by Bosna_E »

On jos ne zna da je u Egiptu pronadzen Keopsov rodni listi i da pod mjesto rodzenja pise "Visoko, BiH" :razz: :P
Saraswati

Post by Saraswati »

seljak_cojek wrote:
tataratira wrote:kugle piramidalnog oblika?

Ono i jesu mini piramide samo što zbog energija kojima raspolažu zakrivljuju prostor-vrijeme pa ih mi vidimo kao kugle. Ne mogu vjerovati da to ne znaš. :roll:
Mislim to se uci u prvom razredu... piramidalne osnovne skole :faraon:
Prenj

Post by Prenj »

Saraswati wrote:Prenj, ako si tu, jel' ti mrsko da mi postiras ono o onoj danasnjoj konferenciji na kojoj treba da prezentira Semir? :roll: Kao antipiramidas piramidasici..., sta velis, a? :-D
Detalje o prezentaciji highway balls :P mozes naci ovdje

http://www.ipsa-institut.com/eng/PEMT.htm

i ovdje

http://www.geocities.com/cquuniversity/ ... PEMT06.pdf
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Bosna_E wrote:On jos ne zna da je u Egiptu pronadzen Keopsov rodni listi i da pod mjesto rodzenja pise "Visoko, BiH" :razz: :P
Taj list je falsifikat. Priča u stvari ide ovako:

Ono nije piramida, nego vulkan. Pošto je prijetila erupcija Amon-ba je naredio da se cijeli vulkan zabetonira.
Kako nije bio siguran da će beton izdržat' naredio je da se izbetonira još nekoliko slojeva. Pošto nije vjerovao u potpunosti svojim inžinjerima razgulio je u Egipat. :run:
Nekoliko dana kasnije vulkan je stvarno proradio ali je betonska obloga zadržala lavu pod zemljom. Jedina posljedica erupcije je da je betonska obloga dobro ispucala.
Amon-ba je u Egiptu naš'o neku trebu Hatšemsu, kćerku bogatog faraona i zaljubio se na prvi pogled :kiss: . (Na ovome se temelji narodna pjesma "Na prijestolu sjedi sultan (faraon)) :evil: .
Faraon, kad je vidio kakva je to ljubav naredi slugama da im naprave kuću pored njegove (tad su se kuće pravile u obliku piramide). Iz te ljubavi rođen je i Keops koji je poslije postao i vladar Egipta.
:faraon:
Saraswati

Post by Saraswati »

Hvala najljepsa :)
Saraswati

Post by Saraswati »

Prenj wrote:
Detalje o prezentaciji highway balls :P mozes naci ovdje

http://www.ipsa-institut.com/eng/PEMT.htm

i ovdje

http://www.geocities.com/cquuniversity/ ... PEMT06.pdf
Tj. hvala najljepsa :)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

seljak_cojek wrote:
Bosna_E wrote:On jos ne zna da je u Egiptu pronadzen Keopsov rodni listi i da pod mjesto rodzenja pise "Visoko, BiH" :razz: :P
Taj list je falsifikat. Priča u stvari ide ovako:

Ono nije piramida, nego vulkan. Pošto je prijetila erupcija Amon-ba je naredio da se cijeli vulkan zabetonira.
Kako nije bio siguran da će beton izdržat' naredio je da se izbetonira još nekoliko slojeva. Pošto nije vjerovao u potpunosti svojim inžinjerima razgulio je u Egipat. :run:
Nekoliko dana kasnije vulkan je stvarno proradio ali je betonska obloga zadržala lavu pod zemljom. Jedina posljedica erupcije je da je betonska obloga dobro ispucala.
Amon-ba je u Egiptu naš'o neku trebu Hatšemsu, kćerku bogatog faraona i zaljubio se na prvi pogled :kiss: . (Na ovome se temelji narodna pjesma "Na prijestolu sjedi sultan (faraon)) :evil: .
Faraon, kad je vidio kakva je to ljubav naredi slugama da im naprave kuću pored njegove (tad su se kuće pravile u obliku piramide). Iz te ljubavi rođen je i Keops koji je poslije postao i vladar Egipta.
:faraon:
hmmm...a sta je bilo sa bracom Ramizom i Ramzesom? zar se nisu oni posvadjali oko medje pa Ramzes rekao OVAJ KONTINET JE MALI Z ANAS DVOJICU i otisao u Egipat?
Locked