ReymondReddington wrote: ↑18/12/2024 21:46
pemanapemani wrote: ↑18/12/2024 18:53
DonieBrasco wrote: ↑18/12/2024 14:37
https://www.klix.ba/vijesti/bih/milanov ... /241218110
Ja sam u ovom uvjeren da amerikanci nisu reagovali za Juznu interkenekciju da bi se danas BH Gas gasio a osnivala Coviceva privatna firma za njega, njegove hrvate, a pritom koliko bi bosnjaka ostalo bez posla radi gasenja BH Gasa. I koliko bi to na duze staze problema i problema napavailo na mnogo nacina.
To je sve rezultat bezkicmenjaka kod bosnjackih politicara i takzovanih pro-BiH bez obzira Trojka (sa satelitima) ili SDA (sa satelitima).
Istu sudbini bi dozivili FBiH Zeljeznice za koje se vec prica i pise da "privatni operater" preuzima, FBiH Autoceste, BH Telekom, Elektroprivreda BiH,...itd.
Mislim da bi prvo trebali.odluciti da li stranci spasavaju tzv.proBiH stranu ili rade na tome da je oslabe.
Realno, ovo je shizofrenija.
Jedan dan stranci ruse i unistavaju BiH, drugi dan su glavni graditelji i bez njih BiH ne bi postojala.
Zakljucak.je da je valjda trojka toliko.nesposobna, da MZ istodobno gradi i rusi drzavu BiH, a visoki predstavnik ispada u najmanju ruku cetverostruka licnost. Ujutru pomaze BiH, oko 11 je rusi, izmedju 14 i 15 h mu je svejedno, a navecer je totalno raspolucen i duma sta i kako.
Tako svaki dan.
Pravo pitanje je zasto je sad odjednom ovaj plin toliko bitan a 3 godine covic blokira kako murphy kaze. Zasto se nakon 1 godine blokade nije trazilo da se ovo usvoji?
Zasto ga je trojka uopce povlacila ako je bio izglasan? Murphy kaze da je hdz prvi put glasao za taj zakon pa onda im ne valja.
A schmit je vec imao par losih odluka tako da kod njeg nikad nije jasno sta ces dobiti.
Pojma nemam.
Jebi ga, valjda je plin bitan zadnjh 20 i kusur godina.
Vjerovatno nastaje kurslus u glavi, jer su nas zadnjih godinu dana uvjeravali kako je trojka dala plinski sektor, kao i sve ostalo, na upravljanje HDZ.
Sada kada cinjenice pokazuju drugacije nastaje kratki spoj, pa ispada da stranci spasavaju plinski sektor BiH od nesposobne trojke.
Trojka taman da rasturi Becarevicev BH gas i osnuje hb plin, ali ulijecu stranci i spasavaju drzavu.
Isti oni stranci koji su je do jucer razjebavali uz nesvjesnu pomoc mutave i nesposobne trojke.
Skroz logicno.